eToro review [2021]

eToro review - take the bull by the horns
[2021] eToro review – Veel geld verdienen met CopyTrading?
Meer rendement verdienen door ervaren handelaren exact te kopiëren;  CopyTrading.
Mogelijk gemaakt door eToro.

Handelsplatform eToro is de ultieme broker voor iedereen die net begint met het handelen op de valutamarkt of met eenvoud wil beleggen in effecten. Je leest in deze eToro review van 2021 mijn persoonlijke mening over het platform.

eToro wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 13 miljoen anno 2021. Dit grote aantal gebruikers zitten niet zomaar op dit platform. Traders gebruik eToro vanwege de aantrekkelijke 0% commissie en het populaire CopyTrading-concept.

Nu is dit op het oog erg aantrekkelijk. Samen met jou ga ik in deze review dieper graven in wat eToro nou precies is en hoe goed dit platform het doet vergeleken met andere brokers. Nieuwsgierig naar het antwoord? Lees dan mijn eToro review van 2021.

Open een gratis account op eToro
Begin vandaag nog met winstgevend handelen.

Wat is eToro?

eToro is een online broker die particulieren beleggers en traders de mogelijkheid bieden om effecten te verhandelen. Effecten waar je op eToro mee kunt handelen zijn: Aandelen, ETF’s, indexen, CFD’s (CFD betekenis), forex en grondstoffen. eToro rekent 0% commissie voor handelen in aandelen en ETF’s en is een handig platform om te ‘copy traden’, waardoor het behoort tot één van mijn favoriete CFD brokers. eToro staat hoog aangeschreven in de lijst van beste brokers van 2021. Met eToro handel je volledig online vanuit een interactieve app op de smartphone of direct vanuit je browser op de computer.

eToro is niet voor niets één van de grootste trading platforms wereldwijd: Vanwege het sociale aspect van het platform waar beginners en experts kunnen discussiëren, ervaringen uitwisselen en elkaars strategieën kunnen kopiëren (copy trading) zorgt dit ervoor dat het razend populair is onder de mensen. Als dit je winst oplevert, dan heb je ook nog de mogelijkheid om een mooie beloning in de vorm van een fooi te geven.

Bekijk de video om het sociale aspect van het platform beter te begrijpen:

De meeste effecten die worden verhandeld op eToro zijn via CFD’s. Tegenwoordig kun je ook de onderliggende waarde kopen. Je koopt in dat geval geen contract, maar de ‘werkelijke’ aandelen.

eToro kosten, fees en aanbod

Benieuwd naar wat eToro allemaal te bieden heeft en hoeveel dit kost? In onderstaande tabel staan alle belangrijkste details over eToro.

eToro kosten, fees en aanbod
Account openenGratis
Minimum leeftijd18 jaar
Kosten voor handelen in aandelen & ETF’sGratis
Minimale inlegEerste inleg: $200, daarna minimaal $50 per keer
Kosten voor geldopname$5 per keer
Minimale geldopnameMinimaal $30 opnemen per keer
Inactiviteitskosten$10 per maand (na 1 jaar inactiviteit)
Copy tradingJa
Gratis demo accountJa
iDEAL betalingJa
ToezichthouderGereguleerd door CySEC en FCA

Voor- en nadelen van het gebruiken van eToro

Lees hieronder de voor- en nadelen die ik heb ontdekt tijdens het gebruiken van eToro.

Voordelen

 • Een betrouwbare, gevestigd merk met meer dan 10 jaar ervaring en 13 miljoen klanten
 • Overzichtelijk & eenvoudig platform voor beginnende en ervaren beleggers & traders
 • Eenvoudig aan te melden met e-mail, Facebook, Apple of Google+ account en geld te storten met iDEAL
 • De mobiele trading app is erg gebruiksvriendelijk en soepel
 • Erg scherp geprijsd; 0% commissie op het handelen in aandelen
 • Goede regulatie door toezichthouders
 • Live chat die binnen enkele minuten reageert (ook in het Nederlands)
 • Gratis demo account met $100.000 om mee te oefenen

Nadelen

 • Slechts één valuta waar je mee werkt; in dollar
 • Van tijd tot tijd; relatief hoge spreads
 • Hoge vaste kosten voor geldopname
 • Uitbetalingen duren relatief lang

Waarom kiezen voor eToro?

Met behulp van het eToro platform heb je de wereldwijde financiële handelsmarkt binnen handbereik in je broekzak. Je kunt met behulp van de CFD’s profiteren van zowel koersstijgingen en dalingen door effecten te kopen en verkopen.

eToro biedt ook de mogelijkheid aan om een hefboom te gebruiken, waardoor je met relatief weinig inzet een grote positie kunt openen.

Het feit dat je met 0% commissie handelt, betekent dat je hierdoor geen geld betaalt aan de broker voor elke ruil. Deze minimale kosten zorgen ervoor dat je je winsten maximaliseert.

Een rekening open je in een handomdraai door je Facebook account te koppelen. Vervolgens kun je direct gebruik maken van innovatieve functies, zoals het sociaal handelen, waardoor je de strategieën van winstgevende handelaren kunt kopiëren.

Nadelen zijn de hoge kosten voor geldopname ($5 per keer), dus als je handelt via eToro kun je beter alleen geld laten storten als je een groot bedrag bij elkaar hebt gehandeld. Daarnaast kan het relatief lang duren voordat jouw geld wordt uitbetaald door eToro.

Ten slotte wat voor mij als laatste nadeel werd ervaren was dat in slechts één valuta kunt handelen; de dollar. Hierdoor is je positie in euro’s minder specifiek en dien je dit steeds uit te rekenen als je specifieke cijfers wil weten.

Is eToro betrouwbaar?

Voordat je je bij een platform inschrijft wil je weten of het platform betrouwbaar is. Je steekt er je geld in en dan is het belangrijk dat je daar ook een veilig gevoel bij hebt. In dit hoofdstuk behandelen we de vraag of eToro betrouwbaar is.

Het ontstaan van eToro

eToro is opgericht in 2007 en daarmee al bijna 15 jaar actief op de financiële markt. Wereldwijd hebben zij meer dan 13 miljoen gebruikers en door hun actieve reclame campagne in Nederland groeit dit aandeel in hoog tempo op de Nederlandse markt.

Doordat eToro al zo lang actief is op de markt en zoveel actieve gebruikers heeft, kun je de conclusie trekken dat zij de zaken goed op orde hebben. Na zo’n lange periode hebben zij hiermee hun positie binnen de financiële markten meer dan verdient.

Regulering en vergunningen

Om een beter beeld te krijgen bij hoe veilig jouw geld is bij een dergelijke broker, verdiepen we ons in de regulering en vergunningen die ze hebben.

eToro wordt in de EU en in de UK gereguleerd en beschikt daardoor over meerdere vergunningen om actief te mogen zijn op deze financiële markten.

In Europa wordt het platform gereguleerd door de CySEC (Cyprus Securities & Exchange Commission) met licentienummer 109/10. In de UK zijn er strengere regulators voor financiële instellingen. Hier wordt eToro gereguleerd door de FCA (Financial Conduct Authority) onder referentienummer 583263. Beide regulators voldoen aan de Europese beleggingsrichtlijnen die zijn opgesteld door de MiFID (Markets in Financial Instruments Directive).

Voor de eindgebruiker van het platform is dit goed nieuws en een reden om te kiezen voor dit platform boven andere handelsplatformen. Bij eToro staat jouw geld erg veilig, doordat het voldoet aan eisen vanuit 2 grote regulators.

Is mijn geld bij eToro verzekerd?

eToro voldoet aan strenge regels, waardoor je met een gerust hart gebruik kunt maken van het platform.

eToro werkt met een afzonderlijke rekening voor hun klanten. Dit betekent dat eToro naast hun eigen bankrekening hebben, ook nog een aparte rekening hebben voor hun klanten. eToro bewaart dit geld op een aparte rekening voor het onwaarschijnlijke geval dat er iets misloopt en het handelsplatform omvalt. Een dergelijke scheiding zorgt ervoor dat jouw geld niet wordt uitgegeven aan andere schuldeiser dan jijzelf.

Daarnaast is er een garantiefonds vanuit de regulators. Jouw geld is verzekerd tot een bedrag van $20.000. Mocht het zo zijn dat het alsnog in de soep loopt heb je hier in ieder geval hier altijd nog aanspraak op.

Eindconclusie: Is eToro betrouwbaar?

De belangrijkste onderwerpen in dit hoofdstuk zijn als volgt:

 • Ze zijn bijna 15 jaar actief op de financiële markten
 • Ze hebben meer dan 13 miljoen klanten wereldwijd
 • Ze zijn gereguleerd door 2 strenge regulators: CySEC en FCA
 • Dankzij de regulators val je altijd binnen een garantiefonds tot $20.000

Al met al kan ik opmaken dat eToro betrouwbaar is om te gebruiken als handelsplatform.

Open een gratis account op eToro
eToro review - Bulls by the horn

Profiteer van 0% commissie

Aanmelden bij eToro
eToro review - commercial

Profiteer van 0% commissie

Aanmelden bij eToro
eToro review - veel geld verdienen 2

Profiteer van 0% commissie

Aanmelden bij eToro
eToro review - platform

Profiteer van 0% commissie

Aanmelden bij eToro
CopyTrade winstgevende traders.

Een account & aandelen kopen in 5 stappen

Een account openen bij eToro is snel en eenvoudig te regelen. Je kunt dit doen vanuit je luie stoel, volledig digitaal en met je social media account. Je kunt eToro uitproberen zonder een risico te lopen dat je geld verliest. Open een gratis demo account aan met $100.000 speelgeld. Hiermee kun je direct zonder investering aan de slag gaan en alle functionaliteiten van het handelsplatform proberen voordat je écht geld inlegt.

Stap 1. Registreren

Je kunt je registreren met je e-mailadres of met een Apple, Facebook of Google+ account. Als je deze registratie hebt voltooid, krijg je direct toegang tot een demo-account met $100.000 speelgeld erop.

Deze registratie is binnen 10 minuten voltooid.

Stap 2. Verifiëren

Als je klaar bent met het demo-account en je wilt écht geld in gaan zetten, dan vraagt eToro om meer (verplichte) gegevens van je. Je moet jouw identiteit en woonplaats verifiëren. Dit kun je doen door documenten te uploaden die dit bewijzen. Dit gaat het om de volgende twee documenten:

 • Identiteitsbewijs: Kopie van jouw ID kaart of paspoort
 • Residentiebewijs: Kopie van een bankafschrift of een nutsrekening

Stap 3. Kennistoets

Zodra je bovengenoemde documenten hebt geüpload krijg je een korte beleggingsquiz. Hierin wordt gekeken of je over voldoende basiskennis beschikt om te beginnen met traden of beleggen.

Als je alle 3 de stappen hebt voltooid is je account voltooid en kun je beginnen met het kopen van aandelen.

Zodra je een account hebt geopend, kun je beginnen met het kopen van aandelen. Dit is een eenvoudig proces wat je slechts 5 minuten van je tijd kost.

Stap 4. Aandelen zoeken

Vanuit het dashboard heb je bovenin je scherm een zoekfunctie. Vul hier het aandeel in dat je wilt kopen. Er schuift een menu uit met alle aandelen die eToro beschikbaar heeft om mee te handelen.

Stap 5: Koop aandelen

Klik op de blauwe button rechtsboven in het scherm waar “HANDELEN” staat. Er verschijnt nu een pop-up waarin je zelf kunt aangeven voor welk bedrag je aandelen wilt kopen en met welk gewenste hefboomeffect je wil kopen. Zodra je dit hebt ingevuld klik je op de blauwe knop onderaan de pop-up waarop staat “Transactie openen”. Jouw aandelen worden direct toegevoegd aan je portefeuille.

Let op! Het kan zijn dat je een aandeel koopt op een moment waarop de markt dicht zit. In dit geval wordt je kooporder pas geplaatst nadat de markt opengaat.

Winst laten uitbetalen op eToro

Het is heel eenvoudig om je winst uit te laten betalen door eToro. Op het dashboard van het handelsplatform druk je eerst op de knop ‘Geld opnemen’, vervolgens vul je het bedrag in dat je wil laten uitbetalen. Zodra je dit hebt ingevuld klik je op de blauwe knop waarop staat ‘Aanvraag indienen’. Binnen 5 werkdagen ontvang je jouw geld op je rekening.

Let op! Je kunt pas geld laten uitbetalen bij een bedrag van minimaal $30 .

De methode waarop je jouw geld ontvangt, is afhankelijk van hoe je jouw geld in het begin hebt gestort. Als je geld stort via jouw bankrekening, dan ontvang je ook geld op je bankrekening. Als je een online rekening, zoals PayPal gebruikt hebt, ontvang je ook op je PayPal account geld.

Let op! Het is wel mogelijk om je uit te laten betalen op een andere rekening, maar doordat eToro de betalingen uitvoerig moet controleren vanwege fraudeprotocollen kan dit lang duren. Het is daarom aan te raden je geld vanaf het begin te storten vanaf een rekening waar je later ook je geld op terug wil laten storten.

eToro Kosten

Als je ervoor kiest om een account aan te maken en te handelen met eToro, dan dien je rekening te houden met een aantal kosten die in rekening worden gebracht. In het kort krijg je te maken met de volgende kosten:

 • Kosten bij het opnemen van geld
 • Kosten voor de spread bij het verhandelen van CFD’s
 • Kosten van de wisselkoers van valuta’s
 • Kosten voor inactiviteit (als je langer dan 12 maanden niet inlogt op je account)

Kosten bij het opnemen van geld

Als je geld opneemt via eToro betaal je voor elke keer $5. Vergeleken met andere brokers is dit een relatief hoog bedrag en maakt het platform daardoor minder aantrekkelijk.

Strategisch omgaan met dit minpuntje: Je kunt dit minpunt zo min mogelijk invloed laten hebben op je rendement door minder vaak jezelf uit te betalen. In plaats van maandelijks geld op te nemen kun je dit elk half jaar doen. Dan vallen de kosten mee.

Kosten voor de spread bij verhandelen van CFD

Bij eToro betaal je geen commissie bij het verhandelen van aandelen. De kosten voor jou als handelaar zitten hem met name in de spread en de overnight fees.

Wat is een ‘spread’?

De spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een effect. Hier zit een klein verschil in, waardoor de broker geld kan verdienen. De hoogte van de spread verschilt per markt, waardoor er geen peil op valt te trekken.

Kosten van de wisselkoers van valuta’s

In de wisselkoersen van valuta’s vind je ook een kleine spread. Het is vaak zo dat het kopen iets duurder is dan het verkopen van valuta.

Kosten voor inactiviteit

Als je langer dan 12 maanden niet hebt ingelogd op je account wordt er $10 per maand afgeschreven van je account. Dit is eenvoudig te verhelpen door of minimaal 1x per jaar in te loggen of als je er een tijdje mee besluit te stoppen het hele bedrag op je rekening over te zetten naar je eigen rekening.

Open een gratis account op eToro
eToro review - Green and red bull

Profiteer van 0% commissie

Aanmelden bij eToro
eToro review - aandelenmarkt

Profiteer van 0% commissie

Aanmelden bij eToro
Start vandaag nog met winstgevend traden.

Mijn eToro ervaringen op desktop en mobiel

Mijn eerste indruk bij het inloggen en gebruiken van eToro was enthousiasme. Het handelen op eToro voelt aan alsof je een game aan het spelen bent en de winst die je kunt behalen zijn keiharde dollars.

eToro heeft goed hun best gedaan om de interface zo vorm te geven dat het er snel en soepel uitziet. Doordat dit er zo goed uitziet, voelt het aan alsof je een competitief spelletje aan het doen bent. Dus hou je van games? Dan is eToro zeker ook een aanrader voor jou om het eens te proberen!

Lijkt het je interessant om deze ‘game’ eens écht te spelen? Begin dan eerst met een demo-account, zodat je aan het platform kunt wennen. Zodra je overstapt naar een écht account, dan pas zet je echte dollars op het spel.

De lay-out van de pagina’s zijn erg functioneel en fijn om te gebruiken. De makers hebben het platform zo grafisch mogelijk ingericht, waardoor je snelle analyses kunt maken en in een handomdraai direct weet hoe de aandelen ervoor staan.

Gebruiksvriendelijkheid

eToro heeft vergeleken met DEGIRO en Plus500 een hele andere look and feel. Hierdoor is het gebruiken van eToro in het begin even wennen, maar zodra je een aantal posities hebt geopend went het heel snel. Binnen een tien minuten rond te kijken op het platform voelde ik me al geheel veilig en zelfverzekerd genoeg om aan de slag te gaan.

De gebruiksvriendelijkheid, snelheid en overzichtelijkheid zijn naar mijn mening grote voordelen van eToro.

Gebruiksvriendelijkheid op de desktop

eToro is gemaakt met oog op gebruiksvriendelijkheid en dat merk je erg goed op de desktop variant van het handelsplatform.

Voor beginnende en meer ervaren handelaren kunnen goed overweg met het platform. Zo heeft elke grafiek eenvoudige basis functionaliteiten, maar als je wat meer de diepgang in wil dan kun je gebruik maken van verschillende tools. De eToro desktop variant beschikt over 66 indicatoren en veel verschillende tools om te tekenen. De meest gangbare tools voor TA (Technische Analyse) zitten er standaard bij.

Met eToro is het ook mogelijk om verschillende vensters naast elkaar te openen, waardoor je meerdere grafieken binnen 1 scherm kunt bekijken. Dit is erg handig als je meerdere aandelen tegelijkertijd in de gaten wil houden. Als je gebruik maakt van 2 schermen kun je al 8 aandelen tegelijkertijd in de gaten houden. Een absolute pluspunt voor daytraders!

Gebruiksvriendelijkheid op de mobiel

eToro biedt het handelsplatform aan op mobiele telefoons die draaien op iOS en Android. De apps zijn vrijwel identiek aan elkaar en werken op precies dezelfde manier.

De mobiele app kan worden ingesteld in de Nederlandse taal en in nog 21 verschillende talen, mocht je het in een andere taal willen gebruiken. Verder heeft de app qua tradingfunctionaliteit alle beschikbare functies die met de webplatform ook beschikbaar zijn.

Je kunt op je telefoon gebruik maken van push-meldingen, om op de hoogte te raken van prijsstijgingen of -dalingen. Hierdoor mis je geen enkel belangrijk moment op een handelsdag.

Conclusie: Mijn eToro ervaring

Ik ben erg positief verrast door het handelsplatform van eToro. Met name de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid in combinatie met de look-and-feel van een game zorgen ervoor dat ik helemaal hooked raak aan het handelen op de app.

Ondanks dat het platform zowel op de desktop en mobiel erg eenvoudig uitziet, zijn er een groot hoeveelheid functies die ervoor zorgen dat jouw trading op professioneel niveau kan worden uitgevoerd.

Open een gratis account op eToro
eToro review - mobiel en desktop handelsplatform

Profiteer van 0% commissie

Aanmelden bij eToro
eToro review - app
Start met winstgevend CopyTraden

Voor wie is eToro geschikt?

Of je nou net begint met beleggen en / of handelen in effecten of dat je al een ervaren trader bent. eToro is een fantastische plek voor beide type handelen. Als je erover twijfelt of het platform geschikt is voor jou, dan raad ik je aan om eerst eens de demo versie van het platform te gebruiken. Hierop kun je gratis alle functies uitproberen en eens rustig wennen aan het platform voordat je werkelijk overstapt met écht geld.

Copy traden met eToro

Bij eToro kun je gebruik maken van het copy trading systeem. Dit is een uniek systeem wat door eToro is bedacht en gepatenteerd. Het doel hierbij is om op een sociale manier te beleggen. Vergelijkbare met het social media van het beleggen.

Copy trading werkt als volgt: Iedereen krijgt een profielpagina waarop je een inschatting van jouw resultaten en trades kunt zien. Jouw volgers kunnen het winstpercentage zien die je behaalt met de trades die je hebt gemaakt en zien hoeveel succes je hebt met beleggen.

Dit werkt natuurlijk ook andersom. Je kunt van andere mensen zien hoeveel succes zij hebben met het beleggen. Het unieke en prachtige van copytrading is dat je trades van beleggers die succes behalen direct kunt kopiëren. Je kunt met één druk op de knop alle trades die een persoon maakt die je volgt automatisch volgen. Je hoeft niet handmatig alle aandelen zelf te kopen (dit kan natuurlijk ook als dit je voorkeur heeft).

Bij het kopiëren zet je een gedeelte van je rekening in om precies dezelfde trades uit te voeren als die de persoon uitvoert die je volgt. Je geeft in feite een deel van je vermogen vrij om een andere (succesvolle) trader met jouw geld te laten beleggen, waarmee de winst die de trader maakt volledig voor jouw rekening is.

Disclaimer: Resultaten in het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten en mogen niet worden gebruikt als basis voor een investeringsbeslissing.

Hoe vind je een succesvolle trader om te copytraden?

Een geschikte kandidaat vinden wie je met jouw geld laat beleggen is tegelijkertijd eenvoudig en lastig. Het is enerzijds eenvoudig, omdat je gebruik kunt maken van het filtersysteem dat eToro aanbied. Je kunt filteren op: Risicoscore, beleggingsproducten en rendement in het verleden. Hiermee kun je eenvoudig een aantal kandidaten kiezen wie je wilt volgen.

Aan de andere kant is het lastiger, omdat je zelf jouw hele macht uit handen geeft aan iemand die je eigenlijk helemaal niet kent. Dit zorgt ervoor dat je de potentiële kandidaten die je wilt volgen verder moet onderzoeken. Je kunt bijvoorbeeld duiken in de historie om te kijken hoe de handelsstrategie is van deze trader. Dit geeft je een beter beeld bij wat je kunt verwachten.

Iedereen kan een copytrader worden. Je kunt jouw strategieën ook delen op het forum van eToro. Als mensen er vervolgens voor kiezen om jouw trades te kopiëren, dan ontvang je een kleine vergoeding voor elke gekopieerde transactie. Dit kan een lucratief verdienmodel zijn als je met jouw kennis en ervaring succesvolle trades kunt maken.

eToro klantenservice: Ervaringen

Om een beeld te krijgen bij hoe goed en snel de klantenservice reageert op vragen hebben we alle mogelijkheden gebruikt om contact op te nemen met eToro. Op dit moment kun je op 3 verschillende manieren antwoord krijgen op de vragen die je hebt.

Veelgesteld vragen

Allereerst kun je een uitgebreide FAQ lezen, waarin de veelgestelde vragen worden behandeld. In de meeste gevallen ben je niet geholpen met het lezen van een FAQ. Een alternatief is dan het contact opnemen door middel van een live chat of het aanmaken van een ticket.

Live chat

Als je gebruik maakt van de live chat heb je vrijwel direct reactie op je vraag. Op z’n langst heb ik 5 minuten gewacht om reactie te krijgen. Dit is een uitstekende service wat fijn is als je er niet uitkomt.

Ticket

Als je hulp aanvraagt door middel van een ticket, verwacht dan niet een extreem snel antwoord, zoals met de live chat. Hier kan het namelijk ruim een dag duren voordat je antwoord ontvangt op je vraag. Over het algemeen werkt dit ook prima, alleen is het gebruik van een live chat een stuk sneller en daardoor ook fijner.

eToro ervaringen van anderen

Deze review is pas compleet als ik ook de mening van anderen erbij betrek. Om zeker te weten of dit platform betrouwbaar is lezen we ervaringen van andere mensen. Via Trustpilot stuiten we op een overvloed aan negatieve reviews, maar laat je niet ontmoedigen hierdoor!

eToro wordt belaagd door mensen die fake reviews plaatsen, waardoor ze in een slecht daglicht worden gezet. Ik heb veel reviews moeten lezen om één bruikbare review ertussenuit te kunnen halen. Nu blijkt dat 80% van de negatieve reviews vrijwel geen inhoud bevatten naast het woord ‘slecht’, hierdoor lijkt het te gaan om nepreviews. De rest van de negatieve reviews zijn van mensen die de handleiding niet hebben gelezen en hierdoor domme fouten hebben gemaakt.

Verder zijn er ook een hoop positieve reviews te vinden, zoals ik dat natuurlijk ook al verwachtte. De meest complete review naar mijn mening is de volgende:

eToro ervaringen

eToro ervaringen over de mobiele app

eToro ervaringen mobiele app

De eToro trading app valt erg goed in de smaak bij de gebruikers. Het valt me op dat deze overwegend meer positieve recensies heeft dan op Trustpilot. Dit grote verschil bewijst toch maar weer eens dat er sprake is van veel fake reviews. Gelukkig kunnen we hieruit wel de conclusie trekken dat men over het algemeen tevreden is over eToro.

Algehele conclusie eToro Review

eToro is een zeer geschikte handelsplatform voor beginnende beleggers en traders. Meer ervaren traders kunnen ook prima terecht bij eToro, maar bereid je dan wel voor op dat je met name te maken krijg met eenvoud en basis tools.

De gebruiksvriendelijkheid van het platform is een pluspunt. Het sociale aspect dat dit platform aanbied is een unieke onderscheiding vergeleken met andere handelsplatformen. Als deze 2 eigenschappen jou aanspreken, dan is dit ultieme handelsplatform voor jou.

Er zijn slechts een aantal kleine minpuntjes, welke wel makkelijk kunnen worden omzeilt als je er maar slim mee omgaat. Het is daarom wel aan te raden om te beginnen met een demo account, je vervolgens goed in te lezen over problemen die voorkomen en dan pas over te gaan op een account waar je écht geld in stop. Op die manier weet je precies waar je aan begint.

Begin vandaar nog met het traden op eToro.

Open een gratis account op eToro
eToro review mijn ervaringen

Profiteer van 0% commissie

Aanmelden bij eToro
eToro review - bull bear

Profiteer van 0% commissie

Aanmelden bij eToro
eToro review - mijn ervaring

Profiteer van 0% commissie

Aanmelden bij eToro
eToro review - Bulls by the horn

Profiteer van 0% commissie

Aanmelden bij eToro

Aanbevelingen van de auteur

Leuk dat je zo ver bent gekomen met het lezen van mijn artikelen! Ik wil je graag nog een aantal van mijn persoonlijke aanbevelingen doen. Deze services heb ik puur geselecteerd op basis van eigen ervaring en tientallen uren aan research. Nou, hier komen ze:

 • Cursus beleggen voor beginners en gevorderden: De Trading Navigator Methode is een complete cursus om te beginnen met beleggen. Naast een cursus ontvang je ook een software waarmee je direct kunt beginnen met winstgevend beleggen. Terwijl je winstgevend belegt volg je de masterclass en leer je zo stap voor stap een goede belegger te worden!
  Doorgaan naar de Trading Navigator Methode.
 • Broker met de laagste commissie kosten: Met eToro kun je traden zonder dat je commissie hoeft af te staan. Dit betekent dat je 0% commissie betaalt over je trades! Nergens kun je zo goedkoop in effecten handelen zoals bij eToro. Een account aanmaken is overigens ook gratis!
  Gratis account aanmaken bij eToro.
 • Broker met de laagste maandelijkse kosten: Met DEGIRO betaal je de laagste maandelijkse kosten. Dit zorgt ervoor dat DEGIRO de goedkoopste broker is voor beleggers. Ideaal voor beleggers die zich richten op het lange termijn beleggen. Een account maken kost niets en je krijgt jouw eerste €50 transactiekosten gratis!
  Profiteer van €50 gratis transactietegoed bij DEGIRO.
Laat je leiden door een expert.
Veelgestelde vragen over eToro
Wat is eToro?

eToro is een bedrijf dat consument gebruik laat maken van handel van verschillende effecten op een sociale manier. Het handelsplatform van eToro heeft zowel handmatige handelsfuncties als sociale handelsfuncties. Social trading stelt gebruikers in staat om de financiële handelsactiviteiten van anderen te volgen en het CopyTrader systeem zorgt ervoor dat alles wat ze doen in real-time worden gerepliceerd.

Is eToro geschikt voor beginnende beleggers?

Social trading is geschikt voor gebruikers die niet genoeg ervaring hebben met handelen. Beginners kunnen transacties van meer ervaren handelaren op een vrij snelle en gemakkelijke manier kopiëren met behulp van het platform.

Hoe betrouwbaar is eToro?

eToro is gereguleerd: niet alle platforms zijn gereguleerd. Er zijn regels opgesteld om investeerders te beschermen, dus je moet alleen handelen met gereguleerde platforms. eToro werkt in overeenstemming met de FCA, CySEC en ASIC. eToro is beveiligd en daardoor veilig.

Wat zijn de nadelen van eToro?

De nadelen van eToro zijn de relatief hoge niet-handelskosten, aangezien er kosten voor opname van geld en inactiviteit zijn verbonden. Geldopnames kunnen traag zijn en USD is de enige valuta waarin je jouw geld kunt bewaren.

Laat je leiden door een expert.
Video: eToro review
Laat je leiden door een expert.
Disclaimer: Beleggen kent risico’s

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen. Door verkeerde beleggingen te doen kan je ervoor zorgen dat je (een deel van) je inleg verliest. Zorg er dus altijd voor de je enkel geld investeert wat je ook kunt missen. De gouden regels omtrent beleggen zijn als volgt:

 1. Investeer alleen geld wat je kunt missen.
 2. Investeer alleen geld wat van jou is, dus niet is geleend.
Als je vragen en/of opmerkingen hebt over aandelen, dan kun je altijd even een berichtje achterlaten onder in de pagina. Ik reageer zo snel mogelijk op je vraag / opmerkingen.
Wesley Jansen - Auteur: Beter Beleggen
Wesley Jansen

Van jongs af aan opgegroeid met RTL Z nieuws en zodoende een natuurlijke interesse voor bedrijvigheid ontwikkeld. Wesley is zeer leergierig en staat vooraan bij elke training om met die kennis zijn websitebezoekers te verbluffen en ondersteunen.

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 71% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD's werken en dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren. Opties en turbocertificaten zijn complexe financiële instrumenten. Jouw vermogen loopt risico. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen