Verbeter je beleggingskennis
Binance review: Het bedrijf
Binance is in 2017 opgericht door Changpeng Zhao (afgekort: CZ). CZ heeft met behulp van financiering via een Initial Coin Offering in China het platform gelanceerd.

Direct na de start moest Binance noodgedwongen China verlaten, de Chinese wetgeving veranderde waardoor Binance niet meer welkom was. De Chinese overheid doet er alles aan om cryptovaluta op afstand te houden. Binance moest hierdoor hun servers en hoofdkantoor verplaatsen uit het land. Binance verhuisde naar Tokio en kreeg daar een licentie om een handelsplatform op te bouwen.
Ondanks dat Japan open staat voor de cryptovaluta markt, was de overheid meer wantrouwend naar bijzaken zoals ICO’s. Doordat Binance zich ook bezighield met bijzaken buiten het handelsplatform om, zoals het organiseren van ICO’s via hun Binance Launchpad, kreeg Binance een officiële waarschuwing van de Japanse financiële waakhond.
Er was onvoldoende bekend over de ICO’s en het was (is nu nog steeds) te veel een wilde westen wat risico’s met zich meebrengt voor investeerders. Door de oplopende spanning in Japan en China omtrent de blockchain technologie, voelde CZ zich genoodzaakt om zich ergens anders te vestigen.
Verhuizing naar Malta – Europese markt
Binance kondigde in 2018 – 1 jaar na officiële oprichting – aan dat ze verhuizen naar Malta. Dankzij een akkoord met de regering van Bermuda werd Binance de pionier als het gaat om het vestigen van een crypto broker in Europa. Binance groeit vervolgens extreem snel in aantal gebruikers en in de hoeveelheid verhandelde effecten. Binance is ondertussen al jaren de grootste cryptobroker ter wereld.
Binance Review: Populariteit
In onderstaande tabel zie je de ontwikkeling in de jaren 2017 t/m 2021 op het gebied van: Aantal gebruikers, gem. handelsvolume (in 1 jaar) en hoogste handelsvolume (in 24 uur).
Binance | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 |
---|---|---|---|---|---|
Aantal gebruikers (in miljoenen) | 1,5 | 13,3 | 16,5 | 21,5 | 28,6 |
Handelsvolume (jaarlijks) ($ In miljarden) | $ 59 | $ 516 | $ 401 | $ 1070 | $ 7700 |
Handelsvolume (24 uurs piek) ($ In miljarden) | $ 3 | $ 19 | $ 15 | $ 35 | $ 76 |

Binance is in een periode van 5 jaar uitgegroeid van een kleine exchange naar wereldwijd de grootste speler als het gaat om de handelsvolume. We zien dat de groei in handelsvolume vooral in 2021 een vlucht heeft meegemaakt. Het lijkt erop dat in 2021 gebruikers met veel liquiditeit hebben toegetreden tot het platform.
Waarom is binance zo populair?
Je vraagt je waarschijnlijk af hoe het komt dat Binance zo populair is geworden. Naar onze inzichten zijn de belangrijkste redenen voor de populariteit van Binance als volgt:
- Voorloper op nieuwste ontwikkelingen: Binance is een pionier is als het gaat om het aanbieden van de nieuwste features omtrent blockchain. De grootste crypto fanaten weten dat Binance de plek is waar je de meest nieuwe ontwikkeling rondom blockchain kunt ontdekken en gebruiken.
- Extreem lage transactiekosten: Verder biedt Binance de mogelijkheid om tegen extreem lage transactiekosten te handelen. Je kunt zelf ook via Binance profiteren van de laagste transactiekosten. Door je transactiekosten te betalen in Binance coins (BNB) of Binance USD (BUSD) krijg je extra kortingen. De lage transactiekosten trekt de grootste cryptovaluta investeerders aan, waardoor de handelsvolume zo enorm is toegenomen het laatste jaar.
- Cryptomunten staken: Naast het gebruiken van Binance coins als transactiekosten, geeft het ook nog andere extra voordelen. Zo kun je Binance coins (BNB) en Binance USD (BUSD) ook staken (vastzetten) via een launchpool, door de coins te staken ontvang je coins (rente) voor het vasthouden van de coin.
- Investeren in populaire ICO’s: Tot slot krijg je door het bezitten van Binance coins (BNB) een soort lot waarmee je kans maakt om te mogen investeren in één van de ICO’s die via een launchpad van Binance wordt gelanceerd. Coins die via de launchpad van Binance worden geïntroduceerd hebben in het verleden vaak laten zien dat de openingsprijs een meermaalse vermenigvuldiging is van de prijs waar de ICO investeerders voor betaalde.
Kortom, Binance is een plek waar je niet alleen je cryptovaluta verhandeld. Het is als het ware een digitale speelplaats waar je enorm veel mogelijkheden hebt om in cryptovaluta te investeren, te handelen en te betalen. Binance is een soort one-stop-shop voor je cryptovaluta.
Binance Review: Samenvatting
Binance wordt door ons beoordeelt met een dikke 4,8/5. Hoe dit cijfer tot stand is gekomen lees je in de samenvattingen van elk onderdeel hieronder.
Veiligheid: 4 / 5
Binance onderneemt steeds meer maatregelen om gebruikers en hun zelf te beschermen tegen fraudeurs en oplichters. Helaas kleeft er in de wereld van crypto brokers nog altijd een mate van risico. Dit komt doordat de crypto broker niet onder gedragstoezicht staat van de De Nederlandsche Bank (DNB) of de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het gevolg hiervan is dat je geen garanties hebt op het moment dat de crypto broker ineens verdwijnt om wat voor reden dan ook.
Ondanks dat Binance deze garanties niet levert, krijgt Binance toch een ruime voldoende. De ruime voldoende is tot stand gekomen door een perfecte score van de Crypto Exchange Ratings (CER) en doordat de broker in het verleden al eens heeft bewezen dat gebruikers niet de dupe worden van hacks. Zo is Binance in 2019 gehackt, maar hebben de gebruikers hier niets van gemerkt. Binance heeft samen met hun verzekeraar de volledige verliezen gecompenseerd.
Doordat Binance niet officieel wordt gereguleerd door een financiële waakhond, maar wel een perfecte score krijgt van de CER. Beoordelen we Binance met een ruime voldoende: Een 4/5 voor veiligheid.
Trading functionaliteiten: 5 / 5
Doordat Binance niet onder gedragstoezicht staat van een regulator zoals de AFM en DNB, betekent dit dat ze vrij zijn om veel soorten trading functionaliteiten aan te bieden met hoge risico’s. Via Binance kun je bijvoorbeeld risicovol margin traden met een hefboom van 1:125. Deze vrijheid zorgt ervoor dat jij als trader geen beperkingen hebt in hoe je wilt traden. Voor de beginnende traders kan dit een risico zijn. Voor de ervaren traders (die weten wat ze doen) is dit een voordeel.
Doordat Binance een breed aanbod heeft in trading functionaliteiten en het geen beperkingen kent, beoordelen we dit onderdeel met een 5/5.
Extra functionaliteiten: 5 / 5
Binance is zoveel meer dan een crypto broker. Naast Binance een Centralized Exchange (CEX) is, bieden ze ook de optie aan om Binance te gebruiken als een Decentralized Exchange (DEX). Buiten de exchanges om kun je een Binance Visa card aanvragen, investeren in ICO’s door middel van de Binance Launchpad en coins staken waardoor je een soort rente ontvangt over je assets. Als klapper op de vuurpijl biedt Binance een P2P marketplace aan, waar Binance gebruikers crypto assets aan elkaar kunnen verkopen met lokale betaalmethodes. Doordat de P2P marketplace veel wordt gebruikt is het eenvoudig om crypto te kopen, ongeacht waar je bent.
Binance staat bekend om de eindeloze extra functionaliteiten die het te bieden heeft. Doordat Binance keer op keer pionier zijn als het gaat om nieuwste ontwikkelingen omtrent blockchain en dit weet door te vertalen naar de gebruikers, ontvangt Binance voor dit onderdeel een perfecte score, een dikke 5/5!
Kosten: 5 / 5
Voor de transactiekosten betaal je een maximale (fixed) fee van 0,1%. Als je Binance Coins (BNB) in je wallet hebt en je daarmee de transactiekosten betaalt, dan krijg je gratis 25% korting op je transactiekosten. In dit geval betaal je 0,075% aan transactiekosten. Verder geldt er een actie tot 2022: Als je een pair trade met Binance USD (BUSD), dan betaal je als maker 0% transactiekosten.
Voor opname- en stortingskosten kun je het beste gebruik maken van de P2P marketplaces. Via P2P marketplaces kun je door middel van een SEPA transactie jouw geld overmaken naar een andere gebruiker. De andere gebruiker stort vervolgens cryptovaluta op jouw wallet. Binance is de tussenpersoon die ervoor waakt dat de transactie goed en veilig verloopt. Op het moment dat je gebruik maakt van P2P marketplaces betaal je geen extra kosten.
Dankzij de lage kosten van Binance scoren ze een perfecte score op kosten. Binance verdient een dikke 5/5!
Mobiele app: 5 / 5
Binance kent veel functionaliteiten. Wat we vaak zien bij zo’n breed aanbod, is dat het moeilijk is voor appontwikkelaars om dit overzichtelijk en functioneel op de mobiele app weer te geven. Binance bewijst met hun mobiele app het tegendeel.
De mobiele app van Binance is een overzichtelijke omgeving, waar je vrijwel alle functionaliteiten kunt gebruiken die je ook op de desktop gewend bent. Verder is de mobiele app ook voorzien van grafieken software die je voorziet van de meeste informatie die je gewend bent als je technische analyses wilt maken.
Doordat de mobiele app van Binance zo compleet is en makkelijk in gebruik scoort Binance ook op dit onderdeel een dikke 5/5.
Grafiekensoftware: 4,8 / 5
Binance biedt twee soorten grafiekensoftware aan: Eigen software, wat zeer geschikt is voor de beginnende trader en TradingView software, waar je meer geavanceerdere opties tot je beschikking hebt. TradingView is één van de populairste software om grafieken in weer te geven en Binance is een eigen software wat een hele mooie aanvulling is op TradingView.
Dankzij de uitgebreide softwarepakketten en vrije keuze hierin beoordelen we dit onderdeel met een bijna perfecte score: 4,8/5.
Binance Review: Veiligheid
Als je in cryptomunten investeert, dan wil je dat jouw assets veilig worden bewaard. Je wilt zoveel mogelijk zekerheid hebben dat alleen jij bij je coins kan komen en niemand anders. Dit begrijpen we als geen ander, daarom onderzoeken we met een kritische blik de veiligheid van Binance.
Hoe wordt Binance gereguleerd?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Binance wordt niet gereguleerd door een financiële waakhond. De crypto broker ligt regelmatig onder vuur door overheden en regulatoren over de hele wereld. Ze houden zich namelijk niet aan verschillende geldende regels en worden hierdoor veelvuldig op het matje geroepen. Inmiddels heeft Binance maatregelen getroffen om in de toekomst wel te voldoen aan de regulatie. Één van die maatregelen is het verplicht maken van de zogeheten KYC (Know Your Customer). Gebruikers van de broker dienen zich te identificeren met gezicht en ID kaart. KYC is volgens de regulators noodzakelijk om witwas fraude en terrorismefinanciering tegen te gaan.
Het gevolg van deze tekortkomingen door Binance is dat de broker niet wordt gereguleerd in Europa. Dit zorgt ervoor dat jij als gebruiker een aantal voor- en nadelen hebt. Deze worden hieronder uitgelegd.
Voordelen geen regulatie
- Je hoeft als gebruiker geen KYC procedure te doorlopen. Je kunt elke dag een bedrag van 2 BTC (+/- €100.000) opnemen zonder verificatie.
- Binance biedt meer handelsmogelijkheden, zoals margins en hefbomen tot een 1:125 hefboom. Doordat er geen gedragstoezicht is van regulatoren kun je door dit soort hefbomen erg snel je inleg verdubbelen. Aan de andere kant kan je net zo snel je volledige inleg verliezen.
Nuance: Veel handelsopties is een voordeel voor ervaren beleggers die goed weten wat ze doen. Dit kan voor beginnende crypto beleggers juist nadelig zijn. Beginners kunnen sneller fouten maken die mogelijk grote gevolgen hebben voor hun vermogen.
Nadelen geen regulatie
- Het is voor witwaspraktijken mogelijk om via de broker geld wit te wassen. Doordat jij gebruik maakt van de broker stimuleer je het platform wat dit mogelijk maakt.
- Je hebt geen recht op een depositogarantie of een beleggerscompensatie, omdat deze garanties alleen mogelijk van toepassing is op het moment dat de exchange onder gedragstoezicht staat van een erkende regulator.
Nuance: Tot op de dag van vandaag is er geen één cryptobroker in Nederland die onder gedragstoezicht van een regulator staat. Dit betekent dat je bij geen een cryptobroker recht hebt op garanties of compensaties.
Zoals je ziet biedt geen regulatie voor- en nadelen. Binance is ondertussen bezig met het navolgen van de regels omtrent het voorkomen van witwaspraktijken en terrorismefinanciering. En dat je geen recht hebt op een compensatie of garantie is een risico dat je bij elke cryptobroker neemt. Dat je geen recht hebt op een depositogarantie of beleggerscompensatie bij een faillissement is een probleem waar een uitstekende oplossing voor wordt aangeboden. Lees de tip hieronder.
Tip: Maak gebruik van een hardware wallet, zoals een ledger. Een hardware wallet is een opslagplaats waar jij jouw aangekochte cryptomunten vanuit Binance naartoe kunt sturen. De hardware wallet kan je vervolgens fysiek op een veilige plek opbergen. Tijdens een faillissement van een cryptobroker worden jouw assets niet aangetast.
Gebruikersaccount beveiligen

Als je gebruik maakt van Binance is het ook erg belangrijk dat jij ervoor zorgt dat jouw account maximaal is beveiligd. Binance biedt meerdere opties om jezelf te beschermen tegen hackers. Het is aan te raden dat je gebruik maakt van zoveel mogelijk beveiligingsmogelijkheden die hieronder worden beschreven.
Two-Factor Authenticator (2FA)
Je kunt bij Binance eenvoudig een 2FA aanzetten op je account. De 2FA van Binance werkt via de Google Authenticator app of via de Binance Authenticator. De authenticator genereert elke minuut een nieuwe 6-cijferige code. Tijdens het inloggen op jouw account dien je de 6-cijferige code in te voeren die in jouw authenticator app staat. Als een inbreker op jouw account in wil loggen, dan dient de inbreker ook toegang te hebben tot deze code. Dit maakt het voor inbrekers heel onwaarschijnlijk om toegang te krijgen tot jouw account.
E-mail & telefoon check
Je kunt nooit funds van jouw account opnemen zonder dat er een e-mail- en/of telefoon verificatie plaatsvindt. Bij het opnemen van funds worden er twee 6-cijferige codes gestuurd. Één code naar jouw telefoon en één code naar jouw e-mailadres. Deze codes dien je vervolgens in te voeren bij Binance om de opname te voltooien. Deze extra beveiligingsmaatregel zorgt ervoor dat het voor hackers extra moeilijk is om jouw funds op te nemen.
Artificial Intelligence beveiligingssysteem
Als het gaat om de beveiliging van jouw gebruikersaccount gaat Binance nog een stapje verder dan de meeste brokers. Binance heeft een AI-systeem geïmplementeerd die alle transacties controleert op malafide activiteiten na een (mogelijke) hack van een account. Dit zelf lerende beveiligingssysteem ontdekt patronen in hoe hackers te werk gaan en blokkeert opnames zodra er ongebruikelijke activiteiten zijn gedetecteerd. Nadat er zo’n blokkering plaatsvindt, dien je je als gebruiker te verifiëren om weer toegang te krijgen tot je funds.
Onafhankelijk onderzoek door de ‘Crypto Exchange Rating’ (CER)

Alle beveiligingssystemen die Binance gebruikers, waaronder de AI beveiligingssysteem, zijn meerdere keren getest door een onafhankelijke cybersecurity bedrijf, de CER. De CER is een erkende ‘Cryptocurrency Exchanges Ranking’-platform die zijn steentje bijdraagt aan de veiligheid voor de consument. Dit doen ze door de crypto exchange te testen op meer dan 20 verschillende beveiligingselementen. De CER voert een Bug Bounty uit, penetratietest en ze controleren het vermogen van de exchange beheerder. Wat dit precies inhoudt lees je hieronder.
Bug Bounty
Het Bug Bounty-programma is een activiteit die is gericht op het vinden van kwetsbaarheden door gebruik te maken van de kracht van ethische hackers. Een groep van duizenden individuen met verschillende expertises en achtergronden proberen bugs te vinden in de exchange en deze uit te buiten. Door dit voortdurend te testen kan Binance de kwaliteit van de infrastructuur verbeteren door bugs te elimineren voordat ze aanzienlijke schade kunnen aanrichten.
Penetratietest
Penetratietesten zijn een cruciaal hulpmiddel voor het analyseren van de beveiliging van IT-systemen. Penetratietesten zijn een imitatie van externe aanvallen op informatiesystemen en applicaties (desktop, web en mobiel) van het bedrijf. Het doel van een penetratietest is om kwetsbaarheden te misbruiken en de beveiliging van het systeem te omzeilen.
Vermogens controle
Een vermogens controle is een controle van de CER om ervoor te waken dat exchanges voldoende financiering hebben. Dit is met name belangrijk op het moment dat gebruikers meer geld opnemen dan dat de crypto broker in beheer heeft. Om dit tegen te gaan, vereist de CER bekendmaking van:
- Herkenbare wallets: Alle wallets die in het beheer van de crypto broker zijn moeten openbaar worden gemaakt en aantoonbaar op de blockchain.
- Minimale financieringslimiet: De crypto broker moet een minimaal bedrag op de wallet hebben staan (afhankelijk van de handelsvolume van de broker) om daarmee te bewijzen dat ze grote opnames aankunnen.
- Verzekering: Tot slot wordt er gekeken naar hoe het vermogen verzekerd is. Heeft de broker recht op compensatie, zodra ze te maken krijgen met bijvoorbeeld een hack? Dit wordt ook meegewogen in de vermogens controle.
Binance: Security rating AAA
Binance behoort tot 1 van de 5 brokers die de security rating AAA krijgen. Dit betekent dat Binance één van de top 5 meest veilige brokers is om te gebruiken volgens de CER. Met een beschikbaar vermogen van ruim $35 miljard en als aanvulling daarop een verzekering op dit vermogen. Behoort Binance tot één van de meest liquide brokers wereldwijd. De conclusie die we hieruit kunnen trekken is dat Binance één van de veiligste broker is wereldwijd om te gebruiken.
Binance Sentry
Binance Sentry is een interne afdeling die gespecialiseerd is in het opsporen en voorkomen van oplichting en frauduleuze activiteiten die kwaadwillende oplichters veroorzaken. De Binance Sentry bestaat uit een team van professionals die onderzoekservaring hebben en bedreigingen in het crypto landschap kunnen ontdekken en beter te begrijpen. Binance Sentry zet zich in om de diensten van Binance beter te beveiligen en de veiligheid van het ecosysteem van de blockchain als geheel te optimaliseren. Binance Sentry heeft zich in het verleden al bewezen door ruim een half miljoen dollar aan funds van een exit-scam te herstellen.
Binance hack in 2019
Op 7 mei 2019 heeft de CEO van Binance bekendgemaakt dat ze zijn getroffen door een hack. De hacker heeft 7.000 Bitcoin ($40 miljoen) gestolen van het exchange. Binance spreekt zelf van een geraffineerde hack die slim de beveiligingssystemen wisten te omzeilen. De hackers wisten een groot aantal API-keys en 2FA-codes te bemachtigen door middel van phishing, virussen en andere aanvallen.
Welke gevolgen deze hack heeft voor de gebruikers van Binance, daar is de CEO van Binance duidelijk over: Er zijn geen gevolgen voor de gebruikers. Binance gebruikt het SAFU-fonds om alle kosten van dit incident volledig te vergoeden. Het geld van alle gebruikers wordt hiermee dus veilig gesteld. Dit is goed nieuws voor gebruikers en draagt ook bij aan het vertrouwen dat gebruikers kunnen hebben dat Binance zelf de verantwoordelijkheid neemt voor hun eigen fouten.
Binance Review: Trade functies

Binance is een zeer geschikte broker voor zowel de lange termijn hodler als voor de daytrader. De uitgebreide mogelijkheden om te traden zorgt ervoor dat de daytrader wordt voorzien van alle bekende manieren van traden. Denk hierbij aan het long- en short gaan op cryptovaluta en op het verhandelen van cryptovaluta met een hefboomeffect. Hieronder worden alle trading functionaliteiten van Binance beschreven.
Spot trading
Spot trading is het rechtstreeks kopen of verkopen van effecten, in dit geval cryptocurrencies. De levering van het effect is direct. Wanneer je op de spotmarkt handelt, kun je alleen effecten gebruiken die je bezit. Er is geen hefboomwerking of marge actief. Spot trading is de meest eenvoudige manier om te investeren in crypto valuta. Jouw eerste ervaring met crypto beleggen zal waarschijnlijk een spot trade zijn op de cryptomarkt.
Futures trading
Waar je bij spot trading de transactie direct uitvoert, zit dat bij futures trading anders. Bij futures trading verhandel je contracten die op een toekomstige datum worden betaald. De koper en verkoper komen overeen om in de toekomst een bepaalde hoeveelheid effecten voor een bepaalde prijs te verhandelen. Op het moment dat het contract afloopt, betalen de koper en verkoper elkaar uit. Futures trading zorgt ervoor dat je winst kunt behalen bij een koersdaling.
Margin trading
Margin trading is mogelijk op een select aantal crypto valuta die wordt aangeboden via Binance. Waar je bij spot trading direct crypto valuta koopt of verkoopt, kun je met margin trading geld lenen van een derde partij. Hierdoor kan je grotere posities innemen door middel van een hefboomwerking. Door middel van margin trading heb je een het potentieel voor grotere winsten (en verliezen). Via Binance is het mogelijk om met een hefboomwerking tot 100x te handelen. In het geval van een hefboomwerking van 100x, kun je bij een daling van 1% jouw volledige vermogen verliezen. Margin trading is hierdoor enkel geschikt voor ervaren traders die goed weten wat ze doen.
Binance liquid swap
Liquid swap is het verhandelen van cryptovaluta op een DEX (Decentralized Exchange). Het liquid swap platform host liquiditeits pools die door gebruikers worden gefinancierd en gebruikt. Traders die behoefte hebben aan het kopen/verkopen van crypto of arbitrage handelen kunnen tegen lagere tarieven cryptovaluta ruilen dan op een CEX (Centralized Exchange), zoals Binance. Liquid swap is hierdoor als het ware een gedecentraliseerde exchange in een gecentraliseerde exchange, waardoor je de voordelen van beide werelden hebt.
Over-the-counter (OTC) trading
OTC transacties zijn hetzelfde als spot trading transacties. Je koopt rechtstreeks een crypto valuta voor een bepaalde prijs. OTC is anders dan spot trading, doordat je een van tevoren afgesproken prijs vastlegt. Dit is vooral handig voor traders die een grote hoeveelheid crypto valuta wilt kopen of verkopen om een flash-crash te voorkomen.
Extra functionaliteiten van Binance
Binance is veel meer dan alleen een broker waar je cryptomunten kunt verhandelen. Binance is een pionier als het gaat om het aanbieden van voordelen die de blockchain te bieden heeft aan consumenten. Hieronder beschrijven we een aantal functionaliteiten die Binance aan gebruikers biedt.
Binance Visa card
Met de Binance Visa Card kun je wereldwijd jouw cryptovaluta omzetten tot een waardig betaalmiddel. Geen gedoe meer met instellingen aanpassen zodat je aan de andere kant van de wereld kunt betalen. Met de Binance Visa Card kun je snel en eenvoudig wereldwijd afrekenen met jouw crypto valuta.
De Binance Visa Card werkt als een traditionele debitcard. Je kunt hiermee enkel gebruik maken van krediet dat je op je lopende rekening hebt staan. Met deze kaart betaal je met digitale munten, zoals Bitcoin, Binance coin, Cardano en / of Polkadot. Jouw Binance account is gekoppeld met jouw Binance Visa Card. Binnen jouw Binance account kun je munten van jouw spot-wallet overzetten naar jouw pay-wallet. Zodra je munten op jouw pay-wallet hebt staan, is jouw Binance Visa Card direct opgewaardeerd.
De Binance Visa Card is volledig gratis en je ontvangt zelfs een cashback tot 8% op alle uitgaven die je doet met de kaart.
Binance launchpad (ICO service)

Binance launchpad van Binance is een token lanceringsplatform. Het platform helpt blockchain projecten (start-ups) om investeringen te werven en hun bereik binnen het crypto ecosysteem te vergroten. Gebruikers van Binance, zoals jij en ik, krijgen de kans om deel uit te maken van potentieel baanbrekende projecten via de Binance launchpad. Coins die in het verleden zijn gelanceerd via de Binance launchpad hebben vaak direct na de lancering een hoog rendement laten zien.
Binance staking
Via Binance kun je verschillende munten staken. Wanneer je munten via Binance staket, ontvang je hier inkomsten in de vorm van munten voor terug. Hoe langer de periode of hoe meer munten je vasthoud, des te groter de beloning wordt. Voor jou als gebruikers vervult staking een vergelijkbare rol als het ontvangen van rente op de bank.
Binance P2P marketplace
De peer-to-peer (P2P) marketplace van Binance is een omgeving waar je lokaal cryptovaluta kunt kopen en/of verkopen van andere gebruikers. Je kunt hierbij de filter instellen op de cryptovaluta die je wilt kopen, met welke currency je wilt betalen en via welke betaalmethode je wilt betalen. Je ziet vervolgens een lijst met advertenties en de geldwissel prijzen die worden gehanteerd. Als je een advertentie ziet met gunstige tarieven, dan kun je daar jouw geld inwisselen voor cryptovaluta.

Het grootste voordeel van de P2P marketplace is dat je cryptovaluta kunt kopen met vrijwel alle betaalmethodes. Zelfs betaalmethodes die alleen op lokale plekken worden gebruikt. Zolang er P2P gebruikers zijn in elke regio, draagt dit bij aan een hogere toegankelijkheid van crypto wereldwijd. Daarnaast kan de P2P marketplace een goede plek zijn om grote volumes in één keer te verhandelen. De prijs is bij P2P trading van tevoren vastgesteld. Op die manier heb je geen last van een negatieve beïnvloeding van prijsactie bij het doen van een grote trade in spot trading. Het staat vast wat je voor je trade terugkrijgt.
Binance Review: Aanbod
In dit onderdeel kijken we naar het aanbod in munten van Binance en de handelsvolume. Met deze inzichten weet je wat je wat je kunt kopen via Binance en met hoeveel liquiditeit er wordt gehandeld.
Aanbod in crypto valuta

Binance biedt meer dan 400 verschillende crypto munten aan op hun broker. Dit is natuurlijk een schijntje van alle crypto valuta die op de markt wordt aangeboden, maar met dit aanbod zijn ze wel één van de breedste aanbieders als het gaat om verschillende cryptomunten. Elke maand voegt Binance weer nieuwe munten toe aan hun aanbod. Binance stelt strenge voorwaarden waar een munt aan moet voldoen. Niet zomaar elke coin wordt toegevoegd in het aanbod. Hier gaat een uitgebreide screening aan vooraf van het Research team van Binance.
Handelsvolume
Binance is met kop en schouders de grootste broker wereldwijd als het gaat om handelsvolume. Ongeveer 25% van alle transacties die worden uitgevoerd op de cryptomarkt verloopt via Binance. Dit is veel als je weet dat de marktkapitalisatie van de cryptomarkt bestaat uit meer dan $2.000 miljard.
De hoge handelsvolume van Binance zorgt ervoor dat de meeste coins erg liquide zijn, waardoor je met een gerust hart ook grotere orders kunt plaatsen in één keer. Je hoeft je minder druk te maken over een flash-crash, want dat zal op zo’n liquide broker als Binance niet snel gebeuren.
Binance Review: Kosten

Wanneer je gebruik maakt van Binance, dan betaal je net als bij vrijwel alle brokers drie verschillende kosten: Transactiekosten, opnamekosten en stortingskosten. Opvallend is dat je bij Binance extreem lage transactiekosten betaalt vergeleken met andere cryptobrokers. We lopen de verschillende kosten langs en leggen uit wat dit voor jou betekent als je gebruik maakt van Binance.
Transactiekosten
Transactiekosten betaal je wanneer je een transactie doet op de exchange, ook wel trading fees genoemd. Als je via Binance handelt dan betaal je een fixed fee van 0,1% per transactie. Als je dus voor €100 BTC koopt, dan betaal je €0,10 aan transactiekosten. Je koopt dus voor €99,90 aan bitcoin.
Door gebruik te maken van Binance USD of BNB ontvang je flinke kortingen op de transactiekosten. Kortingen kunnen zelfs oplopen tot 0% transactiekosten op spot- en margin trades.
Korting door gebruik Binance USD (BUSD)
Op dit moment heeft Binance een Zero Maker Fee Promotion voor BUSD. Dit betekent dat als je als maker een spot- of margin trade maakt, je geen fee betaalt voor de transactie. Door deze actie is de vraag naar BUSD enorm gestegen, wat beter is voor de liquiditeit. Daarnaast kun je bij geen een cryptobroker zo goedkoop traden als traden met BUSD via Binance.
Korting door gebruik Binance coin (BNB)

Wanneer je Binance coins op je account beschikbaar hebt in je wallet terwijl je een trade maakt, dan worden de transactiekosten betaalt in BNB. De transactiekosten die je betaalt in BNB is de fixed fee (0,1%) met 25% korting. In het geval van een fixed fee van 0,1%, betaal je dus slechts 0,075% transactiekosten.
Opnamekosten
Doordat Binance problemen heeft met de regulatie in Europa, zijn er beperkte mogelijkheden om geld op te nemen vanuit Binance. Vanuit de reguliere opnamesysteem van Binance heb je 2 mogelijkheden om geld op te nemen:
- Optie 1. Visa (+ 1% fee) Hiervoor dien je jouw Visa gegevens in te voeren. Let op dat dit geen SEPA transactie is. Je kunt hiermee dus geen geld op de meest gangbare betaalpas zetten.
- Optie 2. Advcash (€5 + 0,5% fee) Hiervoor dien je een account aan te maken bij Advcash. Om via dit systeem geld te storten, dien je een KYC procedure te doorlopen.
- Optie 3. P2P Marketplace (gratis) Dit is de goedkoopste manier voor Nederlanders en Belgen om geld op te nemen.
Zoals je ziet zijn de opnamekosten relatief aan de hoge kant. Het is daardoor aan te raden om geen geld op te nemen via de reguliere opnamesysteem van Binance. Het alternatief hiervoor is de P2P marketplace. Via de P2P marketplace kun je tegen 0% opnamekosten jouw crypto inwisselen voor euro’s met andere Binance gebruikers. Lees hier meer over de P2P marketplace.
Stortingskosten
Voor de stortingskosten zijn er dezelfde opties als wanneer je geld op wilt nemen. Je kunt geld storten via Visa (+1,8% fee) of via Advcash (€1 fee). Wat aan te raden is bij Binance is om geld te storten via P2P Express. Je betaalt via P2P Express €0 transactiekosten en als je een merchant kiest die een Nederlandse bankrekening beschikbaar stelt met Instant SEPA, dan is de cryptovaluta vaak snel op je Binance wallet gestort.
Binance Review: Mobiele app
Wat natuurlijk zeker niet onbelangrijk is, is hoe de app van Binance functioneert. Binance heeft eindeloos veel functionaliteiten. Hebben ze dit allemaal overzichtelijk en bruikbaar gemaakt op hun mobiele app? Ik kan alvast verklappen dat Binance absoluut hun uiterste best heeft gedaan om de mobiele app zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Vanuit de app zie je onderaan 5 opties: Home, Markets, Trades, Futures en Wallets. We lopen de opties een voor een langs.

Home
Via de home button van Binance vind je alle nieuws van Binance. Je bent direct op de hoogte van alle acties die lopen en alle nieuwste features die je als gebruiker kunt gebruiken. Het is zeker aan te raden om de home pagina elke dag eens door te nemen. Wie weet zit er wel een nieuwe feature tussen die interessant is voor jou en waar je tegelijkertijd ook nog eens rewards mee kunt winnen.

Markets
Achter de button Markets vind je 2 tabbladen: Favorites en Spot. Binnen de tab Favorites vind je alle coins en waardes die je in het verleden hebt geselecteerd als jouw favoriete coins om te volgen. Achter de tabblad Spot vind je alle coins die binnen Binance worden aangeboden. Dit is uitgebreid en overzichtelijk uitgewerkt.
Trades
Achter de button Trades kun je daadwerkelijk een cryptovaluta kopen of verkopen. Je kunt alle instellingen van een trade invoeren zoals je dat gewend bent van een broker, je kunt kiezen voor een limit, market, stop-limit of een OCO order. Verder heb je een overzicht van de huidige vraag en aanbod van de valuta en kun je eenvoudig doorklikken naar een grafiek met daarin alle essentiële data.
Futures
Achter de button Futures kun je cryptovaluta traden met een hefboomeffect en heb je de mogelijkheid om long- of short te gaan op een cryptovaluta. Om gebruik te kunnen maken van futures, dien je funds te verzenden naar jouw futures wallet. Let er op dat het voor startende traders wordt afgeraden om je in deze omgeving te bevinden.
Wallets
Achter de button Wallets vind je alle funds die je in je portfolio hebt zitten. Vanuit deze omgeving heb je verder de mogelijkheid om geld te storten, op te nemen of te verzenden naar een andere wallet binnen je account. Binnen Binance heb je verschillende wallets, namelijk: Spot-, Funding-, Margin-, Futures-, P2P-, Earn-, Pool-, Pay- en Gift wallets. Van de meeste wallets zul je waarschijnlijk geen gebruik maken, maar als je ze nodig hebt zijn ze vanaf de Wallet omgeving eenvoudig te bereiken.
Binance Review: Grafiekensoftware
De grafiekensoftware van Binance is opgesplitst in twee soorten grafieken. Enerzijds kun je gebruik maken van de API van TradingView, anderzijds kun je gebruik maken van de grafiekensoftware van Binance zelf. Beide tools zijn erg intuïtief, fijn in gebruik en volledig gratis om te gebruiken.

Aan de linkerkant van de trade omgeving van Binance vind je alle sell orders (rood) en alle buy orders (groen). In het midden boven zie je de grafiek in de vorm van candle sticks met daaronder de volume per tijdsperiode. In het midden onderaan heb je de opties om een trade te maken. Rechtsboven de trade omgeving vind je alle tradeable crypto pairs. Alle munten die Binance aanbiedt kun je daar vinden. Rechts in het midden vind je de meest recente trades van de betreffende valuta, wat een beeld geeft over de huidige prijsactie. Tot slot vind je rechtsonder het scherm de uitgelichte market activities. Als er bij een koers sterke bewegingen plaatsvindt, dan krijg je daar een melding van.
Eigen grafiekensoftware (van Binance)

De grafiekensoftware van Binance is super gelikt. Het ziet er strak uit, is overzichtelijk en voorziet je van veel informatie. Om de grafiekensoftware van Binance te kunnen gebruiken dien je een account te hebben, je hoeft geen extra kosten te betalen om de grafiekensoftware van Binance te mogen gebruiken.

De grafiekensoftware van Binance is te herkennen aan het logo van Binance in de achtergrond. Je hebt de mogelijkheid om technische indicatoren toe te voegen aan de grafiek. Zoals je in bovenstaande voorbeeld de MA 7, MA 25 en MA 99 door de grafiek heen ziet weergegeven. Verder wordt er altijd een high en low aangegeven in de grafiek. Voor de beginnende trader is dit absoluut een heerlijke grafiekensoftware om te gebruiken. Naast de Moving Averages kent de Binance grafiek meerdere indicatoren, zoals de volgende:
- Exponential Moving Average (EMA)
- Weighted Moving Average (WMA)
- Bollinger Bands (BOLL)
- Volume Weighted Average Price (VWAP)
- Triple Exponential Average (TRIX)
- Parabolic SAR (SAR)

Naast deze hoofdindicatoren heb je nog een aantal subindicatoren, waaronder:
- Volume (VOL)
- Moving Average Convergence Divergence (MACD)
- Relative Strength Index (RSI)
- KDJ-Indicator (KDJ)
- On-balance Volume (OBV)
- Commodity Channel Index (CCI)
- Stochastic RSI (StochRSI)
- Williams %R (WR)
- Directional Movement Indicator (DMI)
- Momentum Indicator (MTM)
- Ease of Movement Indicator (EMV)
Grafiekensoftware van TradingView (binnen Binance)


TradingView is één van de bekendste grafiekensoftware op de markt. Als je een reguliere daytrader bent, dan weet je waarschijnlijk wat de kracht is van TradingView.
Naast dat TradingView alle mogelijkheden heeft die de grafiekensoftware van Binance ook aanbiedt, doet TradingView daar nog een schepje bovenop. De grafiekensoftware van TradingView biedt een volledige extra menu aan de linkerzijde van de grafiek zien. Hier kun je overlays selecteren en op de grafiek te plaatsen. Op die manier kun je eenvoudig berekeningen maken en voorspellingen op basis van meer dan 10 verschillende overlays die worden aangeboden binnen TradingView.
Naast de overlays biedt TradingView ook nog meer dan 50 verschillende indicatoren aan, waaronder de indicatoren die ook worden aangeboden via de grafiekensoftware van Binance.
Deze ruime aanbod in indicatoren draagt eraan bij dat TradingView één van de populairste grafiekensoftware is op de markt.
Binance review: Conclusie

Dat Binance met kop en schouders de meest gebruikte crypto broker wereldwijd is, is absoluut geen verrassing. Naar onze mening is Binance de beste crypto broker die op dit moment in de markt wordt aangeboden. Dankzij de extreem lage transactiekosten en het zeer ruime aanbod in trading opties (en overige opties), krijg je bij Binance alleen maar het beste van het beste en betaal je daar ook nog eens de laagste fees voor.
Het enige nadeel die ik kan vinden bij Binance is dat ze op dit moment geen storting- en opname mogelijkheden voor SEPA transacties, zoals iDEAL. Om geld te storten of op te nemen via Binance kun je wel gebruik maken van hun P2P marketplace, waarbij je geld stort of opneemt via andere Binance gebruikers. Dit werkt overigens super goed als alternatief en meestal heb je binnen een dag de funds op je rekening staan.
Als we alle belangrijke elementen van een crypto broker meenemen in onze beoordeling scoort Binance een 4,8 van de 5. Dit is een prachtige score wat ook zeker weten is verdiend.
Naar onze mening is Binance de beste (meest uitgebreide en goedkope) broker. Dit lijkt zoals het er nu voor staat in de toekomst ook nog wel zo blijven.
Account aanmaken via Binance
Een account aanmaken via Binance is heel eenvoudig. Meld je aan bij Binance via deze link. Vervolgens krijg je onderstaande scherm te zien.

Selecteer het land waar je woont en klik op “Confirm”. Je komt vervolgens op een scherm waar jouw e-mail en een wachtwoord dient in te vullen. Klik vervolgens op Next.

De volgende stap is een email verificatie, waarbij je een 6-cijferige code naar je e-mailadres krijgt toegestuurd. Vul deze in op de pagina.

De volgende stap is om je telefoonnummer te verifiëren. Nadat je jouw telefoonnummer hebt ingevoerd en op “Next” hebt geklikt, ontvang je een 6-cijferige code. Vul deze ook in en jouw account is klaar om te gebruiken.

Je hebt nu een account aangemaakt en kunt beginnen met traden!
Aanbevelingen van de auteur
Leuk dat je zo ver bent gekomen met het lezen van mijn artikelen! Ik wil je graag nog een aantal van mijn persoonlijke aanbevelingen doen. Deze services heb ik puur geselecteerd op basis van eigen ervaring en tientallen uren aan research. Hier komen ze:
Gratis cursus beleggen (voor beginners en gevorderden)
De Trading Navigator Methode is een complete cursus om te beginnen met beleggen. Naast een cursus ontvang je ook een software waarmee je direct kunt beginnen met winstgevend beleggen. Terwijl je winstgevend belegt volg je de masterclass en leer je zo stap voor stap een goede belegger te worden!
Reserveer gratis jouw plek bij de webinar.
Beste beleggingsapp (0% transactiekosten)
Met BUX Zero beleg je snel en gemakkelijk met je telefoon in aandelen over de hele wereld tegen 0% transactiekosten. Meld je aan en ontvang één gratis aandeel.
Maak gratis jouw account aan bij BUX Zero
Beste broker (0% transactiekosten kosten voor aandelen)
Met eToro kun je aandelen traden zonder dat je commissie hoeft af te staan. Dit betekent dat je 0% commissie betaalt over je trades! Nergens kun je zo goedkoop in aandelen handelen zoals bij eToro. Een account aanmaken is overigens ook gratis!
Maak gratis jouw account aan bij eToro.
Jouw vermogen loopt risico. Er kunnen andere kosten van toepassing zijn. Klik hier voor meer informatie
Veel gestelde vragen over Binance
Elke week zenden lezers van Beter Beleggen vragen in over verschillende artikelen die zijn geschreven op deze website. Deze vragen worden behandeld in een FAQ vorm onderaan elk artikel. In dit artikel beantwoorden we de veel gestelde vragen over Binance.
Uit de vermogens controle van de onafhankelijke crypto security service: Crypto Exchange Ratings (CER) blijkt dat Binance een totale vermogen heeft van meer dan $36 miljard. Dit vermogen staat onder andere beschikbaar ter compensatie doeleinde.
Binance telt meer dan 28 miljoen gebruikers en is er een gemiddelde handelsvolume van $ 7.700 miljard per jaar. Met deze data weten we dat Binance op dit moment de grootste broker is ter wereld.
Als je via Binance handelt dan betaal je transactiekosten vanaf 0,1%. Je kunt eenvoudig kortingen krijgen door bijvoorbeeld Binance coins in je wallet te hebben, je krijgt dan al 25% korting op je transacties en betaalt dan nog 0,075%. Als je in pairs handelt met daarin Binance USD, dan zijn er zelfs acties waarbij je 0% transactiekosten betaalt. Vergeleken met concurrenten zijn de prijzen van Binance extreem laag.
BUSD (ofwel Binance USD) is een stablecoin uitgegeven door cryptocurrency exchange Binance. Het doel van de BUSD is om de waarde van $1 te vertegenwoordigen. Het gebruiken van BUSD in de Binance exchange kan je voordleen opleveren zoals extreem lage transactiekosten.