Beste broker Nederland kiezen – 3 Belangrijkste Tips

broker kiezen - Beter beleggen

Beste broker kiezen

Je wilt beginnen met beleggen en je weet hoe belangrijk het is om de beste broker te kiezen. Je weet dat het kiezen van een broker die bij je past ervoor zorgt dat jouw kosten worden geminimaliseerd. Kosten die je vermijd kunnen worden belegd, waardoor je op de lange termijn meer rendement verdiend dan bij een broker waar je teveel betaalt.

Het kiezen van een goede broker is belangrijk, maar elke handelsplatform focust zich op andere specialiteiten. De ene broker richt zich meer op het delen van kennis en informatie en relevante nieuws op de beurs. Deze type brokers zijn gericht op beleggers die meer waarde hechten aan fundamentele analyse. Andere brokers richten zich meer op zo laag mogelijke tarieven, waarmee ze zelfstandige beleggers aanspreken. Tot slot zijn er brokers die beschikken over gelikte displays met een uitgebreide grafiekensoftware, deze brokers richten zich met name op de daghandelaren.

Beter Beleggen doet meerdere keren per jaar uitgebreid onderzoek naar de beschikbare brokers, zodat jij een keuze kunt maken uit één van de best presterende brokers. Hierbij wordt er rekening gehouden met de veiligheid, laagste tarieven, beste functionaliteiten en goede klantenservice. In onderstaande tabel kun je eenvoudig de brokers vergelijken die het beste uit de test zijn gekomen. Door één van onderstaande brokers te kiezen, kies je voor brokers van de beste kwaliteit.

Brokers vergelijken: Kies de beste online broker die bij jou past

 BrokerMaandelijkse tarievenTarieven per transactieBeoordeling
Etoro brokers vergelijken - Beter beleggen

Geschikt voor


Daytraders

eToro
- Meest sociale broker wereldwijd. Perfect voor beginners en ervaren daytraders.
- Gratis demo account om te oefenen met $100.000 speelgeld.
- Aandelen verhandelen tegen 0% commissie.
- Handel voornamelijk in CFD's, waardoor je short en long posities kunt openen met een hefboom.
- Breed aanbod met veel Amerikaanse effecten.
Service kosten
Minimaal
Transactie kosten
- 0% commissie kosten
- Kosten van spreads verschillen
Algehele waardering
9,5 / 10
Aanmelden
DEGIRO brokers vergelijken - Beter beleggen

Geschikt voor


Lange termijn beleggers

DEGIRO
- Broker met bankvergunning voor lange termijn beleggers.
- Maandelijkse vaste kosten zijn minimaal, waardoor lange termijn beleggers het meeste profiteren.
- Je bent eigenaar van de aandelen die je koopt.
Service kosten
Geen
Transactie kosten
€ 2,00 + 0,03%
Algehele waardering
8,8 / 10
Aanmelden
Bitvavo brokers vergelijken - Beter beleggen

Geschikt voor


Lange termijn beleggers en daytraders

Bitvavo
- Cryptobroker waar je meer dan 150 verschillende cryptovaluta kunt verhandelen.
- Lage transactiekosten en geen maandelijkse fees, waardoor de broker geschikt is voor daytraders en lange termijn beleggers.
Service kosten
Geen
Transactie kosten
Vanaf 0,03%
Algehele waardering
8,3 / 10
Aanmelden
Plus500 brokers vergelijken - Beter beleggen

Geschikt voor


Lange termijn beleggers

BUX Zero
- Eenvoudige en simpele app om wereldwijd aandelen te kopen.
- De goedkoopste broker zonder bankvergunning voor lange termijn beleggers.
- Eenvoudig en snel aanmelden zonder uitgebreide KYC verificatieprocedure.
- Je bent eigenaar van de aandelen die je koopt.
Service kosten
Geen
Transactie kosten
Vanaf €0,-
Algehele waardering
8,1 / 10
Aanmelden
Plus500 brokers vergelijken - Beter beleggen

Financial Conduct Authority
(FRN 509909)


Geschikt voor


Daytraders

Plus500
- Gratis demo account om uit te proberen. Oefen eerst met € 40.000, voordat je begint met echt geld.
- Met Plus500 handel je voornamelijk in CFD's, waardoor je short en long posities kunt openen met een hefboom.
Service kosten
Minimaal
Transactie kosten
- Geen commissie kosten
- Kosten van spreads verschillen
Algehele waardering
8,0 / 10
Aanmelden

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 71% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren. Opties en turbocertificaten zijn complexe financiële instrumenten. Jouw vermogen loopt risico. 

Beter Beleggen maakt gebruik van affiliate links op de website, dit betekent dat we mogelijk een vaste en variabele vergoeding ontvangen voor het afnemen van diensten via onze links.

Handige tips bij het vergelijken van de beste online broker

Als je de beste broker wil kiezen die bij jou past, dan heb je de belangrijkste stap gezet om te beginnen met beleggen. Het is aan te raden om deze keuze goed te overwegen en je zoektocht op te delen in een aantal zaken. Hieronder volgen drie tips die jou helpen bij het maken van je beste beslissing:

 • Tip 1. Weet hoeveel tijd je wilt besteden aan beleggen.
 • Tip 2. Weet wat je wensen en eisen zijn van een broker.
 • Tip 3. Weet waar je jouw geld in wil beleggen.

Tip 1. Bepaal hoe actief je gaat handelen

Als je wilt beginnen met beleggen is het goed om te weten hoeveel tijd je bereid bent om te investeren in beleggen. Je wilt jouw tijd zo efficiënt mogelijk inzetten, zodat je daarmee jouw rendement ook kunt maximaliseren. Een belangrijke regel binnen het beleggen is dat het niet beter of slechter is om meer tijd te investeren. Het verschil tussen actieve- en passieve beleggers is dat ze een compleet andere behoefte hebben aan wat de broker precies moet kunnen. Als je een actieve belegger bent, dan kies je sneller voor een broker waarbij de transactiekosten erg laag zijn. Ben je een passieve belegger, dan profiteer je het meeste van lage maandelijkse kosten.

Kies hieronder hoeveel tijd je van plan bent om te investeren in beleggen.

Als je van plan bent om minder dan 1 uur per maand te investeren in beleggen, dan ben je een super passieve belegger. Super passieve beleggers profiteren het meest van brokers die werken met de allerlaagste abonnementskosten. Transactiekosten zijn minder belangrijk, omdat je waarschijnlijk niet vaker dan 1x per maand een transactie uitvoert.

DEGIRO is de beste broker voor super passieve beleggers. Bij DEGIRO betaal je de allerlaagste maandelijkse kosten. Naast dat je de laagste maandelijkse kosten betaalt bij DEGIRO, profiteer je ook van de kernselectie. De kernselectie van DEGIRO is een selectie van een aantal van de populairste ETF’s. Je kunt geheel kosteloos 2x per maand investeren in deze ETF’s. DEGIRO is daarom naar mijn mening de beste broker als je net begint met beleggen en weinig tijd wilt investeren.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Als je van plan bent om tussen 1 en 8 uur per dag te investeren in beleggen, dan ben je waarschijnlijk nog steeds een passieve belegger. Je leest je voornamelijk in over de nieuwste trends en ontwikkelingen die spelen rondom de markten. Je leest graag mee in discussies van anderen over fundamenten van aandelen en probeert daarmee jouw beleggingskeuzes te verbeteren. Door een broker te kiezen die je veel inspiratie biedt en enorm interactief is met andere beleggers, weet je precies waar je moet zijn om de discussie te vinden die jou interesseert.

eToro is de beste broker voor passieve beleggers die graag worden geïnspireerd. eToro is een sociaal beleggingsplatform waar beleggers nauw met elkaar zijn verbonden. Doordat ervaren beleggers worden beloond met incentives, zijn zij gemotiveerd om beginnende beleggers zoals jij mee te nemen in hun analyses en gedachtegangen. Op die manier leer jij in hoog tempo de fijne kneepjes van het vak.

Als je meer dan 8 uur per maand investeert in beleggen dan ben je waarschijnlijk een actieve belegger. Je bent op de hoogte van de fundamenten van de aandelen waar je mee handelt. Je kiest er dan ook voor om aandelen te daytraden waarvan je weet dat er op die dag geen verrassingen op je pad komen. Je hebt behoefte aan de laagste transactiekosten en spread, zodat je jouw rendement kunt maximaliseren. Daarnaast wil je dat de broker grafiekensoftware aanbiedt die jou voorziet van een breed scala aan instrumenten. Op die manier weet je precies wat er in de markt aan de hand is.

eToro is de beste broker voor actieve beleggers. Je betaalt bij eToro 0% commissie bij het verhandelen van aandelen en ETF’s. Verder biedt eToro CFD’s aan waarmee je aandelen met een hefboom van tot wel 5x kunt verhandelen. Tot slot profiteer je bij eToro van grafiekensoftware met 66 verschillende instrumenten om jou te voorzien van alle informatie die je nodig hebt.

beste broker - bepaal hoe actief je gaat handelen - beter beleggen

Degiro

Tip 2. Overweeg je wensen & eisen

Als je de beste brokers vergelijkt dan dien je voor jezelf kraakhelder te hebben wat je precies wilt dat de broker aanbied. Weet je al wat jouw wensen en eisen zijn van een broker? Jouw wensen en eisen kun je eenvoudig opsplitsen in twee verschillende vragen:

 • Wat zijn handige functies om te hebben (maar niet vereist)?
 • Wat zijn de eisen waar de broker aan moet voldoen?

Als je het antwoord hebt op deze vragen, dan heb je een goede basis om online brokers te vergelijken. Hieronder hebben we al een aantal punten voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij deze overweging.

Uitgebreide grafiekensoftware is belangrijk voor daytraders. De beste broker met uitgebreide grafiekensoftware is eToro. eToro heeft meer dan 66 verschillende functionaliteiten om technische analyses uit te voeren.

Het is belangrijk dat je bij een broker zit waar jij alle nodige informatie overzichtelijk en eenvoudig kunt vinden. Voor daytraders is het een vereiste dat de grafiekensoftware uitgebreid is, met zoveel mogelijk nuttige functionaliteiten om grafieken te vertonen en berekeningen te maken. Als je een lange termijn belegger bent, dan is de grafiekensoftware minder belangrijk. Je kijkt dan liever naar het laatste nieuws, fundamentals en kwartaalcijfers.

Je wilt de laagste prijs betalen. Want als je de laagste prijs behaald dan maximaliseer je jouw rendement. Slim! Om de prijzen te vergelijken is het wel handig om te weten of je veel transacties maakt (lage transactiekosten) of dat je voornamelijk voor de lange termijn belegd (lage maandelijkse kosten).

Daytrader

Als je actief wilt handelen, dan kun je beter op brokers zitten waar je weinig tot niets betaalt voor elke transactie. eToro is een broker waar je 0% commissie betaalt op je transacties. Hierdoor kun je lekker veel handelen zonder je zorgen te maken over de kosten.

Lange termijn belegger

Als je liever lui belegd, weinig transacties doet, dan kun je beter kiezen voor een platform waar je de aandelen koopt en in je bezit hebt. Het voordeel van het bezitten van aandelen is dat je er geen overnight fees voor hoeft te betalen. Hierdoor blijven de maandelijkse kosten zo laag mogelijk. In dat geval kun je het beste kiezen voor DEGIRO. DEGIRO is al jarenlang de goedkoopste broker in Nederland voor lange termijn beleggers.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Beleggen is niet voor iedereen een natuurlijke bezigheid. Veel mensen vinden het fijn om een handje geholpen te worden, door aanbevelingen en inspiratie te ontvangen. Als jij het fijn vind om (veel) inspiratie te krijgen van je broker, dan is eToro écht wat voor jou. eToro is namelijk een sociaal platform waar je andere beleggers hun standpunten kunt lezen, discussies kunt voeren en succesvolle portfolio’s van andere kunt volgen. Voor de beginnende belegger kan dit een enorme kickstart geven aan jouw beleggingsavontuur.

Je wilt jouw beleggingen in de gaten houden, dag en nacht. Dat is tegenwoordig voor geen een broker meer écht een probleem. Elke broker voorziet je van een web en app functie, waardoor je altijd jouw aandelen kunt tracken. Als je het dus belangrijk vind om de broker te gebruiken op meerdere devices, dan zijn alle brokers in dit lijstje geschikt om te gebruiken.

Beste broker kiezen - beter beleggen 4 - weegschaal

970x250

Tip 3. Bepaal waar je je geld in wil beleggen

Je weet ondertussen wat voor type belegger je bent en wat jouw vereisten zijn. De volgende stap is om een broker te kiezen die de effecten aanbied die jij zoekt. Elke broker beschikt over een (beperkt) aanbod in aandelen, cryptocurrencies, ETF’s,  grondstoffen en/of obligaties. Als je specifieke beleggingen op het oog hebt, is het raadzaam om te onderzoeken of die beleggingen ook verhandelbaar zijn op de broker die je kiest.

Kies hieronder de effecten die je interessant vind om in te handelen.

Alle beleggers in de lijst van Beter Beleggen biedt aandelen aan. Er zit wel een verschil in de grootte van het aanbod van de verschillende brokers. Als je in Amerikaanse aandelen wilt handelen, dan ben je bij eToro het meest kostenefficiënt. Daarnaast heeft eToro ook een breed aanbod in Amerikaanse effecten. Wil je beleggen in Europese aandelen? Dan maakt het niet uit of je kiest voor eToro, DEGIRO of Plus500.

Als je wilt beleggen in cryptomunten, dan is de keuze wat beperkter. De meeste brokers, zoals eToro en DEGIRO, bieden crypto aan in de vorm van ETF’s. Dit betekent dat je de digitale munten niet daadwerkelijk bezit, maar je bezit een effect dat de waarde van de digitale munt volgt. Als je cryptomunten daadwerkelijk in je bezit wil hebben, zodat je kunt profiteren van het staken van de munten, dan is Bitvavo de beste broker voor jou. Bitvavo biedt meer dan 150 alt-coins aan voor jou om in te investeren. Daarnaast kun je jouw coins ook staken. Dit betekent dat je een soort rente ontvangt voor het bezitten van de coins.

Als je in ETF’s wil beleggen dan doe je dat waarschijnlijk omdat je een passieve belegger bent en langzaam een mooi rendement wil opbouwen zonder al te veel tijd te investeren. Een geschikte broker voor ETF’s is DEGIRO, vanwege de extreem gunstige prijzen en de kernselectie. Via de kernselectie kun je volledig gratis beleggen in de populairste ETF’s.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Je kunt eenvoudig in grondstoffen investeren door ETF’s (trackers) te kopen die de grondstof prijs volgen. Hieronder enkele voorbeelden van ETF’s:

 • GLD Gold volgt de prijs van goud;
 • USO Oil Fund volgt de prijs van olie;
 • iShares Silver volgt de prijs van zilver.

Effecten met grondstoffen als onderliggende waarde kun je verkrijgen bij alle brokers in de beste brokerlijst van Beter Beleggen.

Als je kiest om te beleggen in obligaties, dan ben je hoogstwaarschijnlijk een defensieve- en passieve belegger. In dat geval wil je obligaties bezitten voor een langere periode om zo veilig mogelijk een mooi rendement te behalen.

De beste brokers voor obligaties zijn, als je voor de laagst mogelijke kosten wil gaan is DEGIRO. Het is ook zeker aan te raden om je volledige portfolio te diversifiëren door ook ETF’s te bezitten naar obligaties. Op die manier spreid je jouw risico nog meer, zodat je jouw geld op een veiliger manier belegd.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

beste broker - bepaal waar je je geld in wil beleggen - beter beleggen 2

970x250

Van beste broker naar maximaal rendement!

Als je zo ver bent gekomen dan weet je waarschijnlijk welke broker het beste bij je past. Gefeliciteerd! Je kunt de eerste stap zetten in de wondere wereld van het beleggen, waar de rendementen je om de oren vliegen. Kies hier je broker. De meeste brokers zullen je vragen om jezelf te identificeren. Dit kun je eenvoudig doen door jezelf aan te melden via DigiD, met jouw bank of door een foto te maken van jouw paspoort of ID kaart. Zodra de formaliteiten achter de rug zijn, begin je dan eindelijk met beleggen. Elke broker heeft een overzicht met aandelen die je kunt kopen.

Als je al de nodige onderzoek hebt gedaan naar beleggingen die je wilt kopen, dan kun je dit direct bij de broker aanschaffen. Nadat je je beleggingen hebt gekocht, ben je bij de laatste en leukste stap; rendement behalen. Rendement behalen hangt sterk af van je beleggingsstrategie.

 • Ben je een actieve korte-termijn belegger (daytrader)? Dan kan je dagelijks rendement behalen doordat je dezelfde dag posities opent en sluit.
 • Ben je juist een lange termijn belegger? Dan koop je eens in de tijd een aandeel en ben je voornamelijk geduldig aan het wachten op rendement. Je behaalt pas rendement als je al jouw effecten verkoopt. Dit kan binnen 1 jaar zijn of na meer dan 50 jaar.

Je emoties dien je onder controle houden op goede en op slechte dagen. De grootste valkuil van de meeste beleggers is het aan- of verkopen van aandelen, op basis van pure emotie. Emotie kan ontstaan door een persbericht van het bedrijf waarvan jij aandelen hebt. De kunst is je emotie zoveel mogelijk uit te zetten en het steeds rationaal, vanuit fundamenteel perspectief, te bekijken.

1. BROKER

1. BROKER

1. BROKER

Kies een broker die bij jou past.

2. BELEGGEN

2. BELEGGEN

2. BELEGGEN

Begin met je eerste beleggingen.

3. RENDEMENT

3. RENDEMENT

3. RENDEMENT

Bekijk hoe je vermogen langzaam groeit.

Lees onze reviews

Waarschijnlijk heb je al wel een idee welke broker bij jou past. Om dit voor jou zo overzichtelijk mogelijk te maken hebben we verschillende brokers uitgebreid onderzocht. Op die manier kun jij sneller en makkelijker een slimme keus maken. Lees onze DEGIRO review, eToro review, BUX ZERO review of DEGIRO vs eToro.

Aanbevelingen van de auteur
Leuk dat je zo ver bent gekomen met het lezen van mijn artikelen! Ik wil je graag nog een aantal van mijn persoonlijke aanbevelingen doen. Deze services heb ik puur geselecteerd op basis van eigen ervaring en tientallen uren aan research. Hier komen ze:
 • Cursus beleggen voor beginners en gevorderden: De Trading Navigator Methode is een complete cursus om te beginnen met beleggen. Naast een cursus ontvang je ook een software waarmee je direct kunt beginnen met winstgevend beleggen. Terwijl je winstgevend belegt volg je de masterclass en leer je zo stap voor stap een goede belegger te worden!
  Reserveer gratis jouw plek bij de webinar.
 • Broker met 0% transactiekosten kosten voor aandelen en ETF's: Met eToro kun je aandelen en ETF's traden zonder dat je commissie hoeft af te staan. Dit betekent dat je 0% commissie betaalt over je trades! Nergens kun je zo goedkoop in aandelen en ETF's handelen zoals bij eToro. Een account aanmaken is overigens ook gratis!
  Maak gratis jouw account aan bij eToro.
 • Beleggingsapp met 0% transactiekosten voor aandelen: Met BUX Zero beleg je snel en gemakkelijk met je telefoon in aandelen over de hele wereld tegen 0% transactiekosten. Meld je aan en ontvang één gratis aandeel.
  Maak gratis jouw account aan bij BUX Zero
Zet de stap naar financiële vrijheid.
Veelgestelde vragen over de beste brokers
Wat is een broker?

Een broker koopt en verkoopt aandelen in opdracht van klanten. De meeste koop- en verkooporders worden nu gedaan via online brokers, zoals DEGIRO en Plus500. Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Heb je een broker nodig om in aandelen te beleggen?

Voor het kopen van aandelen is normaal gesproken een broker vereist die jouw transactie kan uitvoeren. Het is ook mogelijk om direct aandelen te kopen bij bedrijven. Dit is een ingewikkelder proces en vereist dat je een groot hoeveelheid aandelen in één keer moet kopen. Het is erg voornamelijk gebruikelijk voor grote investeerders om aandelen buiten een broker om te kopen.

Hoe koop ik mijn eerste belegging?

Vijf stappen om je te helpen bij het kopen van jouw eerste belegging:

 1. Selecteer een broker. De gemakkelijkste manier om aandelen te kopen, is via een online broker.
 2. Onderzoek de aandelen die je wilt kopen.
 3. Bepaal hoeveel aandelen je wilt kopen.
 4. Kies jouw type aankooporder.
 5. Verbeter je beleggingsportfolio.
Hoeveel kosten brokers?

De kosten voor een broker verschilt per broker. Over het algemeen zijn er twee type brokers:

 1. Voor de daytraders, waarbij er voornamelijk geld wordt bespaard op de spread en de transactiekosten.
 2. Voor de lange-termijn beleggers, waarbij er voornamelijk geld wordt bespaard op de maandelijkse abonnementskosten.

Verder zit er een groot verschil in aanbod, lay-out en manier hoe er informatie wordt gedeeld. Voor iedere belegger is er een geschikte broker.

Zet de stap naar financiële vrijheid.
Disclaimer

Beter Beleggen maakt gebruik van affiliate links op de website. Beter Beleggen ontvangt hier vergoeding(en) voor. Beter Beleggen biedt zelf geen financiële producten of diensten aan. Alle informatie die je op deze website, beter-beleggen.nl, vindt, is louter informatief en bevat geen investeringsadvies noch een aanbod, uitnodiging of aanbeveling om een financieel instrument aan te kopen of te verkopen of om een andere transactie aan te gaan. Wij zijn geen professioneel financieel adviseurs. Als je wilt investeren, investeer dan alleen geld dat je bereid bent te verliezen, want de kans dat je het verliest is altijd aanwezig. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de investeringskeuzes die jij maakt, de enige die hiervoor verantwoordelijk is, ben jij zelf.

Beleggen kent risico’s. Je kunt jouw inleg verliezen.  Je kunt geld verliezen en soms zelfs je volledige inleg. Het is belangrijk om je goed in te lezen en alleen geld te beleggen dat je kunt missen.

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 71% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD's werken en dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren. Opties en turbocertificaten zijn complexe financiële instrumenten. Jouw vermogen loopt risico. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen