Beleggen met weinig geld [2021]

Obligaties
Beleggen met €50 en nog steeds een mooi rendement behalen?
Met een inleg van € 50 kun je al een jaarlijks rendement behalen van 8%.
Je moet alleen weten waar je moet beginnen.

Als je wilt beginnen met beleggen kan het spannend aanvoelen. Je stopt je geld in een bedrijf, waarvan de uitkomst onzeker is. Je weet wel dat beleggen je veel geld kan opleveren. Alleen het investeren van een groot bedrag vind je oncomfortabel.

Net als de meeste startende beleggers wil je beginnen met beleggen met weinig geld. Je hoeft geen grote bedragen in te leggen om een mooi rendement te behalen. Beleggen met weinig geld is mogelijk en dat zou ik ook iedereen aanraden die wil beginnen. Met een klein bedrag elke maand kun je al een mooi rendement behalen en begin je al te profiteren van compound interests, waardoor je met voldoende tijd een enorm vermogen kunt opbouwen. Een veelgestelde vraag is:

“Hoe en waar moet ik beleggen als ik beleg met weinig geld?”

Dat is een hele belangrijke vraag, omdat veel brokers en aandelen niet interessant zijn als je met een klein bedrag investeert.

 • De meeste brokers werken met een minimale transactiekosten van € 5. In het geval van een inleg van € 50, verlies je al 10% van je inleg terwijl je pas net begint. Zulke hoge minimale transactiekosten wil je vermijden.
 • Als je wilt beleggen in een buitenlands bedrijf, dan betaal je vaak extra servicekosten. Deze servicekosten zullen een te hoog percentage zijn van je inleg, waardoor je weer veel rendement moet halen om winst te maken. Dit is ook niet wenselijk als je belegt met weinig geld.

Wanneer je net begint wil je zoveel mogelijk kosten vermijden. Dit begint bij het kiezen van de beste broker voor de beginnende belegger. In dit artikel vertel ik je wat je wel moet doen en moet weten om te beginnen met beleggen met weinig geld. Alle tips en trics die ik benoem heb ik zelf ook gebruikt toen ik begon en zullen ervoor zorgen dat je alleen kiest voor mogelijkheden, waarbij de kosten in de juiste verhouding zijn met het bedrag dat je inlegt. Dit betekent voor jou dat je zo effectief mogelijk rendement behaalt met elke euro die je inlegt.

Broker kiezen
Kies een broker en begin met beleggen.

Beleggen met weinig geld: Day traden of lange termijn beleggen?

Als je begint met beleggen met weinig geld is het belangrijk om eerst te bepalen wat voor type belegger je bent.

 • Wil je graag op de korte termijn beleggen (daytraden)?
 • Of ga je juist voor de langere termijn om vermogen op te bouwen voor in de toekomst.

Kies hieronder de strategie die jou het meest aanspreekt. Elke strategie kent zijn voor- en nadelen. Voor beginnende beleggers is het aan te raden om te kiezen voor lange termijn beleggen.

Als je voor daytraden kiest, dan betekent dit dat je actief handelt in aandelen. Dit is vooral geschikt voor beleggers die technische analyses uitvoeren en op basis van trends en indicatoren handelen.

Als je als daytrader een broker kiest dan is het belangrijk dat de transactiekosten erg laag zijn en dat er mogelijkheden zijn om met hefboomeffecten te werken.

Als je voor de lange termijn kiest dan koop je beleggingen met het doel om die minimaal 3 jaar of langer vast te houden. Lange termijn beleggen is geschikt voor de meeste beleggers, omdat je minder verstand van beleggen nodig hebt. Daarnaast hoef je hier minder energie in te steken.

Brokers met een lage maandelijkse kosten zijn interessant voor lange termijn beleggers.

Voor beide strategieën bestaan er interessante brokers waarbij de kosten laag zijn.

Day traden met weinig geld

Als je wil day traden met weinig geld dan kies je voor een broker waarbij de transactiekosten zo laag mogelijk worden gehouden. Met lage transactiekosten kun je vaak beleggen zonder dat dit je vermogen opvreet.

Plus500 is de beste broker voor day traders. Je kunt een demo-account aanmaken via Plus500 om eerst te spelen met speelgeld, voordat je overgaat op het echte werk. Je kunt met een demo-account geen geld verliezen.

Heb je al wat geoefend en ben je klaar om met écht geld te spelen? Dan kun je jouw oefen account altijd direct overzetten naar een volwaardig Plus500 account.

Lange termijn beleggen met weinig geld

Als je voor de langere termijn wil gaan beleggen, dan zijn de keuzes wat breder. Over het algemeen is het belangrijk om te kiezen voor een broker waarbij de maandelijkse kosten minimaal worden gehouden. Op die manier kun je een account jarenlang onderhouden, zonder dat dit al je vermogen opsnoept.

DEGIRO is naar ons mening de beste broker voor de lange termijn belegger. Als je kiest voor DEGIRO, dan kies je voor lage transactiekosten in combinatie met de laagste maandelijkse kosten; erg geschikt als je wilt beleggen met weinig geld. Bij DEGIRO dien je wel zelf te kiezen welke aandelen, trackers of ETF’s je koopt.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Als je niet goed weet welke aandelen je moet kopen, dan kan Peaks een goede alternatief zijn. Peaks is een app dat is ontwikkeld door de Rabobank. Met Peaks kun je voor € 1 per maand al een account openen en beginnen met beleggen in vooraf geselecteerde beleggingen.

Ik maak zelf ook gebruik van Peaks en heb hier een artikel: Peaks review over geschreven. Dit is een goed startpunt om te ontdekken of Peaks misschien wel wat voor jou is om mee te beginnen.

Aanbevelingen van de auteur

Leuk dat je zo ver bent gekomen met het lezen van mijn artikelen! Ik wil je graag nog een aantal van mijn persoonlijke aanbevelingen doen. Deze services heb ik puur geselecteerd op basis van eigen ervaring en tientallen uren aan research. Nou, hier komen ze:

 • Cursus beleggen voor beginners en gevorderden: De Trading Navigator Methode is een complete cursus om te beginnen met beleggen. Naast een cursus ontvang je ook een software waarmee je direct kunt beginnen met winstgevend beleggen. Terwijl je winstgevend belegt volg je de masterclass en leer je zo stap voor stap een goede belegger te worden!
  Doorgaan naar de Trading Navigator Methode.
 • Broker met de laagste commissie kosten: Met eToro kun je traden zonder dat je commissie hoeft af te staan. Dit betekent dat je 0% commissie betaalt over je trades! Nergens kun je zo goedkoop in effecten handelen zoals bij eToro. Een account aanmaken is overigens ook gratis!
  Gratis account aanmaken bij eToro.
 • Broker met de laagste maandelijkse kosten: Met DEGIRO betaal je de laagste maandelijkse kosten. Dit zorgt ervoor dat DEGIRO de goedkoopste broker is voor beleggers. Ideaal voor beleggers die zich richten op het lange termijn beleggen. Een account maken kost niets en je krijgt jouw eerste €50 transactiekosten gratis!
  Profiteer van €50 gratis transactietegoed bij DEGIRO.
Kies een broker en begin met beleggen.

Veelgestelde vragen over beleggen met weinig geld

Is het mogelijk om te beleggen met weinig geld (€50) ?

Jazeker! Je kunt beleggen met € 50. Het is dan wel belangrijk om te kiezen voor een broker waarbij de kosten enorm laag zijn. Als je kiest voor een broker waarbij de kosten te hoog zijn, zul je bijna onmogelijk rendement kunnen halen met € 50. Bij het beleggen met weinig geld is het belangrijk dat je kiest voor de goedkoopste broker.

Is het mogelijk om rendabel te beleggen met weinig geld?

Dat is zeker mogelijk. Het is hiervoor wel belangrijk dat je kiest voor een broker waarbij de kosten minimaal zijn. Het liefst kies je voor brokers waarbij de kosten een percentage van het bedrag zijn, in plaats van een vast bedrag. Bij het selecteren van een broker als je belegt met weinig geld is om de kosten altijd in verhouding met je inleg te bepalen. Hiervoor geldt de regel dat je maximaal 1% aan kosten wil maken.

Is het mogelijk om te daytraden met weinig geld?

Je kunt daytraden met weinig geld. Het is dan belangrijk dat je kiest voor een broker waarbij de transactiekosten en de spread zo laag mogelijk is.

Is het mogelijk om voor de lange termijn te beleggen met weinig geld?

Je kunt voor de lange termijn beleggen met weinig geld. Het is dan belangrijk dat je voor een broker kiest waarbij de maandelijkse kosten zo laag mogelijk worden gehouden. Op die manier hoef je minder geld te betalen als je jarenlang (lange termijn) gebruik maakt van de services van een broker.

Kies een broker en begin met beleggen.

Vdeo: Beleggen met weinig geld

Kies een broker en begin met beleggen.
Wesley Jansen - Auteur: Beter Beleggen
Wesley Jansen

Van jongs af aan opgegroeid met RTL Z nieuws en zodoende een natuurlijke interesse voor bedrijvigheid ontwikkeld. Wesley is zeer leergierig en staat vooraan bij elke training om met die kennis zijn websitebezoekers te verbluffen en ondersteunen.

Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen