Beter Beleggen

Verbeter je beleggingskennis

Klanten beoordelen ons met een 9,6 ⭐⭐⭐⭐⭐

“Beste broker van 2023” Beter Beleggen

Beste broker - Bitvavo logo 2

Bitvavo Review [2023] – Is het 100% betrouwbaar?

 • Kernwaardes
 • Grafiekensoftware (Desktop)
 • Kosten
 • Cryptovaluta aanbod
 • Klantenservice
 • Mobiele app
4.2/5Overall Score

Je vraagt je waarschijnlijk af of Bitvavo een veilige broker is waar je met een gerust hart jouw zuurverdiende geld in kunt investeren om cryptovaluta te kopen. Daarnaast wil je graag weten hoe Bitvavo wordt beoordeeld door andere beleggers, zodat jij straks een goede keus voor een broker kunt maken.

In dit artikel testen we de Nederlandse cryptovaluta broker Bitvavo en maken inzichtelijk hoe veilig de broker nu daadwerkelijk is voor haar consumenten. Allereerst analyseren we de (technische) veiligheid en regulatie van de broker, daarna stellen we vragen aan de klantenservice om te kijken hoe proactief ze reageren, we testen de mobiele app uit en zetten alle kosten van de broker op een rij. Tot slot voegen we alle bevindingen samen en komen zo tot een uiteindelijke conclusie: Is Bitvavo 100% veilig?

Wil je graag weten of Bitvavo een geschikte broker is voor jou om te gebruiken? Lees dan gauw verder!

Specs
 • Bedrijfsnaam: Bitvavo B.V.
 • KvK Registratie: 68743424
 • Adres: Herengracht 450
  1017 CA, Amsterdam
 • Land: Nederland
Pros
 • Pionier in Nederland
 • Zeer geschikte cryptobroker voor beginnende beleggers
 • Lage transactiekosten
 • Goede grafiekensoftware voor de desktop
 • Mogelijkheid om munten te staken
Cons
 • Mobiele app bevat nog veel bugs
 • Mogelijkheden naast traden zijn erg beperkt
 • Geen live chat functie

Bitvavo Review: Het bedrijf

Bitvavo is één van Europa’s grootste digitale valuta exchanges wat in 2018 werd gelanceerd. Het doel van Bitvavo is om de kloof tussen traditionele valuta en digitale valuta te overbruggen. Het ambitieuze team dat bij Bitvavo werkt is continu gericht op het verbeteren en uitbreiden van het platform. Bitvavo omschrijft zichzelf in het kort als volgt:

 • Gevestigd in hartje Amsterdam;
 • Jong en ambitieus team;
 • Combinatie van technologie en financiën.

Missie en visie van Bitvavo

Om een goed beeld te krijgen bij hoe Bitvavo in de wedstrijd staat bekijken we eens de missie en visie van Bitvavo.

De missie van Bitvavo is om digitale valuta beschikbaar te maken voor iedereen. Dit doen ze door een breed scala aan cryptovaluta aan te bieden op een eenvoudig platform met transparante tarieven. De opkomst van digitale valuta wordt met Bitvavo toegankelijk voor alle inwoners in Europa.

Bitvavo wil een brug slaan tussen het traditionele en het grensverleggende. Bitvavo zorgt ervoor dat de opkomst van de digitale economie wordt omarmt door een broker platform aan te bieden wat gebruiksvriendelijk is, lage tarieven biedt en een strikte compliance- en veiligheidsprotocollen naleeft. Op die manier bieden ze gebruikers het beste van alle wereld.

3 Garanties van Bitvavo

Bitvavo wil de traditie in stand houden en tegelijkertijd de innovatie omarmen. Dit doen ze door te leren van het verleden en te kijken naar de toekomst. Deze aanpak zorgt ervoor dat ze nieuwe wegen in kunnen slaan, waarbij ze drie belangrijke garanties vasthouden: Transparantie, toegankelijkheid en vooruitziend.

1. Vooruitziend

Bitvavo is een pionier als het gaat om het ontwikkelen van fintech op Nederlandse bodem. Door het geloof in de digitale economie en de toekomst van digitale valuta maken zij zich hard om door alle obstakels heen te breken.

2. Transparantie

Als Bitvavo gebruiker weet je altijd precies wat de kosten zijn waar je mee te maken hebt. De kosten zijn transparant, zonder addertjes onder het gras.

3. Toegankelijk

Iedereen krijgt toegang tot het platform van Bitvavo en mag de producten handelen die worden aangeboden.

Bitvavo Review: Samenvatting

Als je niet het hele artikel wilt lezen, maar snel wilt weten wat wij nu van Bitvavo vinden is dit onderdeel perfect voor jou. In onderstaande tabel vind je mijn beoordeling van alle belangrijkste onderdelen van Bitvavo. Wij beoordelen Bitvavo met een 4,1 van de 5. Onder het tabel lees je hoe deze beoordelingen tot stand zijn gekomen.

BitvavoBeoordeling
Kernwaardes (Missie & visie)5 / 5
Veiligheid4 / 5
Klantenservice4 / 5
Mobiele app3 / 5
Cryptovaluta aanbod4 / 5
Kosten4,5 / 5
Grafiekensoftware (Desktop)4,5 / 5
Algehele score4,1 / 5

Kernwaardes: 5 / 5

Bitvavo is een pionier in Nederland op het gebied van het toegankelijk maken van cryptovaluta. Er zijn al meerdere grote aanbieders, zoals Binance en Coinbase, maar deze zitten gevestigd in Malta en voldoen aan andere wet- en regelgeving. Hoe Bitvavo in de wedstrijd staat in Nederland, volledige medewerking verleent aan de overheid en samen met de Nederlandse overheid kijkt naar hoe ze dit het beste (en vooral veiligst) kunnen reguleren. Bitvavo scoort naar ons mening een dikke 10!

Veiligheid: 4 / 5

Bitvavo onderneemt vrijwel alle maatregelen die zij ter beschikking hebben om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. Echter blijft het feit dat crypto brokers (nog) niet onder gedragstoezicht staan van DNB en de AFM, zoals alle niet-crypto brokers in Nederland dat wel staan. Om die reden scoort Bitvavo geen volle 10 punten, maar omdat ze er wel alles aan doen wat in hun macht zit behalen ze naar onze mening wel een ruime voldoende, een 8!

Klantenservice: 4 / 5

Bitvavo kent 3 verschillende manieren waarop je contact met hen op kunt nemen, namelijk het helpcentrum, livechat en e-mail functie. Het helpcentrum werkt prima, er missen nog wel wat vragen en antwoorden, maar dit zullen ze ongetwijfeld aan blijven vullen. De livechat wordt beheerd door een bot, wat erg vervelend is als je verwacht een medewerker te spreken. De klantenservice is wel erg actief op de mail. Het streven is om binnen 12 werkuren te reageren, maar naar mijn ervaring worden mails binnen anderhalf uur verwerkt. Doordat de ‘live’-chat functie naar mijn mening een misleidende naam heeft en daardoor tegenvalt, krijgt de klantenservice van mij geen 10. Doordat ze het wel goed maken door actief te zijn op de mail, krijgt de klantenservice van mij een 8!

Bitvavo app: 3 / 5

De mobiele app kent nog veel problemen. De Android variant van de Bitvavo app krijgt dan ook een 2,2 / 5 van de gebruikers. De Apple variant van de Bitvavo app krijgt een 3,3 / 5 van de gebruikers. Deze scores hebben met name te maken doordat er nog hier en daar wat bugs in de app zitten, waardoor jouw app vast kan lopen en je daardoor trades misloopt. Naast deze problemen is de app erg eenvoudig en simplistisch. Het is écht gemaakt voor de beginnende belegger die niet te veel informatie moet krijgen. Voor meer ervaren traders geeft de mobiele app wel écht te weinig informatie. Alles bij elkaar krijgt de mobiele app van Bitvavo van ons een 6.

Cryptovaluta aanbod: 4 / 5

Het aanbod in cryptovaluta van Bitvavo ziet er prima uit. Ik kan me nog herinneren dat ze ongeveer een jaar geleden nog slechts 50 cryptovaluta aanboden, terwijl dat nu al meer dan 150 zijn geworden. Met deze proactieve houding in het verleden verwacht ik dan ook wel dat het crypto aanbod op Bitvavo in hoog tempo blijft toenemen. Het aanbod krijgt van ons een 8!

Kosten: 4,5 / 5

Bitvavo kent een aantal verschillende kosten die vrijwel allemaal laag zijn. De belangrijkste kosten zijn de transactiekosten. Als je er handig gebruik van maakt, door altijd een maker te zijn in plaats van een taker, dan betaal je slechts 0,15% aan transactiekosten. Verder kunnen stortings- en opnamekosten worden geminimaliseerd naar minder dan €0,01. Op het moment dat je geld stort met iDEAL betaal je geen kosten. En als je een cryptovaluta wilt opnemen, dan kun je de kosten minimaliseren door Nano op te nemen. Kosten voor het opnemen van Nano is omgerekend naar euro €0,01.

Grafiekensoftware (desktop): 4,5 / 5

De grafiekensoftware van Bitvavo is mede mogelijk gemaakt door TradingView. Als je bekend bent met TradingView, dan weet je dat dit erg goede software is met veel verschillende mogelijkheden om grafieken te bewerken of te voorzien van extra informatie. Met Bitvavo bekijk je de prijsactie dus in een goede, bewezen omgeving. Daarnaast krijg je met Bitvavo de huidige prijs te zien, waardoor je ook snel kunt handelen tegen de huidige prijsactie.

Bitvavo Review: Veiligheid

Aangezien we het hebben over een broker waar jij als consument je geld op vastzet, wil je zeker weten dat jouw financiën in goede handen is bij Bitvavo. Om die reden bekijken we alle veiligheidsmaatregelen die Bitvavo treft om de veiligheid en betrouwbaarheid van het platform te waarborgen. Zodat jij niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Het beveiligen van gegevens en van tegoeden heeft bij Bitvavo de hoogste prioriteit. Medewerkers van Bitvavo houden zich aan strikte veiligheidsprotocollen en worden gescreend. Daarnaast biedt Bitvavo gebruikers zelf een aantal opties om hun eigen account en tegoeden zo goed mogelijk te beveiligen.

Hoe kunnen gebruikers hun account beschermen?

Bitvavo wil de gebruiker van het platform zo goed mogelijk beschermen tegen hackers die mogelijk in willen breken op je account. Je kunt jezelf beschermen tegen veiligheidsincidenten door verschillende extra verificatiemogelijkheden toe te voegen aan jouw account. Hieronder worden de veiligheidsinstellingen beschreven.

Two-Factor Authentication

Ook wel bekend als de 2FA is tegenwoordig niet meer weg te denken als het gaat om extra beveiligingsmaatregelen. De 2FA van Bitvavo is een koppeling met je Google Authenticator- of Authy app. De app genereert elke minuut een 6-cijferig wachtwoord. Tijdens het inloggen op je Bitvavo account dien je je inloggegevens en de 6-cijferige code in te vullen. Deze extra beveiliging zorgt ervoor dat het voor hackers vrijwel onmogelijk is om nog binnen te dringen.

Anti-Phishing Code

Phishing is in Nederland bekend in de vorm van het ontvangen van berichten door hackers. Vaak doen de hackers zich voor als bedrijven en/of personen die je vertrouwd. Bitvavo heeft hier een slim trucje voor bedacht om een Anti-Phishing code toe te voegen. De Anti-Phishing code die je ingeeft bij Bitvavo wordt verzonden met elke mail die je ontvangt van Bitvavo. Op die manier kun je bij elk ontvangen bericht van Bitvavo verifiëren of het wel van de officiële site afkomt.

Whitelisten van IP

Het whitelisten van je IP adres is wel één van de meest ultieme veiligheid tool. Elke router heeft zijn of haar eigen unieke IP adres. Als je dus gebruik maakt van een eigen router, dan heb je een unieke IP adres die niemand anders heeft. Door bij Bitvavo aan te geven wat jouw IP adres is, zorgt Bitvavo ervoor dat alleen dat IP adres toegang krijgt tot jouw account. Hackers kunnen dus niet meer op jouw account komen, zonder dat ze op jouw internetverbinding zitten.

Hoe zorgt Bitvavo ervoor dat het platform veilig is?

Bitvavo zorgt ervoor om jouw gegevens, tegoeden en de algehele beschikbaarheid van het platform volledig te beschermen. Dit doen ze door gebruik te maken van cold wallets, werkwijzes waarbij er meerdere handtekeningen worden gezet, geavanceerde logging en monitoring en regelmatige externe penetratietests en code-audits worden uitgevoerd. Hieronder lees je meer over de veiligheidsmaatregelen die Bitvavo treft om jou als gebruiker te beveiligen.

Cold wallets

Een cold wallet is als het ware een sleutel om bij de kluis met digitale valuta te komen. Cold wallets zijn binnen de crypto-industrie doorgaans de meest veilige plek om jouw cryptovaluta op te slaan. Het overgrote deel van de digitale valuta die is opgeslagen bij Bitvavo zitten op cold wallets. Deze tegoeden worden offline bewaard op meerdere veilige locaties. De cold wallets worden enkel verplaatst met inachtneming van strikte protocollen.

Kluizen

De back-ups van Bitvavo zitten opgeslagen in kluizen die voldoen aan dezelfde kwaliteit als waar banken mee werken. De kluizen worden 24 uur per dag, 7 dagen per week gemonitord. Daarbovenop voldoen de kluizen aan de hoogste veiligheidscategorie in Nederland, namelijk veiligheidscategorie 4+.

Multi-signature

Wanneer er een grote transactie wordt gedaan binnen Bitvavo, dan zijn er interne protocollen waarbij een selecte groep directieleden de transactie dienen te ondertekenen. Dergelijke transacties dienen altijd handmatige te worden gecontroleerd door meerdere personen.

Cryptocurrency Custody Aanbieders

Een Cryptocurrency Custody is een onafhankelijke opslag- en beveiligingssysteem die wordt gebruikt om grote hoeveelheden cryptovaluta te bewaren. Het is één van de nieuwste innovaties uit de crypto ecosysteem en heeft als doel om institutioneel kapitaal tot de markt te laten treden.

Bitvavo werkt met twee bekende Cryptocurrency Custody partijen om het grootste deel van hun digitale valuta in cold wallets te bewaren. Om transacties in gang te zetten, zijn er meerdere goedkeuringen nodig. De custody aanbieders zijn verzekerd tot een bedrag van $250 miljoen, waardoor er een behoorlijk vangnet is ingebouwd.

Europese regelgeving

Doordat Bitvavo is gevestigd in Nederland voldoen zij aan de Europese wet- en regelgeving. Bitvavo voldoet hiermee aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) richtlijnen en de vijfde antiwitwasrichtlijn (AMLD5) van de EU.

Stichting Bitvavo Payments

Gebruikers Tegoeden worden opgeslagen in een afzonderlijke stichting, namelijk Stichting Bitvavo Payments. Deze stichting is opgericht met slechts één doel, namelijk de gebruikers tegoeden veilig stellen mocht Bitvavo failliet gaan. Deze extra laag van veiligheid is binnen de wereld van brokers binnen de financiële wereld een vereiste. Brokers die worden gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten worden hier ook streng op gecontroleerd dat ze dit op juiste wijze naleven.

Medewerkers met een VOG

Alle Bitvavo medewerkers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Dit is naar boven gekomen na een background check van Bitvavo tijdens een screening van de medewerkers. Bitvavo organiseert regelmatig interne trainingen voor bewustzijn over veiligheidsrisico’s en om medewerkers te informeren over beveiligingszaken op het gebied van veiligheid.

Monitoring

Bitvavo hanteert uitgebreide logging voor werknemers toegang toe. Op die manier is er voor het bestuur altijd kraakhelder wat elke werknemer heeft gedaan. Ongebruikelijke handelingen worden gedetecteerd en gesignaleerd. Deze tools maken gebruik van AI, afwijking detectie en geïntegreerde bedreigingsdetectie. Op die manier kan er snel achterhaald worden en gecommuniceerd worden op het moment dat er ongebruikelijke activiteiten plaatsvinden.

Technische veiligheid bij Bitvavo

Zoals hierboven besproken is zijn er meerdere maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat er intern alles aan gedaan wordt om jouw crypto vermogen te beschermen. Naast de interne maatregelen worden er ook maatregelen getroffen voor externe aanvallen. Denk hierbij aan hackers die zwaktes in de code zoeken om in te breken of een aanval willen inzetten om de server offline te halen. Bitvavo heeft maatregelen getroffen om zichzelf hiertegen te weren, dit noemen we ook wel de technische veiligheid bij Bitvavo.

Security Audits

De broker bestaat uit geschreven codetaal. De codetaal waar de broker in is geschreven wordt na elke wijziging gecontroleerd door meerdere IT-beveiligingsspecialisten. De systemen van Bitvavo worden onderworpen aan penetratietest, om zodoende de stabiliteit en het veiligheidsniveau van Bitvavo te behouden.

Back-upservers

Bitvavo wil een betrouwbare en ononderbroken toegang garanderen. De broker met daarbij horende belangrijke diensten worden in meerdere zones gehost met automatische failovers. Automatische failovers houdt in dat er bij een storing het verkeer automatisch wordt omgeleid naar een back-upserver. Jij als consument ervaart geen verschil met de originele- of de back-up server.

Datacenters met certificaten

Bitvavo maakt gebruik van datacenters die zijn gecertificeerd. De datacenters waar Bitvavo gebruik van maakt hebben: ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 en SOC 1 – 3 certificaten. Doordat de datacenters voldoen aan deze normen, kan Bitvavo een uitstekende veiligheids- en compliance niveau bereiken voor de cloud infastructuur.

Bitvavo Review: Toezichthouders

eToro review Toezichthouders

Sinds 21 mei 2020 dienen aanbieders van diensten voor het wisselen van cryptovaluta en aanbieders van cryptowallets een registratie te hebben bij De Nederlandsche Bank (DNB) in verband met de anti-witwasrichtlijn.

Het gevolg van de toezicht vanuit DNB is dat gebruikers mogelijk meer stappen moeten doorlopen in verband met de verificatie van persoonsgegevens. Bitvavo streeft ernaar om zo goed mogelijk te blijven voldoen aan de aankomende wet- en regelgeving omtrent regulering van brokers die handelen in digitale valuta.

Bitvavo staat enkel onder toezicht van DNB ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme. De stabiliteit van het financiële stelsel van Bitvavo wordt niet onder toezicht van DNB gecontroleerd. Ook de staat Bitvavo niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. Er wordt geen toezicht gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s. Er is geen sprake van consumentenbescherming.

Wat betekent dit voor gebruikers van Bitvavo?

Doordat Bitvavo niet onder prudentieel toezicht staat van DNB en niet onder gedragstoezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten, heeft Bitvavo vrijwel alle vrijheid om te doen en laten wat ze willen.

Bitvavo kan zelf kiezen welke financiële producten ze aanbieden zonder het belang van de consument daarin mee te wegen. Er is namelijk geen onafhankelijke partij die hen hierop controleert. Daarnaast heeft Bitvavo de mogelijkheid om het vermogen van consumenten op onverantwoordelijke wijze te beschermen, zonder dat daar een derde partij in oordeelt en bestraft.

De conclusie die we hieruit kunnen trekken is dat Bitvavo te veel vrijheid heeft. Als consument wordt je minder goed beschermd dan bij brokers die wel onder gedragstoezicht staan van DNB en Autoriteit Financiële Markten.

Bitvavo Review: Klantenservice

Als je een vraag hebt, dan wil je natuurlijk zo goed en snel mogelijk worden geholpen. De verwachtingen van jij als klant van een broker zijn erg hoog. Brokers beheren vaak een groot deel van onze financiën en daardoor verwachten wij als gebruikers ook snel en degelijk te worden geholpen. Het is een stukje betrouwbaarheid wat een broker dient uit te stralen. Om de klantenservice te beoordelen bekijken we de mogelijkheden die we hebben om antwoord te krijgen. Bij het hebben van een vraag zijn er drie mogelijkheden om een antwoord te krijgen op je vraag:

 1. Helpcentrum
 2. LiveChat
 3. E-mail

We proberen alle mogelijkheden eens uit om te kijken hoe lang het duurt voordat we antwoord krijgen op onze vraag. De vraag die we in dit onderzoek gaan stellen is “Er is een mislukte inlogpoging op mijn account, wat moet ik doen?”

Helpcentrum van Bitvavo

Het helpcentrum is het eerst scherm waar we terecht komen op het moment dat we vanuit het menu navigeren naar “Support”. Het helpcentrum is een uitgebreide pagina met alle veel gestelde vragen en antwoorden. Hier kun je alles vinden omtrent het gebruik van de broker en problemen waar je mogelijk tegen aan kunt lopen. Via het helpcentrum heb ik binnen 1 minuut antwoord op mijn vraag gekregen.

Bitvavo review - Helpdesk

LiveChat van Bitvavo

Bitvavo review - Chatten 2

De LiveChat is een support functie van Bitvavo waarmee je direct kunt chatten met een medewerker van Bitvavo. Vanuit elke scherm binnen het platform van Bitvavo heb je rechtsonder de pagina een blauwe knop met “Chatten”. Door op deze knop te klikken klapt er een venster open waar je jouw gegevens in kunt vullen en je vraag kunt schrijven.

Zodra jouw chat begint, dan krijg je direct te maken met ‘Chatbot’. Je weet al wel hoe laat het is, geautomatiseerde antwoorden en geen maatwerk hulp. Dit is precies waar ik tegenaan liep tijdens het gebruik van de live chat functie. De chat is vervolgens op de volgende wijze afgesloten.

De LiveChat is geopend op werkdagen tussen 10:00 en 17:00 uur en is gesloten in het weekend. Ik probeerde de chatfunctie uit om 10:15 uur en helaas is er in tegenstelling met de belofte geen live gesprekspartner die mij antwoord geeft op mijn bericht. Het gebruik van de LiveChat kostte me 5 minuten en heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

E-mail van Bitvavo

E-mail van Bitvavo

Tot slot neem ik de proef op de som en stuur ik een mail naar de support van Bitvavo, namelijk support@bitvavo.com, met dezelfde vraag.

Er zijn een aantal instructies waar je mail aan moet voldoen. Zo moet de mail worden verstuurd met het e-mailadres waarmee jouw Bitvavo account is geregistreerd ter verificatie. Daarnaast vraagt Bitvavo om zoveel mogelijk informatie in één keer te versturen in de mail. De supportafdeling van Bitvavo mail is aanwezig op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.

Bitvavo review - Mailen

Na het verzenden van de mail is er een ticket aangemaakt en ontvang ik een bevestiging op de mail. Het streven van Bitvavo is om mails te beantwoorden binnen 12 werkuren.

Binnen 75 minuten kreeg ik een inhoudelijke reactie op mijn mail met alle nodige instructies die ik nodig heb om te controleren in hoeverre mijn account bij een data lek is betrokken en hoe ik mijn eigen account goed kan beschermen. De klantenservice over de mail van Bitvavo is, in tegenstelling tot de live chat, een groot succes!

Bitvavo Review: Mobiele app

Je wilt waarschijnlijk naast de desktop versie van Bitvavo ook de mobiele applicatie graag gebruiken. Voordat je de app installeert wil je eerst weten hoe goed de app functioneert en wat je er allemaal mee kunt. Ik test de app eerst zelf volledig uit en zoek dan vervolgens uit hoe andere gebruikers de app hebben ervaren.

Beveiliging van de Bitvavo app

Bij het openen van de app merk ik gelijk weer hoe hoog de veiligheid in het vaandel staat bij Bitvavo. Je dient bij het toevoegen van de mobiele device aan je account eerst te verifiëren dat jij het bent. Je ontvangt een mailtje waarmee je moet bevestigen dat jij het bent. Zodra je dit hebt bevestigd dien je een verificatieproces op je telefoon aan te maken. Dit kan een vingerafdruk scan zijn, een 5-cijferig pincode of allebei. Als je de volgende keer inlogt op je Bitvavo app dien je de verificatie weer te voltooien.

Gebruiksvriendelijkheid van de Bitvavo app

De app is erg overzichtelijk en eenvoudig. Je hebt 4 hoofdmenu’s. De hoofdmenu opties worden hieronder verder beschreven.

 1. Home: In het ‘Home’ scherm vind je alle coins die worden verhandeld binnen Bitvavo. Hier kun je ook zoeken op specifieke coins en zie je ook de prijzen van de munten op dat moment.
 2. Credits: In het ‘Credits’ scherm zie je precies wat het tegoed is wat op je account staat. Je kunt eenvoudig met 1 druk op de knop geld storten of opnemen.
 3. Alerts: In het ‘Alerts’ scherm kun je precies zien welke alerts je hebt ingeschakeld. Je kunt alerts inschakelen voor als een munt een bepaalde prijs wordt. Op die manier kun je goede instapmomenten voor jezelf creëren.
 4. Account: In het ‘Account’ scherm kun je al je accountinstellingen terugvinden. Denk hierbij aan je persoonlijke gegevens, transactiegeschiedenis, bankgegevens, etc.

Grafiekensoftware van de Bitvavo app

De grafiekensoftware is de software waarmee de koers van een valuta wordt weergegeven in een grafiek. In het geval van de Bitvavo app is de grafiekensoftware extreem minimalistisch, what you see is what you get. Je kunt de koers van een munt bekijken in een aantal vooraf geselecteerde tijdframes:

Bitvavo review - Grafiekensoftware app
 • Afgelopen uur;
 • Afgelopen 24 uur;
 • Afgelopen week;
 • Afgelopen maand;
 • Afgelopen jaar.

Je zit binnen de app vast aan deze tijdframes. Wil je dus inzoomen op een periode van een maand geleden, dan kan dit niet. Je kunt in dat geval alleen kijken naar het afgelopen jaar en vanaf daar de tijdframe bekijken.

Wat je in de afbeelding ziet is een ‘normale’ weergave, een lijngrafiek. Naast deze weergave zijn er helaas geen andere mogelijkheden om de grafiek weer te geven. Ik mis zelf de mogelijkheden om candle-sticks te kunnen zien en het aantal kopers en verkopers. Doordat deze informatie niet wordt weergegeven kun je niet het sentimenten bepalen waar de markt op dat moment inzit. De grafiekensoftware van Bitvavo is hierdoor voor de meer ervaren belegger karig. Voor een startende belegger kan dit wel voordelig zijn doordat het makkelijk in gebruik is zonder een overload aan informatie.

Wat zeggen gebruikers over de Bitvavo app?

De mening van alle gebruikers van de Bitvavo app geeft een extra verhelderend beeld over hoe goed de app functioneert. Zo is er een duidelijk verschil te zien in hoe gebruikers de app op de Apple ervaren ten opzichte van de app op de Play Store. De apps hebben gezamenlijk meer dan 2.500 beoordelingen verzameld. Hieronder zoeken we voor je uit hoe goed beide apps functioneren volgens de gebruikers.

Bitvavo app voor de Apple

Bitvavo review - Apple App review

De Bitvavo app voor de Apple heeft in totaal 740 beoordelingen ontvangen. Met een gemiddelde cijfer van een 3,3 / 5 scoren ze een voldoende. Over het algemeen zijn gebruikers erg positief over het gemak waarmee de app functioneert. De kritische geluiden komen voornamelijk van bugs die zich soms binnen de app voordoen. Zo komt het voor dat het inlogscherm blijft hangen, waardoor sommige gebruikers niet meer in kunnen loggen. We zien echter wel dat de developers hier snel op reageren en direct zoeken naar een oplossing met de gebruiker. Dit ziet er erg positief uit.

Bitvavo app voor de Samsung

Bitvavo review - Samsung App review

De Bitvavo app van de Play Store heeft meer dan het dubbele aantal downloads dan de Bitvavo app van de Apple store. Meer dan 1.700 gebruikers hebben een beoordeling geplaatst op de Play Store en de app scoort een gemiddelde van 2,2 / 5. De lage beoordeling heeft met name te maken met een update van de app die heeft plaatsgevonden in november 2021. De app zou volgens gebruikers slechter functioneren dan voor de update. De mobiele app stuurt je soms door naar de browser variant van het platform. Laat de browser variant van het platform nou enorm tegenvallen. Het resultaat is een erg lage beoordeling. We zien ondertussen dat de developers de nieuwste update hebben teruggedraaid en dat er de laatste dagen weer positieve reviews worden geschreven.

Conclusie Bitvavo app

Over het algemeen ben ik tevreden over de app. Het is vooral voor beginnende beleggers een erg fijn platform om te gebruiken. Je ziet dat er vooral gekeken is naar het maximaliseren van de simpliciteit van het verhandelen van crypto. Doordat het zo simpel is, kun je als ervaren belegger het gevoel hebben dat de app van te weinig informatie voorziet. Verder heeft de mobiele app van Bitvavo nog hier en daar wat bugs, waardoor het niet perfect verloopt voor alle gebruikers. Aan de andere kant zien we dat de developers proactief reageren op feedback. Daarmee kunnen we aanname doen dat ze hun best doen om de app continu te verbeteren.

Bitvavo markten

Bitvavo biedt op de dag van vandaag, januari 2023, 156 verschillende cryptovaluta aan. Bitvavo heeft in het verleden laten zien dat ze in extreem hoog tempo het aanbod te vergroten. Het is daardoor zeer waarschijnlijk dat wanneer je dit leest, de broker nog meer verschillende cryptovaluta heeft toegevoegd aan haar assortiment. Een aantal van de bekendere coins die Bitvavo aanbiedt zijn: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Cardano, Dogecoin en VeChain. Naast deze coins biedt Bitvavo nog 150 andere cryptovaluta aan. Bekijk hieronder alle cryptovaluta die op dit moment via Bitvavo worden verhandeld.

Bitcoin, Ethereum, Request Network, The Sandbox, Shiba Inu, Decentraland, Aion, Cardano, Avalanche, VeChain, Ripple, Solana, Loopring, Enjin, Fantom, Basic Attention Token, Holo, Oasis Network, Polkadot, Polygon, Curve, My Neighbor Alice, WINkLink, Chainlink, Chromia, STORJ, Ankr, Livepeer, Automata Network, Chiliz, Litecoin, Binance Coin, Dogecoin, Tether, The Graph, Aavegotchi, ICON, SuperFarm, COTI, VeThor Token, LTO Network, Arweave, Cartesi, Power Ledger, FTX Token, Celer Network, District0x, Komodo, Fetch.ai, IOTA, Reserve Rights, Origin Protocol, Stellar, Golem, 1inch, Algorand, Aelf, Axie Infinity, Lisk, Zilliqa, Mask Network, Quant, Polymath, Bitcoin Cash, StormX, Smooth Love Potion, DigiByte, Ethereum Classic, Filecoin, Helium, Audius, Dent, Civic, Tezos, Tron, iExec RLC, Marlin Protocol, Waltonchain, Yearn Finance, Orchid, Linear, EOS, USD Coin, 0x, SushiSwap, OMG Network, Aave, REN, Injective Protocol, Nebulas, Pundi X, Verge, SKALE Network, Voyager Token, NULS, Ark, AdEx, Swipe, Tellor, Reef, Streamr, Loom Network, Nano, Ocean Protocol, Ontology, Steem, Utrust, Aragon, Balancer, Qtum, PancakeSwap, Akropolis, NEO, Waves, Compound, Litentry, Uniswap, Keep Network, NKN, Vertcoin, NuCypher, Kusama, Ravencoin, Kyber Network, NEM, Synthetix, UMA, Band Protocol, Serum, Clover Finance, Alpha Finance Lab, DFI Money, IOST, Bitcoin SV, Maker, BarnBridge, Status, Mirror Protocol, Metal, Gnosis, Phala Network, Dai, Decred, TomoChain, DIA, Enzyme, Bancor, Rally, Forth, Ontology Gas, Just, Numeraire, Augur, Gas, Stratis, Perpetual Protocol.

Of bekijk de meest up-to-date cryptovaluta lijst op Bitvavo!

Verhandelde volume van Bitvavo

Het is belangrijk om de grootte van de handelsvolume te weten, zodat je weet hoe stabiel de liquiditeit is van de verhandelde coins. Er wordt op het moment van schrijven van dit artikel dagelijks voor zo’n € 650 miljoen aan cryptovaluta verhandeld via Bitvavo. Omgerekend wordt er gemiddeld zo’n € 30 miljoen aan crypto verhandeld per uur. Deze volume intensiteit draagt eraan bij dat de liquiditeit van de coins hoog genoeg zijn om ongebruikelijke spikes te voorkomen. Als je de precieze handelsvolume van elke cryptovaluta van Bitvavo wil bekijken, kijk dan eens op CoinMarketCap.

Bitvavo Review: Kosten

Voor het gebruiken van Bitvavo betaal je 3 verschillende kosten: Als je een transactie uitvoert, dan betaal je transactiekosten. Wanneer je euro’s op je Bitvavo rekening stort betaal je stortingskosten en op het moment dat je crypto of euro’s wilt opnemen, dan betaal je opnamekosten. Hoeveel kosten je precies betaalt leggen we hieronder verder uit.

Bitvavo transactiekosten

Er zijn 2 verschillende vormen van transactiekosten, namelijk de ‘Taker fee’ en de ‘Maker fee’. De Maker verwijst naar de gebruiker die een koop- of verkooporder plaatst zonder dat die order direct uitgevoerd wordt. Als maker heb je een order geplaatst die onderdeel wordt voor het vaststellen van de prijs van de markt. Takers verhandelen de prijzen die door de markt zijn vastgesteld.

Voorbeeld: Maker zet een verkooporder van 1 Ethereum voor €4.000. Taker koopt vervolgens die ene Ethereum van de Maker voor €4.000.

De Maker betaalt de laagste transactiekosten, namelijk 0,15% van het volledige bedrag. De Taker betaalt de hogere transactiekosten, namelijk 0,25%. Je krijgt korting op je transactiekosten op het moment dat je in de afgelopen 30 dagen meer dan €100.000 aan crypto hebt verhandeld. In het tabel hieronder vind je de exacte kortingsregels.

Volume (30 dagen)Taker feeMaker fee
€ 0 - € 100.0000,25%0,15%
€ 100.000 +0,20%0,10%
€ 250.000 +0,16%0,08%
€ 500.000 +0,12%0,06%
€ 1.000.000 +0,10%0,05%
€ 2.500.000 +0,08%0,04%
€ 5.000.000 +0,06%0,04%
€ 10.000.000 +0,05%0,03%
€ 25.000.000 +0,04%0,03%

(Bron: Bitvavo)

Bitvavo stortingskosten

Wanneer je geld op je rekening stort dan betaal je daar stortingskosten voor. De hoogte van de stortingskosten is afhankelijk van de betaalmethode die je gebruikt. Voor iDEAL, Bancontact en SEPA Bank transfer betaal je geen stortingskosten en is het storten dus volledig gratis. Hieronder vind je alle betaalmethodes en bijbehorende stortingskosten.

BetaalmethodeVaste kostenVariabele kostenLimiet
iDEAL€ 0,000,00%€ 10.000
Bancontact€ 0,000,00%€ 10.000
SEPA Bank transfer€ 0,000,00%-
SEPA Instant transfer€ 0,000,00%€ 15.000
MyBank€ 0,001,50%€ 5.000
EPS Überweisung€ 0,001,75%€ 1.000
Giropay€ 0,001,75%€ 1.000

(Bron: Bitvavo)

Bitvavo uitbetalen

Op het moment dat je jouw cryptovaluta wilt opnemen, dan betaal je daar een deel van de cryptovaluta voor als opname fee. De kosten van de opname fees verschillen enorm van elkaar. Om maar een voorbeeld te noemen: Als je AAVE opneemt, dan betaal je omgerekend zo’n €20 voor het opnemen van je coins. Op het moment dat je Nano opneemt, dan betaal je omgerekend nog minder dan €0,01. Het is daarom belang dat je tijdens het opnemen van cryptovaluta eerst even goed kijkt hoe je dit het goedkoopst kunt opnemen. Een overzicht van alle munten en bijbehorende opnamekosten vind je in het tarievenoverzicht van Bitvavo.

Bitvavo Review: Grafiekensoftware

Bitvavo review - Grafiekensoftware desktop

Om de grafiekensoftware van Bitvavo te kunnen zien, dien je vanaf de desktop te navigeren naar ‘geavanceerd’. Je komt dan in een donkere scherm terecht met candlesticks, bookmarks, trades, depth en je hebt een ruimte waarin je zelf aan- en verkopen kunt doen. Dit is de officiële tradingsoftware van TradingView ingebouwd in Bitvavo.

Bitvavo review - Grafiekensoftware desktop indicators

Voor de beginnende belegger kan het nogal een shock zijn, omdat je waarschijnlijk veel dingen die je ziet niet kent en daardoor niet begrijpt. Voor ervaren traders is dit juist een scherm waar je erg gelukkig van wordt. De grafiekensoftware van Bitvavo voorziet je van meer dan 50 verschillende indicatoren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om jouw grafiek te beweren op meer dan 10 verschillende manieren. De meest gangbare indicatoren en tools zijn bij Bitvavo inbegrepen. Daarnaast is de koers van de crypto altijd real-time, waardoor je handelt tegen de huidige prijsactie.

Als je wilt traden in crypto, dan is Bitvavo waarschijnlijk een erg geschikte broker voor jou om te traden. Een account aanmaken bij Bitvavo is gratis! 

Bitvavo Review: Conclusie

Alle tools van Bitvavo zijn meegenomen in deze review en zijn beoordeeld. In onderstaande tabel zie je welke beoordeling wij geven aan alle onderdelen van Bitvavo.

BitvavoBeoordeling
Kernwaardes (Missie & visie)5 / 5
Veiligheid4 / 5
Klantenservice4 / 5
Mobiele app3 / 5
Cryptovaluta aanbod4 / 5
Kosten4,5 / 5
Grafiekensoftware (Desktop)4,5 / 5
Algehele score4,1 / 5

Wij kunnen met deze resultaten stellen dat Bitvavo er alles aan doet om een veilige broker te zijn die proactief bezig is met het uitbreiden van hun assortiment. De grafiekensoftware in samenwerking met TradeView in combinatie met de lage transactiekosten is een enorm voordeel voor traders.

Bitvavo scoort een dikke 4,1 (!) van de 5. Wij bevelen Bitvavo aan aan onze vrienden en familie.

eToro review - Logo
eToro is door Beter Beleggen uitgeroepen tot de beste broker van 2023

Meld je aan en begin binnen enkele minuten met beleggen over de hele wereld tegen lage tarieven.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties