Peaks Review [2021]: Veel Geld Verdienen met Peaks?

Beleggen met Peaks Review display
Peaks: Review – Is het 100% betrouwbaar?

Op een laagdrempelige manier beginnen met beleggen: Zonder startkapitaal en er nauwelijks wat van merken in je portemonnee. Lijkt dat je interessant? Dan is de razend populaire app Peaks wat voor jou!

Ken je het van vroeger (of nu nog steeds)? Een spaarpot bijhouden waar je zo nu en dan wat centen instopt, zodat je later een grote zak centen eruit tevoorschijn kunt halen. Dat is wat Peaks voor je doet, maar dan op een slimmere manier.

Peaks koppel je aan je bankieren app. Elke keer als je een digitale transactie doet, rond Peaks het bedrag naar boven op de euro af en stopt dit in een digitaal beleggingspotje. Als je dus een kop koffie van € 2,70 koopt. Dan reken je dat bedrag af en houdt Peaks € 0,30 in om aan je beleggingspotje toe te voegen. Verder heb je er geen omkijken naar, Peaks verzorgt de rest.

Nu vraag je je waarschijnlijk af, wat levert dit nu precies op? Dat kan niemand je precies vertellen, want het hangt af van het rendement van de beleggingen die je hebt. Over het algemeen worden er ‘trackers’ gebruikt door Peaks om in te beleggen. Dit zijn mandjes met veel verschillende beleggingen en grote spreiding.

Sinds 1926 tot en met 2021 is het gemiddelde rendement van de bekendste tracker “S&P 500” 9,2% per jaar geweest. (Business Insider)

Houd er rekening mee dat dit een gemiddelde is en er sprake kan zijn van slechte handelsdagen, -weken en zelfs -maanden. Het verleden geeft geen garantie, maar is wel een indicatie van wat je ongeveer kunt verwachten van je beleggingen over een langer termijn. Verder zitten er ook een aantal kosten aan Peaks, daar gaan we in deze review gedetailleerd op in.

Begin te beleggen met Peaks
Profiteer direct van je kleingeld.

Wat is Peaks?

Peaks is een app waarmee je makkelijk en snel kunt beleggen zonder voorkennis. Doordat je alleen de mogelijkheid hebt om in indexfondsen en obligaties te beleggen, heb je direct een brede spreiding van bedrijven in allerlei soorten branches over de hele wereld. Deze grote spreiding zorgt ervoor dat het risico in grote mate is beperkt en dat de kans op een mooi rendement erg groot is.

Hoe begin ik met Peaks?

Je kunt direct beginnen met Peaks door een gratis account aan te maken en een portfolio te kiezen. Je hebt de keuze uit 4 verschillende portfolio’s: Mild, pittig, scherp en heet.

Dit is de meest defensieve belegging.

De portfolio ‘mild’ bestaat voor 30% uit trackers (aandelen) en voor 70% uit obligaties. Over het algemeen schommelt deze belegging minimaal en is daardoor geschikt als je minder dan 5 jaar lang je geld wil beleggen.

Met deze portfolio kun je een jaarlijks rendement van 3,2% verwachten. Met een belegging van € 1.000 kun je € 32 per jaar verdienen.

Als je dit 5 jaar lang vasthoud, verdien je naar verwachting € 170. Dit is een rendement van 17%

Dit is de gemiddeld defensieve belegging.

De portfolio ‘pittig’ bestaat voor 50% uit trackers (aandelen) en voor 50% uit obligaties. Over het algemeen schommelt deze belegging relatief weinig en is daardoor geschikt als je 5 tot 10 jaar lang je geld wil beleggen.

Met deze portfolio kun je een jaarlijks rendement van 4,3% verwachten. Met een belegging van € 1.000 kun je € 43 per jaar verdienen.

Als je dit 5 jaar lang vasthoud, verdien je naar verwachting € 234. Dit is een rendement van 23,4%

Dit is de gemiddeld defensieve belegging.

De portfolio ‘scherp’ bestaat voor 70% uit trackers (aandelen) en voor 30% uit obligaties. Over het algemeen schommelt deze belegging relatief veel en is daardoor geschikt als je 10 tot 15 jaar lang je geld wil beleggen.

Met deze portfolio kun je een jaarlijks rendement van 5,4% verwachten. Met een belegging van € 1.000 kun je € 54 per jaar verdienen.

Als je dit 10 jaar lang vasthoud, verdien je naar verwachting € 692. Dit is een rendement van 69,2%

Dit is de gemiddeld defensieve belegging.

De portfolio ‘scherp’ bestaat voor 90% uit trackers (aandelen) en voor 10% uit obligaties. Over het algemeen schommelt deze belegging relatief veel en is daardoor geschikt als je 15 jaar of langer je geld wil beleggen.

Met deze portfolio kun je een jaarlijks rendement van 6,5% verwachten. Met een belegging van € 1.000 kun je € 65 per jaar verdienen.

Als je deze belegging 15 jaar lang vasthoud, verdien je naar verwachting € 1.571. Dit is een rendement van 157,1%

Nadat je de portfolio hebt gekozen die bij jou past, belegt Peaks dat voor je in indexfondsen die past binnen het gekozen portfolio.

Met hoeveel geld moet ik beginnen?

Je hoeft niet direct € 1.000 of een ander soortgelijk bedrag in te leggen. Er zijn interessante mogelijkheden om met kleine stapjes je belegging te vergroten.

Misschien deed je het vroeger of doe je het nu nog steeds: Je wisselgeld opzij leggen in een spaarpotje. Als je dit een aantal jaar doet, dan kan dit spaarpotje oplopen tot een mooi bedrag. Ditzelfde idee van wisselgeld opzij leggen kun je ook met Peaks. Je verbindt je bankieren app met Peaks. Bij elke transactie wordt het bedrag omhoog afgerond op de euro. Als je € 2,30 voor een kop koffie afrekent, dan rond Peaks dit af naar € 3,00, waarvan € 0,70 naar je beleggingspotje gaat.

Je kunt aangeven dat je elke dag een vast bedrag opzij wil leggen. Peaks zorgt ervoor dat dit bedrag steeds opzij wordt gezet, waar vervolgens in het begin van de week het bedrag in één keer wordt belegd.

Als je ervoor kiest om elke maand een vast bedrag in te leggen, dan functioneert je Peaks potje als een spaarrekening waar je elke maand een vast bedrag inzet. Deze optie zorgt er dan ook voor dat het voor een gemiddelde beginnende belegger interessant is om te beginnen met beleggen.

Dit is een nieuwe functie van Peaks. Als je een betaling ontvangt vanuit een betaalverzoek, dan ziet Peaks deze transactie als een financiële meevaller. Je kunt ervoor kiezen om al deze financiële meevallers opzij te zetten en te beleggen.

Je kunt ervoor kiezen om een bedrag in te leggen tussen de € 1 en € 10.000. Dit is vooral in het begin interessant, om de maandelijkse kosten van € 1 procentueel zo laag mogelijk te houden. Op die manier vergroot je je kans op succes aanzienlijk.

Tip: Het is sterk aan te raden om te beginnen met een minimaal bedrag van € 200 (en het liefst meer). Dit zorgt ervoor dat je de kans vergroot om meer rendement te behalen dan de vaste kosten van € 1 per maand.

Als je zonder vast bedrag begint, dan is een waarschijnlijke situatie dat je de eerste maand ongeveer € 50 belegt. Als je dan € 1 per maand betaalt, dan betekent dit dat je maandelijks 2% van je hele bedrag inlegt. In dit geval is het erg moeilijk om een positief rendement te behalen. Om die reden kun je het beste beginnen met een minimaal bedrag van € 200.
Begin te beleggen met Peaks
Begin te beleggen met Peaks.

Peaks kosten

Wat zijn de kosten om te beleggen met Peaks? Het rendement hangt hier nauw mee samen, waardoor het erg belangrijk is om dit goed in de overweging te nemen.

Kort antwoord: Peaks is een relatief goedkope manier om te beleggen op de lange termijn.

Maandelijkse kosten

De maandelijkse vaste kosten zijn afhankelijk van hoeveel geld je belegt via Peaks.

 • Is je totale belegging minder dan € 2.500 waard?

Als je totale belegging minder dan € 2.500 waard is, dan betaal je een vast bedrag van € 1 per maand. Logischerwijs is een bedrag van € 1 op € 100 1%, wat relatief duur is. Op het moment dat je € 1 op € 1000 moet betalen, is dit slechts 0,1%, wat erg goedkoop is.

Tip: Het is aan te raden om te beginnen met een belegging van minimaal € 200 en dit maandelijks op te bouwen.

 • Is je totale belegging meer dan € 2.500 waard?

Als je totale belegging meer dan € 2.500 waard is, dan betaal je 0,5% per jaar. Vergeleken met andere mogelijkheden om te beleggen zijn de kosten eerlijk. Je kunt met de kosten van 0,5% per jaar ook hele goede rendementen behalen.

Transactiekosten

Peaks kent 2 soorten transacties. Aan de ene kant gaat het over transacties van de belegger naar Peaks. Voor het inleggen en opnemen van geld betaal je geen transactiekosten.

Aan de andere kant gaat het over transacties tussen jouw Peaks beleggingen en het aankopen van fondsen (trackers), dan betaal je transactiekosten (afhankelijk van het fonds) tussen 0,03% en 0,05%.

Fondskosten

Fondsen kunnen ervoor kiezen om bepaalde beleggingen te verkopen en voor die plaats andere beleggingen te kopen. In dit geval dient het fonds transactiekosten te betalen.

De fondskosten zitten standaard in het verwachte rendement berekend. Van deze kosten merk je niets, omdat het op de achtergrond gebeurt en direct in de koers zit verwerkt.

Begin te beleggen met Peaks
Laat jouw geld voor je werken.

Conclusie

Uit onderzoek en eigen ervaring heb ik een erg duidelijke mening over Peaks gevormd. Mijn mening deel ik op in 3 onderdelen: De kosten, toegankelijkheid en mogelijkheid om te leren.

Kosten

De kosten om te beginnen met Peaks is laag. Maar het is belangrijk om dit in perspectief te zetten.

 • € 1 per maand is slechts 0,1% op een bedrag van € 1.000.
 • € 1 per maand is 1% op een bedrag van € 100.

Als je elke maand 1% betaalt, dan betaal je jaarlijks 12% over je gehele belegging. In dit geval is het zo goed als onmogelijk om geld te verdienen hiermee.

Het is daarom aan te raden om met minimaal € 200 te beginnen en zo veel mogelijk opties te gebruiken waarbij er wekelijks een bedrag wordt toegevoegd.

Toegankelijkheid

Het allergrootste voordeel van Peaks is dat het erg toegankelijk is voor beginnende beleggers. De portfolio’s waar je uit kunt kiezen zijn allemaal breed gespreide beleggingen, waardoor je eigenlijk geen beginnersfouten kunt maken tijdens het beleggen.

Mogelijkheid om te leren

Eens in de zoveel tijd ontvang je tips over wat belangrijke zaken waar je op moet letten tijdens het beleggen. Deze tips dragen eraan bij dat je een goed beeld krijgt bij wat je doet en wat het in de toekomst op kan leveren.

Algehele conclusie

Al met al sta ik erg positief tegenover het beleggen via Peaks. Vooral voor beginnende beleggers is dit een hele leuke en innovatieve manier om te beginnen. Ook voor wat meer gevorderde beleggers kan Peaks een leuke manier zijn om een extra potje op te bouwen. De mogelijkheden, zoals het dagelijks beleggen of het beleggen van je wisselgeld zijn leuke manieren om nét wat meer geld opzij te kunnen leggen dan dat je normaal gesproken doet.

Ik beveel Peaks aan bij mijn vrienden en familie.

Nadat ik dit onderzoek heb gedaan, heb ik direct iedereen in mijn omgeving ingelicht over Peaks. Naast dat je een leuke bonus krijgt van € 5 voor elke persoon die zich inschrijft bij Peaks via jou, ben ik sterk van mening dat ik mijn omgeving help door ze met Peaks te laten beginnen.

Aanbevelingen van de auteur

Leuk dat je zo ver bent gekomen met het lezen van mijn artikelen! Ik wil je graag nog een aantal van mijn persoonlijke aanbevelingen doen. Deze services heb ik puur geselecteerd op basis van eigen ervaring en tientallen uren aan research. Nou, hier komen ze:

 • Cursus beleggen voor beginners en gevorderden: De Trading Navigator Methode is een complete cursus om te beginnen met beleggen. Naast een cursus ontvang je ook een software waarmee je direct kunt beginnen met winstgevend beleggen. Terwijl je winstgevend belegt volg je de masterclass en leer je zo stap voor stap een goede belegger te worden!
  Doorgaan naar de Trading Navigator Methode.
 • Broker met de laagste commissie kosten: Met eToro kun je traden zonder dat je commissie hoeft af te staan. Dit betekent dat je 0% commissie betaalt over je trades! Nergens kun je zo goedkoop in effecten handelen zoals bij eToro. Een account aanmaken is overigens ook gratis!
  Gratis account aanmaken bij eToro.
 • Broker met de laagste maandelijkse kosten: Met DEGIRO betaal je de laagste maandelijkse kosten. Dit zorgt ervoor dat DEGIRO de goedkoopste broker is voor beleggers. Ideaal voor beleggers die zich richten op het lange termijn beleggen. Een account maken kost niets en je krijgt jouw eerste €50 transactiekosten gratis!
  Profiteer van €50 gratis transactietegoed bij DEGIRO.
Laat jouw geld voor je werken.
Veelgestelde vragen over Peaks
Wat is Peaks?

Peaks is een app dat is ontwikkeld door de Rabobank voor beginnende beleggers. Met Peaks kun je eenvoudig beginnen met beleggen op de beurs tegen lage kosten.

Hoeveel kost Peaks?

Je betaalt maandelijkse servicekosten aan Peaks. Als je belegging minder dan € 2.500 is dan betaal je € 1 per maand voor het gebruiken van de app. Als je vermogen in Peaks meer dan € 2.500 is dan betaal je 0,5% per jaar voor het gebruiken van de app.

Hoeveel rendement levert Peaks op?

De hoeveelheid rendement wat je met Peaks krijgt, verschilt per portfolio die je selecteert. Als je kiest voor de portfolio ‘heet’ dan kun je rekenen op een gemiddeld jaarlijks rendement van 6,5% per jaar. Als je de kosten van 0,5% per jaar aftrekt, hou je 6% rendement per jaar over.

Hoe belegt Peaks jouw vermogen?

Bij Peaks kun je kiezen tussen verschillende portfolio’s. De portfolio’s bestaan allemaal uit ETF’s, trackers en obligaties. Over het algemeen zijn dit erg defensieve beleggingen met een brede spreiding. Dit zijn over het algemeen goede beleggingen; volgens het boekje.

Laat jouw geld voor je werken.
Video: Peaks review
Laat jouw geld voor je werken.
Disclaimer: Beleggen kent risico’s

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen. Door verkeerde beleggingen te doen kan je ervoor zorgen dat je (een deel van) je inleg verliest. Zorg er dus altijd voor de je enkel geld investeert wat je ook kunt missen. De gouden regels omtrent beleggen zijn als volgt:

 1. Investeer alleen geld wat je kunt missen.
 2. Investeer alleen geld wat van jou is, dus niet is geleend.
Als je vragen en/of opmerkingen hebt over aandelen, dan kun je altijd even een berichtje achterlaten onder in de pagina. Ik zal dan zo snel mogelijk op je vraag / opmerkingen ingaan.
Wesley Jansen - Auteur: Beter Beleggen
Wesley Jansen

Van jongs af aan opgegroeid met RTL Z nieuws en zodoende een natuurlijke interesse voor bedrijvigheid ontwikkeld. Wesley is zeer leergierig en staat vooraan bij elke training om met die kennis zijn websitebezoekers te verbluffen en ondersteunen.

Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen