Beter Beleggen

Verbeter je beleggingskennis

Klanten beoordelen ons met een 9,6 ⭐⭐⭐⭐⭐

“Beste broker van 2023” Beter Beleggen

DEGIRO vs BUX Zero 2023

Benieuwd naar het ultieme gevecht tussen brokers? In de ene hoek hebben we DEGIRO, de doorgewinterde en gevreesde tegenstander. In de andere hoek hebben we BUX Zero, de frisse en ambitieuze nieuwkomer. Wie zal er zegevieren in deze spannende strijd? In ons blogartikel “DEGIRO vs BUX Zero” duiken we diep in de wereld van beleggingsplatforms en vergelijken we de kosten, het aanbod, de gebruiksvriendelijkheid, de mobiele app en de veiligheid. Benieuwd naar de onthullende inzichten? Neem plaats, ontspan en maak je klaar voor een boeiende confrontatie. Alle antwoorden vind je hier, dus laten we van start gaan!

eToro review - Logo
eToro is door Beter Beleggen uitgeroepen tot de beste broker van 2023

Meld je aan en begin binnen enkele minuten met beleggen over de hele wereld tegen lage tarieven.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Samenvatting

We trappen af met de samenvatting van het adembenemende duel tussen DEGIRO en BUX Zero. Maar pas op, deze strijd zal je in zijn greep houden! Voor een diepgaande onderdompeling in alle details, nodigen we je uit om het volledige artikel te lezen.

Kosten

DEGIRO steelt de show met lagere kosten in de meeste gevallen. BUX Zero daarentegen hanteert weliswaar lagere transactiekosten, maar de gevreesde vaste kosten gooien vaak roet in het eten. Wat betreft valutakosten zijn ze echter beide gelijk.

Aanbod

DEGIRO speelt in een andere league met een uitgebreid scala aan beleggingsproducten. BUX Zero kan simpelweg niet op tegen de diversiteit en overvloed van DEGIRO’s aanbod.

Gebruiksvriendelijkheid

DEGIRO heeft een betrouwbaar web- en appplatform dat beginners niet in verwarring zal brengen. Maar wacht, daar komt BUX Zero met alleen een app! Het is gebruiksvriendelijk, maar de hoeveelheid informatie is beperkter.

Veiligheid

Een spannende twist! Beide brokers nemen veiligheid serieus met vermogensscheiding en vallen onder het depositogarantiestelsel. Hier kunnen we geen winnaar kiezen!

En dat is slechts het topje van de ijsberg! Voor het onthullen van de ultieme uitspraak en meer fascinerende inzichten, dien je het volledige blogartikel te lezen. Bereid je voor op een beleggingsgevecht dat je op het puntje van je stoel zal houden!

Met beleggen kun je je inleg verliezen.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

De ultieme confrontatie: DEGIRO vs. BUX Zero!

In dit artikel duiken we in de ring en kijken we wie er wint tussen deze beleggingsgiganten. Waarom? Omdat ze beiden bekend staan om hun lage kosten en geweldige mogelijkheden om te beleggen in aandelen en ETF’s!

Als je je afvraagt welke broker het beste bij jou past, ben je hier aan het juiste adres. We zullen je alle belangrijke verschillen tussen DEGIRO en BUX Zero laten zien. Maar dat is niet alles! Voor een diepgravende analyse van elke broker kun je ook terecht in onze exclusieve DEGIRO review en BUX Zero review. Bereid je voor op een adembenemende strijd tussen deze beleggingstitanen!

Kosten: Bespaar geld en maximaliseer je rendement!

Kosten, kosten, kosten! Ze spelen een cruciale rol bij beleggen, aangezien ze rechtstreeks van invloed zijn op je uiteindelijke rendement. Bij het vergelijken van DEGIRO en BUX Zero richten we ons voornamelijk op de kosten die gepaard gaan met het beleggen in aandelen en ETF’s.

Laten we beginnen met transactiekosten. Het is van essentieel belang om lage transactiekosten te hebben, aangezien deze bij elke handeling weer opduiken. Elke keer dat je een transactie uitvoert, komen die kosten om de hoek kijken. In dit artikel zullen we ons specifiek richten op de kosten voor het kopen van zowel Nederlandse als Amerikaanse aandelen.

Ben je op zoek naar de meest kostenefficiënte optie? Blijf dan vooral lezen, want we zullen alle details onthullen en je helpen de broker te vinden die je helpt om geld te besparen en je rendement te maximaliseren!

Nederlandse aandelen: Bespaar op transactiekosten en maximaliseer je winst!

Als het gaat om transactiekosten voor Nederlandse aandelen, heeft BUX Zero een streepje voor op DEGIRO. Bij BUX Zero betaal je slechts €1,99 per transactie voor Europese aandelen. En als je kiest voor een Zero order, betaal je zelfs helemaal niets!

Maar wacht, wat is een Zero order eigenlijk? Het is een magisch type order dat BUX Zero in petto heeft. Deze order wordt pas aan het einde van de handelsdag uitgevoerd, waardoor je in spanning zit over de prijs waarvoor je je aandeel of ETF koopt. Er is echter een maximale afwijking van de aankoop- of verkoopprijs, dus geen zorgen!

Hoewel BUX Zero meestal de voordeligste keuze is, zijn er enkele gevallen waarin DEGIRO zijn troeven kan uitspelen. Met name wanneer je belegt in ETF’s uit de DEGIRO kernselectie. Met deze selectie kun je minstens één keer per maand extra voordelig beleggen in ETF’s, onder bepaalde voorwaarden. In dat geval hoef je alleen maar €1 aan handelskosten te betalen. Klinkt dat niet als een koopje?

Amerikaanse aandelen: Bespaar geld op transactiekosten en maak slimmere investeringen!

Met zoveel sprankelende bedrijven die hun thuisbasis hebben in de Verenigde Staten, is het haast onvermijdelijk dat je interesse hebt in het beleggen in Amerikaanse aandelen. Daarom is het van essentieel belang om het verschil in transactiekosten tussen DEGIRO en BUX Zero voor deze Amerikaanse pareltjes onder de loep te nemen.

Bij DEGIRO bedragen de transactiekosten €2 per order, terwijl je bij BUX Zero slechts €0,99 per order betaalt. Het is overduidelijk dat BUX Zero hier de schitterende ster is als het gaat om voordelige transactiekosten voor Amerikaanse aandelen in vergelijking met DEGIRO.

Met BUX Zero als je partner in beleggen, kun je niet alleen glansrijk besparen op transactiekosten, maar ook slimme investeringen maken in de sprankelende wereld van Amerikaanse bedrijven. Het is tijd om jouw financiële reis een Amerikaans tintje te geven!

Beheerkosten

Beheerkosten kunnen een flinke deuk slaan in je rendement bij het beleggen. Het is dan ook van groot belang om aandacht te besteden aan de kosten die brokers in rekening brengen. En wat betreft DEGIRO en BUX Zero is er een duidelijk verschil te bespeuren als het op beheerkosten aankomt.

Hier komt het leuke nieuws: DEGIRO hanteert namelijk nul beheerkosten, terwijl BUX Zero vanaf 1 april 2023 €2,99 per maand in rekening brengt. En dat kan behoorlijk oplopen, vooral als je met kleinere beleggingsbedragen werkt. Zelfs bij een portefeuille van €1.000 tikken de kosten bij BUX Zero al af op 3,59% per jaar.

Daarom is DEGIRO de absolute kampioen als het gaat om beheerkosten. Jouw rendement zal er blij van worden!

Valutakosten

Wanneer je jezelf in het avontuur van het beleggen stort en je de grenzen van je eigen valuta wilt overschrijden, is het belangrijk om de geheimen van de valutakosten te ontrafelen.

Daar komen ze, tromgeroffel alsjeblieft: DEGIRO en BUX Zero hanteren beide een valutatoeslag van 0,25%. Dat betekent dat wanneer je je geld toevertrouwt aan buitenlandse aandelen, deze ondeugende kosten om de hoek komen gluren.

Maar weet je wat? Hier is het coole gedeelte – beide brokers hanteren precies dezelfde valutakosten. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over een valutagevecht tussen DEGIRO en BUX Zero. Het is een gelijkspel!

Aansluitingskosten

Laten we ook eens een kijkje nemen bij de “aansluitingskosten” voor buitenlandse beurzen. Klinkt spannend, toch? Bij DEGIRO komen er aansluitingskosten om de hoek kijken wanneer je buiten Amsterdam en Brussel wilt beleggen. Jaarlijks moet je €2,50 per beurs neertellen.

Maar wacht, er is een held in dit verhaal! BUX Zero trekt namelijk geen aansluitingskosten uit zijn hoge hoed. Geen extra kosten om te beleggen op buitenlandse beurzen? Dat klinkt als een winnaar in mijn boek!

Met beleggen kun je je inleg verliezen.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Aanbod: DEGIRO vs BUX Zero

Naast de kosten, laten we eens kijken naar het fantastische aanbod van DEGIRO vergeleken met BUX Zero. Want laten we eerlijk zijn, als je voor een broker kiest, wil je wel dat al jouw beoogde beleggingen daar ook beschikbaar zijn. Geen gedoe met beperkingen, gewoon de volledige vrijheid om te investeren in wat je maar wilt!

Bij BUX Zero kun je je pijlen richten op aandelen en ETF’s. Maar wacht even, bij DEGIRO gaat het feest verder. Hier kun je niet alleen beleggen in aandelen en ETF’s, maar ook in obligaties, beleggingsfondsen, en zelfs derivaten zoals opties en futures. Dat is pas een uitgebreid smorgasbord van investeringsmogelijkheden!

En laten we het niet vergeten, terwijl BUX Zero zich beperkt tot Europese en Amerikaanse aandelen en ETF’s, opent DEGIRO de deuren naar bedrijven over de hele wereld. Zo kun je echt internationaal diversifiëren en je beleggingsportfolio een wereldwijde touch geven.

Oh, en laten we het grote verschil in aantallen niet over het hoofd zien. Bij DEGIRO heb je de luxueuze keuze uit meer dan 6.000 ETF’s. Bij BUX Zero? Tja, het aantal bungelt rond de 100. Daar zit toch wel een aanzienlijk verschil in, nietwaar?

Dus, als het aankomt op het aanbod, is de conclusie glashelder: DEGIRO steelt de show met een ongelooflijk breed scala aan beleggingsmogelijkheden en een overvloed aan keuzes, terwijl BUX Zero het moet doen met een wat bescheidener assortiment. De wereld ligt aan je voeten met DEGIRO!

Met beleggen kun je je inleg verliezen.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Gebruiksvriendelijkheid: DEGIRO vs BUX Zero

Laten we eens duiken in de gebruiksvriendelijkheid van beide platformen en apps. Want laten we eerlijk zijn, het maakt niet uit of je een doorgewinterde belegger bent of net begint, we willen allemaal een soepele en intuïtieve ervaring.

Platform

Laten we eens kijken naar de platforms van DEGIRO en BUX Zero. Het platform is immers jouw venster naar de beleggingswereld, dus het moet zowel functioneel als aantrekkelijk zijn.

DEGIRO staat bekend om zijn overzichtelijkheid. Geen overweldigende hoeveelheid opties die je doen duizelen, maar een helder en begrijpelijk platform. Het is alsof ze het geheim hebben ontdekt van de perfecte balans tussen eenvoud en informativiteit. Belangrijke informatie over je beleggingen wordt netjes gepresenteerd, inclusief bedrijfsgegevens, nieuws, financiële gegevens en verschillende ratio’s. Als ervaren belegger kun je in één oogopslag een goede indruk krijgen van een aandeel.

En dan hebben we BUX Zero. Maar wacht, waar is het platform? Je zult het niet vinden op je browser, want BUX Zero heeft ervoor gekozen om zich uitsluitend te concentreren op hun app. Het is als een exclusieve club die alleen toegankelijk is via je smartphone. Hoewel dit misschien onconventioneel lijkt, heeft het zijn voordelen. Met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke app brengt BUX Zero beleggen naar je vingertoppen, waar je ook bent. Het is alsof ze hebben gedacht: “Waarom de moeite nemen met een browser als we alles kunnen bieden op je telefoon?”

Dus, welk platform spreekt jou het meest aan? DEGIRO met zijn overzichtelijkheid en informatieve weergave, of BUX Zero met zijn exclusieve app-ervaring? De keuze is aan jou.

Beleggingsapp

Laten we eens duiken in de beleggingsapps van DEGIRO en BUX Zero. Want laten we eerlijk zijn, beleggen is tegenwoordig niet compleet zonder een handige app die je in staat stelt om overal en altijd de markt te verkennen.

DEGIRO’s beleggingsapp volgt dezelfde stijl als het platform. Het is alsof ze een tweeling zijn die perfect op elkaar is afgestemd. In de app kun je de markt verkennen, favoriete beleggingen opslaan, orders plaatsen en je portefeuille in de gaten houden. Ze hebben genoeg opties om je avontuur in de beleggingswereld spannend te houden, zonder dat het te complex wordt voor beginners. Het is als een reisgenoot die je begeleidt en ervoor zorgt dat je nooit verdwaalt.

BUX Zero heeft daarentegen een beleggingsapp die er simpelweg geweldig uitziet. Het design is strak en modern, en het is alsof de app rechtstreeks uit een hippe tech-startup is gekomen. Het gebruiksgemak staat centraal, waardoor het een ideale keuze is voor beginners die geen zin hebben in overweldigende opties. Met minder opties komt echter ook minder informatie. Dus, als je een doorgewinterde belegger bent die snakt naar gedetailleerde gegevens en analyses, kan het zijn dat je iets te kort komt.

Dus, welke beleggingsapp past bij jouw stijl? DEGIRO met zijn uitgebreide opties en betrouwbare metgezel-gevoel, of BUX Zero met zijn strakke design en gebruiksvriendelijke benadering? De keuze is aan jou, dus download de app en duik in de wereld van beleggen op jouw eigen manier!

Met beleggen kun je je inleg verliezen.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Veiligheid: DEGIRO vs BUX Zero

Veiligheid is als een schild dat je beschermt terwijl je je beleggingsavontuur aangaat. Gelukkig zijn zowel DEGIRO als BUX Zero zich bewust van het belang van veiligheid en hebben ze maatregelen genomen om jouw gemoedsrust te waarborgen.

Beide brokers hanteren vermogensscheiding, wat betekent dat jouw beleggingen veilig zijn, zelfs als de broker onverhoopt failliet zou gaan. Het is als een onzichtbare muur die jouw vermogen scheidt van de financiële turbulentie.

Maar laten we ook niet vergeten dat jouw onbelegde geld een plekje verdient waar het veilig kan rusten. Bij DEGIRO wordt dit toevertrouwd aan het Duitse depositogarantiestelsel, omdat ze onderdeel zijn van Flatex. En bij BUX Zero vinden ze het belangrijk om het niet-belegde vermogen onder te brengen bij ABN AMRO, zodat het valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Het is als een veilige kluis waar jouw geld wordt bewaard, klaar om te worden gebruikt wanneer jij het nodig hebt.

Dus, terwijl je je beleggingsavontuur begint, kun je gerust zijn in de wetenschap dat zowel DEGIRO als BUX Zero jouw veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Ze hebben de nodige maatregelen getroffen, als een beschermend schild om jouw beleggingen en onbelegde vermogen te bewaken.

Nu kun je met een gerust hart achterover leunen en je focussen op het ontdekken van de wereld van beleggen, wetende dat je veiligheid gewaarborgd is.

Met beleggen kun je je inleg verliezen.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Conclusie: DEGIRO vs BUX Zero

De strijd tussen DEGIRO en BUX Zero is ten einde gekomen, en het is tijd voor de ultieme conclusie. Tromgeroffel alstublieft!

Als het aankomt op kosten, trekt DEGIRO aan het langste eind. Ze hebben de kunst van het besparen geperfectioneerd, waardoor ze meestal goedkoper zijn dan BUX Zero. Het is als het vinden van een verborgen schat van financiële voordelen.

Maar laten we niet vergeten dat een breder aanbod je beleggingsdromen kan laten stralen. In dit opzicht heeft DEGIRO een voorsprong op BUX Zero. Met hun uitgebreide selectie van beleggingsmogelijkheden zul je je nooit vervelen. Het is als een gigantische speeltuin vol met mogelijkheden om je vermogen te laten groeien.

En laten we de beginners niet vergeten, zij die de eerste stappen zetten op het beleggingspad. Zowel DEGIRO als BUX Zero hebben hun platformen opengesteld voor de nieuwkomers, met gebruiksvriendelijke interfaces die zelfs de meest technologisch uitgedaagden kunnen omarmen. Het is als het vinden van een beleggingsgids die je stap voor stap door het proces leidt.

Dus, mijn beleggingsvrienden, de conclusie is glashelder. DEGIRO komt naar voren als de koning van kostenbesparing, terwijl BUX Zero zijn kracht vindt in gebruiksvriendelijkheid. Maar ongeacht welke broker je kiest, je zult ongetwijfeld een avontuur beleven vol kansen en mogelijkheden.

Nu is het aan jou om je beleggingsreis voort te zetten, met de wetenschap dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Dus gooi je stropdas om, zet je beleggerspet op en betreed de spannende wereld van beleggen!

Met beleggen kun je je inleg verliezen.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

eToro review - Logo
eToro is door Beter Beleggen uitgeroepen tot de beste broker van 2023

Meld je aan en begin binnen enkele minuten met beleggen over de hele wereld tegen lage tarieven.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties