Beste Broker [2022] – 3 Belangrijkste Tips

Je wilt beginnen met beleggen en je weet hoe belangrijk het is om de beste broker te kiezen. Je weet dat het kiezen van een broker die bij je past ervoor zorgt dat je kosten worden geminimaliseerd. Kosten die je vermijd kunnen worden belegd, waardoor je op de lange termijn meer rendement verdiend dan bij een broker waar je teveel betaalt.

Beter Beleggen doet meerdere keren per jaar uitgebreid onderzoek naar de beschikbare brokers, zodat jij een keuze kunt maken uit één van de best presterende brokers. Hierbij wordt er rekening gehouden met de veiligheid, laagste tarieven, beste functionaliteiten en goede klantenservice. In onderstaande tabel kun je eenvoudig de brokers vergelijken die het beste uit de test zijn gekomen. Door één van onderstaande brokers te kiezen, kies je voor brokers van de beste kwaliteit.

Brokers vergelijken: Kies de beste online broker die bij jou past

BrokerMaandelijkse tarievenTarieven per transactieBeoordeling
Etoro brokers vergelijken - Beter beleggen

Geschikt voor


Daytraders

#1. eToro
- Perfect voor beginnende beleggers.
- Gratis demo account om te oefenen met $100.000 speelgeld.
- Aandelen met 0% commissie.
- Veel Amerikaanse effecten.
- Sociaal platform waar je succesvolle traders kunt kopiëren.
68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.
Service kosten
Minimaal
Transactie kosten
Variabele spread
0% commissie op aandelen
Jouw kapitaal is in gevaar. Er gelden andere tarieven.
Meer lezen hierover.
Algehele waardering
4,9 / 5
eToro review
Aanmelden
DEGIRO brokers vergelijken - Beter beleggen

Geschikt voor


Lange termijn beleggers

#2. DEGIRO
- Broker met bankvergunning voor lange termijn beleggers.
- Maandelijkse vaste kosten zijn minimaal, waardoor lange termijn beleggers het meeste profiteren.
- Je bent eigenaar van de aandelen die je koopt.
Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.
Service kosten
Geen
Transactie kosten
€ 2,00
Algehele waardering
4,8 / 5
DEGIRO review
Aanmelden
Plus500 brokers vergelijken - Beter beleggen

Geschikt voor


Lange termijn beleggers

#3. BUX Zero
- Eenvoudige en simpele app om wereldwijd aandelen te kopen.
- De goedkoopste broker zonder bankvergunning voor lange termijn beleggers.
- Eenvoudig en snel aanmelden zonder uitgebreide KYC verificatieprocedure.
- Je bent eigenaar van de aandelen die je koopt.
Service kosten
Geen
Transactie kosten
Vanaf €0,-
Algehele waardering
4,5 / 10
BUX Zero review
Aanmelden
Bitvavo brokers vergelijken - Beter beleggen

Geschikt voor


Crypto beleggers

#4. Bitvavo
- Cryptobroker waar je meer dan 150 verschillende cryptovaluta kunt verhandelen.
- Lage transactiekosten en geen maandelijkse fees, waardoor de broker geschikt is voor daytraders en lange termijn beleggers.
Service kosten
Geen
Transactie kosten
Vanaf 0,25%
Algehele waardering
4,1 / 5
Bitvavo review
Aanmelden
Plus500 brokers vergelijken - Beter beleggen

CySEC
(#250/14)


Geschikt voor


Daytraders

#5. Plus500
- Gratis demo account om uit te proberen. Oefen eerst met € 40.000, voordat je begint met echt geld.
- Met Plus500 handel je voornamelijk in CFD's, waardoor je short en long posities kunt openen met een hefboom.
Service kosten
Minimaal
Transactie kosten
Variabele spread
0% commissie
77% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder.
Algehele waardering
4,2 / 5
Plus500 review
Aanmelden

Handige tips bij het vergelijken van de beste online broker

Het kiezen van een goede broker is belangrijk, maar elke handelsplatform focust zich op andere specialiteiten. De ene broker richt zich meer op het delen van kennis en informatie en relevante nieuws op de beurs. Deze type brokers zijn gericht op beleggers die meer waarde hechten aan fundamentele analyse. Andere brokers richten zich meer op zo laag mogelijke tarieven, waarmee ze zelfstandige beleggers aanspreken. Tot slot zijn er brokers die beschikken over gelikte displays met een uitgebreide grafiekensoftware, deze brokers richten zich met name op de daghandelaren.

Als je de beste broker wil kiezen die bij jou past, dan heb je de belangrijkste stap gezet om te beginnen met beleggen. Het is aan te raden om deze keuze goed te overwegen en je zoektocht op te delen in een aantal zaken. Hieronder volgen drie tips die jou helpen bij het maken van je beste beslissing:

  • Tip 1. Weet hoeveel tijd je wilt besteden aan beleggen.
  • Tip 2. Weet wat je wensen en eisen zijn van een broker.
  • Tip 3. Weet waar je jouw geld in wil beleggen.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Tip 1. Bepaal hoe actief je gaat handelen

Als je wilt beginnen met beleggen is het goed om te weten hoeveel tijd je bereid bent om te investeren in beleggen. Je wilt jouw tijd zo efficiënt mogelijk inzetten, zodat je daarmee jouw rendement ook kunt maximaliseren. Een belangrijke regel binnen het beleggen is dat het niet beter of slechter is om meer tijd te investeren. Het verschil tussen actieve- en passieve beleggers is dat ze een compleet andere behoefte hebben aan wat de broker precies moet kunnen. Als je een actieve belegger bent, dan kies je sneller voor een broker waarbij de transactiekosten erg laag zijn. Ben je een passieve belegger, dan profiteer je het meeste van lage maandelijkse kosten.

Kies hieronder hoeveel tijd je van plan bent om te investeren in beleggen.

0 tot 1 uur per maand – Super passief

Als je van plan bent om minder dan 1 uur per maand te investeren in beleggen, dan ben je een super passieve belegger. Super passieve beleggers profiteren het meest van brokers die werken met de allerlaagste abonnementskosten. Transactiekosten zijn minder belangrijk, omdat je waarschijnlijk niet vaker dan 1x per maand een transactie uitvoert.

DEGIRO is naar ons mening de geschiktste broker voor passieve beleggers. Bij DEGIRO betaal je extreem lage maandelijkse kosten. Naast dat je de laagste maandelijkse kosten betaalt bij DEGIRO, profiteer je ook van de kernselectie. De kernselectie van DEGIRO is een selectie van enkele van de populairste ETF’s. Je kunt geheel kosteloos 2 keer per maand investeren in deze ETF’s. DEGIRO is daarom naar mijn mening de beste broker als je net begint met beleggen en weinig tijd wilt investeren.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

1 tot 8 uur per maand – Passief

Als je van plan bent om tussen 1 en 8 uur per dag te investeren in beleggen, dan ben je waarschijnlijk nog steeds een passieve belegger. Je leest je voornamelijk in over de nieuwste trends en ontwikkelingen die spelen rondom de markten. Je leest graag mee in discussies van anderen over fundamenten van aandelen en probeert daarmee jouw beleggingskeuzes te verbeteren. Door een broker te kiezen die je veel inspiratie biedt en enorm interactief is met andere beleggers, weet je precies waar je moet zijn om de discussie te vinden die jou interesseert.

eToro is naar ons mening de beste broker voor passieve beleggers die nog beginnend zijn en / of graag worden geïnspireerd. eToro is een sociaal beleggingsplatform waar beleggers nauw met elkaar zijn verbonden. Doordat ervaren beleggers worden beloond met incentives, zijn zij gemotiveerd om beginnende beleggers zoals jij mee te nemen in hun analyses en gedachtegangen. Op die manier leer jij in hoog tempo de fijne kneepjes van het vak.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Meer dan 8 uur per maand – Actief

Als je meer dan 8 uur per maand investeert in beleggen dan ben je waarschijnlijk een actieve belegger. Je bent op de hoogte van de fundamenten van de aandelen waar je mee handelt. Je kiest er dan ook voor om aandelen te daytraden waarvan je weet dat er op die dag geen verrassingen op je pad komen. Je hebt behoefte aan de laagste transactiekosten en spread, zodat je jouw rendement kunt maximaliseren. Daarnaast wil je dat de broker grafiekensoftware aanbiedt die jou voorziet van een breed scala aan instrumenten. Op die manier weet je precies wat er in de markt aan de hand is.

eToro is naar ons mening één van de beste brokers voor actieve beleggers. Je betaalt bij eToro 0% commissie bij het verhandelen van aandelen en ETF’s. Verder biedt eToro CFD’s aan waarmee je aandelen met een hefboom van tot wel 5x kunt verhandelen. Tot slot profiteer je bij eToro van grafiekensoftware met 66 verschillende instrumenten om jou te voorzien van alle informatie die je nodig hebt.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Tip 2. Overweeg je wensen & eisen

Als je de beste brokers vergelijkt dan dien je voor jezelf kraakhelder te hebben wat je precies wilt dat de broker aanbied. Weet je al wat jouw wensen en eisen zijn van een broker? Jouw wensen en eisen kun je eenvoudig opsplitsen in twee verschillende vragen:

  • Wat zijn handige functies om te hebben (maar niet vereist)?
  • Wat zijn de eisen waar de broker aan moet voldoen?

Als je het antwoord hebt op deze vragen, dan heb je een goede basis om online brokers te vergelijken. Hieronder hebben we al een aantal punten voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij deze overweging.

Uitgebreide grafiekensoftware

Uitgebreide grafiekensoftware is belangrijk voor daytraders. De beste broker met uitgebreide grafiekensoftware is eToro. eToro heeft meer dan 66 verschillende functionaliteiten om technische analyses uit te voeren.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Het is belangrijk dat je bij een broker zit waar jij alle nodige informatie overzichtelijk en eenvoudig kunt vinden. Voor daytraders is het een vereiste dat de grafiekensoftware uitgebreid is, met zoveel mogelijk nuttige functionaliteiten om grafieken te vertonen en berekeningen te maken. Als je een lange termijn belegger bent, dan is de grafiekensoftware minder belangrijk. Je kijkt dan liever naar het laatste nieuws, fundamentals en kwartaalcijfers.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Laagste prijs betalen

Je wilt de laagste prijs betalen. Want als je de laagste prijs behaald dan maximaliseer je jouw rendement. Slim! Om de prijzen te vergelijken is het wel handig om te weten of je veel transacties maakt (lage transactiekosten) of dat je voornamelijk voor de lange termijn belegd (lage maandelijkse kosten).

Daytrader

Als je actief wilt handelen, dan kun je beter op brokers zitten waar je weinig tot niets betaalt voor elke transactie. eToro is een broker waar je 0% commissie betaalt bij het verhandelen van aandelen. Hierdoor kun je lekker veel handelen zonder je zorgen te maken over de kosten.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Lange termijn belegger

Als je liever lui belegd, weinig transacties doet, dan kun je beter kiezen voor een platform waar je de aandelen koopt en in je bezit hebt. Het voordeel van het bezitten van aandelen is dat je er geen overnight fees voor hoeft te betalen. Hierdoor blijven de maandelijkse kosten zo laag mogelijk. In dat geval kun je het beste kiezen voor DEGIRO. DEGIRO is al jarenlang de goedkoopste broker in Nederland voor lange termijn beleggers.

Inspiratie

Beleggen is niet voor iedereen een natuurlijke bezigheid. Veel mensen vinden het fijn om een handje geholpen te worden, door aanbevelingen en inspiratie te ontvangen. Als jij het fijn vind om (veel) inspiratie te krijgen van je broker, dan is eToro écht wat voor jou. eToro is namelijk een sociaal platform waar je andere beleggers hun standpunten kunt lezen, discussies kunt voeren en succesvolle portfolio’s van andere kunt volgen. Voor de beginnende belegger kan dit een enorme kickstart geven aan jouw beleggingsavontuur.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Desktop, mobiel en tablet gebruik

Je wilt jouw beleggingen in de gaten houden, dag en nacht. Dat is tegenwoordig voor geen een broker meer écht een probleem. Elke broker voorziet je van een web en app functie, waardoor je altijd jouw aandelen kunt tracken. Als je het dus belangrijk vind om de broker te gebruiken op meerdere devices, dan zijn alle brokers in dit lijstje geschikt om te gebruiken.

Tip 3. Bepaal waar je je geld in wil beleggen

Je weet ondertussen wat voor type belegger je bent en wat jouw vereisten zijn. De volgende stap is om een broker te kiezen die de effecten aanbied die jij zoekt. Elke broker beschikt over een (beperkt) aanbod in aandelen, cryptocurrencies, ETF’s,  grondstoffen en/of obligaties. Als je specifieke beleggingen op het oog hebt, is het raadzaam om te onderzoeken of die beleggingen ook verhandelbaar zijn op de broker die je kiest.

Kies hieronder de effecten die je interessant vind om in te handelen.

Ik wil beleggen in aandelen

Alle brokers in de lijst van Beter Beleggen biedt aandelen aan. Er zit wel een verschil in de grootte van het aanbod van de verschillende brokers. Als je in Amerikaanse aandelen wilt handelen, dan ben je bij eToro het kostenefficiëntst. Daarnaast heeft eToro ook een breed aanbod in Amerikaanse effecten. Wil je beleggen in Europese aandelen? Dan maakt het niet uit of je kiest voor eToro of DEGIRO.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Beste-broker-Beleggen-in-crypto

Ik wil beleggen in cryptocurrencies

Als je wilt beleggen in cryptomunten, dan is de keuze wat beperkter. De meeste brokers, zoals eToro en DEGIRO, bieden crypto aan in de vorm van ETF’s. Dit betekent dat je de digitale munten niet daadwerkelijk bezit, maar je bezit een effect dat de waarde van de digitale munt volgt. Als je cryptomunten daadwerkelijk in je bezit wil hebben, zodat je kunt profiteren van het staken van de munten, dan is Bitvavo de beste broker voor jou. Bitvavo biedt meer dan 150 alt-coins aan voor jou om in te investeren. Daarnaast kun je jouw coins ook staken. Dit betekent dat je een soort rente ontvangt voor het bezitten van de coins.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Ik wil beleggen in ETF’s (Trackers)

Als je in ETF’s wil beleggen dan doe je dat waarschijnlijk omdat je een passieve belegger bent en langzaam een mooi rendement wil opbouwen zonder al te veel tijd te investeren. Een geschikte broker voor ETF’s is DEGIRO, vanwege de extreem gunstige prijzen en de kernselectie. Via de kernselectie kun je volledig gratis beleggen in de populairste ETF’s.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Ik wil beleggen in grondstoffen

Je kunt eenvoudig in grondstoffen investeren door ETF’s (trackers) te kopen die de grondstof prijs volgen. Hieronder enkele voorbeelden van ETF’s:

  • GLD Gold volgt de prijs van goud;
  • USO Oil Fund volgt de prijs van olie;
  • iShares Silver volgt de prijs van zilver.

Effecten met grondstoffen als onderliggende waarde kun je verkrijgen bij alle brokers in de beste brokerlijst van Beter Beleggen.

Ik wil beleggen in obligaties

Als je kiest om te beleggen in obligaties, dan ben je hoogstwaarschijnlijk een defensieve- en passieve belegger. In dat geval wil je obligaties bezitten voor een langere periode om zo veilig mogelijk een mooi rendement te behalen.

De beste brokers voor obligaties zijn, als je voor de laagst mogelijke kosten wil gaan is DEGIRO. Het is ook zeker aan te raden om je volledige portfolio te diversifiëren door ook ETF’s te bezitten naar obligaties. Op die manier spreid je jouw risico nog meer, zodat je jouw geld op een veiliger manier belegd.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Van beste broker naar maximaal rendement!

Als je zo ver bent gekomen dan weet je waarschijnlijk welke broker het beste bij je past. Gefeliciteerd! Je kunt de eerste stap zetten in de wondere wereld van het beleggen, waar de rendementen je om de oren vliegen. Kies hier je broker. De meeste brokers zullen je vragen om jezelf te identificeren. Dit kun je eenvoudig doen door jezelf aan te melden via DigiD, met jouw bank of door een foto te maken van jouw paspoort of ID kaart. Zodra de formaliteiten achter de rug zijn, begin je dan eindelijk met beleggen. Elke broker heeft een overzicht met aandelen die je kunt kopen.

Als je al de nodige onderzoek hebt gedaan naar beleggingen die je wilt kopen, dan kun je dit direct bij de broker aanschaffen. Nadat je je beleggingen hebt gekocht, ben je bij de laatste en leukste stap; rendement behalen. Rendement behalen hangt sterk af van je beleggingsstrategie.

  • Ben je een actieve korte-termijn belegger (daytrader)? Dan kan je dagelijks rendement behalen doordat je dezelfde dag posities opent en sluit.
  • Ben je juist een lange termijn belegger? Dan koop je eens in de tijd een aandeel en ben je voornamelijk geduldig aan het wachten op rendement. Je behaalt pas rendement als je al jouw effecten verkoopt. Dit kan binnen 1 jaar zijn of na meer dan 50 jaar.

Je emoties dien je onder controle houden op goede en op slechte dagen. De grootste valkuil van de meeste beleggers is het aan- of verkopen van aandelen, op basis van pure emotie. Emotie kan ontstaan door een persbericht van het bedrijf waarvan jij aandelen hebt. De kunst is je emotie zoveel mogelijk uit te zetten en het steeds rationaal, vanuit fundamenteel perspectief, te bekijken.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Lees onze reviews

Waarschijnlijk heb je al wel een idee welke broker bij jou past. Om dit voor jou zo overzichtelijk mogelijk te maken hebben we verschillende brokers uitgebreid onderzocht. Op die manier kun jij sneller en makkelijker een slimme keus maken. Lees onze DEGIRO revieweToro reviewBUX ZERO review of DEGIRO vs eToro.

Aanbevelingen van de auteur

Leuk dat je zo ver bent gekomen met het lezen van mijn artikelen! Ik wil je graag nog een aantal van mijn persoonlijke aanbevelingen doen. Deze services heb ik puur geselecteerd op basis van eigen ervaring en tientallen uren aan research. Hier komen ze:

Gratis cursus beleggen (voor beginners en gevorderden)

De Trading Navigator Methode is een complete cursus om te beginnen met beleggen. Naast een cursus ontvang je ook een software waarmee je direct kunt beginnen met winstgevend beleggen. Terwijl je winstgevend belegt volg je de masterclass en leer je zo stap voor stap een goede belegger te worden!

Reserveer gratis jouw plek bij de webinar.

Beste beleggingsapp (0% transactiekosten)

Met BUX Zero beleg je snel en gemakkelijk met je telefoon in aandelen over de hele wereld tegen 0% transactiekosten. Meld je aan en ontvang één gratis aandeel.

Maak gratis jouw account aan bij BUX Zero

Beste broker (0% transactiekosten kosten voor aandelen)

Met eToro kun je aandelen traden zonder dat je commissie hoeft af te staan. Dit betekent dat je 0% commissie betaalt over je trades! Nergens kun je zo goedkoop in aandelen handelen zoals bij eToro. Een account aanmaken is overigens ook gratis!

Maak gratis jouw account aan bij eToro.

Jouw vermogen loopt risico. Er kunnen andere kosten van toepassing zijn. Klik hier voor meer informatie

Veelgestelde vragen over de beste brokers

Wat is een broker?

Een broker koopt en verkoopt aandelen in opdracht van klanten. De meeste koop- en verkooporders worden nu gedaan via online brokers, zoals DEGIRO en Plus500.

Heb je een broker nodig om in aandelen te beleggen?

Voor het kopen van aandelen is normaal gesproken een broker vereist die je transactie kan uitvoeren. Je kunt ook direct aandelen kopen bij bedrijven. Dit is een ingewikkelder proces en vereist dat je een grote hoeveelheid aandelen in een keer moet kopen. Voor grote investeerders kan het interessant zijn om aandelen buiten een broker om te kopen.

Hoe koop ik mijn eerste belegging?

Vijf stappen om je te helpen bij het kopen van jouw eerste belegging:

1. Selecteer een broker. De gemakkelijkste manier om aandelen te kopen, is via een online broker.
2. Onderzoek de aandelen die je wilt kopen.
3. Bepaal hoeveel aandelen je wilt kopen.
4. Kies jouw type aankooporder.
5. Verbeter je beleggingsportfolio.

Hoeveel kosten brokers?

De kosten voor een broker verschilt per broker. Over het algemeen zijn er twee type brokers:

1. Voor de daytraders, waarbij er voornamelijk geld wordt bespaard op de spread en de transactiekosten.
2. Voor de lange-termijn beleggers, waarbij er voornamelijk geld wordt bespaard op de maandelijkse abonnementskosten.

Verder zit er een groot verschil in aanbod, lay-out en manier hoe er informatie wordt gedeeld. Voor iedere belegger is er een geschikte broker.

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties