Beste broker Nederland kiezen – 3 Belangrijkste Tips

broker kiezen - Beter beleggen

Hoe kies je de beste broker van Nederland in 2021?

Om te beginnen met beleggen heb je een broker nodig. Een broker is een platform waar je aandelen kunt kopen en verkopen. Elke broker biedt deze dienst aan, maar er zit wel verschillen tussen de brokers:

 • De ene broker richt zich meer op het delen van kennis en informatie over het beginnen met beleggen, koers en relevante nieuws op de beurs;
 • Andere brokers richten zich meer op zo laag mogelijke kosten en;
 • Andere brokers beschikken over gelikte displays met verschillende functionaliteiten om analyses uit te voeren.

In onderstaande tabel kun je eenvoudige de online brokers vergelijken, zodat je zelf direct goed kunt beginnen met beleggen bij de broker die bij jou past.

Kies de beste online broker die bij jou past

 BrokerMaandelijkse tarievenTarieven per transactieBeoordeling
Etoro brokers vergelijken - Beter beleggen
eToro
* Gratis demo account om uit te proberen, zodat je eerst kunt oefenen voordat je echt geld riskeert.
* Gratis aandelen kopen en verkopen, waardoor je kosten minimaal zijn en daardoor het maximale uit je rendement haalt.
* Keuze uit veel verschillende aandelen, zodat je ook exotischere aandelen kunt bemachtigen.
Service kosten
Minimaal
Transactie kosten
Minimaal
Algehele waardering
9,5 / 10
Meer over eToro

DEGIRO brokers vergelijken - Beter beleggen
DEGIRO
* Uitstekende keuze voor lange termijn beleggers, omdat de maandelijkse kosten en transactiekosten beperkt zijn tot een minimum. Daarnaast ben je ook nog eens eigenaar van de aandelen die je koopt op DEGIRO.
* Extreem scherpe prijzen. Uit mijn berekening blijkt dat als je 1 keer per maand een aandeel koopt, dan ben je bij DEGIRO het goedkoopst uit vergeleken met alle andere brokers in dit rijtje.
* Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen
Service kosten
Geen
Transactie kosten
€ 2,00 + 0,03%
Algehele waardering
9 / 10
Meer over DEGIRO
Plus500 brokers vergelijken - Beter beleggen

Financial Conduct Authority
(FRN 509909)

Plus500 *
* Met een gratis demo account die beschikt over € 40.000 kun je zorgeloos oefenen voordat je begint met echt geld.
* Met Plus500 kan je in CFD's handelen op effecten, zoals forex, aandelen, grondstoffen, opties en indices.
* Plus500 is de meest gebruikte CFD-broker in Nederland, waardoor je een grote community binnen handbereik hebt waar je mee kunt sparren.
* Op alle devices beschikbaar, waardoor je op elk moment van de dag kunt zien hoe je beleggingen ervoor staan.
* De minimale stortingsbedrag bij Plus500 is € 100.
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Service kosten
Minimaal
Transactie kosten
* Geen commissie kosten
* Overige kosten zijn minimaal
Algehele waardering
9,5 / 10
Meer over Plus500
Binck bank brokers vergelijken - Beter beleggenBinck bank
* Gratis demo account (schaduwportefeuille) van € 100.000, zodat je kosteloos kunt oefenen voordat je echt geld riskeert.
* Grootste beleggingsplatform in Nederland, waardoor je zekerheid hebt dat je bij een betrouwbare partij bent aangesloten.
* Beschikt over de meest uitgebreide en kennisbank, waar je zowel als beginner en als gevorderden de nodige handvatten hebt.
* Partners met bekende beursanalisten die regelmatig webinars organiseren, waardoor je veel kunt leren op interactieve manieren.
* Ontvang in de eerste 3 maanden € 200 transactietegoed, waardoor je een vliegende start kunt maken.
Service kosten
€ 3,50
Transactie kosten
€ 8,00
Algehele waardering
8,5 / 10
Meer over Binck
LYNX brokers vergelijken - Beter beleggenLynx
* Bekend om hun overzichtelijke handelsplatform en handige tools, waardoor je eenvoudige technische analyses kunt maken.
* Gratis informatie pakketten, waardoor je direct goed van start kunt gaan.
* Relatief lage transactiekosten, waardoor je niet te veel betaald voor je transacties.
* Uitgebreid aanbod in aandelen, waardoor je meestal de beleggingen kunt vinden die je zoekt.
Service kosten
€ 5,00
Transactie kosten
€ 6,00
Algehele waardering
8,5 / 10
Meer over Lynx
Beste broker kiezen - beter beleggen 3

Handige tips bij het kiezen van de beste online broker

Waar moet je op letten bij het vergelijken van online brokers? Het is aan te raden om deze keuze goed te overwegen en je zoektocht op te delen in een aantal zaken. Hieronder volgen 5 tips over zaken die je dient te overwegen bij het selecteren van een broker:

 • Tip 1. Bepaal wat je wensen en minimale eisen zijn van een broker.
 • Tip 2. Bepaal hoeveel tijd je wil besteden aan beleggen.
 • Tip 3. Bepaal waar je je geld in wil beleggen.

Tip 1. Overweeg je wensen & eisen

Als je op zoek bent naar de beste broker dan dien je voor jezelf helder te hebben wat je precies wilt dat de broker aanbied. Je vereisten kun je eenvoudig opsplitsen in twee verschillende vragen:

 • Wat zijn de minimale eisen waar de broker aan moet voldoen?
 • Wat zijn handige functionaliteiten om te hebben maar niet écht een vereiste?

Als je het antwoord hebt op deze vragen, dan heb je een goede basis om online brokers te vergelijken. Selecteer hieronder de elementen die je wilt overwegen.

Het is belangrijk dat je bij een broker zit waar jij alle nodige informatie overzichtelijk en eenvoudig kunt vinden. De meeste brokers bieden ook de mogelijkheid om technische analyses te tekenen op grafieken. Of om candlesticks in verschillende kleuren te laten zien. Als je weet wat je fijn vind om mee te werken, dan kun je hier gerichter op zoeken.

De prijs is voor veel beleggers een belangrijk punt om te kiezen voor een beleggingsplatform. En terecht!

Als je ervoor kiest om actief te handelen, dan kun je beter op brokers zitten waar je weinig tot niets betaalt voor elke transactie. Plus500 is een broker waar je geen transactiekosten betaalt. Hierdoor kun je lekker veel handelen zonder je zorgen te maken over de kosten.

Als je ervoor kiest om passief te beleggen, dus zonder al te veel transacties te doen. Dan kun je beter kiezen voor een platform waar je de aandelen koopt en in je bezit hebt en waar de maandelijkse kosten zo laag mogelijk zijn. In dat geval kun je het beste kiezen voor DEGIRO. DEGIRO is al jarenlang de goedkoopste broker in Nederland voor langetermijnbeleggers.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Er zijn naast fundamentele en technische analyses ook brokers die educatie aanbieden in de vorm van blogs, webinars en persberichten. Dit kan voornamelijk handig zijn voor beginnende beleggers. Binck is een voorbeeld van een broker die zich focust op de educatie over het beleggen. Binck werkt samen met analisten en professionals die regelmatig webinars organiseren voor leden van Binck.

Als je lichtelijk verslavingsgevoelig bent, dan wil je waarschijnlijk met enige regelmaat je portefeuille in de gaten kunnen houden. Het is dan ook handig als je een applicatie op je telefoon hebt die een helder en duidelijk overzicht geeft van je beleggingsportefeuille. Niets is frustrerender dan te werken met een app die onoverzichtelijk is en niet goed werkt. Het is aan te raden om reviews over de applicaties te lezen als je dit een belangrijke factor vind.

Over het algemeen beschikt Plus500 over een geliefde applicatie voor op de telefoon. Als je op zoek bent naar een beleggingsapp, dan is Plus500 zeker een aanrader.

Beste broker kiezen - beter beleggen 4 - weegschaal

Tip 2. Bepaal hoe actief je gaat handelen

Onderaan de streep wil je, net als elke belegger, een leuk rendement behalen. Bij het behalen van maximaal rendement draait het om de euro’s en de centen.

Wat zijn de tarieven van elke broker?

Om de kosten goed te kunnen bepalen dien je vooraf helder te hebben hoe actief je gaat handelen.

 • Als je van plan bent om wekelijks of zelfs dagelijks te handelen, dan ben je een actieve belegger.
 • Beleg je liever eens in de maand, kwartaal of over een langere periode? Dan ben je een passieve belegger.

Welke type belegger je ook bent, er is een handelsplatform waar jij maximaal rendement kunt behalen. Kies hieronder welke type belegger je bent.

Als je wekelijks of zelfs dagelijks belegt dan is het rendabel om te kiezen voor een broker die werkt zonder transactiekosten. De broker zonder transactiekosten is dus de meest geschikte keus voor actieve beleggers.

Bij Plus500 betaal je nauwelijks transactiekosten. Je betaalt bij elke transactie een klein verschil tussen de koop- en verkoopprijs van elke belegging waar je als actieve belegger weinig last van hebt.

Als je van plan bent om eens in de maand, kwartaal of over langere periodes beleggingen te kopen, dan kun je het beste kiezen voor een broker die werkt met een lage abonnementskosten (ofwel; maandelijkste lasten). Transactie fees zijn bij dit soort brokers wel aanzienlijk hoger, maar als je niet dagelijks of wekelijks beleggingen koopt, heb je hier weinig last van.

De 2 beste brokers voor passieve beleggers zijn DEGIRO en Binck.

Bij DEGIRO betaal je de allerlaagste abonnementskosten. Ook betaal je een lage transactie fee(s) vergeleken met andere langetermijnbrokers. DEGIRO is daarom naar mijn mening de beste broker als je belegt met een startkapitaal van minder dan € 5.000.

Bij Binck profiteer je meer van alle kennisdeling die het platform aanbied, zoals blogs, analyses en webinars. Je betaalt bij Binck wat meer aan transactiekosten en abonnementskosten dan bij DEGIRO. Maar als je beleggingen in grote hoeveelheden per keer koopt, zul je hier minder last van hebben. Binck is daardoor geschikter  voor beleggers met een groter startkapitaal, vanaf € 5.000 en meer.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

beste broker - bepaal hoe actief je gaat handelen - beter beleggen

Tip 3. Bepaal waar je je geld in wil beleggen

Elke broker beschikt over een beperkt aanbod in aandelen, cryptocurrencies, ETF’s,  grondstoffen en/of obligaties. Als je specifieke beleggingen op het oog hebt, is het raadzaam om te onderzoeken of die beleggingen ook verhandelbaar zijn op de broker die je kiest.

Kies hieronder de belegging(en) die je interessant vind om in te handelen.

Als je wil beleggen in aandelen kun je terecht bij de meeste brokers. In Nederland zijn Binck en Plus500 de meest gebruikte brokers voor aandelen in Nederland.

Als je wil beleggen in cryptocurrencies, dan is de keuze al wat beperkter. Plus500 is de meest gebruikte broker in Nederland waar je crypto’s kunt verhandelen.

Andere brokers die wat minder populair zijn in Nederland zijn Binance en Bittrex. Deze brokers zijn wel meer gericht op de langere termijn beleggers, omdat je de cryptocurrencies ook daadwerkelijk in bezit hebt.

Als je in ETF’s wil beleggen dan doe je dat waarschijnlijk omdat je een passieve belegger bent en langzaam een mooi rendement wil opbouwen zonder al te veel tijd te investeren. Een geschikte broker voor ETF’s is DEGIRO, vanwege de extreem gunstige prijzen en het mooie aanbod.

Als je wat exotischere ETF’s op het oog hebt die niet worden aangeboden op DEGIRO, dan is het interessant om eens een kijkje te nemen bij Saxo Bank. Saxo Bank is wat duurder dan DEGIRO, maar beschikt over een groter aanbod in ETF’s.

Tip: Je kunt er ook voor kiezen om DEGIRO te gebruiken om gebruikelijke ETF’s te bezitten voor weinig geld. Als je exotischere ETF’s wil hebben, dan neem je ook een account bij Saxo Bank. Op die manier profiteer je van beide brokers.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Als je wil beleggen in grondstoffen dan is het belangrijk om te weten dat dit in veel gevallen vrijwel niet rendabel kan worden. In grondstoffen beleggen zoals rijst en graan is simpelweg niet rendabel omdat dit veel ruimte nodig heeft. Grondstoffen zoals goud en zilver zijn vanwege de compactheid gebruikelijker om direct in te investeren. In het geval van beleggen in zilver en goud dien je rekening te houden dat je opslag- en beveiligingskosten moet betalen.

Eenvoudigere manieren om in grondstoffen te investeren zijn het kopen van ETF’s (trackers) die de grondstof prijs volgen. Hieronder enkele voorbeelden van ETF’s:

 • GLD Gold volgt de prijs van goud;
 • USO Oil Fund volgt de prijs van olie;
 • iShares Silver volgt de prijs van zilver.

Als je hier in wil beleggen, kun je als actieve belegger terecht bij Plus500.

Als je een passieve belegger bent, dan is Binck één van de beste keuzes.

Als je kiest om te beleggen in obligaties, dan ben je hoogstwaarschijnlijk een passieve belegger. In dat geval wil je obligaties bezitten voor een langere periode om zo veilig mogelijk een mooi rendement te behalen.

De beste brokers voor obligaties zijn, als je voor de laagst mogelijke kosten wil gaan; DEGIRO. Als je wat meer tijd voor handen hebt om je te verdiepen dan is Binck een geschiktere broker, dankzij de grote kennisbanken en de ruime mogelijkheden voor educatie.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

beste broker - bepaal waar je je geld in wil beleggen - beter beleggen 2
Zet de stap naar financiële vrijheid.

Van beste online broker naar rendement

Weet je al voor welke broker je wil gaan? Gefeliciteerd, je kunt de eerste stap zetten!

Kies een broker

De meeste brokers zullen je vragen om jezelf te identificeren. Dit kun je eenvoudig doen door bijvoorbeeld jezelf aan te melden via DigiD of met de bank waar je bent aangesloten. Zodra je deze formaliteiten hebt afgerond kun je dan eindelijk beginnen met beleggen. Elke broker heeft een overzicht met aandelen die je kunt kopen. Als je al de nodige onderzoek hebt gedaan naar beleggingen die je wilt kopen, dan kun je dit direct bij de broker aanschaffen. Als je beleggingen hebt gekocht dan ben je bij de laatste stap; rendement behalen. Rendement behalen hangt sterk af van je beleggingsstrategie.

 • Ben je een actieve korte-termijn belegger (daytrader)? Dan behaal je rendement door zorgvuldig en vaak trades te maken.
 • Ben je juist een lange termijn belegger? Dan koop je eens in de tijd een aandeel en ben je voornamelijk geduldig aan het wachten op rendement.

Je emoties dien je onder controle houden op goede en op slechte dagen. Op de lange termijn zul je meestal een positief rendement halen uit je investering.

1. BROKER

1. BROKER

1. BROKER

Kies een broker die bij jou past.

2. BELEGGEN

2. BELEGGEN

2. BELEGGEN

Begin met je eerste beleggingen.

3. RENDEMENT

3. RENDEMENT

3. RENDEMENT

Bekijk hoe je vermogen langzaam groeit.

Weet je nog niet zeker wat de beste broker voor jou is?

Waarschijnlijk heb je al wel een idee welke broker bij jou past. Om dit voor jou zo overzichtelijk mogelijk te maken hebben we verschillende brokers uitgebreid onderzocht. Op die manier kun jij sneller en makkelijker een slimme keus maken. Lees onze DEGIRO review, eToro review, Peaks review of DEGIRO vs eToro.

Aanbevelingen van de auteur

Leuk dat je zo ver bent gekomen met het lezen van mijn artikelen! Ik wil je graag nog een aantal van mijn persoonlijke aanbevelingen doen. Deze services heb ik puur geselecteerd op basis van eigen ervaring en tientallen uren aan research. Nou, hier komen ze:

 • Cursus beleggen voor beginners en gevorderden: De Trading Navigator Methode is een complete cursus om te beginnen met beleggen. Naast een cursus ontvang je ook een software waarmee je direct kunt beginnen met winstgevend beleggen. Terwijl je winstgevend belegt volg je de masterclass en leer je zo stap voor stap een goede belegger te worden!
  Doorgaan naar de Trading Navigator Methode.
 • Broker met de laagste commissie kosten: Met eToro kun je traden zonder dat je commissie hoeft af te staan. Dit betekent dat je 0% commissie betaalt over je trades! Nergens kun je zo goedkoop in effecten handelen zoals bij eToro. Een account aanmaken is overigens ook gratis!
  Gratis account aanmaken bij eToro.
 • Broker met de laagste maandelijkse kosten: Met DEGIRO betaal je de laagste maandelijkse kosten. Dit zorgt ervoor dat DEGIRO de goedkoopste broker is voor beleggers. Ideaal voor beleggers die zich richten op het lange termijn beleggen. Een account maken kost niets en je krijgt jouw eerste €50 transactiekosten gratis!
  Profiteer van €50 gratis transactietegoed bij DEGIRO.
Zet de stap naar financiële vrijheid.

Veelgestelde vragen over de beste brokers

Wat is een broker?

Een broker koopt en verkoopt aandelen in opdracht van klanten. De meeste koop- en verkooporders worden nu gedaan via online brokers, zoals DEGIRO en Plus500. Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Heb je een broker nodig om in aandelen te beleggen?

Voor het kopen van aandelen is normaal gesproken een broker vereist die jouw transactie kan uitvoeren. Het is ook mogelijk om direct aandelen te kopen bij bedrijven. Dit is een ingewikkelder proces en vereist dat je een groot hoeveelheid aandelen in één keer moet kopen. Het is erg voornamelijk gebruikelijk voor grote investeerders om aandelen buiten een broker om te kopen.

Hoe koop ik mijn eerste belegging?

Vijf stappen om je te helpen bij het kopen van jouw eerste belegging:

 1. Selecteer een broker. De gemakkelijkste manier om aandelen te kopen, is via een online broker.
 2. Onderzoek de aandelen die je wilt kopen.
 3. Bepaal hoeveel aandelen je wilt kopen.
 4. Kies jouw type aankooporder.
 5. Verbeter je beleggingsportfolio.
Hoeveel kosten brokers?

De kosten voor een broker verschilt per broker. Over het algemeen zijn er twee type brokers:

 1. Voor de daytraders, waarbij er voornamelijk geld wordt bespaard op de spread en de transactiekosten.
 2. Voor de lange-termijn beleggers, waarbij er voornamelijk geld wordt bespaard op de maandelijkse abonnementskosten.

Verder zit er een groot verschil in aanbod, lay-out en manier hoe er informatie wordt gedeeld. Voor iedere belegger is er een geschikte broker.

Zet de stap naar financiële vrijheid.

Video: Wat is de beste broker?

Zet de stap naar financiële vrijheid.
Wesley Jansen - Auteur: Beter Beleggen

Wesley Jansen

Van jongs af aan opgegroeid met RTL Z nieuws en zodoende een natuurlijke interesse voor bedrijvigheid ontwikkeld. Wesley is zeer leergierig en staat vooraan bij elke training om met die kennis zijn websitebezoekers te verbluffen en ondersteunen.

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 71% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD's werken en dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren. Opties en turbocertificaten zijn complexe financiële instrumenten. Jouw vermogen loopt risico. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen