Beter Beleggen

Verbeter je beleggingskennis

Klanten beoordelen ons met een 9,6 ⭐⭐⭐⭐⭐

“Beste broker van 2023” Beter Beleggen

DEGIRO vs eToro [2023] – Kies Slim met deze 5 Vergelijkingen

DEGIRO en eToro zijn brokers met elk haar eigen voor- en nadelen. Of je nou een daytrader bent of een belegger met een lange horizon. Elke trader wil slimme keuzes maken om zijn of haar investering maximaal te laten renderen.

DEGIRO vs eToro: Brokers vergelijken

Laat jouw geld maximaal renderen. Kies voor een broker die voor jou het minst kost en goed bij jouw beleggingsstijl past. Vermijd risico’s door een broker te kiezen die meedoet met de beleggers- en/of depositogarantie. Ik heb de brokers voor je vergeleken op de 4 belangrijkste vergelijkingspunten:

  1. De laagste kosten (transactiekosten, valutakosten en/of kosten om geld te storten);
  2. De meeste zekerheid (zwart-op-wit garantie op geld bij faillissement);
  3. Het grootste aanbod (in aandelen en/of opties);
  4. De meest gebruiksvriendelijke en overzichtelijke interface om je voortgang te bewaken.

Wist je dat je bij eToro geen transactiekosten betaalt, maar dat ETF-beleggers vaak goedkoper uit zijn bij DEGIRO?

De kosten die je betaalt voor een broker hangen sterk af van hoe jouw beleggingsstrategie eruitziet. Wil je weten welke broker voor jou de beste keus is? Door verder te lezen weet je straks hoe goed deze brokers tegen elkaar opwegen.

eToro review - Logo
eToro is door Beter Beleggen uitgeroepen tot de beste broker van 2023

Meld je aan en begin binnen enkele minuten met beleggen over de hele wereld tegen lage tarieven.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

DEGIRO vs eToro: Tarieven vergelijken

Om te bepalen welke broker de laagste kosten heeft, dienen we de kosten eerst op te splitsen in hoe ze in rekening worden gebracht bij de gebruiker. In het tabel hieronder worden de tarieven van DEGIRO en eToro 1-op-1 met elkaar vergeleken.

Alle tarieven die in onderstaande tabel worden weergegeven worden hieronder in dit artikel verder beschreven.

DEGIROeToro
TransactiekostenAandelen: € 2,00
ETF's uit de kernselectie: €0,-
(Voorwaarden van toepassing)
Alle effecten: 0%
Jouw kapitaal loopt risico. Er kunnen andere kosten van toepassing zijn. Klik hier voor meer informatie.
Valutakosten€10 + 0,02%50 Pips (is ongeveer 0,05%)
Geldopname€ 0$5
Geld storten€ 0€ 0
Inactiviteitskosten (na 1 jaar inactiviteit)€ 0€ 10 per maand
Voor welke belegger geschikt?Beleggers in ETF's van de kernselectieAlle overige beleggers
Account openenGratisGratis
AanmeldenAanmelden bij DEGIROAanmelden bij eToro

Transactiekosten

Transactiekosten gaan om het aan- en verkopen van aandelen. Je betaalt bij elke transactie een vast bedrag of een klein percentage van de waarde van aandelen dat je verhandeld.

Transactiekosten – DEGIRO

DEGIRO werkt met vaste transactiekosten en / of percentages, afhankelijk van het type aandeel, optie of effect dat je verhandeld.

  • Bij het kopen van de meest voorkomende effecten, zoals aandelen in Nederland of België betaal je een standaard tarief van €2,00.
  • Bij het kopen van hefboomproducten en ETF’s uit de kernselectie betaal je geen transactiekosten – Voorwaarden van toepassing;

Als je van plan bent om andere soorten effecten te verhandelen, zoals obligaties, opties en/of futures, dan raad ik je aan om het tarievenoverzicht van DEGIRO te downloaden en door te nemen.

Rekenvoorbeeld: Je koopt Apple aandelen ter waarde van €1.000,- bij DEGIRO. Je betaalt €2,00 = €2,00 aan transactiekosten voor deze aankoop.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

Transactiekosten – eToro

Bij eToro betaal je letterlijk €0 commissie op het verhandelen van aandelen. Voor transacties van deze effecten worden er verder ook geen kosten in rekening gebracht.

Als je andere effecten wilt verhandelen via eToro, zoals cryptovaluta of CFD’s, dan betaal je de spread. De spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een effect. Meer weten over de tarieven? Lees dan de tarievenlijst van eToro.

Rekenvoorbeeld: Je koopt 5 Apple aandelen ter waarde van €200,- per stuk bij eToro. Je betaalt €0 aan transactiekosten. Je betaalt dus precies €1.000,- voor de 5 Apple aandelen. Op het moment dat je de 5 Apple aandelen weer verkoopt voor dezelfde prijs, krijg je er €1.000,- terug.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Valutakosten

Daarnaast betaal je valutakosten als je jouw valuta wil omwisselen voor een andere valuta, bijvoorbeeld van euro’s naar dollars en terug. Alle effecten binnen eToro worden verhandeld door middel van dollars. Dit betekent dat als je euro’s stort op eToro, altijd de valutakosten moet betalen. Bij DEGIRO is dit niet het geval.

Valutakosten – DEGIRO

Bij DEGIRO betaal je een standaard tarief van €10 + 0,02% voor het aankopen van andere valuta’s.

Rekenvoorbeeld: Als je €1.000 aan dollars wilt kopen met je euro’s, dan betaal je €10 + 0,02% (van €1.000) = €10,20 aan valuta kosten. Bij een EUR / USD koers van 1,12 ontvang je dus: €1.000 – €10,20 = €989,80 x 1,12 = $1.108,69 voor je geld.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

Valutakosten – eToro

Bij eToro ben je in tegenstelling tot DEGIRO verplicht om je euro’s om te wisselen naar dollars. Op eToro kun je namelijk alleen handelen in dollars. Voor eToro is het daarom heel belangrijk om deze kosten mee te nemen in de berekening.

Je betaalt voor het omzetten van euro’s naar dollars 50 Pips. 1 Pip staat voor de laagste decimaal waarmee het effect wordt verhandeld. Valuta’s worden met 4 cijfers achter de komma uitgerekend. Dit betekent dat je 0,0050 (=50 pips) betaalt aan kosten voor het converteren van euro naar dollar. Dit is ongeveer 0,05%.

Rekenvoorbeeld: Als je €1.000 aan dollars wilt kopen met je euro’s en de wisselkoers EUR / USD is 1,12. Je betaalt 50 pips, dat is 0,005 dollar. Jouw EUR / USD koers is daardoor 1,12 – 0,005 = 1,115. Als je dit omrekent naar dollars dan ontvang je dus €1.000 x 1,115 = $1.115,-.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Geld overboekingskosten

Verder worden er overboekingskosten in rekening gebracht bij het storten en opnemen van geld op de betreffende broker. Bij DEGIRO betaal je geen kosten, terwijl je bij eToro $5 betaalt voor het opnemen van je geld.

Geld overboekingskosten – DEGIRO

Bij het overboeken van geld; zowel het opwaarderen van je beleggingsrekening als bij het opnemen van geld worden er bij DEGIRO geen kosten in rekening gebracht. Geld overboeken kost bij DEGIRO dus niets!

Met beleggen kun je je inleg verliezen

Geld overboekingskosten – eToro

Bij het overboeken van geld via eToro betaal je voor het opwaarderen geen kosten, dit is gratis. Als je je geld wil opnemen dan zijn er wel vereisten en kosten aan verbonden. Je dient namelijk minimaal €30 op te nemen. Je betaalt voor het opnemen van geld een vast tarief van 5 dollar.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Inactiviteitskosten

Dit zijn kosten die je maakt op het moment dat je een periode niet actief bent geweest.

Inactiviteitskosten – DEGIRO

Bij DEGIRO bestaan er geen inactiviteitskosten. Je betaalt dus niets extra’s op het moment dat je een langere periode niet op je account hebt ingelogd.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

Inactiviteitskosten – eToro

Als je langer dan één jaar niet hebt ingelogd op eToro dan betaal je inactiviteitskosten. De inactiviteitskosten bij eToro bedragen $10 per maand, wat van je bestaande krediet wordt afgesnoept. Op het moment dat jouw account op $0 krediet staat, wordt er geen inactiviteitskosten in rekening gebracht.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

DEGIRO vs eToro: Wie heeft de laagste tarieven?

  • Transactiekosten: Bij DEGIRO betaal je een vast bedrag van €2,00 aan transactiekosten. Bij eToro betaal je een spread, wat variabel is per effect wat je koopt of verkoopt.
  • Valutakosten: Bij het omrekenen van €1.000 naar dollars, ontvang je bij DEGIRO $1.108,69 en bij eToro $1.115,-. Bij eToro ben je goedkoper uit als je jouw valuta om wilt wisselen. Het grootste verschil tussen deze twee brokers is dat bij DEGIRO deze transactie niet verplicht is, omdat je via DEGIRO effecten kunt verhandelen met euro’s. Bij eToro ben je wel verplicht om deze kosten te maken, omdat de euro’s die je stort direct worden omgewisseld naar dollars. Ben je dus een belegger die interesse heeft in Amerikaanse markten? Dan is eToro waarschijnlijk een goedkopere broker voor jou. Wil je alleen in Europese markten handelen? Dan maak je geen extra kosten bij DEGIRO die je wel bij eToro maakt.
  • Overboekingskosten: Bij DEGIRO heb je geen overboekingskosten, terwijl je bij eToro 5 dollar betaalt voor het opnemen van geld. Deze kosten kun je inperken tot een minimum door bijvoorbeeld 1 keer per jaar of zelfs nog minder vaak geld op te nemen. In totaal zal dit je dan op jaarbasis slechts 5 dollar kosten. Afhankelijk van hoe je ermee omgaat hoeft dit helemaal geen groot probleem te zijn!
  • Inactiviteitskosten: Bij DEGIRO betaal je geen inactiviteitskosten, terwijl je bij eToro na één jaar inactiviteit $10 per maand moet betalen. Het bedrag van $10 is relatief gezien erg hoog, maar tegelijkertijd ook eenvoudig te vermijden. Zorg ervoor dat wanneer je stopt met beleggen je ook jouw volledige krediet van de rekening afhaalt.

Kortom, in de meeste gevallen ben je het voordeligst uit bij eToro. Als je specifiek geïnteresseerd bent in het beleggen in ETF’s, dan is het beleggen in de kernselectie van DEGIRO het goedkoopst van de twee. Houd er echter we rekening mee dat de brokers niet enkel bestaan uit tarieven. Beide brokers bieden naast de kosten ook haar eigen unieke voordelen aan.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

DEGIRO vs eToro: Gebruiksvriendelijk

In dit onderdeel kijken we hoe gebruiksvriendelijk de brokers zijn. De gebruiksvriendelijkheid kunnen we eenvoudig vergelijken door verschillende reviews van verschillende reviewplatforms te analyseren. Om de veiligheid te beoordelen kijken we naar de garanties die je hebt als consument en hoe de broker wordt gereguleerd.

Wat zeggen klanten over DEGIRO en eToro?

In dit onderdeel willen we in kaart brengen wat klanten precies vinden van DEGIRO en eToro. Ik ga op onderzoek uit en beschrijf hieronder de gemiddelde kwantitatieve waardering van klanten. Vervolgens kijken we inhoudelijk naar de recensies en beschrijven we de kwalitatieve waardering van klanten.

BeoordelingenTrustpilot: 1.768 reviews, gemiddelde beoordeling 2,8 / 5,0;
Finner: 50 reviews, gemiddelde beoordeling 8,6 / 10;
Beleggerspel.nl: 84 reviews, gemiddelde beoordeling 9,6.
Trustpilot: 4.254 reviews, gemiddelde beoordeling 2,2 / 5,0;
Positieve puntenExtreem lage kosten. Klanten ervaren bij DEGIRO vaak dat ze de laagste kosten hebben bij DEGIRO, vooral door de kernselectie.
Sociaal. eToro is een sociaal platform waar je eenvoudig en snel in contact komt met andere beleggers.
Grafiekensoftware. DEGIRO heeft een eenvoudig te gebruiken grafiekensoftware voor beginners waar je keuze hebt uit meer dan 20 verschillende functionaliteiten om te verwerken in een grafiek.Extreem lage kosten. Klanten ervaren bij eToro vaak dat ze lage kosten hebben doordat ze 0% commissie betalen over transactie.
Grafiekensoftware. eToro heeft een uitgebreide grafiekensoftware waar je keuze hebt uit meer dan 60 verschillende functionaliteiten om te verwerken in een grafiek.
Negatieve puntenTerugstorten van geld duurt lang. DEGIRO streeft ernaar om binnen 3 dag het geld over te boeken. Klanten ervaren dat dit soms wel weken kan duren.Gebruikers ervaren 'verbogen kosten'. Voorbeelden zijn het continu moeten omrekenen van euro naar dollar of automatisch verkopen van beleggingen. Je moet je daarom extra goed inlezen voordat je begint met handelen op eToro.
Kosten voor effecten buiten de EU zijn duurder dan dat het lijkt. Klanten ervaren dat de kosten voor het traden van Amerikaanse effecten duurder dan dat het lijkt (verborgen kosten).Klantenservice is moeilijk bereikbaar. Soms moet je wel weken wachten om een antwoord te krijgen op je vraag.
Mogelijkheden op het web- en app platform zijn beperkter dan bij concurrenten. Werkt verder wel naar behoren (klein minpuntje).
AanmeldenAanmelden bij DEGIRO
Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.
Aanmelden bij eToro
68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Welke broker is gebruiksvriendelijker?

Gebruiksvriendelijkheid van de brokers

DEGIRO heeft overwegend meer positieve beoordelingen dan eToro. Dit komt doordat DEGIRO veel meer ETF beleggers kent die zich niet wagen aan complexe financiële producten zoals CFD’s. Hierdoor hebben beleggers vaker een positieve ervaring met DEGIRO.

eToro is qua voordelen naar mijn mening wel beter dan DEGIRO. Zo heeft eToro een uitgebreider grafiekensoftware en is het platform sociaal ingericht, waardoor je als beginner ook snel ideeën op kunt doen en in kunt lezen over hoe andere beleggers denken over de huidige markt.

Garanties van de brokers

DEGIRO staat onder toezicht van de BaFin en eToro staat onder toezicht van de FCA. Dit betekent dat je bij beide brokers recht hebt op een beleggerscompensatiestelsel. Dit betekent dat jouw belegd vermogen (tot €20.000) voor 90% is beschermd. Daarbovenop heeft DEGIRO een bankvergunning, wat ervoor zorgt dat je recht hebt op de depositogarantie tot een bedrag van €100.000. Dit wordt georganiseerd door de BaFin.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

eToro review Toezichthouders

DEGIRO vs eToro: Toezichthouders

Toezichthouders beschermen consumenten tegen activiteiten van brokers en / of dubieuze beleggingsaanbiedingen. Als een broker is aangesloten bij een (strenge) toezichthouder, dan betekent dit dat de broker voldoet aan een aantal strenge kwalificaties. Doordat een broker onder toezicht staat van een toezichthouder, weet je dat er een derde partij meekijkt met de broker om te beoordelen of dit in juiste banen wordt geleid.

Wie zijn de toezichthouders van DEGIRO?

DEGIRO is een broker die is opgericht en gevestigd zit in Nederland. Hierdoor heeft DEGIRO vanaf het begin onder toezicht van de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Over het algemeen hebben deze toezichthouders een clean sheet en staan ze bekend om strenge regels en harde straffen bij het niet naleven hiervan. *

(* Update: Sinds 2021 is DEGIRO overgenomen door Flatex. Flatex DEGIRO staat sinds de overname onder de toezicht van de BaFin. De BaFin is de Duitse equivalent van de AFM)

Met beleggen kun je je inleg verliezen

Wie zijn de toezichthouders van eToro?

eToro is gevestigd in Cyprus, waardoor ze ook gereguleerd worden door toezichthouders in Cyprus: Cypriot Securities & Exchange Commission (CySEC). De AFM heeft eerder gewaarschuwd over dubieuze beleggingsaanbiedingen van buitenlandse partijen die zijn toegelaten door de CySEC. CySEC probeert dit zoveel mogelijk aan banden te leggen, maar uit de praktijk blijkt dat ze dit niet altijd even goed lukt.

eToro is ook gevestigd in Londen waar het onder toezicht staat van de Financial Conduct Authority (FCA). De FCA staat bekend als een betrouwbare toezichthouder die er strenge regels op nahoud.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

DEGIRO vs eToro: Welke broker is beter?

We zijn er ondertussen achter gekomen dat er beide brokers zijn voor- en nadelen heeft. Welke broker dus het beste is, is erg afhankelijk van jouw beleggingsstijl. Hieronder vat ik alle belangrijkste punten samen in een tabel. Hierdoor heb je overzichtelijk welke kenmerken passen bij welke broker.

DEGIROeToro
Kosten- Goedkoopst voor beleggers die in de kernselectie ETF's willen beleggen.
- Meestal goedkoper voor beleggers die alleen geïnteresseerd zijn in Europese aandelen.
- Meestal goedkoper in alle andere gevallen (zie kosten DEGIRO).
ToezichthoudersBaFinFCA en SySEC
ZekerheidWaarborgfonds van €20.000,-
Depositogarantie van €100.000,-
Waarborgfonds van €20.000,-
AanbodGroter aanbod in EU-aandelen.
Commissievrij beleggen in 200 geselecteerd ETF's (kernselectie).
Groter aanbod in aandelen buiten de EU;
Biedt de mogelijkheid voor het copytraden van succesvolle beleggers.
GebruiksvriendelijkheidZakelijke platform, eenvoudig en simpel grafiekensoftware. Erg geschikt is voor beginnende en ervaren beleggers.Sociaal platform met veel aanbevelingen en inspiratie. Erg geschikt voor beginnende en ervaren beleggers.
Aanmelden bij DEGIROAanmelden bij eToro

Met bovenstaande tabel kun je al goed een inschatting maken welke broker het beste bij jou past. Elke belegger is verschillend en heeft een andere behoefte. Als je bij jezelf goed in kaart hebt hoe je wilt beleggen en je weet hierdoor goed welke broker bij jou past, maak dan direct een account aan bij de betreffende broker. Ben je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan ook onze selectie met beste brokers van Nederland. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan eens onze eToro review of DEGIRO review.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

eToro review - Logo
eToro is door Beter Beleggen uitgeroepen tot de beste broker van 2023

Meld je aan en begin binnen enkele minuten met beleggen over de hele wereld tegen lage tarieven.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

DEGIRO vs eToro: Veelgestelde vragen

Welke broker heeft de laagste kosten?

DEGIRO is vaak goedkoper als je belegt in ETF’s van de kernselectie of als je alleen aandelen binnen de EU wilt verhandelen. eToro is meestal goedkoper in de overige situaties.

Wie zijn de toezichthouders van DEGIRO en eToro?

De toezichthouder van DEGIRO is de Duitse BaFin. eToro staat onder toezicht van de Cypriotische CySEC en de Engelse FCA.

Welke garanties heb je bij de brokers?

Bij beide brokers heb je recht op een beleggerscompensatie van €20.000. Dit betekent dat als de broker failliet gaat terwijl jij geld op de broker hebt staan, je recht hebt op een bedrag tot €20.000. Dit is op Europees niveau vastgesteld en geldt voor beide brokers. Bij DEGIRO heb je naast de beleggerscompensatie ook recht op de depositogarantie tot een bedrag van €100.000.

Welke broker is beter?

Om te bepalen welke broker beter is dien je eerst in kaart te brengen welke type belegger jij bent. Ben je een actieve belegger die veel buiten de EU handelt? Dan is waarschijnlijk eToro een geschikte keus voor jou. Ben je juist een passieve belegger en wil je voornamelijk aandelen binnen de EU verhandelen? Dan is waarschijnlijk DEGIRO een geschikte keuze. Lees het artikel om meer te weten te komen over de verschillen van de twee brokers.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties