eToro review - Logo

eToro review en ervaringen [2022] – Innovatieve broker

 • Klantenservice
 • Mobiele app
 • Aandelen aanbod
 • Grafiekensoftware
 • Kosten
 • Cryptovaluta aanbod
4.9/5Overall Score

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Je leest deze eToro review omdat je overweegt om eToro te gebruiken als beleggingsplatform. Je bent er alleen nog niet 100% zeker van of de broker iets voor jou is. In dit artikel nemen we een kritische blik op het beleggingsplatform eToro.

Waarschijnlijk ben je ondertussen bekend met de reclames van eToro waarmee je wordt doodgegooid: eToro biedt traden aan voor consumenten tegen 0% commissie. De vraag die hier achter schuilt is: "Betaal je tijdens het traden geen kosten?"

Het korte antwoord is: "Nee". Je betaalt namelijk wel degelijk kosten voor het handelen, zoals spread en overnight premies. Over het algemeen kun je de kosten alsnog erg laag houden, maar je moet dit wel op een slimme manier doen. De slimme trucjes leg ik verder in deze review uit.

Alle kosten van eToro worden vergeleken met andere brokers. Verder onderzoek ik of Copy Trading de moeite waard is. Copy Trading is het uitvoeren van precies dezelfde trades als een andere ‘succesvolle’ belegger. Succesvolle beleggers kunnen worden gekozen op basis van een positief rendement in het verleden.

Voordat je jouw centen op dit platform stort, raad ik je aan de eToro review eerst grondig door te nemen. Je krijgt antwoorden op vragen als: Hoe duur is eToro vergeleken met andere brokers? En past de broker eToro bij mijn beleggingsstijl?

Wil je weten of eToro iets is voor jou? Lees in deze eToro review alles wat je moet weten over het beleggingsplatform, of open direct een gratis account bij eToro!

Gratis account openen bij eToro

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Specs
 • Bedrijfsnaam:
  eToro (Europe) Ltd.
 • Toezichthouder(s):
  Financial Conduct Authority
  Cyprus Securities and Exchange Commission
 • Adres: 4 Profiti Ilia Street Kanika,
  International Business Center
  Germasogeia 4046
  Limassol
 • Land: Cryprus
Pros
 • Bestaat langer dan 10 jaar ervaring
 • Meer dan 13 miljoen klanten
 • Overzichtelijk en eenvoudig
 • Uitstekende mobiele app
 • Lage transactiekosten
 • Live chat die binnen enkele minuten reageert
 • Gratis demo account met $100.000 oefengeld
Cons
 • Slechts één valuta waar je mee werkt, namelijk de dollar
 • Hoge vaste kosten voor geldopname
 • Uitbetalingen kunnen lang duren

eToro Review: Het bedrijf

Je wilt online aandelen kopen als een particuliere belegger. Aandelen kunnen worden aangekocht bij beurzen, waar jij als particulier geen toegang toe hebt. Beurzen werken namelijk uitsluitend met professionele partijen die een vergunning hebben. Wil je dus handelen op de beurs, dan heb je een beleggingsrekening nodig bij een broker, zoals eToro. In deze eToro review gaan we in op wat eToro precies doet om jouw verwachtingen van een broker te overtreffen.

eToro is een online broker die particuliere beleggers de mogelijkheid bieden om effecten te verhandelen op de beurs. Effecten waar je op eToro mee kunt handelen zijn: Aandelen, ETF’s, indexen, CFD’s (Lees: CFD betekenis), forex en grondstoffen. eToro berekent 0% commissie voor het handelen in aandelen. Verder is eToro één van de weinig brokers in de markt die Copy Trading aanbiedt. Met eToro handel je volledig online vanuit een interactieve app op de smartphone of direct vanuit je browser op de computer.

eToro is al zo’n 15 jaar actief op de financiële markt en heeft wereldwijd meer dan 13 miljoen gebruikers. Ze zijn daarnaast recent actiever geworden met het vermarkten van hun platform in Nederland. Dat ze in 2022 actief zijn in Nederland merk je bijvoorbeeld aan dat eToro hoofdsponsor is geworden van Vitesse. Daarnaast worden de reclames van eToro regelmatig op Nederlandse televisie uitgezonden.

Met een track-record als dit, lijkt eToro een veilige en goede broker. Je kunt toch niet 15 jaar lang actief zijn onder eenzelfde naam, terwijl je niets goed doet? Nou ja we weten het niet zeker. We blijven kritisch en onderzoeken het platform verder, zodat jij als consument goed wordt geïnformeerd voordat je je bij eToro aanmeld.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Voor wie is eToro geschikt?

Of je nu net begint met handelen in effecten of als je al wat ervaringen hebt met traden. eToro is een fantastische plek voor jou als trader. Het kan ook zijn dat je minder een trader bent en juist meer gericht bent op lange termijn beleggingen. In dat geval is eToro nogsteeds een geschikte keus. Je dient alleen rekening te houden met kosten, zoals de overnight fees. eToro werkt ook met CFD’s, waardoor een investering in een kortetermijnactiva sneller is gemaakt. Kortom, ben je een trader? Dan ben je hier op de juiste plek! Ben je een langetermijnbelegger? Lees dan deze review nauwkeurig door om fouten te voorkomen!

Als je erover twijfelt of het platform geschikt is voor jou, dan raad ik je aan om eerst een gratis demo account aan te maken. Je kunt dan direct beginnen met het verhandelen van $ 100.000 speelgeld. In deze omgeving kun je alle functionaliteiten uitproberen en rustig wennen aan de broker voordat je werkelijk overstapt naar echt geld.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Wat maakt eToro uniek?

eToro is een van de grootste brokers wereldwijd. Het succes hebben ze onder andere te danken aan de focus op het sociale aspect binnen het platform. Beginnende beleggers en experts discussiëren, wisselen ervaringen uit en kopiëren elkaars plan door Copy Trading. Dit sociale aspect waarbij je van elkaar kunt leren, draagt bij aan het succesformule van dit platform. Copy Trade je een succesvolle trader? Dan kun je de belegger een beloning naar eigen keuze geven. Bekijk de video om een beeld te krijgen bij het sociale aspect van eToro.

De meeste effecten die worden verhandeld op eToro zijn via CFD’s. Tegenwoordig kun je ook de onderliggende waarde kopen. Je koopt in dat geval geen contract, maar de ‘werkelijke’ aandelen.

Copy Traden met eToro

Tijdens het schrijven van de eToro review is me opgevallen dat Copy Traden een unieke dienst is die eToro aanbiedt. Je kunt als eToro-gebruiker geautomatiseerd trades kopiëren van succesvolle traders. Dit unieke systeem genaamd Copy Trading is door eToro bedacht en gepatenteerd. Je zult dit systeem dus niet snel zien bij andere brokers. Copy Trading is als het ware een soort verlengstuk van social media. Je kunt bijvoorbeeld ook je Facebook account koppelen om te zien wie van je vrienden actief is in het Copy Traden. Misschien heb je wel een aantal vrienden die er al heel goed in zijn?

Hoe werkt Copy Trading

Nadat je je hebt aangemeld krijg je een profielpagina waarin je jouw track-record kunt zien van trades en uiteindelijke resultaten. Jouw volgers op dit platform kunnen op jouw profielpagina zien wat jouw winstpercentage is die je hebt behaald met trades. Je kunt met jouw profielpagina dus laten zien hoe goed je bent in traden. Je kunt ook van andere gebruikers op het platform zien hoeveel succes zij hebben met het traden.

Het unieke en prachtige van Copy Trading is dat je trades van succesvolle traders direct kunt kopiëren. Bij het kopiëren zet je een gedeelte van je rekening in om precies dezelfde trades uit te voeren als die de persoon uitvoert die je volgt. Je geeft in feite een deel van je vermogen vrij om een (succesvolle) trader met jouw vermogen te beleggen, waarmee de winst die de trader maakt volledig voor jouw rekening is. Met één druk op de knop kopieer je alle trades van een succesvolle trader die je volgt. Je bent hiermee volledig ontzorgt van het handmatig alle aandelen zelf te kopen. Je kunt de trades ook handmatig uitvoeren als dat je voorkeur heeft.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Hoe vind je een succesvolle trader om te Copy Traden?

Je wilt beginnen met Copy Traden, maar je hebt binnen je sociale kringen geen vrienden die zo uitstekend kunnen traden als hoe jij dat wilt. Je gaat dan op zoek naar een trader die het rendement kan behalen waar jij naar op zoek bent.

Het vinden van een trader is eenvoudig en ingewikkeld tegelijkertijd. Het is eenvoudig, doordat je op eToro eenvoudig traders kunt filteren op: Risicoscore, beleggingsproducten en behaalde rendement in het verleden. Op basis van deze data heb je al een selectie met interessante kandidaten.

Als het erop aankomt dat je daadwerkelijk een trader kiest, wordt het al wat ingewikkelder. Je geeft namelijk al jouw macht uit handen aan een trader die zich enkel in het verleden heeft bewezen. Je kunt het risico verkleinen door onderzoek te doen naar de potentiële kandidaat die je wilt volgen. Wij raden je aan om in de handelshistorie van de trader te duiken om te achterhalen wat zijn of haar handelsstrategie is. Zo weet je beter wat je te wachten staat als je die trader volgt.

Commissies verdienen met Copy Trading

Op eToro kan jij ook een handelaar worden die andere mensen Copy Trade. Je kunt jouw strategieën delen op het forum en een mooi rendement weergeven op je profielpagina. Andere Copy Traders kunnen interesse hebben in jouw handelsstrategie en jouw transacties Copy Traden. Als andere traders jouw transacties Copy Trade, dan ontvang je een kleine vergoeding voor elk gekopieerde transactie. Als je een ervaren en succesvolle trader bent, kan dit absoluut een extra lucratief verdienmodel zijn.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

eToro Review: Samenvatting

Hieronder vind je de belangrijkste bevindingen die in deze eToro review naar voren zijn gekomen.

✔️ eToro biedt CFDs aan

Met eToro heb je de wereldwijde financiële handelsmarkt letterlijk elke dag binnen handbereik, gewoon in je broekzak. Je kunt door middel van CFD’s die eToro aanbiedt long en short gaan, ofwel profiteren van koersstijgingen en -dalingen. Je kunt als consument van eToro ook hefbomen gebruiken op je handelingen. Voorbeeld van een x10 hefboom: Als je inzet op een koersstijging van een aandeel, dat vervolgens 1% stijgt. Dan betekent dat, dat jij met een hefboom van x10, 10% rendement behaald. Met weinig inzet kun je door middel van een hefboom dus een grote positie openen.

✔️ eToro is geschikt voor daytraders

Je betaalt bij eToro 0% commissie over verhandelde effecten. Dit betekent niet dat het verhandelen van effecten binnen eToro volledig kostenvrij zijn, er zitten nog wel wat ‘verborgen kosten’ waar we in dit artikel dieper op ingaan. Echter kunnen we wel concluderen dat voor beleggers die regelmatig traden, eToro een relatief laaggeprijsde broker is om te gebruiken.

✔️ eToro biedt gratis $100.000 oefengeld

Een gratis account openen bij eToro doe je in een handomdraai. Je kunt bijvoorbeeld je Facebook account of een mailadres koppelen. Zodra je dat hebt gekoppeld kun je direct gratis gebruik maken van een oefenaccount met $100.000 aan oefengeld. Hiermee kun je de innovatieve functies die eToro te bieden heeft gratis uitproberen voordat je daadwerkelijk echt geld inzet.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

✔️ Neem grotere bedragen per keer op

Je betaalt als consument $5 per keer dat je geld opneemt van eToro. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn, als je ervoor kiest om grotere hoeveelheden vermogen in één keer op te nemen. Bij een opname van $100 betaal je dus $5, wat 5% is van het totale bedrag. Maar als je opnames doet van minimaal $1.000, dan betaal je nog ‘slechts’ 0,5%. Het is sterk aan te raden om grotere bedragen, minimaal $1.000, in één keer te laten storten.

✔️ Geldopnames kan 1 á 2 weken duren

Er zijn regelmatig klachten van klanten dat eToro soms lang wacht met het uitbetalen van geldopnames. Klagende klanten hebben het over wachttijd van 1 á 2 weken om hun opnames te ontvangen. Ik heb zelf de ervaring dat het geld meestal binnen 2 á 3 dagen op m’n rekening is gestort, wat voor mij helemaal oké is.

✔️ eToro focust zich op handel in Amerikaanse effecten

Verder is het goed om bewust te zijn van het feit dat je binnen eToro slechts met één valuta kunt handelen en dat is de dollar. Doordat je alleen met de dollar handelt binnen eToro is het aan te raden om met name te focussen op effecten die worden verhandeld in dollars. Ik vind het zelf persoonlijk geen last, omdat ik regelmatig op de Amerikaanse beurzen aandelen verhandel. Ben jij een belegger die meer gericht is op de Europese of Amsterdamse markt? eToro is dan waarschijnlijk minder geschikt voor jou.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

eToro Review: Veiligheid

Voordat je je bij een broker inschrijft wil je weten of het platform veilig is. Je steekt er je zuurverdiende centen in, dan is het belangrijk dat je daar ook een goed gevoel bij krijgt. In dit hoofdstuk behandelen we de vraag of het veilig is om eToro te gebruiken.

Toezichthouders van eToro

Om een goed imago te behouden op financiële markten, zijn er in Europa verschillende instanties die toezicht houden op de werkzaamheden die brokers verrichten.

Enerzijds wordt er gekeken naar hoe verantwoord er wordt omgegaan met liquiditeit van de broker en anderzijds wordt er gekeken naar welke financiële producten er worden verkocht aan consumenten. Beide elementen zijn erg belangrijk om het vermogen van de consument zo veilig mogelijk te stellen.

Je wilt voorkomen dat je een financieel product koopt die ervoor zorgt dat je binnen een aantal minuten al je geld kwijt bent. Daarnaast wil je het risico minimaliseren dat een broker zomaar failliet kan gaan. Om dit te voorkomen zijn er toezichthouders.

Toezichthouders zien erop toe dat consumenten beschermd worden en dat brokers bekwaam omgaan met hun vermogen. Om een beter beeld te krijgen bij hoe veilig jouw geld is bij een broker, verdiepen we ons in de regulators die toezicht op ze houden.

Toezicht door CySEC

In Europa wordt het platform gereguleerd door CySEC, de toezichthouders van Cyprus. De AFM en FCA, de toezichthouders van Nederland en het Verenigd Koninkrijk, waarschuwen consument-beleggers om niet (zomaar) in te gaan op beleggingsaanbiedingen van buitenlandse partijen. Het komt wel eens voor dat brokers, onder toezicht van de CySEC, malafide bedrijven zijn. Voor consumenten dus geen toegevoegde waarde dat eToro door hen wordt gereguleerd. Gelukkig voor jou als consument blijft het er niet bij dat eToro alleen gereguleerd wordt door de CySEC.

Toezicht door FCA

In het geval van eToro zit het qua regulering net wat anders. eToro staat, naast CySEC, ook onder toezicht van de FCA, toezichthouder in het Verenigd Koninkrijk. De FCA staat bekend als een gedegen en strenge toezichthouder die strict de Europese beleggingsrichtlijnen volgt. Deze beleggingsrichtlijnen zijn opgesteld door de MiFID en voldoen aan de eisen om op een acceptabel veilige manier een broker te runnen. Voor jou als consument betekent dit dat de vlag uit kan. Jij als consument wordt beschermd tegen malafide aanbiedingen die eToro kan doen, de FCA draagt daar zorg aan. Daarnaast weet je als klant dat eToro zorgvuldig omgaat met het geld wat je op hun platform stort, omdat je weet dat het is goedgekeurd door de Engelse toezichthouder.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Is mijn geld bij eToro verzekerd?

Allemaal leuk en aardig dat er toezichthouders een oogje in het zeil houden bij de broker waar jij als consument straks misschien geld stort, maar welke garanties geeft het dat een strenge toezichthouder zoals de FCA toezicht houdt op eToro?

Veiligheidsmaatregel vanuit eToro

Om antwoord te geven op hoeveel zekerheid jij als consument bij eToro hebt is het handig om het liquide systeem van eToro uit te leggen. eToro werkt met een afzonderlijke rekening voor hun klanten. In de praktijk heeft eToro dus twee bankrekeningen. De ene bankrekening is direct gekoppeld aan eToro, daarnaast hebben ze nog een aparte rekening die functioneert als vangnet. Mocht er in een worst-case scenario eToro failliet gaan, dan wordt de bankrekening die direct staat gekoppeld aan het bedrijf eToro opgeëist door schuldeisers. De bankrekening die functioneert als vangnet gebruiken zij dan om hun klanten uit te kunnen betalen. De toezichthouders FCA en CySEC zien erop toe dat dit op een degelijke manier gebeurd.

Veiligheidsmaatregel vanuit FCA en SySEC

Stel je bent consument van eToro en het bedrijf gaat failliet. Je komt erachter dat om wat voor reden dan ook eToro onvoldoende kapitaal heeft om je geld terug te betalen. In dat geval springen de FCA en SySEC je financieel bij om dat op te lossen. Mocht er iets mis zijn gegaan met het eerste vangnet, dan dragen de toezichthouders die verantwoordelijkheid voor de eindgebruikers en bieden een vergoeding aan. Deze vergoeding is vastgelegd volgens de Europese beleggingsrichtlijnen en heet het beleggerscompensatiestelsel.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Beleggerscompensatiestelsel

Het beleggerscompensatiestelsel is een compensatie die wordt gefinancierd door toezichthouders. Toezichthouders zijn er in eerste instantie verantwoordelijk voor dat brokers op een juiste manier omgaan met financiële middelen. Als blijkt dat de broker in financiële problemen komt, draait de toezichthouder hiervoor op in de vorm van de beleggerscompensatie.

Met de beleggerscompensatie ben jij als consument verzekerd tot een bedrag van $20.000 per persoon. Heb je dus $40.000 op je rekening staan en deel je die rekening met je partner? Dan heb je recht op een volledige compensatie vanuit de toezichthouders.

Conclusie: Is eToro veilig?

De belangrijkste bevindingen uit deze analyse kan ik als volgt samenvatten: eToro wordt gereguleerd door een strenge toezichthouder, namelijk de FCA. Dit betekent dat eToro voldoet aan bepaalde regelgeving waardoor jij als consument wordt beschermd bij het verliezen van jouw financiële middelen door overmacht. In het geval dat eToro niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen, dan springt de FCA bij om jou als consument financieel te ondersteunen door middel van de beleggerscompensatie.

Met alle bovengenoemde veiligheidsmaatregelen in acht genomen ben ik van mening dat eToro zeker een veilige broker is om te gebruiken.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

eToro Review: Kosten

Als je vaker op deze website hebt rondgeneusd, dan weet je hoe belangrijk de kosten van een broker zijn op het uiteindelijke rendement wat je behaalt. Kleine percentages aan kosten worden jaarlijks vermenigvuldigd en door middel van compound interest vergroot. Zo hebben we al aangetoond dat je binnen een periode van 40 jaar al gemakkelijk meer dan €10.000 vermogen kunt mislopen. Dit komt doordat je potentieel rendement verliest op je kosten. Kortom, de kosten zijn een belangrijk onderdeel om te beoordelen.

Bij eToro dien je als consument rekening te houden met een aantal kosten waar je waarschijnlijk, of je het wil of niet, mee te maken krijgt. Verder geef ik bij elke kostenpost tips mee hoe je hier het beste mee om kunt gaan om je rendement te maximaliseren. Dit zijn de kosten waar je rekening mee moet houden als je belegt via eToro.

eToro kosten, fees en aanbod
Account openenGratis, meld je gratis aan
Demo account met tegoedGratis, meld je aan voor een demo account met $100.000 speelgeld
Kosten voor handelen in aandelen0% - Jouw kapitaal loopt risico. Er kunnen andere kosten van toepassing zijn. Klik hier voor meer informatie.
Kosten voor handelen in cryptovaluta0,75% - 4,5%
Kosten voor handelen in CFD valuta's1 - 3 Pips
Kosten voor handelen in CFD grondstoffen2 - 20.000 pips
Kosten voor handelen in Indices0,75 - 12 punten
Minimale inleg$50
Kosten voor geld stortenGratis
Kosten voor geldopname$5 per keer
Minimale geldopname$30 per keer
Conversiekosten bij bankoverschrijving50 Pips voor EUR / USD
Inactiviteitskosten$10 per maand (na 1 jaar inactiviteit)

Gratis account met $100.000 speelgeld

Je kunt als potentiële klant die overweegt om op eToro te starten volledig gratis een account kunt openen, no strings attached. Met een gratis account kun je live traden op het intuïtieve platform. We raden het ook sterk aan om te beginnen met een proefaccount bij een broker. Met een proefaccount kun je alle features uitproberen en kom je er meestal gauw achter of het platform bij je past of niet. Twijfel je nu nog of je een account moet openen? Meld je dan gratis aan bij eToro en ontvang direct $100.000 speelgeld.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Conversiekosten voor bankoverschrijving

Als je als consument geld stort op je eToro account, dan stort je waarschijnlijk euro’s op de broker. Wanneer je euro’s stort op eToro, dan dienen deze euro’s om te worden gezet naar dollars. De kosten die komen kijken bij het omzetten van euro’s naar dollars en andersom worden ook wel de conversiekosten genoemd. Je betaalt conversiekosten als je euro’s stort op eToro en die omwisselt naar dollars. Daarnaast betaal je conversiekosten als je jouw dollars die op eToro staan wilt opnemen, je dient de dollars dan terug om te wisselen naar euro’s. Voor elke conversieactie via iDEAL, Sofort of bankoverschrijving betaal je 50 Pips.

Tip: Platinum en Platinum+-leden krijgen 50% korting op conversiekosten. Om een Platinum of Platinum+ lid te worden dien je een vermogen op eToro hebben staan van $25.000 of meer. Naast deze korting biedt eToro ook andere loyalty rewards aan voor grotere gebruikers.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Rekenvoorbeeld: EUR naar USD

Je kiest ervoor om €200 te storten op eToro. Dit betekent dat jouw €200 dient te worden omgezet naar dollars, waar je 50 Pips voor betaald. Deze berekening ziet er als volgt uit.

Op een EUR/USD koers van 1,1350 krijg je voor €1,- een bedrag van $1,1350. Je betaalt in het geval van de conversiekosten 50 Pips, dat is 0,005$ (een halve cent) per €1,-. In totaal betaal je dus voor het omzetten van €200, 200x een halve cent. In totaal betaal je dus voor het omzetten van €200, $1,- aan conversiekosten.

Kosten voor handelen in effecten

eToro staat erom bekend dat ze 0% commissie vragen voor het handelen in aandelen. Praktisch gezien is dit waar, maar welke kosten betaal je nu precies als je handelt in crypto, CFD’s en indices? Hier betaal je wel degelijk transactiekosten voor en die splitsen we voor jou uit.

Kosten voor het handelen in crypto via eToro

Je koopt via eToro crypto tegen spreads. De spread is een percentage wat het verschil tussen de koop- en verkoopprijs definieert. Logischerwijs betaal je bij eToro de hogere prijs bij het aankopen van een cryptocurrency en ontvang je de lagere prijs bij het verkopen ervan. Hoeveel spread je betaalt bij het handelen in crypto verschilt per munt. Hieronder wordt de spreads van de meest gangbare cryptovaluta’s weergegeven.

CryptovalutaSpread
Bitcoin (BTC)0,75%
Ethereum (ETH)1,90%
Litecoin (LTC)1,90%
Ripple (XRP)2,45%
Cardano (ADA)2,90%
Dogecoin (DOGE)2,90%
Chainlink (LINK)3,90%

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Kosten voor het handelen in CFD’s via eToro

Je betaalt bij het handelen van CFD’s via eToro spreads, net als bij crypto. De spread wordt in het geval van valuta CFD’s en grondstoffen CFD’s uitgedrukt in ‘pips’. Een pip betekent ‘Percentage in point’, wat staat voor de kleinste verandering die een koers kan ondergaan. In feite is 1 pip één punt van de laatste cijfer achter de komma van de koerswaarde van een CFD. Een pip wordt gebruikt om prijsveranderingen van een valuta in relatie met een ander te meten.

Kosten voor het handelen van valuta

Als je een forex trader bent, dan wil je waarschijnlijk weten in welke valuta’s je kunt traden via eToro. Ik heb goed nieuws voor je, eToro biedt namelijk een erg breed aanbod in valuta’s. Naast dat je de veelvoorkomende EUR/USD koers hebt, heb je daarnaast 45 andere valuta’s waarmee je via eToro kunt handelen. Hieronder worden de kosten van de meest verhandelde valuta’s weergegeven.

ValutaSpread
EUR / USD1 Pip
USD / JPY1 Pip
EUR / GBP1,5 Pips
GBP / USD2 Pips
NZD / USD2,5 Pips
EUR / AUD7 Pips
USD / CNH10 Pips

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Kosten voor het handelen in indices via eToro

Als je in indices handelt, dan betaal je ook spreads. Een spread van indices wordt weergegeven op basis van een aantal punten. De term “Punten” bij indices gaat over de waarde van het index, de eerste cijfer links van de komma. Als de AEX bijvoorbeeld van 800,00 naar 810,00 beweegt, dan is er sprake van een beweging van 10 punten. Bij het verhandelen van Indices betaal je een spread vanaf 0,75 punten. Indices die voor jou mogelijk interessant zijn vind je in het tabel hieronder.

ValutaSpread
SPX5000,75 Punten
FRA401 Punt
UK1001,5 Punten
GER402 Punten
AUS2002 Punten
NASDAQ1002,4 punten
China A50 Index12 Punten

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Kosten voor het handelen in aandelen (GRATIS!)

Je koopt via eToro aandelen waar je 0% commissie over betaald. In de praktijk is dit ook daadwerkelijk wat ze doen, geen addertjes onder het gras. Hieronder vind je een praktisch rekenvoorbeeld bij het kopen van het aandeel Apple.

Voorbeeld: Apple aandelen kopen via eToro

Je hebt een investering van $1.000 waarmee je Apple aandelen wilt kopen. Je opent een kooppositie voor het aandeel Apple tegen een koersprijs van $250. 4 Apple aandelen van $250 is gelijk aan een waarde van $1.000. Je opent een positie om 4 eenheden Apple te kopen. Je betaalt hierover geen extra kosten.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Kosten voor het opnemen van geld

Als je geld opneemt van eToro en dat laat storten op jouw rekening, dan betaal je daar $5 voor per keer dat je stort. Daarnaast is de minimale geldopname $30 per keer. Vergeleken met de meeste brokers is $5 een relatief hoog bedrag. Dit maakt de instapdrempel van eToro ook iets hoger. Je kunt deze kostenpost wel eenvoudig vermijden of minimaliseren door het totale bedrag te verhogen. Lees onderstaande tips om te weten hoe je hier handig gebruik van kunt maken.

Tip 1: Betaal jezelf minder vaak uit. In plaats van maandelijks geld op te nemen kun je dit ook elk half jaar doen.
Tip 2: Doe grotere opnames per keer. Door grotere opnames te doen betaal je in verhouding aanzienlijk minder opnamekosten ten opzichte van het totaalbedrag.

Voorbeeld: Zo moet het niet

Je kiest ervoor om te starten bij eToro en begint met een eerste storting van $200. Van die $200 heb je na het eerste maand een mooi rendement gerealiseerd van $50, waardoor je totaalbedrag uitkomt op $250. Je kiest ervoor om dit bedrag uit te betalen. Je betaalt voor het uitbetalen $5.

$5 van $250 is 2% van het bedrag. 2% Is een relatief hoog percentage die je volgende keer als je gaat traden weer minimaal terug moet verdienen om quitte te spelen. Door deze extra 2% aan kosten maak je het jezelf onnodig moeilijk om een positief rendement te behalen. Het is dus van belang dat je deze fout voorkomt!

Voorbeeld: Zo moet het wel

Je kiest ervoor om te starten bij eToro en begint met een eerste storting van $200. Van die $200 heb je na het eerste maand een mooi rendement gerealiseerd van $50, waardoor je totaalbedrag uitkomt op $250. Je kiest ervoor om dit bedrag niet uit te betalen, omdat je weet dat de transactiekosten dan hoog worden. In plaats daarvan kies je ervoor om het geld op de broker te laten staan voor de volgende keer dat je trade. Na een half jaar trading heb je een krediet opgebouwd van $1.000. Nu kies je ervoor om alles in één keer uit te betalen. Je weet dat je een vast bedrag betaald van $5.

$5 van $1.000 is 0,5% van het bedrag, wat een eerlijke percentage is om te betalen aan transactiekosten.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Inactiviteitskosten

Inactiviteitskosten zijn de meest kostbare kosten die je maar kunt maken. Het kost namelijk redelijk veel geld en je krijgt er niets voor terug. Als je namelijk langer dan 12 maanden niet hebt ingelogd op je account, dan wordt er elke maand $10 van je account afgeschreven. Dit kan overigens alleen als je genoeg krediet op je account hebt staan om die $10 af te schrijven. Op het moment dat je geen krediet op je account hebt staan, dan wordt dit bedrag niet afgeschreven.

Tip: Als je er bewust voor kiest om langer dan een jaar te stoppen, haal dan al het geld van de broker en stort het op je eigen rekening. Het is doodzonde om erachter te komen dat er na 2 jaar $120 dollar is verdwenen van je account..!

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

eToro Review: Mijn ervaring

Mijn eerste indruk bij het inloggen en gebruiken van eToro was enthousiasme. eToro heeft goed hun best gedaan om de interface zo vorm te geven dat het er snel en soepel uitziet. Het handelen op eToro voelt aan alsof je een game aan het spelen bent. Hou je van games? Dan is de look-and-feel van eToro waarschijnlijk wel iets wat bij jou past!

Natuurlijk draait het niet alleen om de uiterlijk. Het draait ook om de gebruiksvriendelijkheid op de desktop en mobiel. En hoe gaat de klantenservice om met haar klanten. Daarnaast wil je weten of eToro wel op tijd is met uitbetalen. Dat zoek ik allemaal voor je uit!

Gebruiksvriendelijkheid van eToro

eToro heeft vergeleken met DEGIRO en Plus500 een hele andere look and feel. Hierdoor is het gebruiken van eToro in het begin even wennen, maar zodra je een aantal posities hebt geopend went het heel snel. Binnen een tien minuten rond te kijken op het platform voelde ik me al zelfstandig genoeg om aan de slag te gaan. Naar mijn mening is het platform gebruiksvriendelijk, snel en overzichtelijk.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Grafiekensoftware van eToro op de desktop

De grafiekensoftware op de desktop van eToro is gemaakt voor beginners en ervaren handelaren. Zo heeft elke grafiek eenvoudige basis functionaliteiten en indicatoren die automatisch vanaf het begin aanstaan. Dit duidt erop dat je als beginnende trader al direct een aantal basisgegevens ziet staan. Voor de ervaren trader wordt er ook meer diepgang aangeboden. Je kunt als ervaren trader gebruik maken van verschillende tools. etoro biedt op dit moment 66 indicatoren en verschillende tools om te tekenen op de grafieken. De meest gangbare tools voor technische analyse zitten er standaard bij.

Met eToro is het ook mogelijk om verschillende vensters naast elkaar te openen, waardoor je meerdere grafieken tegelijkertijd kunt bekijken. Via eToro kun je op 1 scherm wel 6 koersen volgen. Als je gebruik maakt van 2 schermen kun je al 12 aandelen tegelijkertijd in de gaten houden. Een dikke vette pluspunt voor beginnende en ervaren daytraders!

eToro Review: Mobiele app

Als je eToro gebruikt, dan kun je gebruik maken van hun intuïtieve app. Deze app wordt aangeboden op iOS en op Android. Of jou nou de iOS of de Android variant gebruikt maakt niet veel uit, de apps zijn namelijk vrijwel identiek aan elkaar. De mobiele app van eToro is wereldwijd al ruim 10 miljoen keer gedownload en wordt ook aangeboden in de Nederlandse taal.

Als je de mobiele app gebruikt, houd er dan rekening mee dat de grafiekensoftware wat minder functionaliteiten bevat dan de desktopversie. Waar je op de desktopversie gebruik kunt maken van 66 verschillende functionaliteiten, is de mobiele versie beperkt tot slechts 13 opties. Als je dus een ervaren belegger bent, dan is de mobiele app van eToro geen omgeving waar je daadwerkelijk orders wilt uitvoeren. Je kunt namelijk niet voldoende informatie verzamelen, zoals je dat wel op de desktop kunt.

Een groot voordeel van de app op je mobiel, wat ook voor ervaren traders erg interessant is, is dat je push-meldingen kunt ontvangen. Pushmeldingen kun je instellen zoals je die zelf wilt, bijvoorbeeld als een aandeel boven of onder een bepaald bedrag komt. Hierdoor mis je geen enkel belangrijk moment van een handelsdag.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

eToro Review: Klantenservice

Als je als gebruiker van de broker tegen een probleem aanloopt, wil je dat dit zo snel mogelijk is opgelost. Tegenwoordig is het normaal dat er live-chats zijn waar je binnen enkele minuten wordt voorzien van een oplossing voor je probleem. eToro biedt drie verschillende manieren aan om een oplossing te vinden voor je probleem. De klantenservice oplossingen zijn:

 • Helpcentrum;
 • Live chat;
 • Ticket aanmaken.

We nemen de proef op de som om een willekeurig vraag aan het licht te stellen. De vraag die ik ga onderzoeken is als volgt: “Hoe lang duurt het voordat ik m’n geld ontvang?” De oplossing voor het probleem ga ik via de drie bovengenoemde kanalen uitzoeken.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Helpcentrum van eToro

Vanuit het helpcentrum kun je jouw vraag direct in de zoekbalk typen. Dit werkte voor mij direct goed, waardoor ik binnen 10 seconden antwoord heb gekregen op mijn vraag. Een alternatieve manier om te zoeken, als je niet goed weet wat je in de zoekbalk moet zoeken, is om de subkoppen onder de zoekbalk door te nemen. Hier vind je vrijwel alle vragen die regelmatig door gebruikers worden gesteld.

Live chat van eToro

Als je een wat ingewikkeldere vraag hebt, wat je niet direct in het helpcentrum kunt vinden, dan is het gebruik maken van de live chat een goed alternatief. Het kostte me ongeveer 2 minuten om te vinden waar de live chat functie binnen het platform is en het duurde ongeveer 5 minuten om te verbinden, de vraag te stellen en het antwoord te krijgen. In totaal heeft het ongeveer 7 minuten geduurd om een antwoord te krijgen op mijn vraag.

Ticketsysteem van eToro

Als je hulp aanvraagt door middel van een ticket, verwacht dan niet een extreem snel antwoord, zoals met de live chat. Hier kan het namelijk ruim een dag duren voordat je antwoord ontvangt op je vraag. Over het algemeen werkt dit ook prima, alleen is het gebruik van een live chat een stuk sneller en daardoor ook fijner. Na 2 dagen van het stellen van mijn vraag via een ticket heb ik antwoord gekregen.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Hoe wordt eToro ervaren door anderen?

eToro ervaringen

Deze review is pas compleet als de mening van anderen er ook bij wordt betrokken. Om zeker te weten of dit platform veilig is lezen we ervaringen van andere gebruikers.

Het is je waarschijnlijk opgevallen dat eToro enorm slecht te boek staat op de meeste reviewplatforms. Dit komt doordat eToro in een slecht daglicht wordt gezet door mensen die massaal fake reviews plaatsen. Nadat ik meer dan 30 negatieve reviews heb gelezen, duiken er slechts enkele reviews naar boven waarbij er inhoudelijk wordt ingegaan op de negatieve ervaringen. Meer dan 90% van de negatieve reviews bevat geen onderbouwing van hoe de mening tot stand is gekomen.

Naast de fake reviews is er een kleine groep van gebruikers die een negatieve review plaatsen, omdat ze meer kosten maken dan dat ze voorheen dachten. Ze hebben zelf de spelregels niet goed doorgenomen, waardoor ze voor verrassingen komen te staan. De overvloed aan regels van eToro is daardoor wel één van de negatieve aspecten van de broker. Alhoewel ik ook van mening ben dat als je in financiële producten handelt, je dan ook wel goed moet weten wat je aan het doen bent en welke risico’s je neemt.

Verder zijn er ook een hoop positieve reviews te vinden, zoals ik dat natuurlijk ook al verwachtte. De meest complete review naar mijn mening is de volgende:

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Hoe wordt de mobiele app van eToro ervaren?

eToro review - Mobiele app

De mobiele app van eToro valt goed in de smaak bij gebruikers. Het valt me op dat deze overwegend meer positieve recensies heeft dan op Trustpilot. Dit grote verschil bewijst toch maar weer eens dat Android veel actiever is in het verwijderen van nepreviews dan Trustpilot. Gelukkig kunnen we hieruit wel de conclusie trekken dat men over het algemeen tevreden is over eToro.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

eToro Review: Conlusie

Ik ben erg positief verrast door eToro. Met name de gebruiksvriendelijkheid in combinatie met de focus op het sociale aspect van traden. Waar ik verder positief over ben is de grafiekensoftware op de desktop. Je kunt als beginner gebruik maken van de ‘eenvoudige’ opties, maar je kunt ook meer geavanceerdere tools gebruiken. In totaal heb je keuze uit 66 verschillende functionaliteiten om je grafiek te voorzien van de juiste technische analyse.

De desktop en mobiele variant van eToro zijn makkelijk in gebruik  wat een enorme pluspunt is. Daarnaast merk je bij het gebruik van eToro dat het sociale aspect naar voren komt. Zo zie je vanuit het startscherm direct waar traders op dit moment hun geld in investeren, zodat jij als beginnende trader direct ideeën op kunt doen.

Als je wilt beginnen met het traden via eToro, dan is het aan te raden om te beginnen met een demo account. Met een demo account kun je gebruik maken van $100.000 speelgeld die je kunt investeren zoals je dat zelf wilt. Om dit zo goed mogelijk te doen kun je gebruik maken van alle handvatten die eToro je bied. Begin vandaar nog met het traden op eToro.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Na aanleiding van deze eToro review schrijven we de broker aan met een 4,9 / 5 in de lijst van beste brokers in 2022.

Ik raad eToro aan aan mijn vrienden en familie.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Account openen bij eToro

In 5 eenvoudige stappen een account openen bij eToro. Je kunt dit doen vanuit je luie stoel, volledig digitaal en met je social media of google account. Probeer eToro uit zonder risico te lopen dat je geld verliest. Open een gratis demo account met $100.000 speelgeld. Hiermee kun je direct zonder investering aan de slag gaan en alle functionaliteiten van het handelsplatform proberen voordat je écht geld inlegt. Volg onderstaande stappen om jouw account bij eToro aan te maken.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Stap 1. Registreren

Je kunt je registreren met je e-mailadres of met een Apple, Facebook of Google+ account. Als je deze registratie hebt voltooid, krijg je direct toegang tot een demo-account met $100.000 speelgeld erop.

Deze registratie is binnen 10 minuten voltooid.

Stap 2. Verifiëren

Als je klaar bent met het demo-account en je wilt écht geld in gaan zetten, dan vraagt eToro om meer (verplichte) gegevens van je. Je moet jouw identiteit en woonplaats verifiëren. Dit kun je doen door documenten te uploaden die dit bewijzen. Dit gaat het om de volgende twee documenten:

 • Identiteitsbewijs: Kopie van jouw ID kaart of paspoort
 • Residentiebewijs: Kopie van een bankafschrift of een nutsrekening

Stap 3. Kennistoets

Zodra je bovengenoemde documenten hebt geüpload krijg je een korte beleggingsquiz. Hierin wordt gekeken of je over voldoende basiskennis beschikt om te beginnen met traden of beleggen. Als je de kennistoets hebt afgerond, dan kun je beginnen met het kopen van aandelen. Dit is een eenvoudig proces wat je slechts 5 minuten van je tijd kost.

Stap 4. Aandelen zoeken

Via de knop “Ontdek” vind je allerlei verschillende portfolio’s en aandelen die op dit moment in de schijnwerpers staan. Op deze pagina kun je beginnen met je ontdekkingstocht naar nieuwe aandelen en/of portfolio’s die mogelijk interessant zijn voor jou.

eToro review - ontdek

Als je al precies weet welk aandeel je wilt kopen, dan kun je via de zoekfunctie bovenin het scherm zoeken. Vul in de zoekfunctie het aandeel in dat je wilt kopen. Er schuift een menu uit met alle aandelen die eToro beschikbaar heeft om mee te handelen.

etoro review - zoeken op apple

Stap 5: Koop aandelen

Klik op de blauwe button rechtsboven in het scherm waar “HANDELEN” staat. Er verschijnt nu een pop-up waarin je zelf kunt aangeven voor welk bedrag je aandelen wilt kopen en met welk gewenste hefboomeffect je wil kopen. Zodra je dit hebt ingevuld klik je op de blauwe knop onderaan de pop-up waarop staat “Transactie openen”. Jouw aandelen worden direct toegevoegd aan je portefeuille.

eToro review - Aandelen kopen

Let op! Het kan zijn dat je een aandeel koopt op een moment waarop de markt dicht zit. In dit geval wordt je kooporder pas geplaatst nadat de markt opengaat.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Winst laten uitbetalen op eToro

Het is heel eenvoudig om je winst uit te laten betalen door eToro. Op het dashboard van het handelsplatform druk je eerst op de knop ‘Geld opnemen’, vervolgens vul je het bedrag in dat je wil laten uitbetalen. Zodra je dit hebt ingevuld klik je op de blauwe knop waarop staat ‘Aanvraag indienen’. Binnen 5 werkdagen ontvang je jouw geld op je rekening. Houd er rekening mee dat je pas geld kunt laten uitbetalen bij een bedrag van minimaal $30. Je betaalt $5 transactiekosten, waardoor het aan te raden is om pas geld uit te laten betalen als je meer dan $1.000 in één keer uitbetaalt.

De methode waarop je jouw geld ontvangt, is afhankelijk van hoe je jouw geld in het begin hebt gestort. Als je geld stort via jouw bankrekening, dan ontvang je ook geld op je bankrekening. Als je een online rekening, zoals PayPal gebruikt hebt, ontvang je ook op je PayPal account geld.

Let op! Het is wel mogelijk om je uit te laten betalen op een andere rekening, maar doordat eToro de betalingen uitvoerig moet controleren vanwege fraudeprotocollen kan dit lang duren. Het is daarom aan te raden je geld vanaf het begin te storten vanaf een rekening waar je later ook je geld op terug wil laten storten.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Aanbevelingen van de auteur

Leuk dat je zo ver bent gekomen met het lezen van mijn artikelen! Ik wil je graag nog een aantal van mijn persoonlijke aanbevelingen doen. Deze services heb ik puur geselecteerd op basis van eigen ervaring en tientallen uren aan research. Hier komen ze:

Gratis cursus beleggen (voor beginners en gevorderden)

De Trading Navigator Methode is een complete cursus om te beginnen met beleggen. Naast een cursus ontvang je ook een software waarmee je direct kunt beginnen met winstgevend beleggen. Terwijl je winstgevend belegt volg je de masterclass en leer je zo stap voor stap een goede belegger te worden!

Reserveer gratis jouw plek bij de webinar.

Beste beleggingsapp (0% transactiekosten)

Met BUX Zero beleg je snel en gemakkelijk met je telefoon in aandelen over de hele wereld tegen 0% transactiekosten. Meld je aan en ontvang één gratis aandeel.

Maak gratis jouw account aan bij BUX Zero

Beste broker (0% transactiekosten kosten voor aandelen)

Met eToro kun je aandelen traden zonder dat je commissie hoeft af te staan. Dit betekent dat je 0% commissie betaalt over je trades! Nergens kun je zo goedkoop in aandelen handelen zoals bij eToro. Een account aanmaken is overigens ook gratis!

Maak gratis jouw account aan bij eToro.

Jouw vermogen loopt risico. Er kunnen andere kosten van toepassing zijn. Klik hier voor meer informatie

Veelgestelde vragen over eToro

Wat is eToro?

eToro is een bedrijf dat consument gebruik laat maken van handel van verschillende effecten op een sociale manier. Het handelsplatform van eToro heeft zowel handmatige handelsfuncties als sociale handelsfuncties. Social trading stelt gebruikers in staat om de financiële handelsactiviteiten van anderen te volgen en het CopyTrader systeem zorgt ervoor dat alles wat ze doen in real-time worden gerepliceerd.

Is eToro geschikt voor beginnende beleggers?

Social trading is geschikt voor gebruikers die niet genoeg ervaring hebben met handelen. Beginners kunnen transacties van meer ervaren handelaren op een vrij snelle en gemakkelijke manier kopiëren met behulp van het platform.

Hoe betrouwbaar is eToro?

eToro is gereguleerd: niet alle platforms zijn gereguleerd. Er zijn regels opgesteld om investeerders te beschermen, dus je moet alleen handelen met gereguleerde platforms. eToro werkt in overeenstemming met de FCA, CySEC en ASIC.

Wat zijn de nadelen van eToro?

De nadelen van eToro zijn de relatief hoge niet-handelskosten, aangezien er kosten voor opname van geld en inactiviteit zijn verbonden. Geldopnames kunnen traag zijn en USD is de enige valuta waarin je jouw geld kunt bewaren.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s

eToro is een multi-assetplatform dat beleggingen in aandelen en crypto-activa aanbiedt, evenals het verhandelen van CFD’s. Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich meebrengen om snel geld te verliezen. 68% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen om uw geld te verliezen. In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De getoonde handelsgeschiedenis is minder dan 5 volledige jaren en is mogelijk niet voldoende als basis voor een investeringsbeslissing.

Copy Trading is een portefeuillebeheerservice die wordt aangeboden door eToro (Europe) Ltd., die is geautomatiseerd en gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission.

Cryptoassets zijn volatiele instrumenten die in zeer korte tijd sterk kunnen fluctueren en daarom niet voor alle beleggers geschikt zijn. In tegenstelling tot CFD’s is de handel in crypto-activa niet gereguleerd en wordt daarom niet gecontroleerd door enig EU-regelgevingskader.

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem
Willem
7 maanden geleden

Echt een hele goede broker is dit! Heb al meerdere brokers versleten, maar gebruik nu al een jaar etoro voor m’n beleggen en traden.

Peter
Peter
6 maanden geleden

Ik heb een paar weken geleden geld gestort op eToro en heb een probleem ik kan namelijk niet meer inloggen , steeds moet ik een foto van mijn paspoort maken dat lukt wel maar dan moet ik een foto van mijn gezicht maken en dan werkt de camera niet word aangegeven .
Ik probeer dagelijks 5a6 maal per dag maar het lukt mij niet om ingelicht te komen .
zowel op mijn iPad als op mijn telefoon