DEGIRO review

DEGIRO review - Header
DEGIRO review – Is DEGIRO een geschikte broker voor mij?

Je kiest een broker met als toekomstvisie dat je er lang gebruik van gaat maken. Om die reden wil je een weloverwogen keuze maken en je meer verdiepen over één van de meest populaire brokers in Nederland: DEGIRO. Als je van plan bent om weinig transactie te doen en voor de lange termijn te beleggen, dan is het logisch om te kiezen voor een broker met lage maandelijkse kosten. Als je dit niet doet, dan kan het zomaar eens zijn dat je over de strekking van een aantal jaren duizenden euro’s te veel betaalt.

Wist je dat beleggers die weinig transacties doen en voor de lange termijn beleggen vaak duizenden euro’s meer verdienen als ze bij DEGIRO beleggen?

Als je een belegger bent die weinig transacties doet en een lange horizon hebt, maak dan direct een account aan.

In deze DEGIRO review gaan we in op wat DEGIRO is en waar ze voor staan. We bekijken en beoordelen het effectenaanbod van DEGIRO: Aandelen, ETF’s en de kernselectie. Verder analyseren we de beperkingen die DEGIRO heeft qua aanbod van effecten. Daarna beoordelen we alle kosten die gebruikers van DEGIRO maken, zoals transactie-, dividend-, aansluitings-, valuta- en overboekingskosten. Deze kosten vergelijken we met vergelijkbare brokers om te bepalen hoe DEGIRO in de markt staat vergeleken met andere partijen. Tot slot schetsen we concrete beleggersprofielen voor welke type beleggers DEGIRO voordelig is om te gebruiken.

Wil je weten wat DEGIRO jou te bieden heeft? Lees dan gauw deze DEGIRO review verder!

Open een gratis account op DEGIRO

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Profiteer van de laagste prijzen!

Aanmelden bij DEGIRO
Begin vandaag nog met goedkoop beleggen.

Wat is DEGIRO?

In 2013 lanceerde DEGIRO haar online broker in Nederland. Sindsdien is het platform uitgerold over 18 Europese landen.

Om als particuliere belegger op de beurs een effect te kopen of verkopen, heb je een broker nodig. Beurzen werken namelijk uitsluitend met professionele partijen die een vergunning hebben. Als je dus wilt handelen op de beurs heb je een beleggingsrekening nodig bij een broker zoals DEGIRO. Deze partij geeft je toegang tot de beurs.

De hoofdactiviteit van DEGIRO is het mogelijk maken van handelen in effecten. DEGIRO biedt een online beleggingsplatform waardoor je inzage en overzicht hebt over de wereldwijde beurzen en beleggingsmogelijkheden. Aan de hand van verschillende analyse-tools die DEGIRO aanbiedt kun je ook nog extra informatie verzamelen die je helpen bij het maken van de juiste beleggingskeuzes.

Waar staat DEGIRO voor?

DEGIRO wil een wereld creëren waarin beleggen volledig is gedemocratiseerd en toegankelijk voor iedereen die zelfstandig de leiding wil nemen over zijn of haar financiële toekomst op een verantwoordelijke en slimme manier. Dit doen ze door hun missie na te jagen:

“Mensen in staat stellen om de slimste zelfstandige belegger te worden die ze kunnen zijn. Door het creëren van hoogwaardige, kostenefficiënte, transparante en toegankelijke beleggingsplatforms en -diensten.”

DEGIRO volgt deze missie op door 4 kern-beloftes te doen naar al hun klanten, namelijk:

 • Toegang tot markten wereldwijd: DEGIRO biedt toegang tot markten wereldwijd aan. Naast de gebruikelijke markten: Europa en Amerike, biedt DEGIRO haar klanten ook toegang tot markten in Australië, Japan, Hong Kong en nog veel meer landen wereldwijd.
 • Flexibel platform: Doordat DEGIRO zelf hun eigen beleggingsplatform hebben ontwikkeld, geeft hen dit de vrijheid om zelf tot in detail aanpassingen door te voeren. Op basis van de wensen van gebruikers kunnen ze alle nodige aanpassingen doen om op die manier de klanten steeds beter te bedienen.
 • Lage kosten: Door efficiëntie en schaalvoordelen te combineren kan DEGIRO binnen de financiële sector zeer lage tarieven aanbieden. Door wereldwijd actief te zijn en te blijven groeien kunnen ze de kosten voor de gebruikers verder verlagen en blijven investeren in een betere dienstverlening.
 • Gereguleerde broker: DEGIRO staat onder integriteitstoezicht van DNB en gedragstoezicht van de AFM. DEGIRO streeft er naar om altijd een gereguleerde broker te blijven, om op die manier altijd legale activiteiten aan te wenden.

Wat betekent de overname van DEGIRO door Flatex voor de belegger?

Begin 2021 werd DEGIRO B.V. door Flatex overgenomen, waardoor DEGIRO/Flatex de grootste online execution-only broker in Europa met eigen bankvergunning is geworden. DEGIRO had in het verleden geen eigen bankvergunning en voor de belegger is het een groot verschil wanneer je belegt bij een broker met of zonder bankvergunning. Hieronder worden beide situaties in kaart gebracht.

De oude situatie: DEGIRO zonder bankvergunning

In de oude situatie bezit DEGIRO jouw geld niet als een tegoed op hun rekening. Ze beschikken niet over een bankvergunning en mogen om die reden dan ook geen functies uitvoeren die normaal gesproken worden gedaan door een bank. Het alternatief voor het bezitten van ‘banktegoed’ is dat ze het uitbesteden in de vorm van een geldmarktfonds.

Een geldmarktfonds belegt met jouw geld. In feite speculeerde DEGIRO dus met je geld, omdat ze het geld niet als banktegoed mochten bewaren. DEGIRO compenseert fluctuaties tot een tegoed van €2.500, waardoor je er in de meeste gevallen niets van zou merken.

De Autoriteit Financiële Marketen (AFM) is dieper gedoken in de werkwijze van DEGIRO. Zij waren absoluut niet tevreden met de werkwijze waarop DEGIRO het bankvergunningssysteem omzeilde. Er moest op korte termijn een verandering komen, waardoor het wel binnen een toelaatbare methodiek wordt gehanteerd.

De nieuwe situatie: DEGIRO met bankvergunning (overname door Flatex)

Doordat DEGIRO nu is gefuseerd met Flatex betekent dit dat ze nu beschikken over een bankvergunning, waardoor financiële buffers gewoon kunnen worden bewaard op de eigen rekening. Voor de beleggers een extreem voordeel, doordat zij nu het risico van het speculatief verhandelen van geldmarktfondsen niet meer nemen.

Een bijkomend voordeel van een bankvergunning is dat dankzij de overname van Flatex zij nu meedoen met de Duitse depositogarantiestelsel. Een depositogarantiestelsel houdt in dat gebruikers bij faillissement recht hebben op een vergoeding tot €100.000. Deze garantie zorgt ervoor dat je als gebruiker toch weer wat extra zekerheid hebt.

Let op! Het depositogarantiestelsel geldt alleen voor niet-belegd vermogen. Het gaat dus om geld wat je op je rekening hebt staan bij DEGIRO. Als je dus voor een groot bedrag aan aandelen hebt, dan val je onder het beleggerscompensatiestelsel wat activa tot 90% (met een maximum van €20.000) compenseert.

Open een gratis account op DEGIRO

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Profiteer van de laagste prijzen!

Aanmelden bij DEGIRO
DEGIRO review - USPs 2

Profiteer van de laagste prijzen!

Aanmelden bij DEGIRO
DEGIRO review - USPs
Begin vandaag nog met goedkoop beleggen.

Is DEGIRO veilig?

DEGIRO is door de overname van Flatex de grootste execution broker geworden in de EU. Meer dan 1 miljoen beleggers maken al gebruik van DEGIRO. Deze social proof zegt natuurlijk al iets over de betrouwbaarheid van de broker. Maar wat we nu werkelijk willen weten: Als het bij DEGIRO nu opeens enorm tegenvalt en er sprake is van een faillissement, welke garanties hebben beleggers dan als het aankomt op het terugkrijgen van het geld? In dit onderdeel leggen we de garanties uit die je als beleggers hebt bij DEGIRO: Het beleggerscompensatiestelsel en depositogarantiestelsel. Daarnaast kijken we naar de mogelijkheden om te kiezen voor een standaard- of custody profiel en wat dit voor invloed heeft op de veiligheid van jouw vermogen.

Beleggerscompensatiestelsel: Wat betekent dit voor mij?

Het beleggerscompensatiestelsel biedt beleggers een garantie op het moment dat de broker niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Door het beleggingscompensatiestelsel hebben beleggers altijd recht op een compensatie van de activa tot 90%. Het bedrag wat binnen het beleggerscompensatiestelsel wordt uitgekeerd gaat tot een maximum van €20.000 per persoon per instelling. Als een rekening dus staat op twee personen dan gaat de beleggingscompensatiestelsel tot een bedrag van €40.000.

Het beleggingscompensatiestelsel van DEGIRO is georganiseerd vanuit de Duitse overheid, waardoor je erg goed beschermt bent wanneer je overweegt om te beleggen in effecten.

Depositogarantiestelsel: Wat betekent dit voor mij?

Het depositogarantiestelsel biedt spaarders een garantie wanneer de instelling niet kan voldoen aan de betalingsverplichtingen. Door het depositogarantiestelsel hebben spaarders een garantie op het geld wat ze op hun rekening hebben staan tot een bedrag van €100.000. Doordat Flatex en DEGIRO zijn gefuseerd betekent dit dat ze beide onder de bankvergunning van Flatex vallen. Hierdoor wordt het depositogarantiestelsel ook van toepassing op het moment dat je geld op jouw rekening op DEGIRO hebt staan.

Het depositogarantiestelsel van DEGIRO is ook georganiseerd vanuit de Duitse overheid.

Standaard- of Custody profiel: Wat is beter?

Wanneer je voor het eerst een account aanmaakt bij DEGIRO, vragen ze direct vanaf het begin of je een basic profiel of een custody profiel wilt hebben. Wanneer je voor een specifiek profiel kiest, dan kun je dit achteraf niet meer veranderen. Het grootste verschil is als volgt:

 • Bij een standaard profiel laat je jouw effecten uitlenen aan andere gebruikers door DEGIRO. DEGIRO verdient hierdoor geld met jouw aandelen. Om je hierin te compenseren hoef je geen dividendkosten te betalen en heb je hier dus zelf financieel voordeel bij in ruil voor het risico.
 • Bij een custody profiel leen je jouw aandelen niet uit aan andere gebruikers van DEGIRO. Doordat DEGIRO minder van jouw effecten kan profiteren, compenseer je dit door wel dividendkosten te betalen.

Wat is het uitlenen van aandelen?

Het uitlenen van aandelen wordt ook wel ‘securities lending’ genoemd. Dit is gebruikelijk in de beleggingswereld. Jouw aandelen worden uitgeleend aan een derde partij. De derde partij verkoopt ze in de hoop ze later tegen een lagere prijs terug te kopen. Dit zijn beleggers die ‘short’ gaat met een CFD. Hiermee speculeren ze dus op een daling van de koers.

De belegger die short is gegaan leent in feite jouw aandelen door middel van een CFD en betaalt rente over deze lening. Dankzij de rente verdiend DEGIRO wat extra geld en kan daarmee jou als gebruiker ook extra compenseren. Win-win situatie? Dat is afhankelijk van het risico.

Hoe veilig is securities lending?

Als de derde partij failliet gaat én als blijkt dat de zekerheid onvoldoende is, dan ben jij waarschijnlijk een deel van je aandelen kwijt. Het risico wordt verspreid over alle gebruikers met een basic account. Om die reden zul je niet ineens al je aandelen kwijt zijn.

Securities lending is eigenlijk nooit fout gegaan. CFD’s openen en sluiten op het moment dat de CFD-nemer onvoldoende saldo heeft om de CFD geopend te houden. Dit is de eerste ‘zekerheid’ dat je hebt. Een risico is natuurlijk dat het systeem faalt en de CFD niet automatisch wordt gesloten zoals het wel zou moeten. In dat geval springt DEGIRO bij en betalen zij de kosten die zijn gemaakt door deze fout. In de meest worst case scenario gaat DEGIRO ook failliet. In dat geval kan niemand jouw geld meer terug betalen. Hoe groot de kans is dat dat gebeurd? Extreem klein, maar natuurlijk niet onmogelijk.

Wat zijn de dividendkosten van een custody profiel precies?

Wanneer je dus kiest om niet deel te nemen aan securities lending, dan kies je automatisch voor een custody profiel. Je dient dan dividendkosten te betalen. Deze zogenaamde ‘corporate action kosten’ betaal je elke keer als je dividend krijgt uitgekeerd. Het bedrag wat je moet betalen is afhankelijk per uitkering. Er wordt gekeken naar het laagste bedrag wat uitkomt van deze twee regels:

 • 10% van het totaal uitgekeerde dividend of
 • €1 + 3% van het dividend

Dit is een extra kosten die je liever niet krijgt op het moment dat je een dividendbelegger bent. Wil je precies weten wat dit ongeveer kost, bekijk dan ons rekenvoorbeeld hieronder.

Rekenvoorbeeld 1: Je hebt een belegd vermogen van €10.000 en ontvangt jaarlijks 2% dividend over dit bedrag, dat is €200 per jaar. Over die €200 betaal je geen 10% = €20, maar je betaalt €1 + 3% = €7,00 aan dividendkosten. Dit bedrag is namelijk lager.
Rekenvoorbeeld 2: Wanneer je een belegd vermogen hebt van €100.000 en je ontvangt jaarlijks 2% dividend. Dan ontvang je €2.000. Over die €2.000 betaal je geen 10% = €200, maar je betaalt €1 + 3% = €61 aan dividendkosten.

Dit bedrag loop je jaarlijks mis. Het zijn geen enorme bedragen, maar wanneer je van plan bent om al je dividend te herinvesteren dan kun je nagaan wat je op de lange termijn (met compound interest) mis kunt lopen. Als je een dividend belegger bent is het zeker aan te raden om de voor- en nadelen goed te overwegen.

Open een gratis account op DEGIRO

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Profiteer van de laagste prijzen!

Aanmelden bij DEGIRO
DEGIRO review - Mobiel laptop

Profiteer van de laagste prijzen!

Aanmelden bij DEGIRO
DEGIRO review - Laptop 2

Profiteer van de laagste prijzen!

Aanmelden bij DEGIRO
Begin vandaag nog met goedkoop beleggen.

Hoe breed is het aanbod in effecten van DEGIRO?

Via DEGIRO krijg je toegang tot beurzen verspreid over 30 verschillende landen. Het overgrote deel van beurzen waar je toegang krijgt zitten gevestigd in de EU. De overige landen waar DEGIRO actief in is zijn China, Singapore, Tokyo, Australië, de US en Canada. Via die beurzen heb je een goede wereldwijde spreiding in beurzen waar je toegang toe krijgt.

Hoe goed is het aandelenaanbod van DEGIRO?

Het aanbod in aandelen van DEGIRO is erg goed verspreid. In alle regio’s waar DEGIRO actief is, bieden ze ook van dat land aandelen aan. De landen waar je toegang toe krijgt via DEGIRO zijn: Alle landen in de EU, Noord Amerika (NASDAQ, NYSE, AMEX, Arca, Toronto), Azië (Hong Kong, Tokyo), Oceanië (Singapore) en Australië.

Hoe goed is het ETF-aanbod van DEGIRO?

Het ETF-aanbod van DEGIRO is een stuk beperkter dan het aandelenaanbod. Zo bied DEGIRO alle ETF’s aan die in de EU worden uitgegeven. De andere beurzen waarin je ETF’s kunt verhandelen zijn: Azië (Hong Kong) en Oceanië (Singapore). Een side-note is dat een aantal bekende ETF’s wel kunnen worden gekocht door middel van trackers die specifieke ETF’s volgen. Denk hierbij aan Vanguard die de MSCI World en de S&P 500 ETF’s volgen. Hierdoor is er toch nog een hoop mogelijk binnen het aankopen van populaire ETF’s.

Wat is de kernselectie van DEGIRO?

Een bijkomend voordeel van DEGIRO is dat er wordt gewerkt met een kernselectie van DEGIRO. De kernselectie wordt op basis van een fair use policy zonder transactiekosten aangeboden. Dit betekent dat je elke kalendermaand één transactie kunt doen waar je geen transactiekosten voor hoeft te betalen.

Als je in één kalendermaand gebruik hebt gemaakt van een transactie zonder transactiekosten, dan kun je nog een tweede kosteloze transactie doen als de transactie dezelfde richting op gaat (koop/verkoop) en het om exact dezelfde ETF gaat als de eerste transactie. Op het moment dat je een tegengestelde transactie uitvoert binnen dezelfde ETF dan worden er normale transactiekosten in rekening gebracht.

Wij hebben ook een uitgebreid artikel geschreven over de beste ETF’s op DEGIRO. Beleggen via de kernselectie van DEGIRO is één van de beste manieren om te beleggen met weinig geld.

Voorbeeld:

DEGIRO Kernselectie kosten voorbeeld

Wat zijn de beperkingen qua effectenaanbod van DEGIRO?

De beperkingen zijn op zich wel helder. Qua aandelenaanbod is DEGIRO erg sterk. Ze hebben een brede wereldwijde dekking, waardoor elke belegger vaak wel kan vinden wat die zoekt. Voor de beleggers die graag in ETF’s zitten kun je nog wel eens tegen beperkingen aanlopen. Er worden namelijk geen ETF’s van de Amerikaanse beurs meegenomen in DEGIRO. Amerikaanse ETF’s worden steeds populairder door de sterke groei van Tesla en opkomende markten van AI. Hierdoor komen er steeds meer Amerikaanse guru’s die ETF’s aanbieden binnen deze branches, wat op dit moment helaas een beperking is van DEGIRO.

Open een gratis account op DEGIRO

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Profiteer van de laagste prijzen!

Aanmelden bij DEGIRO
DEGIRO review - Laptop

Profiteer van de laagste prijzen!

Aanmelden bij DEGIRO
Begin vandaag nog met goedkoop beleggen.

Wat zijn de kosten bij DEGIRO?

Om bij DEGIRO te kunnen beginnen met beleggen moet je rekening houden met een aantal kosten die erbij komen kijken als je gebruik maakt van hun platform. Zo bekijken wij de transactie-, dividend-, aansluitings-, valuta- en overboekingskosten. Verder kijken we hoe hoog of laag deze kosten zijn vergeleken met andere brokers.

Wat zijn de transactiekosten bij DEGIRO?

De transactiekosten die je bij DEGIRO betaalt zijn vaste kosten en / of percentages. Dit is afhankelijk van het type effect dat je verhandeld.

 • Wanneer je veelvoorkomende effecten verhandeld, zoals Nederlandse of Belgische aandelen, dan betaal je een standaard tarief van €2,00 + 0,03% (van de transactiewaarde).
 • Wanneer je ETF’s uit de kernselectie koopt, dan betaal je voor één transactie per maand geen transactiekosten – Voorwaarden van toepassing;

Rekenvoorbeeld: Je koopt Shell aandelen ter waarde van €1.000,- bij DEGIRO. Je betaalt in dit geval €2,00 + 0,03% (van €1.000) = €2,30 aan transactiekosten.

Wil je andere effecten verhandelen, zoals obligaties, opties en/of futures? Neem dan het tarievenoverzicht van DEGIRO eens goed door om te

Wat zijn de dividendkosten bij DEGIRO?

De dividendkosten die je moet betalen zijn allereerst afhankelijk van het type profiel wat je hebt gekozen: Standaard- of custody profiel. Als je een standaard profiel hebt gekozen dan betaal je geen dividendkosten. Heb je juist een custody profiel, dan betaal je wel dividendkosten. De dividendkosten worden ook wel de ‘corporate action kosten’ genoemd en die betaal je elke keer als je dividend krijgt uitgekeerd. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de uitkering. Er wordt gekeken naar het laagste bedrag van deze twee regels:

 • 10% van het totaal uitgekeerde dividend of
 • €1 + 3% van het dividend
Rekenvoorbeeld 1: Je hebt een belegd vermogen van €100 en ontvangt jaarlijks 2% dividend over dit bedrag, dat is €2 per jaar. Over die €2 betaal je 10% = €0,20. Volgens de andere regel betaal je €1 + 3% = €1,06. Je betaalt uiteindelijk €0,20 aan dividendkosten in dit geval, omdat het laagste tarief geldt.
Rekenvoorbeeld 2: Wanneer je een belegd vermogen hebt van €200.000 en je ontvangt jaarlijks 2% dividend. Dan ontvang je €4.000. Over die €4.000 betaal je geen 10% = €400, maar je betaalt €1 + 3% = €121 aan dividendkosten.

Wat zijn de aansluitingskosten bij DEGIRO?

Aansluitingskosten betaal je per beurs waarop je handelt. Voor elke beurs waar je op handelt betaal je standaard €2,50 per jaar. Een uitzondering is de Euronext Amsterdam. Hier betaal je helemaal niets voor. Als je bijvoorbeeld aandelen hebt van 3 verschillende beurzen: Euronext Amsterdam, Hong Kong en Singapore. Dan betaal je in totaal €5,00 per jaar. Euronext is gratis en voor de andere beurzen betaal je €2,50 per beurs per jaar.

Wat zijn de valutakosten bij DEGIRO?

Voor het aankopen van andere valuta’s betaal je een standaard tarief van €10 + 0,02% (van de transactiewaarde).

Rekenvoorbeeld: Je wilt voor €1.000 aan dollars kopen. Je betaal dan €10 + 0,02% (van €1.000) = €10,20 aan valutakosten. Je ontvangt dan dus €1.000 – €10,20 = €989,80 aan dollars. Bij een EUR / USD koers van 1,12 ontvang je dus: €989,80 x 1,12 = $1.108,69 voor je euro’s.

Let op dat deze kosten pas van toepassing zijn op het moment dat je valuta’s wilt gaan traden of wanneer je een effect uit een ander land met een ander valuta wilt verhandelen. Effecten binnen de EU lopen allemaal via euro, waardoor je in dat geval deze kosten niet hoeft te maken.

Wat zijn de geldoverboekingskosten bij DEGIRO?

Bij het opwaarderen van geld op je beleggingsrekening en bij het opnemen van geld worden er bij DEGIRO geen extra kosten in rekening gebracht. Je betaalt dus helemaal niets aan overboekingskosten.

Conclusie: Voor wie is DEGIRO een geschikte broker?

De kosten van DEGIRO zijn vergeleken met andere brokers vaak het goedkoopst mits je hier verstandig mee omgaat. Je kunt je kosten via DEGIRO makkelijk minimaliseren door bijvoorbeeld enkel gebruik te maken van de kernselectie die DEGIRO aanbiedt. Met de kernselectie betaal je vrijwel geen kosten. Geen één andere broker is dan nog goedkoper dan DEGIRO.

DEGIRO is dus de goedkoopste broker als je weinig transacties doet en passief belegd. Dit past vaak bij het profiel van een langetermijnbelegger. Ben je juist meer een daytrader? Dan is DEGIRO waarschijnlijk niet de goedkoopste optie.

DEGIRO stunt met dergelijke acties, zoals de kernselectie, om zo hun klantenbestand en daarmee hun invloed te vergroten. Deze stunt zorgt er dan ook voor dat ze erg gewild zijn bij zowel ervaren en beginnende beleggers. Zij die het effect van compound interest kennen, weten wat de kleine kostenvoordelen op de lange termijn op kan leveren.

Spreekt deze vorm van beleggen jou het meest aan? Dan is DEGIRO waarschijnlijk de meest geschikte beleggingsplatform voor jou! Schrijf je direct in via de volgende link.

Open een gratis account op DEGIRO

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Profiteer van de laagste prijzen!

Aanmelden bij DEGIRO
eToro review mijn ervaringen

Profiteer van de laagste prijzen!

Aanmelden bij DEGIRO
DEGIRO review - Mobiel

Profiteer van de laagste prijzen!

Aanmelden bij DEGIRO

Aanbevelingen van de auteur

Leuk dat je zo ver bent gekomen met het lezen van mijn artikelen! Ik wil je graag nog een aantal van mijn persoonlijke aanbevelingen doen. Deze services heb ik puur geselecteerd op basis van eigen ervaring en tientallen uren aan research. Nou, hier komen ze:

 • Cursus beleggen voor beginners en gevorderden: De Trading Navigator Methode is een complete cursus om te beginnen met beleggen. Naast een cursus ontvang je ook een software waarmee je direct kunt beginnen met winstgevend beleggen. Terwijl je winstgevend belegt volg je de masterclass en leer je zo stap voor stap een goede belegger te worden!
  Doorgaan naar de Trading Navigator Methode.
 • Broker met de laagste commissie kosten: Met eToro kun je traden zonder dat je commissie hoeft af te staan. Dit betekent dat je 0% commissie betaalt over je trades! Nergens kun je zo goedkoop in effecten handelen zoals bij eToro. Een account aanmaken is overigens ook gratis!
  Gratis account aanmaken bij eToro.
 • Broker met de laagste maandelijkse kosten: Met DEGIRO betaal je de laagste maandelijkse kosten. Dit zorgt ervoor dat DEGIRO de goedkoopste broker is voor beleggers. Ideaal voor beleggers die zich richten op het lange termijn beleggen. Een account maken kost niets en je krijgt jouw eerste €50 transactiekosten gratis!
  Profiteer van €50 gratis transactietegoed bij DEGIRO.
Begin vandaag nog met goedkoop beleggen.
Veelgestelde vragen over DEGIRO
Is DEGIRO betrouwbaar?

DEGIRO is een betrouwbare broker die meedraait met het depositogarantiestelsel van Duitsland (dankzij de bankvergunning van Flatex) en het beleggerscompensatiestelsel van De Nederlandsche Bank. Hierdoor heb je €100.000 garantie op je rekening en €20.000 garantie op je effecten.

Waarom is DEGIRO zo goedkoop?

DEGIRO is erg goedkoop doordat zij hun bedrijfsvoering zo hebben geoptimaliseerd waardoor ze de kosten erg laag kunnen houden. Dit berekenen zijn vervolgens door aan lage kosten voor de consument. Hierdoor kunnen ze een erg aantrekkelijk aanbod doen voor hun gebruikers.

Is DEGIRO een bank?

DEGIRO is van origine geen bank, maar een beleggingsonderneming. Sinds de overname van Flatex heeft DEGIRO wel een bankvergunning verkregen, waardoor zij geld van klanten aan kan houden als krediet. Dit betekent tegelijkertijd dat gebruikers in het depositogarantiestelsel vallen waarbij je verzekerd bent tot een bedrag van €100.000.

Is DEGIRO geschikt voor beginnende beleggers?

DEGIRO is naar mijn mening de beste broker voor beginnende beleggers. Doordat je gebruik kunt maken van de kernselectie kun je tegen de allerlaagste kosten beginnen met beleggen. Daarnaast is DEGIRO erg geschikt voor de langere termijn beleggers, wat ook erg goed past bij een profiel van een beginnende belegger.

Begin vandaag nog met goedkoop beleggen.
Video: DEGIRO review
Begin vandaag nog met goedkoop beleggen.
Disclaimer: Beleggen kent risico’s

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen. Door verkeerde beleggingen te doen kan je ervoor zorgen dat je (een deel van) je inleg verliest. Zorg er dus altijd voor de je enkel geld investeert wat je ook kunt missen. De gouden regels omtrent beleggen zijn als volgt:

 1. Investeer alleen geld wat je kunt missen.
 2. Investeer alleen geld wat van jou is, dus niet is geleend.
Als je vragen en/of opmerkingen hebt over aandelen, dan kun je altijd even een berichtje achterlaten onder in de pagina. Ik reageer zo snel mogelijk op je vraag / opmerkingen.
Wesley Jansen - Auteur: Beter Beleggen
Wesley Jansen

Van jongs af aan opgegroeid met RTL Z nieuws en zodoende een natuurlijke interesse voor bedrijvigheid ontwikkeld. Wesley is zeer leergierig en staat vooraan bij elke training om met die kennis zijn websitebezoekers te verbluffen en ondersteunen.

Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen