Beste ETF’s van DEGIRO in 2021

aandelen - beter beleggen 2
[TOP 3] Wat zijn de beste ETF’s op DEGIRO in 2021?
De beste ETF-ranglijst voor DEGIRO gebruikers is bedoeld om langetermijnbeleggers te helpen bij het evalueren en vergelijken van de structuur van op de beurs verhandelde fondsen.

Alle ETF’s volgen een ​​onderliggende index, bijvoorbeeld voor een variatie aan aandelen of de prijs van grondstof(fen). Het doel: Grote-, liquide fondsen identificeren die betrouwbaar presteren. Deze ETF’s kunnen vervolgens functioneren als onderdeel van een belegger’s asset plan voor de langere termijn.

We vergelijken ook de kosten van ETF’s, zowel de kosten die zijn opgenomen in algemeen gepubliceerde kosten als de kosten die worden gemaakt door de spread. Ook de mate van diversificatie en het succes van een specifieke ETF wordt meegenomen. We bespreken elk van deze maatregelen uitvoerig, maar eerst bekijken we wat volgens ons de beste ETF’s zijn die DEGIRO aanbiedt.

Aanmelden bij DEGIRO

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Begin vandaag met beleggen in ETF’s via DEGIRO

#1. Vanguard S&P 500

(+258% in 9 jaar)

Vanguard S&P 500

De Vanguard S&P 500 past een beleggingsbenadering van passief beheer toe – of indexering – door middel van fysieke verwerving van effecten, en streeft ernaar het rendement van de S&P 500 Index te volgen. De Index bestaat uit aandelen van de grotere beursgenoteerde bedrijven in de VS. Het doel van de Vanguard S&P 500:

 1. Het rendement van de Index te volgen door te beleggen in alle samenstellende effecten van de Index in dezelfde verhouding als de Index. Waar het niet praktisch uitvoerbaar is om volledig te repliceren, zal het Fonds een steekproefprocedure gebruiken.
 2. Blijf volledig belegd in de S&P 500, behalve in buitengewone markt-, politieke of vergelijkbare omstandigheden.

Jaarlijkse beheerkosten: 0,07% per jaar.
Deze kosten zijn geïntegreerd in de koers.

#2. iShares MSCI World

(+162% in 9 jaar)

iShares MSCI World

iShares MSCI World streeft ernaar het rendement te volgen van een index die is samengesteld uit bedrijven uit ontwikkelde landen. iShares MSCI World heeft een blootstelling aan een breed scala aan wereldwijde bedrijven in 23 ontwikkelde landen, dekt 85% van de beursgenoteerde aandelen in elk land en wordt gebruikt als kern van een portefeuille om groei op lange termijn te zoeken.

Jaarlijkse beheerkosten: 0,20% per jaar.
Deze kosten zijn geïntegreerd in de koers.

Aanmelden bij DEGIRO

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

#3. Vanguard FTSE All-World

(+48% in 9 jaar)

Vanguard FTSE All-World

De Vanguard FTSE All-World ETF past een beleggingsbenadering van passief beheer toe – of indexering – door middel van fysieke verwerving van effecten, en streeft ernaar de prestaties van de FTSE All-World Index te volgen. De Index bestaat uit aandelen van grote en middelgrote bedrijven in ontwikkelde en opkomende markten. Het doel van de Vanguard FTSE All-World ETF:

 1. Het rendement van de Index te volgen door te beleggen in een representatieve steekproef van effecten die in de Index zijn opgenomen.
 2. Blijf volledig belegd, behalve in buitengewone markt-, politieke of vergelijkbare omstandigheden.

Jaarlijkse beheerkosten: 0,22% per jaar.
Deze kosten zijn geïntegreerd in de ETF. Dit betekent dat de kosten zijn meegenomen in de koers.

Degiro

Top 3 beste ETF’s vergelijken

Je wilt gespreid beleggen in ETF’s die zijn geselecteerd op basis van strenge criteria. Uit onderzoek is gebleken dat de volgende 3 ETF’s de beste zijn van DEGIRO: Vanguard FTSE All-World, Vaguard S&P 500 en de iShares MSCI World. In onderstaande grafiek kun je de koershistorie zien (vanaf 2012) van deze 3 ETF’s.

Beste ETF DEGIRO

(Bron: Tradingview)

 • De gele lijn, S&P 500, is de koerswinnaar met een koerswinst van 258%.
  Afgelopen 9 jaar heeft de S&P500 jaarlijks ruim 28% rendement opgeleverd.
 • De blauwe lijn, iShares MSCI All World, komt behoorlijk in de buurt met een koerswinst van 162%.
  Afgelopen 9 jaar heeft de iShares MSCI All World jaarlijks 18% rendement opgeleverd.
 • De paarse lijn, Vanguard FTSE All-World, loopt wat achter op de andere ETF’s met een koerswinst van 48%.
  Afgelopen 9 jaar heeft de Vanguard FTSE All-World jaarlijks 5% rendement opgeleverd.
Aanmelden bij DEGIRO

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Begin vandaag met beleggen in ETF’s via DEGIRO

Beste ETF’s op DEGIRO: Selectiecriteria’s

Om de beste ETF op DEGIRO te identificeren, stellen we criteria op die volgens ons interessant zouden moeten zijn voor alledaagse lange termijn beleggers; namelijk de levensduur, omvang en geschiktheid van een fonds voor een traditioneel asset-allocatieplan.

Deze ETF-ranglijst omvat fondsen met een handelsgeschiedenis van ten minste 1 jaar en ten minste €100 miljoen aan beheerd vermogen, exclusief fondsen die gebruikmaken van leveraged of inverse strategieën, evenals actief beheerde fondsen. Dergelijke fondsen zijn prima voor meer ervaren handelaren, maar niet voor passieve lange termijn beleggers. Fondsen die aan al deze criteria voldoen, worden aangemerkt als beste ETF -fondsen en komen in aanmerking voor rangschikking.

Degiro

Beoordelingscriteria beste ETF’s van DEGIRO

Beste ETF-fondsen worden gerangschikt op basis van een totaalscore die is berekend uit vier samenstellende maatstaven: de kostenratio van een fonds, tracking error, bied- / laatratio en diversificatie. Voor elke deelmaatregel krijgen fondsen een score tussen 0 en 100, op basis van hun prestaties op die maatstaf in vergelijking met andere fondsen. Het best scorende fonds binnen een bepaalde maatregel (bijvoorbeeld laagste kostenratio) krijgt voor die maatregel een score van 100. De vier deelscores worden vervolgens gewogen (zie hieronder) om een ​​totaalscore te creëren.

1. Onkostenratio

Onkostenratio weegt voor 30% mee in de lijst. De onkostenratio is het percentage van het fondsvermogen dat een fondsbeheerder elk jaar mag opnemen om de bedrijfskosten te betalen. Lagere kostenratio’s betekenen een beter rendement voor vergelijkbare ETF’s. De gegevens hebben betrekking op de totale jaarlijkse onkostenratio van een fonds.

2. Trackingfout

Trackingfout weegt voor 30% mee in de lijst. Trackingfout is een maatstaf voor de volatiliteit van excess returns ten opzichte van een benchmark. Overtollige rendementen zijn het rendement van de belegging dat hoger ligt dan de primaire benchmark, die is gebaseerd op een brede activaklasse. De tracking error wordt berekend over de afgelopen zes maanden. Benchmarkindices worden verstrekt door Morningstar. Tracking-fout vertelt beleggers of de ETF die ze hebben gekocht, de prestaties van de onderliggende index daadwerkelijk volgt. Tracking error wordt berekend door een lineaire regressie van het dagelijkse rendement van de netto-inventariswaarde van de ETF op het dagelijkse totale rendement van de onderliggende index over de afgelopen zes maanden.

3. Bid / Ask-Ratio

Bid / ask ratio weegt voor 20% mee in de lijst. De bid / ask-ratio meet de spreads tussen bied- en laatkoersen tussen verschillende ETF’s. Het wordt berekend door de biedprijs minus de laatprijs (de “spread”) voor een fonds te delen door de middenkoers tussen de bied- en laatkoersen. Bid / ask spreads kunnen “verborgen” transactiekosten voor een ETF meten, evenals liquiditeit (hogere bied-laat spreads impliceren een lagere liquiditeit). De bid- / ask maatstaf wordt dagelijks berekend en is gebaseerd op een gemiddelde over 30 dagen van de sluitingsbieding / laatspreads. Kleinere spreads krijgen hogere scores.

4. Diversificatie

Diversificatie weegt voor 20% mee in de lijst. Diversificatie in een fonds wordt bepaald door twee variabelen: het relatieve gewicht van de 10 grootste deelnemingen in een fonds en de omloopsnelheid van het fonds, de snelheid waarmee een fonds zijn deelnemingen op jaarbasis vervangt. Een grotere diversiteit aan wegingen van de componenten van een fonds zorgt voor een betere spreiding bij het vergelijken van fondsen en verkleint de kans dat een paar grote deelnemingen de algehele prestatie van een fonds naar beneden halen. Tegelijkertijd kan een hogere fondsomzet leiden tot hogere kosten voor het bezitten van een fonds, en de omzet in indexfondsen zou over het algemeen laag moeten zijn. Daarom hebben we omzet opgenomen in onze fondsrangschikking. Hoewel deze maatstaf een klein voordeel geeft aan aandelenfondsen, betekent de lagere weging in de algemene rangschikking dat lage kosten en een groot vermogen om de index te volgen de grootste bepalende factoren zullen zijn voor de rangschikking van fondsen. Er zijn twee componenten die worden gebruikt om de diversificatie te meten: het totale gewicht van de 10 grootste deelnemingen van het fonds en de gepubliceerde jaarlijkse omzetratio voor elk fonds. Elk onderdeel krijgt een weging van 10 procent om de totale weging van 20 procent te bepalen voor diversificatie in de algemene rangschikking.

Aanmelden bij DEGIRO

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Degiro

Over onze best passende scorekaart

Onze beste ETF-ranglijst, die wordt verstrekt voor alle fondsen die voldoen aan de beste ETF-criteria (zie hierboven), biedt een vergelijking tussen alle categorieën beste ETF-fondsen om te laten zien hoe fondsen zich verhouden tot een bredere selectie van fondsen op het gebied van kosten, trackingfouten, bied- / laatratio’s , en Holdings Diversity (zie hierboven voor een bespreking van hoe we die maatregelen bepalen). Fondsen ontvangen algemene scores in elke categorie, waarbij het laagste derde van de scores de aanduiding “Typisch”, het middelste derde “Goed” en het bovenste derde deel “Uitstekend” krijgt.

Aanmelden bij DEGIRO

Gegevens, ranglijsten en scores die worden verstrekt voor beste ETF’s van Beter Beleggen worden alleen ter informatie verstrekt. Ze vormen geen aanbeveling om een ​​fonds te kopen of te verkopen en zijn niet bedoeld als vervanging van professioneel advies. Vraag altijd advies aan een relevante professional als je vragen hebt over een financiële beslissing die je wilt nemen.

Aanbevelingen van de auteur

Leuk dat je zo ver bent gekomen met het lezen van mijn artikelen! Ik wil je graag nog een aantal van mijn persoonlijke aanbevelingen doen. Deze services heb ik puur geselecteerd op basis van eigen ervaring en tientallen uren aan research. Hier komen ze:
 • Cursus beleggen voor beginners en gevorderden: De Trading Navigator Methode is een complete cursus om te beginnen met beleggen. Naast een cursus ontvang je ook een software waarmee je direct kunt beginnen met winstgevend beleggen. Terwijl je winstgevend belegt volg je de masterclass en leer je zo stap voor stap een goede belegger te worden!
  Reserveer gratis jouw plek bij de webinar.
 • Broker met 0% transactiekosten kosten voor aandelen en ETF's: Met eToro kun je aandelen en ETF's traden zonder dat je commissie hoeft af te staan. Dit betekent dat je 0% commissie betaalt over je trades! Nergens kun je zo goedkoop in aandelen en ETF's handelen zoals bij eToro. Een account aanmaken is overigens ook gratis!
  Maak gratis jouw account aan bij eToro.
 • Beleggingsapp met 0% transactiekosten voor aandelen: Met BUX Zero beleg je snel en gemakkelijk met je telefoon in aandelen over de hele wereld tegen 0% transactiekosten. Meld je aan en ontvang één gratis aandeel.
  Maak gratis jouw account aan bij BUX Zero
Begin vandaag met beleggen in ETF’s via DEGIRO

Veelgestelde vragen over beleggen in ETF’s met DEGIRO

Zijn ETF's een goede investering?

ETF’s zijn ongelooflijk populaire beleggingen geworden voor zowel actieve als passieve beleggers. Hoewel ETF’s tegen lage kosten toegang bieden tot een verscheidenheid aan activaklassen, industriesectoren en internationale markten, brengen ze enkele unieke risico’s met zich mee.

Wat is een ETF en hoe werkt het?

Een ETF is een mandje met effecten waarvan de aandelen op een beurs worden verkocht. Ze combineren kenmerken en potentiële voordelen van aandelen, onderlinge fondsen of obligaties. Net als individuele aandelen worden ETF-aandelen de hele dag verhandeld tegen prijzen die veranderen op basis van vraag en aanbod.

Zijn ETF's goed voor beginners?

Exchange Traded Funds (ETF’s) zijn ideaal voor beginnende beleggers vanwege hun vele voordelen, zoals lage kostenratio’s, overvloedige liquiditeit, scala aan investeringskeuzes, diversificatie, lage investeringsdrempel, enzovoort.

Zijn ETF's veiliger dan aandelen?

Op de beurs verhandelde fondsen brengen risico’s met zich mee, net als aandelen. Hoewel ze over het algemeen als veiligere beleggingen worden beschouwd, bieden sommige nog steeds beter dan gemiddelde winsten, terwijl andere beleggers helemaal niet helpen om het rendement te zien. Jouw persoonlijke risicotolerantie kan een grote factor zijn bij het beslissen welke keuze het beste bij jou past

Begin vandaag met beleggen in ETF’s via DEGIRO

Disclaimer

Beter Beleggen maakt gebruik van affiliate links op de website. Beter Beleggen ontvangt hier vergoeding(en) voor. Beter Beleggen biedt zelf geen financiële producten of diensten aan. Alle informatie die je op deze website, beter-beleggen.nl, vindt, is louter informatief en bevat geen investeringsadvies noch een aanbod, uitnodiging of aanbeveling om een financieel instrument aan te kopen of te verkopen of om een andere transactie aan te gaan. Wij zijn geen professioneel financieel adviseurs. Als je wilt investeren, investeer dan alleen geld dat je bereid bent te verliezen, want de kans dat je het verliest is altijd aanwezig. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de investeringskeuzes die jij maakt, de enige die hiervoor verantwoordelijk is, ben jij zelf.

Beleggen kent risico’s. Je kunt jouw inleg verliezen.  Je kunt geld verliezen en soms zelfs je volledige inleg. Het is belangrijk om je goed in te lezen en alleen geld te beleggen dat je kunt missen.

Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen