Beste ETF’s van DEGIRO in 2021

aandelen - beter beleggen 2
[TOP 4] Wat zijn de beste ETF’s op DEGIRO in 2021?
De beste ETF-ranglijst voor DEGIRO gebruikers is bedoeld om langetermijnbeleggers te helpen bij het evalueren en vergelijken van de structuur van op de beurs verhandelde fondsen.

Alle ETF’s volgen een ​​onderliggende index, bijvoorbeeld voor een variatie aan aandelen of de prijs van grondstof(fen). Het doel: Grote-, liquide fondsen identificeren die betrouwbaar presteren. Deze ETF’s kunnen vervolgens functioneren als onderdeel van een belegger’s asset plan voor de langere termijn.

We vergelijken ook de kosten van ETF’s, zowel de kosten die zijn opgenomen in algemeen gepubliceerde kosten als de kosten die worden gemaakt door de spread. Ook de mate van diversificatie en het succes van een specifieke ETF wordt meegenomen. We bespreken elk van deze maatregelen uitvoerig, maar eerst bekijken we wat volgens ons de beste ETF’s zijn die DEGIRO aanbiedt.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Begin met beleggen in de beste ETF’s

#1. Vanguard FTSE All-World

De Vanguard FTSE All-World ETF past een beleggingsbenadering van passief beheer toe – of indexering – door middel van fysieke verwerving van effecten, en streeft ernaar de prestaties van de FTSE All-World Index te volgen. De Index bestaat uit aandelen van grote en middelgrote bedrijven in ontwikkelde en opkomende markten.

Het doel van de Vanguard FTSE All-World ETF:

 1. Het rendement van de Index te volgen door te beleggen in een representatieve steekproef van effecten die in de Index zijn opgenomen.
 2. Blijf volledig belegd, behalve in buitengewone markt-, politieke of vergelijkbare omstandigheden.

Jaarlijkse beheerkosten: 0,22% per jaar. Deze kosten zijn geïntegreerd in de ETF. Dit betekent dat de kosten zijn meegenomen in de koers.

Vanguard FTSE All-World
Vanguard FTSE All-World

Rendement afgelopen 5 jaar (Basis = €1.000)

Aanmelden bij DEGIRO

#2. Vanguard S&P 500

De Vanguard S&P 500 past een beleggingsbenadering van passief beheer toe – of indexering – door middel van fysieke verwerving van effecten, en streeft ernaar het rendement van de S&P 500 Index te volgen. De Index bestaat uit aandelen van de grotere beursgenoteerde bedrijven in de VS.

Het doel van de Vanguard S&P 500:

 1. Het rendement van de Index te volgen door te beleggen in alle samenstellende effecten van de Index in dezelfde verhouding als de Index. Waar het niet praktisch uitvoerbaar is om volledig te repliceren, zal het Fonds een steekproefprocedure gebruiken.
 2. Blijf volledig belegd in de S&P 500, behalve in buitengewone markt-, politieke of vergelijkbare omstandigheden.

Jaarlijkse beheerkosten: 0,07% per jaar. Deze kosten zijn geïntegreerd in de koers.

Vanguard S&P 500
Vanguard S&P 500

Rendement afgelopen 5 jaar (Basis = €1.000)

Aanmelden bij DEGIRO
Begin met beleggen in de beste ETF’s

#3. iShares MSCI World

iShares MSCI World streeft ernaar het rendement te volgen van een index die is samengesteld uit bedrijven uit ontwikkelde landen. iShares MSCI World heeft een blootstelling aan een breed scala aan wereldwijde bedrijven in 23 ontwikkelde landen, dekt 85% van de beursgenoteerde aandelen in elk land en wordt gebruikt als kern van een portefeuille om groei op lange termijn te zoeken.

Jaarlijkse beheerkosten: 0,20% per jaar. Deze kosten zijn geïntegreerd in de koers.

iShares MSCI World
iShares MSCI World

Rendement afgelopen 5 jaar (Basis = €1.000)

Aanmelden bij DEGIRO

#4. iShares S&P 500

iShares S&P 500 streeft ernaar het rendement te volgen van een index die bestaat uit 500 Amerikaanse large-capbedrijven. iShare S&P 500 heeft een blootstelling aan grote, gevestigde Amerikaanse bedrijven, wereldwijd gediversifieerde groei via grote Amerikaanse multinationals en wordt gebruikt als kern van een portefeuille om groei op lange termijn te zoeken.

Jaarlijkse beheerkosten: 0,07% per jaar. De kosten zijn geïntegreerd in de koers.

iShares S&P 500
iShares S&P 500

Rendement afgelopen 5 jaar (Basis = €1.000)

Aanmelden bij DEGIRO
Begin met beleggen in de beste ETF’s

Beste ETF’s op DEGIRO: Selectiecriteria’s

De beste ETF-methodiek is onderverdeeld in twee componenten.

 • De eerste is hoe de beste ETF’s worden geselecteerd.
 • De tweede is hoe fondsen worden vergeleken en gerangschikt.

Minimale vereisten

Om de beste ETF op DEGIRO te identificeren, stellen we criteria op die volgens ons interessant zouden moeten zijn voor alledaagse langetermijnbeleggers; namelijk de levensduur, omvang en geschiktheid van een fonds voor een traditioneel asset-allocatieplan.

Onze ETF-ranglijst omvat fondsen met een handelsgeschiedenis van ten minste 1 jaar en ten minste €100 miljoen aan beheerd vermogen, en exclusief fondsen die gebruikmaken van leveraged of inverse strategieën, evenals actief beheerde fondsen. Dergelijke fondsen zijn prima voor meer ervaren handelaren, maar niet voor passieve langetermijnbeleggers. Fondsen die aan al deze criteria voldoen, worden aangemerkt als beste ETF -fondsen en komen in aanmerking voor rangschikking.

Ranglijst van best passende ETF’s

Beste ETF-fondsen worden gerangschikt op basis van een totaalscore die is berekend uit vier samenstellende maatstaven: de kostenratio van een fonds, tracking error, bied- / laatratio en diversificatie. Voor elke deelmaatregel krijgen fondsen een score tussen 0 en 100, op basis van hun prestaties op die maatstaf in vergelijking met andere fondsen. Het best scorende fonds binnen een bepaalde maatregel (bijvoorbeeld laagste kostenratio) krijgt voor die maatregel een score van 100. De vier deelscores worden vervolgens gewogen (zie hieronder) om een ​​totaalscore te creëren. De algemene score bepaalt de rangschikking van een fonds binnen zijn categorie.

Componenten en hun wegingen:

 • Onkostenratio (30%)
 • Trackingfout (30%)
 • Bid / Ask Ratio (20%)
 • Diversificatie (20%)

Fondsen zonder gegevens voor de hierboven beschreven componenten zijn uitgesloten van onze ranglijst.

Legenda: Gekozen componenten

1. Onkostenratio

Wat is onkostenratio?

Onkostenratio is het percentage van het fondsvermogen dat een fondsbeheerder elk jaar mag opnemen om de bedrijfskosten te betalen.

Waarom is het belangrijk?

Lagere kostenratio’s betekenen een beter rendement voor vergelijkbare ETF’s.

Hoe wordt het gemeten?

De gegevens hebben betrekking op de totale jaarlijkse onkostenratio van een fonds.

2. Trackingfout

Wat is een trackingfout?

Trackingfout is een maatstaf voor de volatiliteit van excess returns ten opzichte van een benchmark. Overtollige rendementen zijn het rendement van de belegging dat hoger ligt dan de primaire benchmark, die is gebaseerd op een brede activaklasse. De tracking error wordt berekend over de afgelopen zes maanden. Benchmarkindices worden verstrekt door Morningstar.

Waarom is het belangrijk?

Tracking-fout vertelt beleggers of de ETF die ze hebben gekocht, de prestaties van de onderliggende index daadwerkelijk volgt.

Hoe wordt het gemeten?

Tracking error wordt berekend door een lineaire regressie van het dagelijkse rendement van de netto-inventariswaarde van de ETF op het dagelijkse totale rendement van de onderliggende index over de afgelopen zes maanden.

3. Bied / laat-ratio

Wat is de bid / ask-ratio?

De bid / ask-ratio meet de spreads tussen bied- en laatkoersen tussen verschillende ETF’s. Het wordt berekend door de biedprijs minus de laatprijs (de “spread”) voor een fonds te delen door de middenkoers tussen de bied- en laatkoersen.

Waarom is het belangrijk?

Bid / ask spreads kunnen “verborgen” transactiekosten voor een ETF meten, evenals liquiditeit (hogere bied-laat spreads impliceren een lagere liquiditeit).

Hoe wordt het gemeten?

De bid- / ask maatstaf wordt dagelijks berekend en is gebaseerd op een gemiddelde over 30 dagen van de sluitingsbieding / laatspreads. Kleinere spreads krijgen hogere scores.

4. Diversificatie

Wat is diversificatie?

Diversificatie in een fonds wordt bepaald door twee variabelen: het relatieve gewicht van de 10 grootste deelnemingen in een fonds en de omloopsnelheid van het fonds, de snelheid waarmee een fonds zijn deelnemingen op jaarbasis vervangt.

Waarom is het belangrijk?

Een grotere diversiteit aan wegingen van de componenten van een fonds zorgt voor een betere spreiding bij het vergelijken van fondsen en verkleint de kans dat een paar grote deelnemingen de algehele prestatie van een fonds naar beneden halen. Tegelijkertijd kan een hogere fondsomzet leiden tot hogere kosten voor het bezitten van een fonds, en de omzet in indexfondsen zou over het algemeen laag moeten zijn. Daarom hebben we omzet opgenomen in onze fondsrangschikking. Hoewel deze maatstaf een klein voordeel geeft aan aandelenfondsen, betekent de lagere weging in de algemene rangschikking dat lage kosten en een groot vermogen om de index te volgen de grootste bepalende factoren zullen zijn voor de rangschikking van fondsen.

Hoe wordt het gemeten?

Er zijn twee componenten die worden gebruikt om de diversificatie te meten: het totale gewicht van de 10 grootste deelnemingen van het fonds en de gepubliceerde jaarlijkse omzetratio voor elk fonds. Elk onderdeel krijgt een weging van 10 procent om de totale weging van 20 procent te bepalen voor diversificatie in de algemene rangschikking.

Over onze best passende scorekaart

Onze beste ETF-ranglijst, die wordt verstrekt voor alle fondsen die voldoen aan de beste ETF-criteria (zie hierboven), biedt een vergelijking tussen alle categorieën beste ETF-fondsen om te laten zien hoe fondsen zich verhouden tot een bredere selectie van fondsen op het gebied van kosten, trackingfouten, bied- / laatratio’s , en Holdings Diversity (zie hierboven voor een bespreking van hoe we die maatregelen bepalen). Fondsen ontvangen algemene scores in elke categorie, waarbij het laagste derde van de scores de aanduiding “Typisch”, het middelste derde “Goed” en het bovenste derde deel “Uitstekend” krijgt.

Disclaimer

Gegevens, ranglijsten en scores die worden verstrekt voor beste ETF’s van beter-beleggen worden alleen ter informatie verstrekt. Ze vormen geen aanbeveling om een ​​fonds te kopen of te verkopen en zijn niet bedoeld als vervanging van professioneel advies. Vraag altijd advies aan een relevante professional als u vragen heeft over een financiële beslissing die u wilt nemen.

Aanbevelingen van de auteur

Leuk dat je zo ver bent gekomen met het lezen van mijn artikelen! Ik wil je graag nog een aantal van mijn persoonlijke aanbevelingen doen. Deze services heb ik puur geselecteerd op basis van eigen ervaring en tientallen uren aan research. Nou, hier komen ze:

 • Cursus beleggen voor beginners en gevorderden: De Trading Navigator Methode is een complete cursus om te beginnen met beleggen. Naast een cursus ontvang je ook een software waarmee je direct kunt beginnen met winstgevend beleggen. Terwijl je winstgevend belegt volg je de masterclass en leer je zo stap voor stap een goede belegger te worden!
  Doorgaan naar de Trading Navigator Methode.
 • Broker met de laagste commissie kosten: Met eToro kun je traden zonder dat je commissie hoeft af te staan. Dit betekent dat je 0% commissie betaalt over je trades! Nergens kun je zo goedkoop in effecten handelen zoals bij eToro. Een account aanmaken is overigens ook gratis!
  Gratis account aanmaken bij eToro.
 • Broker met de laagste maandelijkse kosten: Met DEGIRO betaal je de laagste maandelijkse kosten. Dit zorgt ervoor dat DEGIRO de goedkoopste broker is voor beleggers. Ideaal voor beleggers die zich richten op het lange termijn beleggen. Een account maken kost niets en je krijgt jouw eerste €50 transactiekosten gratis!
  Profiteer van €50 gratis transactietegoed bij DEGIRO.
Begin met beleggen in de beste ETF’s

Veelgestelde vragen over beleggen in ETF’s met DEGIRO

Zijn ETF's een goede investering?

ETF’s zijn ongelooflijk populaire beleggingen geworden voor zowel actieve als passieve beleggers. Hoewel ETF’s tegen lage kosten toegang bieden tot een verscheidenheid aan activaklassen, industriesectoren en internationale markten, brengen ze enkele unieke risico’s met zich mee.

Wat is een ETF en hoe werkt het?

Een ETF is een mandje met effecten waarvan de aandelen op een beurs worden verkocht. Ze combineren kenmerken en potentiële voordelen van aandelen, onderlinge fondsen of obligaties. Net als individuele aandelen worden ETF-aandelen de hele dag verhandeld tegen prijzen die veranderen op basis van vraag en aanbod.

Zijn ETF's goed voor beginners?

Exchange Traded Funds (ETF’s) zijn ideaal voor beginnende beleggers vanwege hun vele voordelen, zoals lage kostenratio’s, overvloedige liquiditeit, scala aan investeringskeuzes, diversificatie, lage investeringsdrempel, enzovoort.

Zijn ETF's veiliger dan aandelen?

Op de beurs verhandelde fondsen brengen risico’s met zich mee, net als aandelen. Hoewel ze over het algemeen als veiligere beleggingen worden beschouwd, bieden sommige nog steeds beter dan gemiddelde winsten, terwijl andere beleggers helemaal niet helpen om het rendement te zien. Jouw persoonlijke risicotolerantie kan een grote factor zijn bij het beslissen welke keuze het beste bij jou past

Begin met beleggen in de beste ETF’s

Video: Beste ETF’s kopen bij DEGIRO

Begin met beleggen in de beste ETF’s
Wesley Jansen - Auteur: Beter Beleggen
Wesley Jansen

Van jongs af aan opgegroeid met RTL Z nieuws en zodoende een natuurlijke interesse voor bedrijvigheid ontwikkeld. Wesley is zeer leergierig en staat vooraan bij elke training om met die kennis zijn websitebezoekers te verbluffen en ondersteunen.

Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen