DEGIRO Review Logo 2

DEGIRO Review [2022] – Is DEGIRO een geschikte broker voor mij?

  • Klantenservice
  • Kosten
  • Aandelen aanbod
  • Mobiele app
  • Grafiekensoftware (Desktop)
4.7/5Overall Score

Disclaimer: Met beleggen kun je je inleg verliezen.

Je kiest een broker met het idee dat je er maximaal rendement uithaalt. Daarom maak je een weloverwogen keuze en verdiep je je in één van de meest populaire brokers van Nederland: DEGIRO.

Als je als belegger weinig transacties doet en voor de lange termijn belegt, dan is het logisch om te kiezen voor een broker waarbij je lage maandelijkse kosten hebt. Als je dit niet doet, dan kan het zomaar eens zijn dat je over de strekking van een aantal jaren duizenden euro’s te veel betaalt. In DEGIRO review laat ik zien waarom deze broker uitstekend geschikt is voor lange termijn beleggers.

In dit artikel nemen we een duik in de broker DEGIRO: Waar staan ze voor? Verder analyseren en beoordelen we het aanbod van DEGIRO: Aandelen, ETF’s en de kernselectie en kosten die gebruikers maken. We geven antwoord op de vraag "Hoe hoog zijn de kosten bij DEGIRO vergeleken met andere brokers?". Wil je dus van A tot Z weten wat DEGIRO jou te bieden heeft? Lees dan gauw deze DEGIRO review verder!

Tip: Als je weinig transacties doet en vooral in ETF’s belegt kun je jouw kosten minimaliseren. DEGIRO biedt een selectie van 200 commissie-vrije ETF’s (kernselectie). Door te beleggen in ETF's van de kernselectie houd je jouw kosten laag en verhoog je daarmee jouw rendement.

Specs
  • Bedrijfsnaam:
    flatexDEGIRO
  • Toezichthouder(s):
    Autoriteit Financiële Markten
    Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht
  • Adres: Amstelplein 1
    1096 HA, Amsterdam
  • Land: Nederland
Pros
  • Extreem lage kosten
  • Toegang tot markten wereldwijd
  • Overzichtelijk en eenvoudig platform
  • Gevestigd op Nederlandse bodem
  • Onder toezicht van een Europese regulator (BaFin)
  • Eigen bankrekeningnummer (dus recht op depositogarantie)
  • Toegang tot een selectie van 200 commissie-vrije ETF’s
Cons
  • Amerikaanse ETF's zijn niet verkrijgbaar
  • Grafiekensoftware is basic
  • Mobiele applicatie is basic

DEGIRO review: Het bedrijf

Als jij als particuliere belegger op de beurs effecten wilt kopen of verkopen, heb je een broker nodig. Beurzen werken namelijk uitsluitend met professionele partijen die een vergunning hebben. Als je dus wilt handelen op de beurs heb je een beleggingsrekening nodig bij een broker zoals DEGIRO. Deze partij geeft je toegang tot de beurs. DEGIRO lanceerde in 2013 haar online broker in Nederland. Sindsdien is het platform uitgerold over 18 Europese landen. DEGIRO zorgt ervoor dat het voor consumenten zoals jij en ik mogelijk is om te handelen in effecten. Jij als consument krijgt toegang tot het online beleggingsplatform van DEGIRO waarmee je inzage en overzicht hebt in de wereldwijde beurzen en beleggingen. Aan de hand van verschillende ’technische analyse’-tools die DEGIRO aanbiedt kun je ook nog extra informatie verzamelen die je helpen bij het maken van de juiste beleggingskeuzes.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

Missie & Visie

DEGIRO wil een wereld creëren waarin beleggen volledig is gedemocratiseerd en toegankelijk voor iedereen die zelfstandig de leiding wil nemen over zijn of haar financiële toekomst op een verantwoordelijke en slimme manier. Dit doen ze door hun missie na te jagen:

“Mensen in staat stellen om de slimste zelfstandige belegger te worden die ze kunnen zijn. Door het creëren van hoogwaardige, kostenefficiënte, transparante en toegankelijke beleggingsplatforms en -diensten.”

DEGIRO volgt deze missie op door 4 kern-beloftes te doen naar al hun klanten, namelijk:

Toegang tot markten wereldwijd

DEGIRO biedt toegang tot markten wereldwijd aan. Naast de gebruikelijke markten: Europa en Amerika, biedt DEGIRO haar klanten ook toegang tot markten in Australië, Japan, Hong Kong en nog veel meer landen wereldwijd.

Flexibel platform

Doordat DEGIRO zelf hun eigen beleggingsplatform hebben ontwikkeld, geeft hen dit de vrijheid om zelf tot in detail aanpassingen door te voeren. Op basis van de wensen van gebruikers kunnen ze alle nodige aanpassingen doen om op die manier de klanten steeds beter te bedienen.

Lage kosten

Door efficiëntie en schaalvoordelen te combineren kan DEGIRO binnen de financiële sector zeer lage tarieven aanbieden. Door wereldwijd actief te zijn en te blijven groeien kunnen ze de kosten voor de gebruikers verder verlagen en blijven investeren in een betere dienstverlening.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

DEGIRO review: Overname door Flatex

DEGIRO Review - FlatexDEGIRO

DEGIRO werd in 2021 overgenomen door Flatex. FlatexDEGIRO is hiermee de grootste online ‘execution-only’ broker in Europa geworden. DEGIRO was als individu een broker zonder bankvergunning. Dit betekent dat je via DEGIRO kon beleggen, zonder dat je een DEGIRO bankrekening hebt waar je geld op stort. Als jij als belegger dus een bedrag op je account had staan, dan stond dit niet op een bankrekening. Dit geld werd geïnvesteerd in een geldmarktfonds, dit is een soort beleggingsfonds. De geldmarktfonds wordt gebruikt als alternatief voor bankdeposito’s. Geldmarktfondsen bieden snelle liquiditeit en heeft een stabiele waarde. De fonds wordt gezien als een veilige keus voor kortetermijnbeleggingen van grote hoeveelheden contant.

Met de komst van Flatex heeft het concern FlatexDEGIRO nu wel een bankvergunning. Voor jou als consument betekent dit dat als je je aanmeld bij FlatexDEGIRO, je ook een bankrekeningnummer krijgt waar je jouw financiële middelen op stort. Wat het voordeel is dat je een bankrekeningnummer hebt leggen we hieronder verder uit.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

Nieuwe situatie: Wel een bankvergunning

Doordat DEGIRO nu is gefuseerd met Flatex betekent dit dat ze nu beschikken over een bankvergunning, waardoor financiële buffers gewoon kunnen worden bewaard op de eigen rekening van de belegger. Beleggers hebben hierdoor 2 grote voordelen gekregen:

  1. Geldmarktfonds: Het risico van speculatief verhandelen via geldmarktfondsen is niet meer nodig met een eigen rekening.
  2. Depositogarantie: Een bijkomend voordeel van een eigen rekening is dat dankzij de overname van Flatex zij nu meedoen met de depositogarantiestelsel van de BaFin (dit is de Duitse equivalent van de AFM). Een depositogarantiestelsel houdt in dat rekeninghouders bij een faillissement recht hebben op een vergoeding tot €100.000. Deze garantie zorgt ervoor dat je als gebruiker extra zekerheid hebt door een derde partij.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

DEGIRO Review: Veiligheid

eToro review Toezichthouders

Door de overname van Flatex is FlatexDEGIRO de grootste ‘execution-only’ broker geworden in Europa. Ruim 1,25 miljoen beleggers maken gebruik van DEGIRO. Dit type social-proof zegt al iets over de waardering die de broker geniet. Maar wat we nu werkelijk willen weten: “Hoe gaat DEGIRO om met mijn vermogen?” en “Als er bij DEGIRO nu sprake is van een faillissement, welke garanties hebben beleggers dan?”

In dit onderdeel kijken we naar de mogelijkheden om te kiezen voor een standaard- of custody profiel en wat dit voor invloed heeft op de veiligheid van jouw vermogen. Verder verdiepen we ons in de garanties die je bij DEGIRO hebt als consument: Het beleggerscompensatiestelsel en depositogarantiestelsel.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

Standaard- of Custody profiel: Wat is beter?

Wanneer je voor het eerst een account aanmaakt bij DEGIRO, vragen ze direct vanaf het begin of je een basic profiel of een custody profiel wilt hebben. Wanneer je voor een specifiek profiel kiest, dan kun je dit achteraf niet meer veranderen. Lees hieronder wat elk profiel precies betekent.

Standaard profiel

Bij een standaard profiel laat je jouw effecten uitlenen aan andere gebruikers van DEGIRO via CFD’s. DEGIRO verdient hierdoor geld met jouw aandelen. Om gebruikers te compenseren hoef je geen dividendkosten te betalen en heb je hier dus zelf financieel voordeel bij in ruil voor het risico.

Custody profiel

Bij een custody profiel leen je jouw aandelen niet uit aan andere gebruikers van DEGIRO. Doordat DEGIRO minder van jouw effecten kan profiteren, compenseer je dit door wel dividendkosten te betalen.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

Wat is het uitlenen van aandelen?

Uitlenen van aandelen wordt ook wel ‘securities lending’ genoemd. Securities lending is gebruikelijk in de beleggingswereld. Jouw aandelen worden uitgeleend aan een derde partij. De derde partij verkoopt ze in de hoop ze later tegen een lagere prijs terug te kopen. Dit zijn beleggers die ‘short’ gaan met een CFD (Contract For Difference). Hiermee speculeren ze dus op een daling van de koers. De belegger die short gaat, leent jouw aandelen door middel van een CFD en betaalt rente over deze lening. DEGIRO profiteert van de rente en kan daarmee jou als gebruiker compenseren. Dat lijkt op een mooie win-win situatie, toch? Laten we dieper ingaan op de veiligheid hiervan.

Hoe veilig is securities lending?

Als de lenende partij failliet gaat, ben jij dan al je aandelen kwijt die je hebt uitgeleend? Het korte antwoord: “Nee.” DEGIRO heeft daar iets op bedacht. Het risico van het uitlenen van aandelen wordt verspreid over alle gebruikers met een standaard profiel. Mocht dit dus gebeuren, dan betaal jij net als alle andere standaard profielen een deel van het verlies.

Securities lending is in het verleden altijd goed gegaan. CFD’s openen en sluiten automatisch op het moment dat de CFD-nemer onvoldoende saldo heeft om de CFD geopend te houden. Dit is de eerste ‘zekerheid’ dat je hebt. Een risico is een fout in het systeem, waardoor de CFD niet automatisch wordt gesloten zoals het wel zou moeten. In dat geval springt DEGIRO bij en betalen zij de kosten die zijn gemaakt door deze fout.

Als DEGIRO failliet gaat, wat gebeurd er dan? In dat geval kan DEGIRO jouw geld niet meer terug betalen. Hoe groot de kans is dat dat gebeurd? Extreem klein, maar natuurlijk niet onmogelijk. In deze worst-case scenario heb je altijd nog recht op de beleggerscompensatie en de depositogarantie.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

DEGIRO & Beleggerscompensatie

Op het moment dat een broker niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, dan is er sprake van een faillissement. Als jij als belegger geld hebt belegd via die broker, ben je dan je geld kwijt? Het korte antwoord is: “Ja, maar je hebt recht op een vergoeding.” 

DEGIRO staat onder toezicht van de BaFin. De BaFin staat garant voor beleggers door middel van een beleggerscompensatie in dit soort situaties. Door het beleggingscompensatiestelsel heb je als belegger recht op een compensatie van 90% van de activa. Het bedrag wat binnen het beleggerscompensatiestelsel wordt uitgekeerd gaat tot een maximum van €20.000 per persoon en per instelling.

Een voorbeeld van het limiet van de beleggerscompensatie: Als een rekening twee rekeninghouders heeft, dan gaat de beleggingscompensatiestelsel tot een bedrag van €40.000.

De compensatie voor DEGIRO is geregeld door de BaFin. De BaFin is het Duitse equivalent van de Nederlandse AFM. Zij beschermen jou als consument op het moment dat je door dit soort zaken geld verliest. Meer informatie over deze compensaties vind je op de website van de BaFin.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

DEGIRO & Depositogarantie

Wanneer de broker met bankvergunning niet meer kan voldoen aan de betalingsverplichtingen, dan heb jij als rekeninghouder recht op een depositogarantie. Door deze garantie hebben spaarders een garantie op het geld wat ze op hun rekening hebben staan tot €100.000. Flatex en DEGIRO zijn gefuseerd waardoor ze allebei onder de bankvergunning van Flatex vallen. Doordat DEGIRO nu ook een bankvergunning heeft, heb je als DEGIRO consument ook recht op een depositogarantie die door de BaFin is geregeld.

DEGIRO Review: Aanbod

Je krijgt met DEGIRO toegang tot beurzen, verspreid over 30 verschillende landen. Het overgrote deel van deze beurzen zitten gevestigd in Europa. De overige landen waar DEGIRO actief in is zijn: China, Singapore, Tokyo, Australië, de Verenigde Staten en Canada. Met DEGIRO heb je dus een wereldwijde spreiding aan beleggingsmogelijkheden.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

Aandelen van DEGIRO

Je krijgt met DEGIRO toegang tot aandelen in alle landen waar DEGIRO actief is. Je krijgt toegang tot: Alle landen in Europa en Noord-Amerika. Daarnaast krijg je toegang tot een aantal beurzen in Azië en Oceanië. Hieronder vind je de lijst met alle landen waar je via DEGIRO in kunt beleggen.

ContinentLand
EuropaBelgië, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland
Noord-AmerikaVerenigde Staten, Canada
AziëHongkong, Japan, Singapore
OceaniëAustralië

Een aantal populaire aandelen waar je in kunt beleggen via DEGIRO zijn: Shell, Alibaba, Tesla, GameStop, Meta, Apple en NIO.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

Hoe goed is het ETF-aanbod van DEGIRO?

Het ETF-aanbod van DEGIRO is een stuk beperkter dan het aandelenaanbod. Zo bied DEGIRO alle ETF’s aan die in de EU worden uitgegeven. De andere beurzen waarin je ETF’s kunt verhandelen zijn: Azië (Hong Kong) en Oceanië (Singapore). Veel Amerikaanse ETF’s zijn niet verhandelbaar via DEGIRO. Een aantal bekende ETF’s kunnen worden gekocht door middel van trackers die specifieke ETF’s volgen. Denk hierbij aan Vanguard die de MSCI World en de S&P 500 ETF’s volgen. Hierdoor is er toch nog veel mogelijk bij het kopen van bekende ETF’s.

DEGIRO biedt meer dan 5 duizend verschillende ETF’s aan via het platforn. Heb je een ETF op het oog? Zoek de aanbieder dan in de lijst hieronder om te weten of DEGIRO ETF’s opneemt van die specifieke aanbieder.

ETF Aanbieders via DEGIRO

Alpha Asset Management, Amundi, BBVA Asset Management, BMO Global Asset Management, BNP, Commerzbank, Concept Fund Solutions, Credit Suisse, Db x-trackers, Deka ETFs, Deutsche Asset Management S.A., ETF Securities, Easy ETF, Etc DB, Fidelity, First Trust Global, Franklin Templeton, FundRock, GO UCITS ETF Solutions, HSBC, Hanetf Icav, Huntington Strategy Share, Invesco Powershares, JPMorgan, Kraneshares, Legal & General Investment Management, Lyxor, Market Access, Ossiam, Pimco, RBS, RoboGlobal, Russell ETF, State Street Global Advisors, Seligson & Co, Source, Sprott, Structured Invest SA, Think UBS E-tracs, UBS-ETF, UniCredit, VanEck, Vanguard, WistomTree, Xact, Xtrackers II, ZKB en iShares (Blackrock)

Met beleggen kun je je inleg verliezen

Wat is de kernselectie van DEGIRO?

DEGIRO biedt een selectie van 200 commissie-vrije ETF’s. Dit wordt de kernselectie van DEGIRO genoemd. De kernselectie wordt op basis van een ‘fair-use-policy’ zonder transactiekosten aangeboden. Dit betekent dat je elke kalendermaand één transactie kunt doen waar je geen transactiekosten voor hoeft te betalen. De meest verhandelde ETF’s uit de kernselectie vind je in het artikel Beste ETF’s van DEGIRO.

Deze ETF’s staan bekend als beleggingen die breed gespreid zijn qua branches en er alleen bedrijven inzitten met relatief veel eigen vermogen. De combinatie van een brede spreiding, hoge liquiditeit en geen transactiekosten, maakt het handelen in bovengenoemde ETF’s naar mijn mening één van de beste beleggingsopties voor beginnende beleggers.

Als je in één kalendermaand gebruik hebt gemaakt van een transactie zonder transactiekosten, dan kun je nog een tweede kosteloze transactie doen als de transactie dezelfde richting op gaat (koop/verkoop) en het om exact dezelfde ETF gaat als de eerste transactie. Op het moment dat je een tegengestelde transactie uitvoert binnen dezelfde ETF dan worden er normale transactiekosten in rekening gebracht.

(Update: Sinds december 2021 geldt er ook een minimale transactiewaarde van €1.000)

Met beleggen kun je je inleg verliezen

Praktijkvoorbeeld kosten bij het kopen van ETF kernselectie

Lees de volledige voorwaarden over de kernselectie hier.

Beperkingen in aanbod van DEGIRO

Het aanbod van DEGIRO qua aandelen is erg sterk. Door de wereldwijde dekking hebben ze voor de meeste beleggers voldoende keuze. Qua ETF’s is DEGIRO wat minder sterk.

Amerikaanse ETF’s worden steeds populairder door de sterke groei van Tesla en opkomende markten van AI. Hierdoor komen er steeds meer Amerikaanse guru’s die ETF’s aanbieden binnen deze branches, wat op dit moment helaas een beperking is van DEGIRO. DEGIRO werkt er wel hard aan om veelgevraagde ETF’s op het platform aan te bieden.

ETF’s van de Amerikaanse beurs worden namelijk niet aangeboden via DEGIRO. Dit heeft niet per see te maken met de broker, maar meer met de regelgevingen in Europa omtrent financiële producten. Brokers in Europa lopen tegen het probleem dat Amerikaanse ETF’s niet voorzien zijn van de juiste informatie om te worden opgenomen in het aanbod in Europa. Deze beperking is dus niet alleen bij DEGIRO, maar bij vrijwel alle Europese brokers.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

DEGIRO Review: kosten

Wil je bij DEGIRO beleggen? Houd dan rekening met kosten die erbij komen kijken als je gebruik maakt van het platform. Zo bekijken we de transactie-, dividend-, aansluitings-, valuta- en overboekingskosten. Verder kijken we hoe hoog of laag deze kosten zijn vergeleken met andere brokers.

In onderstaande tabel vind je een overzicht van alle kosten waar je mee te maken krijgt bij DEGIRO. De kosten die in dit tabel zijn opgenomen zijn geselecteerd op basis van de meest gebruikte effecten van de auteur. Onder de tabel vind je verdere toevoegingen aan deze kosten.

KostenpostenDEGIRO
TransactiekostenAandelen: €2,00
ETF's uit de kernselectie: €0,- (Voorwaarden van toepassing)
DividendkostenCustody profiel: 10% van het dividend OF €1 + 3% van het dividend. Laagste uitkomst is de kosten die je betaalt.
Standaard profiel: €0,-
AansluitingskostenEuronext Amsterdam: Gratis
Overige beurzen: €2,50 per beurs per jaar
Valutakosten€10 + 0,02%
Geldoverboekingskosten€0

Met beleggen kun je je inleg verliezen

DEGIRO transactiekosten

DEGIRO vs eToro Transatiekosten

Je betaalt bij DEGIRO vaste kosten en / of percentages. Dit is afhankelijk van het type effect dat je verhandeld.

  • Wanneer je veelvoorkomende effecten verhandeld, zoals Nederlandse of Belgische aandelen, dan betaal je een standaard tarief van €2,00.
  • Wanneer je ETF’s uit de kernselectie koopt, dan betaal je voor één transactie per maand geen transactiekosten – Voorwaarden van toepassing;

Wil je andere effecten verhandelen, zoals obligaties, opties en/of futures? Neem dan het tarievenoverzicht van DEGIRO eens goed door om te

Rekenvoorbeeld: Shell aandelen kopen ter waarde van €1.000,-

Je koopt Shell aandelen ter waarde van €1.000,- bij DEGIRO. Je betaalt in dit geval €2,00 = €2,00 aan transactiekosten.

Dividendkosten van een ‘Custody profiel’

Wanneer je dus kiest om niet deel te nemen aan securities lending, dan kies je automatisch voor een custody profiel. Je betaalt dan dividendkosten. Dividendkosten worden ook wel ‘corporate action kosten’ genoemd, die betaal je elke keer als je dividend krijgt uitgekeerd. Het bedrag wat je moet betalen is afhankelijk per dividenduitkering. Er wordt gekeken naar deze twee regels:

  • 10% van het totaal uitgekeerde dividend of;
  • €1 + 3% van het dividend

Het laagste bedrag wat uit deze twee berekeningen komt, dien jij te betalen als belegger. Dit is een extra kosten die je liever niet krijgt op het moment dat je een dividendbelegger bent. Wil je wat praktischer inzicht in wat dit aan kosten kan betekenen? Bekijk dan het rekenvoorbeeld hieronder.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

Rekenvoorbeeld 1: Vermogen van €10.000 met 2% dividend

Je hebt een belegd vermogen van €10.000 en ontvangt jaarlijks 2% dividend over dit bedrag, dat is €200 per jaar.

  • Regel 1: 10% van €200 = €20
  • Regel 2: €1 + 3% = €7

Je betaalt €1 + 3% = €7 aan dividendkosten. Dit bedrag is namelijk lager.

Rekenvoorbeeld 2: Vermogen van €100.000 met 2% dividend

Je hebt een belegd vermogen van €100.000 en ontvangt jaarlijks 2% dividend over dit bedrag, dat is €2.000 per jaar.

  • Regel 1: 10% van €2.000 = €200
  • Regel 2: €1 + 3% = €61

Je betaalt €1 + 3% = €61 aan dividendkosten. Dit bedrag is namelijk lager.

Deze kosten loop je jaarlijks mis. Het zijn geen enorme bedragen in één keer, maar wanneer je van plan bent om al je dividend te herinvesteren dan kan dit, met oog op compound interest, op de lange termijn behoorlijk in de papieren lopen. Hieronder geef ik twee rekenvoorbeelden weer om te laten zien hoeveel impact deze kosten hebben over een periode van 40 jaar. Hoeveel meer rendement zou je verdienen op het moment dat je 40 jaar deze kosten zou herbeleggen tegen een gemiddeld rendement van 8%?

Rekenvoorbeeld 1: Dividendkosten bij vermogen van €10.000 over 40 jaar

Je hebt een belegd vermogen van €10.000 en ontvangt jaarlijks 2% dividend over dit bedrag, dat is €200 per jaar. In het vorige rekenvoorbeeld kwamen we erachter dat je jaarlijks €1 + 3% = €7 aan dividendkosten betaald.

DEGIRO review - Dividendkosten
  • Na 10 jaar betaal je €101,41 (= 1%) aan dividendkosten.
  • Na 20 jaar betaal je €320,33 (= 3,2%) aan dividendkosten.
  • Na 30 jaar betaal je €792,98 (= 7,9%) aan dividendkosten.
  • Na 40 jaar betaal je €1.813,40 (= 18,1%) aan dividendkosten.

Rekenvoorbeeld 2: Dividendkosten bij vermogen van €100.000 over 40 jaar

Je hebt een belegd vermogen van €100.000 en ontvangt jaarlijks 2% dividend over dit bedrag, dat is €200 per jaar. In het vorige rekenvoorbeeld kwamen we erachter dat je jaarlijks €1 + 3% = €61 aan dividendkosten betaald.

DEGIRO review - Dividendkosten 100k
  • Na 10 jaar betaal je €883,68 (= 0,9%) aan dividendkosten.
  • Na 20 jaar betaal je €2.791,48 (= 2,8%) aan dividendkosten.
  • Na 30 jaar betaal je €6.910,28 (= 6,9%) aan dividendkosten.
  • Na 40 jaar betaal je €15.802,45 (= 15,8%) aan dividendkosten.

Zoals je in de rekenvoorbeelden ziet kan het kiezen voor een standaardprofiel je meer dan €15.000 meer rendement opleveren. Ben je een dividend belegger? Dan is het extra sterk aan te raden om de voor- en nadelen van een een standaard- en custody profiel goed te overwegen.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

DEGIRO aansluitingskosten

Je betaalt per beurs waar je op handelt los van elkaar aansluitingskosten. Voor elke beurs waar je op handelt betaal je een standard-fee van €2,50 per jaar. Euronext Amsterdam is een uitzondering op die regel, daar betaal je niets voor. Als je aandelen hebt van 3 verschillende beurzen: Euronext Amsterdam, Hong Kong en Singapore. Dan betaal je in totaal €5,00 per jaar. Euronext is gratis en voor de andere beurzen betaal je €2,50 per beurs per jaar.

DEGIRO valutakosten

eToro review Kosten voor opname geld

Je betaalt transactiekosten op het moment dat je andere valuta’s koopt. De standaard tarief voor het kopen van vreemde valuta’s is €10 + 0,02% (van de transactiewaarde). Hieronder vind je een rekenvoorbeeld om de kosten in de praktijk te brengen.

Rekenvoorbeeld 1: Met €1.000 dollars kopen

Je wilt voor €1.000 aan dollars kopen. Je betaal dan €10 + 0,02% (van €1.000) = €10,20 aan valutakosten. Je ontvangt na de transactiekosten dus €1.000 – €10,20 = €989,80 aan dollars.

Let op! Deze kosten worden van toepassing op het moment dat je effecten gaat verhandelen van een beurs met een vreemde valuta. Effecten van binnen Europa worden verhandeld in euro’s. Maar als je bijvoorbeeld aandelen Amazon (Amerika) wilt verhandelen, dan dien je jouw euro’s eerst om te wisselen naar dollars.

Met beleggen kun je je inleg verliezen

DEGIRO geldoverboekingskosten

Je betaalt bij het opwaarderen van geld op je beleggingsrekening en bij het opnemen van geld geen extra kosten. DEGIRO brengt geen overboekingskosten in rekening.

Voor wie is DEGIRO een geschikte broker?

DEGIRO stunt met acties, zoals de kernselectie, om zo hun klantenbestand en daarmee hun invloed te vergroten. Deze stunt zorgt er dan ook voor dat ze erg gewild zijn bij zowel ervaren en beginnende beleggers. Zij die het effect van compound interest kennen, weten wat de kleine kostenvoordelen op de lange termijn op kan leveren.

Als je op zoek bent naar een broker met extreem lage kosten, dan is DEGIRO waarschijnlijk een goede keus. Je kunt je kosten makkelijk minimaliseren door enkel gebruik te maken van de kernselectie van DEGIRO. Door gebruik te maken van de kernselectie betaal je vrijwel geen kosten. Dit is dan ook direct de meest rendabele keuze om als belegger te maken. Het lange termijn beleggen in ETF’s moet wel bij jou als belegger passen.

Ben je dus op zoek naar een goedkope broker, doe je weinig transacties, beleg je passief en het liefst in ETF’s? Dan pas je perfect bij het beleggersprofiel wat het meeste rendement geniet bij DEGIRO.

Spreekt deze vorm van beleggen jou het meest aan? Wacht dan niet langer. Schrijf je direct gratis in bij DEGIRO!

Disclaimer: Met beleggen kun je je inleg verliezen.

Aanbevelingen van de auteur

Leuk dat je zo ver bent gekomen met het lezen van mijn artikelen! Ik wil je graag nog een aantal van mijn persoonlijke aanbevelingen doen. Deze services heb ik puur geselecteerd op basis van eigen ervaring en tientallen uren aan research. Hier komen ze:

Gratis cursus beleggen (voor beginners en gevorderden)

De Trading Navigator Methode is een complete cursus om te beginnen met beleggen. Naast een cursus ontvang je ook een software waarmee je direct kunt beginnen met winstgevend beleggen. Terwijl je winstgevend belegt volg je de masterclass en leer je zo stap voor stap een goede belegger te worden!

Reserveer gratis jouw plek bij de webinar.

Beste beleggingsapp (0% transactiekosten)

Met BUX Zero beleg je snel en gemakkelijk met je telefoon in aandelen over de hele wereld tegen 0% transactiekosten. Meld je aan en ontvang één gratis aandeel.

Maak gratis jouw account aan bij BUX Zero

Beste broker (0% transactiekosten kosten voor aandelen)

Met eToro kun je aandelen traden zonder dat je commissie hoeft af te staan. Dit betekent dat je 0% commissie betaalt over je trades! Nergens kun je zo goedkoop in aandelen handelen zoals bij eToro. Een account aanmaken is overigens ook gratis!

Maak gratis jouw account aan bij eToro.

Jouw vermogen loopt risico. Er kunnen andere kosten van toepassing zijn. Klik hier voor meer informatie

Veelgestelde vragen over DEGIRO Review

Hoe veilig is DEGIRO?

DEGIRO is een broker die meedoet met het depositogarantiestelsel van Duitsland (dankzij de bankvergunning van Flatex) en het beleggerscompensatiestelsel van De Nederlandsche Bank. Je bent hiermee gegarandeerd tot een bedrag van €100.000 op je geldrekening en €20.000 op je effectenportfolio.

Waarom is DEGIRO zo goedkoop?

DEGIRO is erg goedkoop doordat zij hun bedrijfsvoering zo hebben geoptimaliseerd waardoor ze de kosten erg laag kunnen houden. Dit berekenen zijn vervolgens door aan lage kosten voor de consument. Hierdoor kunnen ze een erg aantrekkelijk aanbod doen voor hun gebruikers.

Is DEGIRO een bank?

DEGIRO is van origine geen bank, maar een beleggingsonderneming. Sinds de overname van Flatex heeft DEGIRO wel een bankvergunning verkregen, waardoor zij geld van klanten aan kan houden als krediet. Dit betekent tegelijkertijd dat gebruikers in het depositogarantiestelsel vallen waarbij je verzekerd bent tot een bedrag van €100.000.

Is DEGIRO geschikt voor beginnende beleggers?

DEGIRO is naar mijn mening de beste broker voor beginnende beleggers. Doordat je gebruik kunt maken van de kernselectie kun je tegen de allerlaagste kosten beginnen met beleggen. Daarnaast is DEGIRO erg geschikt voor de langere termijn beleggers, wat ook erg goed past bij een profiel van een beginnende belegger.

5 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties