Beter Beleggen

Verbeter je beleggingskennis

Klanten beoordelen ons met een 9,6 ⭐⭐⭐⭐⭐

“Beste broker van 2023” Beter Beleggen

Crypto Beleggen voor Beginners [2023]

Ben je op zoek naar informatie over crypto beleggen voor beginners? Dan ben je bij Beter Beleggen op de juiste plek. Wij helpen mensen zoals jij om betere beleggingskeuzes te maken voor hun cryptocurrency portfolio. Duizenden mensen profiteren al van onze tips en verhogen hiermee hun rendement.

Investeren in cryptomunten is snel in populariteit aan het stijgen. Verhalen over de hoge waarde van Bitcoin en de mogelijke hoge opbrengsten hebben veel mensen ertoe getriggerd om het beleggen in crypto ook een kans te geven. Veel mensen stappen hier echter blind in: ze weten niet wat het is en hoe de hele gang van zaken werkt. Dat is dus geen investeren te noemen, maar gewoon gokken. Het is dus verstandig je eerst goed in te lezen, voordat je als beginner besluit in crypto te beleggen.

Op deze pagina vind je meer uitleg over cryptomunten, waar je ze het beste kunt kopen en de voor- en nadelen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Beste crypto brokers voor beginners

Broker
Etoro brokers vergelijken - Beter beleggen

#1. eToro - Broker voor beginners

eToro is naar ons mening de beste broker voor beginnende beleggers. Via eToro kun je in portefeuilles investeren, waarmee je gespreid bent belegd in verschillende crypto-activa. Een algemene regel geldt binnen het beleggen: Hoe gespreider je belegt, des te meer je het risico verkleint. Hoewel beleggen in crypto een hoog risicoprofiel heeft, kan je door te spreiden via eToro jouw risico verkleinen. Lees onze eToro review of meld je direct aan via onderstaande link.

Algehele waardering
4,9 / 5
Aanmelden
68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.
Bitvavo brokers vergelijken - Beter beleggen

#2. Bitvavo - Crypto broker voor beginners

Bitvavo, de Nederlandse cryptobroker, haalt een knappe 2e plaats als meest geschikte cryptobroker voor de beginnende beleggers. Bitvavo is een eenvoudige broker waar je meer dan 150 verschillende cryptomunten kunt kopen. De transactiekosten zijn relatief laag, waardoor je geen onnodig hoge kosten maakt. Verder doet Bitvavo er alles aan om te voldoen aan de wet- en regelgeving van de Nederlandse financiële waakhond. Lees onze Bitvavo review of meld je direct aan via onderstaande link.

Algehele waardering
4,1 / 5
Aanmelden
Binance - Beter beleggen
#3. Binance - Crypto broker voor beginners & gevorderden

Binance is een broker die meer geschikt is voor beginnende beleggers die meer willen dan alleen cryptovaluta kopen en staken. Op Binance heb je eindeloze mogelijkheden wat de blockchain te bieden heeft. Om hier een beeld van te krijgen raad ik je aan om eens de Binance review te lezen. De eindeloze mogelijkheden zorgen er wel voor dat het voor jou als beginnende belegger een doolhof kan zijn om de juiste opties te vinden.

Algehele waardering
4,8 / 5
Aanmelden
Beste-broker-Beleggen-in-crypto

Wat zijn cryptomunten?

Een cryptomunt is een digitaal ruilmiddel dat van cryptografische functies gebruik maakt voor het uitvoeren van financiële transacties. Met andere woorden: versleuteld geld. Daarbij worden blockchain technologieën ingezet. Een blockchain is een systeem waarmee gegevens vastgelegd worden en dat niet gevoelig is voor fraude of corruptie. Ze zijn niet onderhevig aan controle door de overheid. Cryptomunten zijn dus gedecentraliseerd, er is geen centrale instantie die de munten uitgeeft.

Anders gezegd zijn cryptomunten dus een nieuwe vorm van digitaal geld waarmee veilige en traceerbare transacties rechtstreeks tussen twee partijen kunnen worden gedaan. Doordat er geen tussenpartij bij transacties komt kijken, zijn deze vaak aanzienlijk goedkoper en sneller.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Hoe werkt een cryptomunt?

Normaal verlopen digitale transacties via banken. De overheid houdt daarbij toezicht en stuurt ook de waarde van de nationale munt bij. Bij cryptomunten gaat dat anders. De overheid komt er hier niet aan te pas. Ook de waarde van cryptomunten wordt niet door de overheid gestuurd, maar door gebruikers zelf in stand gehouden.

De techniek achter cryptomunten is de blockchain technologie, dat je kunt zien als een soort van database waar alle transacties in worden opgeslagen. In plaats van een centrale database te gebruiken, wordt deze database echter voor iedere gebruiker gekopieerd en aangepast. Hierdoor kan er niet mee gefraudeerd worden. Een aanpassing zou dan namelijk maar op een enkele plek gewijzigd worden en niet binnen alle databases. Wanneer de rest van de databases afwijken weet men dus dat er iets mankeert. Dit is het systeem dat, in combinatie met de versleutelingen, cryptomunten zo veilig maakt: de munten zijn niet gevoelig voor fraude.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Wat zijn de bekendste cryptomunten?

De bekendste cryptomunt is Bitcoin. Veel mensen zullen deze naam al wel eens gehoord hebben. Er zijn echter inmiddels vele verschillende cryptomunten in omloop. Andere bekende cryptocoins zijn:

  • Etherium
  • Ripple
  • Tezos
  • Chainlink
  • Cardano
  • Litecoin
  • XRP
  • Stellar

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Cryptocurrency bijzonder

Er zijn diverse voordelen aan cryptomunten verbonden die hebben bijgedragen aan de sterk toenemende populariteit.

1. Snellere transacties

Bij normale transacties is er vaak een tussenpartij verbonden aan de transactie. Denk daarbij aan makelaars of andere vertegenwoordigers. Om bij zo’n transactie alles netjes in kannen en kruiken te laten verlopen, komt er extra papierwerk aan te pas. Bij cryptomunten is dat niet het geval. Transacties met cryptomunten gaan dus veel sneller.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

2. Goedkopere transacties

Daarnaast hoef je bij cryptotransacties geen kosten te maken voor een tussenpartij.

3. Veiligere transacties

De versleutelingen en het gebruik van blockchain-technologie maakt dat transacties met cryptomunten erg veilig zijn. Er kan niet mee gefraudeerd worden.

4. Eenvoudigere transacties

Tot slot zijn transacties met cryptomunten ook eenvoudiger, omdat de blockchain databases eigenlijk een grote eigendomsrechtdatabase vormen. Het overdragen van eigendommen (de cryptomunten) wordt daardoor een stuk eenvoudiger.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Investeren in crypto

De eerste crypto-miljonairs en zelfs miljardairs zijn inmiddels een feit. Beleggen in crypto kan namelijk zeer grote return of investments (ROI) met zich meebrengen. De waarde van Bitcoin is het afgelopen jaar bijvoorbeeld zeer sterk gestegen. Ook andere cryptomunten zijn aanzienlijk in waarde gestegen. Met de toenemende populariteit van cryptomunten is de verwachting dat deze stijging blijft doorzetten.

Crypto fondsen

Investeren in crypto munten met crypto fondsen geeft kans op een uitzonderlijk hoge ROI. Dat komt omdat cryptomunten de laatste jaren hebben laten zien dat de koers enorm sterk kan stijgen. Wie er op tijd bij is, kan zomaar goud in handen hebben. Cryptomunten groeien nog steeds sterk in populariteit en de verwachting is dat deze populariteit voorlopig nog blijft toenemen.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

De risico’s van crypto beleggen

Beleggen in crypto munten is high risk, high reward. Er zijn namelijk ook risico’s aan verbonden, waar je goed van op de hoogte moet zijn voordat je begint te investeren in cryptomunten.

1. De koers is speculatief en kan sterk fluctueren

Het eerste wat je je moet bedenken is dat cryptomunten een speculatief product zijn. Dat is dus moeilijk de koers te voorspellen en de koers kan behoorlijk fluctueren.

2. De koers is beïnvloedbaar door gapping

Een ander risico is gapping, waarbij de prijs van een munt van het ene niveau naar het andere niveau springt, zonder dat de koers eerst een tussenniveau bereikt. Dit kan voor flinke verliezen zorgen.

3. Cryptomunten zijn nog relatief nieuw

Tot slot zijn cryptomunten nog betrekkelijk nieuw. Omdat de overheid er niet aan te pas komt, is het altijd mogelijk dat een overheid op een gegeven moment besluit cryptomunten wel op enige manier te reguleren. Welke effecten dat op de koers zal hebben is onbekend.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Slim beleggen in crypto munten

Beleggen in crypto doe je door goed op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen in d crypto wereld, het relevante nieuws omtrent de munten nauw te volgen, en patronen te herkennen. Dit maakt het mogelijk ‘educated guesses’ te maken en slim te beleggen.

Waar kun je cryptomunten kopen?

Er zijn diverse brokers die het mogelijk maken een crypto wallet aan te maken, een portemonnee waar je jouw cryptomunten in stopt. Via deze brokers kun je ook direct cryptomunten zelf aanschaffen. Voorbeelden van dergelijke brokers zijn:

#1. eToro – Crypto broker voor beginners

eToro review - Logo

eToro is naar ons mening de beste broker voor beginnende beleggers. Via eToro kun je in portefeuilles investeren, waarmee je gespreid bent belegd in verschillende crypto-activa. Een algemene regel geldt binnen het beleggen: Hoe gespreider je belegt, des te meer je het risico verkleint. Hoewel beleggen in crypto een hoog risicoprofiel heeft, kan je door te spreiden via eToro jouw risico verkleinen. Lees onze eToro review of meld je direct aan via onderstaande link.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

#2. Bitvavo – Crypto broker voor beginners

Beste broker - Bitvavo logo 2

Bitvavo, de Nederlandse cryptobroker, haalt een knappe 2e plaats als meest geschikte cryptobroker voor de beginnende beleggers. Bitvavo is een eenvoudige broker waar je meer dan 150 verschillende cryptomunten kunt kopen. De transactiekosten zijn relatief laag, waardoor je geen onnodig hoge kosten maakt. Verder doet Bitvavo er alles aan om te voldoen aan de wet- en regelgeving van de Nederlandse financiële waakhond. Lees onze Bitvavo review of meld je direct aan via onderstaande link.

#3. Binance – Crypto broker voor beginners & gevorderden

Binance is een broker die meer geschikt is voor beginnende beleggers die meer willen dan alleen cryptovaluta kopen en staken. Op Binance heb je eindeloze mogelijkheden wat de blockchain te bieden heeft. Om hier een beeld van te krijgen raad ik je aan om eens de Binance review te lezen. De eindeloze mogelijkheden zorgen er wel voor dat het voor jou als beginnende belegger een doolhof kan zijn om de juiste opties te vinden.

eToro review - Logo
eToro is door Beter Beleggen uitgeroepen tot de beste broker van 2023

Meld je aan en begin binnen enkele minuten met beleggen over de hele wereld tegen lage tarieven.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Veelgestelde vragen over crypto beleggen voor beginners

Hoeveel zou ik in crypto moeten investeren als beginner?

Een goede vuistregel is om ongeveer 5% tot 25% van jouw investeringskapitaal te investeren in crypto. Hierbij beschouw ik zelf 5% als heel veilig en 25% als behoorlijk riskant. Persoonlijk investeer ik zelf ongeveer 25% van mijn investeringskapitaal in crypto.

Hoe koop ik mijn eerste cryptovaluta?

Om cryptocurrencies te kopen, hebt je een ‘wallet’ nodig, een online broker die jouw valuta kan vasthouden. Je begint bij het aanmaken van een account bij een broker, je maakt echt geld naar de broker om vervolgens cryptocurrencies zoals bitcoin of Ethereum te kopen.

Hoe lang moet ik cryptocurrency vasthouden?

Houd cryptovaluta vast voor de lange termijn. Als je minimaal een jaar een crypto-investering vasthoudt voordat je deze verkoopt, komen jouw investeringen in aanmerking voor een mooi rendement.

Is bitcoin een goede investering?

Bitcoin is een goede indicator van de gehele cryptomarkt in het algemeen, omdat het de grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie en de rest van de markt de neiging heeft om de Bitcoin te volgen. De prijs van Bitcoin heeft in 2021 een wilde rit gemaakt en in november werd een nieuwe All Time High vastgesteld toen deze meer dan $ 68.000 bedroeg.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Lijst met interessante cryptocurrencies

4.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties