Beter Beleggen

Verbeter je beleggingskennis

Klanten beoordelen ons met een 9,6 ⭐⭐⭐⭐⭐

“Beste broker van 2023” Beter Beleggen

Waar moet je op letten als je gaat beleggen met weinig geld? [in 2023]

Met een kleine inleg beginnen met investeren is mogelijk! Je moet alleen weten waar je op moet letten en waar je moet beginnen.

In dit artikel vertel ik je wat ik heb gedaan toen ik ben begonnen met beleggen met weinig geld. Alle tips en trics die ik benoem, heb ik zelf gebruikt toen ik net begon. Ze geven je geen garantie op succes, maar kunnen je wel helpen de juiste richting op te denken.

Als je wilt beginnen met beleggen kan het spannend aanvoelen. Je stopt je geld in een bedrijf, waarvan de uitkomst onzeker is. Je weet wel dat beleggen je veel geld kan opleveren. Alleen het investeren van een groot bedrag vind je oncomfortabel.

Net als de meeste startende beleggers wil je beginnen met beleggen met weinig geld. Je hoeft geen grote bedragen in te leggen. Beleggen met weinig geld is mogelijk, zo was ik ook 10 jaar geleden beginnen. Met een klein bedrag beginnen met investeren is dan ook zeker fijn als je net begint. Een veelgestelde vraag is:

“Hoe en waar moet ik beleggen als ik beleg met weinig geld?” Dat is een hele belangrijke vraag, omdat veel brokers en aandelen niet interessant zijn als je met een klein bedrag investeert.

  • De meeste brokers werken met een minimale transactiekosten van € 5. In het geval van een inleg van € 50, verlies je al 10% van je inleg terwijl je pas net begint. Zulke hoge minimale transactiekosten wil je vermijden.
  • Als je wilt beleggen in een buitenlands bedrijf, dan betaal je meestal extra kosten. Deze kosten zullen een te hoog percentage zijn van je inleg, waardoor je weer veel rendement moet halen om winst te maken. Dit is ook niet wenselijk als je belegt met weinig geld.

Beleggen met weinig geld

Toen ik met weinig geld belegde, koos ik voor een broker waarbij de kosten in de juiste verhouding zijn met het bedrag dat ik inlegde. Dit betekent dat ik zo effectief mogelijk rendement behaalde met elke euro die ik erin stopte. Houd er wel rekening mee dat dit absoluut geen garantie biedt dat je winst maakt op je investeringen.

Wanneer je een klein bedrag investeert, dan bespaar je meestal de meeste kosten door een broker die kiezen die geen vaste commissiebedragen vraagt. Het is vaak goedkoper om een percentage van het bedrag af te staan. Dit begint bij het kiezen van de beste broker voor de beginnende belegger.

Day traden of lange termijn beleggen?

Als je begint met beleggen met weinig geld is het belangrijk om eerst te bepalen wat voor type belegger je bent.

  • Wil je graag op de korte termijn beleggen (daytraden)?
  • Of ga je juist voor de langere termijn om vermogen op te bouwen voor in de toekomst.

Kies hieronder de strategie die jou het meest aanspreekt. Elke strategie kent zijn voor- en nadelen. Voor beginnende beleggers is het aan te raden om te kiezen voor lange termijn beleggen.

Wat is daytraden?

Als je voor daytraden kiest, dan betekent dit dat je actief handelt in aandelen. Dit is vooral geschikt voor beleggers die technische analyses uitvoeren en op basis van trends en indicatoren handelen.

Als je als daytrader een broker kiest dan is het belangrijk dat de transactiekosten erg laag zijn en dat er mogelijkheden zijn om met hefboomeffecten te werken.

Wat is lange termijn beleggen?

Als je voor de lange termijn kiest dan koop je beleggingen met het doel om die minimaal 3 jaar of langer vast te houden. Lange termijn beleggen is geschikt voor de meeste beleggers, omdat je minder verstand van beleggen nodig hebt. Daarnaast hoef je hier minder energie in te steken. Brokers met een lage maandelijkse kosten zijn interessant voor lange termijn beleggers.

Voor beide strategieën bestaan er interessante brokers waarbij de kosten laag zijn.

Day traden met weinig geld

Als je wil day traden met weinig geld dan is het het voordeligst als je kiest voor een broker waarbij de transactiekosten zo laag mogelijk worden gehouden. Met lage transactiekosten kun je traden zonder dat dit je vermogen opvreet.

eToro is naar ons mening de geschiktste broker voor day traders. Je kunt een demo-account aanmaken via eToro om eerst te spelen met speelgeld, voordat je overgaat op het echte werk. Je kunt met een demo-account geen geld verliezen. Heb je al wat geoefend en ben je klaar om met écht geld te spelen? Dan kun je je oefen account altijd direct overzetten naar een volwaardig beleggingsaccount.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Lange termijn beleggen met weinig geld

Als je voor de langere termijn wil gaan beleggen, dan zijn de keuzes wat breder. Over het algemeen is het belangrijk om te kiezen voor een broker waarbij de maandelijkse kosten zo laag mogelijk worden gehouden. Op die manier kun je een account jarenlang onderhouden, zonder dat dit al je vermogen opsnoept.

DEGIRO is naar ons mening de beste broker voor de lange termijn belegger. Als je kiest voor DEGIRO, dan kies je voor lage transactiekosten in combinatie met lage maandelijkse kosten; geschikt als je wilt beleggen met weinig geld. Bij DEGIRO dien je wel zelf te kiezen welke aandelen, trackers of ETF’s je koopt.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen

Als je niet goed weet welke aandelen je moet kopen, dan kan Peaks een goede alternatief zijn. Peaks is een app dat is ontwikkeld door de Rabobank. Met Peaks kun je voor € 1 per maand al een account openen en beginnen met beleggen in vooraf geselecteerde beleggingen.

Ik maak zelf ook gebruik van BUX Zero en heb hier een artikel: BUX Zero review over geschreven. Dit is een goed startpunt om te ontdekken of Peaks misschien wel wat voor jou is om mee te beginnen.

eToro review - Logo
eToro is door Beter Beleggen uitgeroepen tot de beste broker van 2023

Meld je aan en begin binnen enkele minuten met beleggen over de hele wereld tegen lage tarieven.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Veelgestelde vragen over beleggen met weinig geld

Kun je beleggen met weinig geld (€ 50)?

Jazeker! Je kunt beleggen met € 50. Het is dan wel verstandig om te kiezen voor een broker waarbij de kosten laag zijn. Als je kiest voor een broker waarbij de kosten te hoog zijn, zul je veel meer moeite hebben om rendement te halen.

Kun je winstgevend te beleggen met weinig geld?

Dat kan zeker! Je vergroot je kans om winstgevend te beleggen door te kiezen voor een broker waarbij de kosten minimaal zijn. Het liefst kies je voor brokers waarbij de kosten een percentage van het bedrag zijn, in plaats van een vast bedrag. Bij het selecteren van een broker als je belegt met weinig geld is om de kosten altijd in verhouding met je inleg te bepalen.

Kun je daytraden met weinig geld?

Je kunt daytraden met weinig geld. Het is dan belangrijk dat je kiest voor een broker waarbij de transactiekosten en de spread zo laag mogelijk is.

Kun je voor de lange termijn te beleggen met weinig geld?

Je kunt voor de lange termijn beleggen met weinig geld. Je vergroot je kans op een positief rendement door voor een broker te kiezen waarbij de maandelijkse kosten zo laag mogelijk zijn. Op die manier hoef je minder geld te betalen als je jarenlang (lange termijn) gebruik maakt van de services van een broker.

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties