Beter Beleggen

Verbeter je beleggingskennis

Klanten beoordelen ons met een 9,6 ⭐⭐⭐⭐⭐

“Beste broker van 2023” Beter Beleggen

Libertex Review - Invest logo

Libertex Review [2023] – Één van de beste Brokers in Europa

 • Gebruiksvriendelijk
 • Grafiekensoftware
 • Mobiele app
 • Klantenservice
 • Beleggingsinstrumenten
 • Kosten
4.3/5Overall Score

Risico waarschuwing: De waarde van beleggingen in aandelen kan zowel dalen als stijgen, waardoor je mogelijk minder terugkrijgt dan je hebt ingelegd. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Je leest deze Libertex review van 2023 omdat je overweegt om Libertex te gebruiken als broker. Je weet alleen niet 100% zeker of de broker bij je past.

Ben je op zoek naar een goede broker om mee te beleggen? Dan is Libertex een geschikte optie. Houd er rekening mee dat Libertex gereguleerd is door de CySEC, maar het niet beschikbaar is voor alle landen in de EU, België is bijvoorbeeld uitgesloten.

Als je interesse hebt in langetermijnbeleggen in aandelen, dan is Libertex een broker die aan de meeste wensen voldoet. Maar of het voor 100% aan al je wensen voldoet? Dat gaan we in deze Libertex broker review onderzoeken.

Zodra je de volledige Libertex review hebt gelezen, dan ben je op de hoogte van het aanbod van de broker in vergelijking met andere brokers. Van transactie- tot stortingskosten en van toegankelijkheid tot hoe het platform werk. Door deze ervaringen te lezen weet je straks precies hoe de broker werkt en hoe het opweegt tegenover concurrenten. Dit zorgt ervoor dat je een weloverwogen keus kunt maken.

Lees gauw verder om erachter te komen of Libertex bij je past, of open direct een account bij Libertex!

De waarde van beleggingen in aandelen kan zowel dalen als stijgen, waardoor je mogelijk minder terugkrijgt dan je hebt ingelegd. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Specs
 • Bedrijfsnaam: Indication Investments Ltd
 • Toezichthouder(s): Cyprus Securities and Exchange Commission
 • Adres: 10 Agiou Athanasiou,
  Ksenos building, Floors 6 and 7,
  4105, Limassol
 • Land: Cyprus
Pros
 • Het merk Libertex bestaat bijna 25 jaar (sinds 1997)
 • Nederlandstalige website en klantenservice
 • Keuze uit meer dan 300 aandelen
 • Meer dan 2 miljoen gebruikers
 • Eenvoudig geld storten met iDEAL
Cons
 • Geen 24/7 klantenservice
 • Eerste storting heeft een minimumbedrag van €100

Libertex Review

Libertex Group is opgericht in 1997 en biedt sindsdien haar dienstverlening aan meer dan 2,2 miljoen klanten in verschillende landen. Ze bieden meer dan 300 verschillende aandelen.

De waarde van beleggingen in aandelen kan zowel dalen als stijgen, waardoor je mogelijk minder terugkrijgt dan je hebt ingelegd. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Libertex Review: Accounttypes

Beste ETF DEGIRO Selectiecriteria

Libertex biedt drie type accounts aan: Invest account, handelsaccount en een demo-account – waarmee je toegang krijgt tot het platform met een virtueel rekeningsaldo van €50.000.

Handelsaccount

Het handelsaccount van Libertex is ideaal voor ervaren handelaren die op zoek zijn naar een handelsplatform om CFD’s te verhandelen. Je krijgt toegang tot meer dan 250 verschillende CFD’s.

Handelen met hefboomwerking stelt je in staat meer blootstelling te krijgen aan de financiële markt waarin je handelt. Leveraged CFD-derivaten maximaliseren zowel potentiële winsten als verliezen.

Met Libertex kun je traden met een hefboomwerking tot 1:30. Dit betekent dat een rekeningsaldo van € 1.000, blootstelling kan geven tot € 30.000 aan handelskapitaal.

Demo account

Libertex biedt een demo-handelsaccount aan met € 50.000 aan fictief vermogen waarmee je het platform kosteloos kunt uitproberen. Het demoaccount geeft je toegang tot het handelsaccount van Libertex en biedt de kans om elke strategie zonder risico uit te proberen.

Demo-accounts zijn perfect voor nieuwe handelaren om online handelen te oefenen en ervaring op te doen. Met een demoaccount raak je zonder risico vertrouwd met het handelsplatform.

Maak direct een demo account aan.

70,8% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder.

Invest account

Met het Libertex Invest account krijg je toegang tot de daadwerkelijke aandelen. Je betaalt hiermee 0% commissie voor 100% aandelen, geen transactiekosten en je ontvangt maandelijkse en kwartaaldividenden.

In tegenstelling tot het handelsaccount van Libertex, is deze optie gericht op investeerders die aandelen willen kopen over een langere periode, met oog op het opbouwen en onderhouden van een langetermijnportefeuille.

De waarde van beleggingen in aandelen en aandelen kan zowel dalen als stijgen, dus het kan zijn dat je minder terugkrijgt dan je hebt belegd. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Je vraagt je af wat Libertex Invest beter maakt dan een standaard handelsaccount. Dat is eenvoudig te beantwoorden:

 1. Je betaalt GEEN commissie.
 2. Je ontvangt ECHTE aandelen.

Libertex Invest-klanten betalen geen kosten voor accountbeheer en/of contracten die hun potentiële winst of dividenden aantasten. Dit betekent dat je als belegger de potentiële winsten kunt herinvesteren in plaats van ze terug te geven aan de broker.

Schakelen tussen invest account, handelsaccount en demoaccount is snel en eenvoudig. Door simpelweg de dropdown menu in de rechterbovenhoek van het handelsplatform aan te klikken.

Verschillen tussen de accounttypes

Om erachter te komen waarin een Invest account van een handelsaccount verschilt. Raadpleeg onderstaande tabel voor een volledige vergelijking van beide accounttypes:

VergelijkingLibertex HandelsaccountLibertex Invest
Slimme filtersPopulair, indices, opties, top stijgers, top dalers, top volatiliteit (1 dag), stijgende trend 30d, dalende trend 30d, cryptovaluta’s, grondstoffen
In focus, populair en dividenden
Verhandelbare activaCFD-derivaten: Forex, crypto, indices, grondstoffen, aandelen, ETF’s en opties
Aandelen
HandelsrichtingLong en short positiesLong posities
HefboomJa, tot een hoogte van 1:30Geen
Dividend uitbetalingJa, toegevoegd aan de openstaande tradeJa, toegevoegd aan balans
Demo accountJaNee
AanmeldknoppenAanmeldenAanmelden

De waarde van beleggingen in aandelen en aandelen kan zowel dalen als stijgen, dus het kan zijn dat je minder terugkrijgt dan je hebt belegd. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

70,8% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder.

Aandelen (Invest account)

Het aanbod van aandelen in het Libertex Invest account is sinds eind 2021 operationeel. Hierdoor is het aandelenaanbod beperkt tot enkel de meest populaire aandelen in Amerika. De verwachting is dat het aandelenaanbod in de loop der jaren flink zal toenemen.

Via het invest account kun je onder andere aandelen kopen, zoals:

 • Virgin Galactic
 • Tesla
 • Apple
 • nVidia
 • Amazon
 • Microsoft
 • Facebook
 • Google
 • En nog veel meer

Libertex Review: Kosten

Een belangrijk onderdeel bij het bepalen welke broker het beste bij je past is de hoogte van de kosten die je betaalt om de broker te gebruiken. Libertex Invest is qua kosten naar ons mening één van de beste brokers, doordat ze een zero commission beleid hanteren. Dit betekent in feite dat je geen commissie betaalt voor het aan- en verkopen van aandelen op Libertex Invest.

Inactiviteitskosten

Op het moment dat je meer dan 180 dagen niet hebt ingelogd op je Libertex Invest account, dan krijgt Libertex het recht om maandelijks €10 aan onderhoudskosten in rekening te brengen. Deze kosten worden afgeschreven van het balans dat op je account staat weergegeven.

Inactiviteitskosten worden alleen in rekening gebracht bij accounts met een balans lager dan €5.000.

De waarde van beleggingen in aandelen kan zowel dalen als stijgen, waardoor je mogelijk minder terugkrijgt dan je hebt ingelegd. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Libertex Review: Storten en opnemen

Libertex ondersteunt een breed scala aan betalingsmethoden, waaronder iDEAL, PayPal, SEPA/internationale bankoverschrijvingen, creditcards, Skrill, Neteller en meer. Er zijn geen aanbetalingskosten en het geld wordt direct op je account bijgeschreven, behalve bij overboekingen die door verwerkingstijd van de bank tussen de 3 tot 5 dagen duren.

Als het gaat om opnames die geen opnamekosten met zich meebrengen, zijn de opties PayPal en Skrill. Creditcard-/debetkaart-, SEPA-bankoverschrijvingen en Neteller-opnames vragen kleine opnamekosten.

Laten we eens kijken naar een uitgebreide lijst van de beschikbare opties met daarbij horende tarieven en verwerkingstijden.

BetaalmethodeKostenVerwerkingstijd
Geld storten
iDEALGeenDirect
PayPalGeenDirect
SkrillGeenDirect
SofortGeenDirect
NetellerGeenDirect
SEPA Bank TransferGeenDirect
Credit/debit cardGeenDirect
Geld opnemen
PayPalGeenDirect
SEPA / Bankoverschrijving0,5% (min €2, max €10)3-5 dagen
SkrillGeen24 uur
Neteller€124 uur
Credit/debit card€11-5 dagen

De waarde van beleggingen in aandelen kan zowel dalen als stijgen, waardoor je mogelijk minder terugkrijgt dan je hebt ingelegd. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Libertex Review: Gebruiksvriendelijk

Als je een beginnende belegger bent met weinig tot geen ervaring, is Libertex waarschijnlijk een goede broker om te kiezen. Je kunt aandelen kopen via het Libertex-web en mobiele handelsplatforms.

Het proces voor het openen van een rekening is gestroomlijnd, waardoor het storten van geld op jouw rekening snel is gedaan. Bekende betaalmethodes zoals iDEAL, PayPal, Skrill, Neteller en bankoverschrijving zijn allemaal met Libertex mogelijk.

Je kunt door de financiële instrumenten bladeren op basis van de volgende criteria van het Libertex-webhandelsplatform:

 • In focus
 • Populair
 • Dividendaandelen
 • Metaverse
 • Redditors keuze

Daarnaast kun je een favorieten-lijst maken. En als alternatief kun je een aandeel zoeken met behulp van de zoekbalk bovenaan het platform.

In overeenstemming met het gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface, maakt Libertex online beleggen zo overzichtelijk mogelijk. Je hoeft alleen maar:

 1. Op jouw favoriete aandeel te klikken.
 2. Het handelsbedrag op te geven.
 3. Klik op kopen of verkopen om de transactie uit te voeren.

Kortom, Libertex is een intuïtief beleggingsplatform voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

De waarde van beleggingen in aandelen kan zowel dalen als stijgen, waardoor je mogelijk minder terugkrijgt dan je hebt ingelegd. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Libertex Review: Grafieken

Libertex Invest als beleggingsplatform

Het beleggingsplatform stelt je in staat om alle aandelen die Libertex aanbiedt te kopen en verkopen. Libertex biedt een uitgebreide reeks grafiekhulpmiddelen waarmee je populaire technische analyses kunt uitvoeren en op je grafieken kunt weergeven.

De waarde van beleggingen in aandelen kan zowel dalen als stijgen, waardoor je mogelijk minder terugkrijgt dan je hebt ingelegd. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Grafieken en technische indicatoren

Grafieken kun je volledig aanpassen door bars, candles, lege candles, lijn, gebied en Heiken Ashi-grafieken te selecteren. Tijdsintervallen kunnen worden ingesteld van 1 seconde tot 1 maand.

Als het gaat om technische indicatoren, zijn er meer dan 40 te gebruiken en deze zijn onderverdeeld in drie categorieën:

 • Trends, zoals Aroon, Choppiness Index, Ichimoku Cloud, MACD, Mass Index, Moving Average, Moving Average Exponential, Moving Average Weighted, Parabolische SAR, Price Oscillator, Triple EMA, Williams Alligator, ZigZag, Arnaud Legoux Moving Average, Coppock Curve, Directionele bewegingsindex, dubbel exponentieel voortschrijdend gemiddelde, envelop, romp MA, kleinste kwadraten voortschrijdend gemiddelde en meer.
 • Oscillatoren, zoals Awesome Oscillator, Balance of Power, Stochastic RSI, Williams %R, True Strength Indicator en nog veel meer.
 • Volatiliteit, zoals Bollinger Bands, Bollinger Bands Width, Donchian Channels, Keltner Channels, relatieve volatiliteitsindex, Chande Kroll Stop.

Overige functionaliteiten

De Libertex-grafieken zijn ideaal voor beginnende beleggers. Elke grafiek biedt informatie wat het sentiment van de markt te weergeeft. Verder kun je op elk handelsscherm direct een trade openen.

Je kunt ook meerdere aandelen in dezelfde grafiek bekijken en vergelijken door op de vergelijkingsknop bovenaan het scherm te klikken en de activa in te voeren die je wilt vergelijken. Tot slot kun je een verscheidenheid aan tekenhulpmiddelen gebruiken om de grafieken aan te passen aan jouw beleggingsbehoeften en -doelen.

Libertex Review: Mobiele app

Zoals tegenwoordig gebruikelijk is bij brokers, ondersteunt Libertex een volwaardige mobiele app die compatibel is met mobiele apparaten van Apple en Android. Dit betekent dat je aandelen kunt kopen en verkopen zonder commissie kosten vanaf jouw smartphone of tablet.

De waarde van beleggingen in aandelen kan zowel dalen als stijgen, waardoor je mogelijk minder terugkrijgt dan je hebt ingelegd. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Libertex Review: Klantenservice

De klantenservice van Libertex is elke werkdag van 9.00 tot 21.00 uur bereikbaar via livechat, e-mail, telefoon, WhatsApp en Facebook Messenger.

Daarnaast kun je een handige pagina met veelgestelde vragen, nieuws, blog, onderwijs, CFD-specificatie en economische kalender vinden op het tabblad ‘Hulp en ondersteuning‘ vanuit het hoofdmenu van Libertex.

Wanneer je op de educatiepagina klikt, kun je de basis van online beleggen leren door video’s die zijn gemaakt door de bekroonde investeringsacademie van Libertex.

De waarde van beleggingen in aandelen kan zowel dalen als stijgen, waardoor je mogelijk minder terugkrijgt dan je hebt ingelegd. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Libertex Review: Regulatie

Om te bepalen hoe goed je als gebruiker beschermd bent bekijken we twee onderdelen: De toezichthouders en de wijze waarop je je account kunt beveiligen tegen indringers.

Toezichthouder

eToro review Toezichthouders

Libertex is een beleggingsplatform dat wordt gebruikt door Indication Investments Ltd. Een investeringsmaatschappij die is gevestigd in Cyprus, die wordt gereguleerd door CySEC (de Cyprus Securities and Exchange Commission) met CIF-licentienummer 164/12.

CySEC verplicht brokers al het geld van klanten op gescheiden bankrekeningen houden.

Ik ben positief over het feit dat Libertex openhartig is over hun privacybeleid en dat de broker het geld van klanten gescheiden houdt van het zijne.

2FA beveiliging

Het instellen van tweefactorauthenticatie op je live handelsaccount is van het grootste belang om toegang tot je Libertex-account te beschermen. Libertex ondersteunt twee opties voor 2FA via sms en Google Authenticator.

De waarde van beleggingen in aandelen kan zowel dalen als stijgen, waardoor je mogelijk minder terugkrijgt dan je hebt ingelegd. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Account openen bij Libertex

Een Libertex-account openen is eenvoudig en duurt slechts enkele minuten. Je kunt je aanmelden met jouw e-mailadres.

Libertex vereist dat je je identiteit online verifieert volgens het KYC-procedure om te voldoen aan de internationale anti-witwas regels. Je moet dus een kopie van je ID of rijbewijs uploaden. Houd er rekening mee dat je ook je persoonlijke gegevens, zoals je adres moet verstrekken.

Als je voor de eerste keer stort, vereist Libertex een minimale storting van €100 voordat je kunt beginnen met handelen. Na de eerste storting kun je het account aanvullen met minimaal €10. Het platform accepteert verschillende betaalmethoden, waaronder iDEAL en PayPal. Daarna kun je beginnen met het verhandelen van alle activa die beschikbaar zijn op het Libertex Handelsaccount en Libertex Invest.

Als je aan de slag wilt gaan met Libertex, volg dan onderstaande stappen.

Stap 1: Open een Investing Account

Navigeer naar de hoofdwebsite en klik op Registreren bovenaan het scherm. Om je aan te melden voor een live handelsaccount, moet je je e-mailadres en een wachtwoord invoeren via het aanmeldvenster van de mobiele app of via het webplatform. Als alternatief kun je je Facebookgegevens gebruiken om een ​​handelsaccount aan te maken.

De waarde van beleggingen in aandelen kan zowel dalen als stijgen, waardoor je mogelijk minder terugkrijgt dan je hebt ingelegd. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Stap 2: Geld storten

Na je eerste storting moet je documenten uploaden voor verificatiedoeleinden, zoals een identiteitsbewijs en woonplaats. Nieuw geregistreerde accounts hebben doorgaans 3 werkdagen nodig om te verwerken.

Stap 3: Begin met investeren

Zoek op het webplatform je favoriete aandelen en klik op verkopen of kopen. Door erop te klikken wordt er een venster geopend. Hier kun je het bedrag invullen dat je bereid bent te investeren.

Libertex Review: Beoordeling

Libertex heeft zichzelf gevestigd als een van de beste brokers. Deze online broker biedt meer dan 300 verschillende aandelen.

Samenvattend, Libertex een ideale optie voor iedereen die geïnteresseerd is in het investeren in aandelen of het handel in CFD’s met strakke spreads en -commissiekosten.

Om je online ervaring met Libertex broker te beginnen, klik je gewoon op de onderstaande link en open je vandaag nog een Libertex-account!

De waarde van beleggingen in aandelen kan zowel dalen als stijgen, waardoor je mogelijk minder terugkrijgt dan je hebt ingelegd. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. 70,8% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties