Beter Beleggen

Verbeter je beleggingskennis

Klanten beoordelen ons met een 9,6 ⭐⭐⭐⭐⭐

“Beste broker van 2023” Beter Beleggen

Trading Navigator Methode Review 3

Trading Navigator Methode Review [2023] – Scam of niet?

 • Kennisniveau
 • Live coaching
 • Software
 • Informatie delivery
 • Toegankelijkheid
 • Prijs
4.8/5Overall Score

“De beloftes van de Trading Navigator Methode zijn te mooi om waar te zijn.”

Als ik Harm van Wijk zie en zijn verhalen aanhoor over zijn cursus: de Trading Navigator Methode, gaan alle alarmbellen rinkelen en vliegen de rode vlaggen omhoog. Ik dacht maar één ding: “Dit is een scam, dat kan niet anders.”

Je zult ongetwijfeld de video’s van Harm van Wijk voorbij hebben zien komen en ook gedacht hebben dat zijn beloftes te mooi zijn om waar te zijn. Ik deel die mening met je.

De eerste keer dat ik met Harm van Wijk in aanraking was gekomen, was via zijn YouTube video’s. Hij vertelde in zijn advertentie het verhaal over hoe hij beleggen makkelijk maakt: “1. Je hoeft er geen verstand van te hebben. 2. Je hoeft alleen de pijltjes te volgen en 3. Je behaalt op die manier meer dan 20% rendement”.

Laten we dit in perspectief plaatsen: 20% Rendement is bijna 3x meer dan hoeveel de gemiddelde belegger op de beurs verdiend. Als dit écht zo makkelijk is en de resultaten zo goed zijn, waarom doet niet iedereen dit dan? Harm presenteert zich als een beursexpert en verkondigd met de Trading Navigator Methode dat hij het beleggingsspelletje heeft uitgespeeld. Heeft Harm van Wijk écht het spel van het beleggen uitgespeeld of blijft het bij een belofte die te mooi is om waar te zijn? In deze review gaan we hier dieper op in.

Specs
 • Bedrijfsnaam:
  BeursBulletin Alerts B.V.
 • KvK Registratie:
  34244390
 • Adres:
  Rokebrandlaan 2
  1261 WV, Blaricum
 • Land:
  Nederland
 • Telefoonnummer:
  035 737 0440
Pros
 • Eenvoudige taal voor beginners
 • Prijs-kwaliteit is bovengemiddeld goed
 • 2 Jaar live training is erg waardevol
 • Slimme software geeft winstgevende signalen
 • Uitzonderlijk hoog succespercentage
Cons
 • Lijkt in eerste instantie niet erg betrouwbaar
 • Redelijk hoge instapprijs (maar is het wel meer dan waard)
 • Verder zijn er eigenlijk geen nadelen

Wat is er online te vinden over de Trading Navigator Methode?

Ik ben verder gaan speuren op het internet om wat meer te weten te komen over de methode die Harm hanteert om zo succesvol te zijn op de beurs. Zo ben ik gestuit op een video van hem die op YouTube staat. In de video laat Harm 12 minuten lang verschillende grafieken van aandelen zien met groene en rode pijltjes, van in- en uitstap momenten. Hij verkondigt vol trots dat zijn software al die signalen heeft afgegeven en dat hij er honderden procenten rendement op heeft behaald.

Mijn bullshit radar ging zo hard af dat ik van afschuw niet meer verder kon kijken. “Wie trapt hier nu in?” dacht ik. Iedereen kan pijltjes tekenen op een grafiek en vertellen hoe briljant die is. De conclusie die ik hieruit kon trekken; de video’s die Harm publiceert, daar toont hij geen kennis en expertise. De vraag of de Trading Navigator Methode een scam is blijft knagen.

Wat zeggen cursisten over de Trading Navigator Methode?

Ik ben verder gaan zoeken naar mensen die recensies plaatsen. Harm heeft ook een aantal video recensies op zijn salespage staan. Échte mensen aan het woord die hun mening verkondigen over Harm en zijn Trading Navigator Methode. De eerste video die ik bekeek was een vrouw van rond de 50 jaar oud. Ze vertelt in de video dat ze advocaat is. Natuurlijk begrijp ik dat dit een bepaalde autoriteit moet uitstralen, helaas zei haar non-verbale communicatie in mijn ogen toch écht wat anders. Maar goed, wie ben ik om daarover een keihard standpunt in te nemen.

Deze ‘advocate’ vertelt haar verhaal:

“Die groene en rode pijltjes vind ik fantastisch. Daar zweer ik op. Voor ik jou kende ging het niet goed en nu wel!”

Het klonk een beetje als een pitch van een verkoopster die nog nooit een sale heeft binnengehaald. Ik beland weer op hetzelfde sceptische punt als waar ik al was.

 • Wie is Harm van Wijk nu echt?
 • Waarom lijkt dit zo nep?
 • Wat zijn die groene en rode pijlen?

Trading Navigator Methode review: Wie is Harm van Wijk?

Om een goed beeld te krijgen bij wie Harm van Wijk nu echt is, heb ik zijn LinkedIn profiel opgezocht. Verrassend genoeg was dit na mijn scepticisme toch erg makkelijk te vinden.

Harm heeft in 1995 zijn Drs. Economics verdiend door de studie Bedrijfseconomie richting Marketing af te ronden. Hij heeft gewerkt als productmanager Beleggen bij Fortis, SNS bank en BinckBank. Verder heeft hij de functie vervult als senior vermogensbeheerder bij Kairos Asset Management en is hij sinds 2004 eigenaar van beleggen.com.

Sinds 1995 is Harm dus al op professioneel niveau bezig met beleggen en dit geeft hem autoriteit als hij spreekt over het vakgebied. Hij weet waar hij het over heeft gezien zijn achtergrond en ervaring.

Trading Navigator Methode review: Is het bedrijf van Harm van Wijk een scam?

Om te achterhalen of het bedrijf van Harm van Wijk betrouwbaar is ben ik meer gegevens gaan achterhalen over zijn bedrijf dat hij runt sinds 2004. Zijn KvK nummer staat beschreven op zijn website en ik kan daarmee alle informatie via de KvK over zijn bedrijf ontvangen.

 • Handelsnaam: BeursBulletin Alerts B.V.
 • KvK nummer: 34244390
 • Adresgegevens: Rokebrandlaan 2, 1261 WV, Blaricum
 • Telefoonnummer: 035 737 0440

Ik nam de proef op de som om eens een belletje te wagen en wat kritische vragen te stellen over de bedrijfsvoering. Tot mijn verbazing werd ik heel vriendelijk geholpen door een servicemedewerker die het mij haarfijn heeft uit kunnen leggen en mijn kritische standpunten kon verwerpen. BeursBulletin heeft een team van mensen in dienst die cursisten helpen en begeleiden als ze tegen problemen aanlopen.

Waarom lijkt de Trading Navigator Methode op een scam?

Het is natuurlijk mijn interpretatie van zijn marketing en hoe hij potentiële klanten wil lokken. Het komt in ieder geval bij mij zo over; als lokken. Ik heb het vermoeden dat zijn methode van verkopen precies het tegenovergestelde effect creëert dan wat hij er werkelijk mee wil bereiken.

Ik stap uit mijn scepticisme en besluit om de Trading Navigator Methode uit te proberen. Er zit een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie bij. Mocht het zo zijn dat ik in zijn val ben getrapt, dan heb ik altijd nog 30 dagen tijd om te ontsnappen. Niets te verliezen en er lijkt zo veel te winnen.

Trading Navigator Methode review: Wat is het?

Om een goed beeld te krijgen bij wat ik moet verwachten van de Trading Navigator Methode, verdiep ik me wat meer in de inhoud. De Trading Navigator is een software tool die je signalen geeft wanneer het ‘veilig’ is om een aandeel te kopen en wanneer je het aandeel moet verkopen. De signalen zijn gebaseerd op analyses die de tool maakt om te bepalen wat de trend is van een aandeel. Door het algoritme van de tool, kun je op die manier verstandig en veiliger geld investeren.

Er valt wat te zeggen over de manier waarop de Trading Navigator werkt. Als ik de gegevens zo interpreteer, blijkt het dat het puur gaat om een tool die technische analyse uitvoert. Belangrijk hierbij om mee te nemen is dat fundamentele analyse dus niet wordt meegenomen. Met de Trading Navigator loop je nog steeds risico; nieuwsberichten kunnen onverwachts uit de hoek komen en fundamentele analyse wordt niet meegenomen. Je handelt op basis van positieve indicatoren (technische analyse), die je aangeven dat het verstandig is om een aandeel te kopen. Hierdoor neem je in feite minder risico dan wanneer je deze indicatoren niet meeneemt.

Dit doet me gelijk denken aan daytrading, waarbij je op dezelfde dag al een aandeel koopt en verkoopt. De Trading Navigator Methode belooft dat het ook gaat om het kopen en behouden van aandelen voor soms dagen, weken of maanden. Het is mij nog niet helemaal duidelijk hoe dit werkt, maar misschien moet ik me niet te veel in het algoritme van de Trading Navigator te verdiepen.

Als je alle signalen zou volgen van Harm van Wijk, dan zou de gemiddelde rendement jaarlijks tussen de 18% en 22% liggen. Het is niet onmogelijk, maar de criticus in me zegt: Eerst zien, dan geloven.

Trading Navigator Methode review: Welke beloftes maken ze?

De beloftes die de Trading Navigator Methode maakt zijn als volgt:

 • Door de signalen te volgen, verklein je de kans om tegen de trend in te beleggen.
 • De software signaleert schommelingen en beveiligt al je aankopen met een stop-los, zodat de risico die je neemt altijd beperkt blijft.
 • De software signaleert wanneer een opwaartse trend langer aanhoudt, waardoor je je winsten maximaliseert.
 • De software belegt puur en alleen rationeel: Op cijfers en niet op emotie.
 • Je kunt met gemak in korte tijd over meerdere verschillende aandelen je beleggingen spreiden, waardoor je het risico verder beperkt.

Over het algemeen zijn dit natuurlijk realistische scenario’s waarmee je kunt profiteren van de software. Als de Trading Navigator tool zijn beloftes waarmaakt, dan is dit iets wat enorm interessant kan zijn voor elke soort belegger: Van beginner tot zeer ervaren.

Trading Navigator Methode review: Wat ontvang je bij aanschaf?

Als je de Trading Navigator Methode aanschaft dan ontvang je de software. De software is eigenlijk het hoofdzakelijke product wat je aanschaft en wat je veel rendement zou moeten opleveren. Naast de Trading Navigator software, ontvang je ook verschillende bonussen:

 • 2 jaar VIP toegang MBC
 • 2 jaar alerts via Telegram
 • Handleiding: Geld verdienen met opties
 • Handleiding: Geld verdienen met aandelen
 • Handleiding: Speeders, sprinters en turbo’s
 • € 500 MeXem transactietegoed
 • 2 jaar live coaching

Alles bij elkaar geeft de salespage aan dat dit in totaal normaal gesproken € 12.213 waard zou zijn. Dit is natuurlijk helemaal niet waar. Ik kan ook niet geloven dat je dit normaal gesproken zou betalen voor het pakket.

De normale prijs is € 1997 en het pakket is afgeprijsd naar € 1497. Dit is het bedrag dat we ook werkelijk betalen voor het pakket.

Trading Navigator Methode review: Hoe heb ik het ervaren?

Ik moet zeggen dat ik erg positief verrast ben over de inhoud van de trainingen en de manier waarop informatie wordt overgebracht. Zowel voor de beginnende belegger als de meer ervaren belegger zitten er trainingen bij die je ongetwijfeld helpen om veel meters te maken.

Het belangrijkste om te reviewen is natuurlijk de software die de Trading Navigator Methode aanbied. De software die hiervoor wordt gebruikt is qua lay-out niet mijn eerste keus. Maar ik begrijp wel wat men bedoelde met de groene en rode pijlen.

Er worden dagelijks 3 signalen gegeven op de koersen waar je op in kunt spelen. Op deze signalen kun je bepalen of je wel of niet in de trade wilt stappen. Op het moment dat je in de trade stapt, zorg je er automatisch voor dat je iets onder de koers een stop-loss inzet. Op die blijven je verliezen beperkt. Als de koers wel stijgt, dan kun je hier grof van profiteren.

De pijlen die op de Trading Navigator worden weergegeven worden gebaseerd op EMA, WMA en/of MA crossings. Op zich zijn dit betrouwbare indicatoren waarmee je vaker winstgevend mee kunt handelen. Als je moeite hebt met het in bedwang houden van je emoties en daardoor moeite hebt met money management, dan gaat dat je duur komen te staan. Maar als je weet hoe beleggen werkt, je kent de basis en volgt de principes, dan heb je er veel profijt van.

Ik heb de software nu 3 maanden gebruikt en ik heb een rendement behaald van 23%. Nu moet dit natuurlijk wel in perspectief worden gezet dat de markt over het algemeen erg positief is. De S&P is in dezelfde periode gegroeid met 6%, dus dit zegt al genoeg over het marktsentiment. Alsnog is een rendement van 23% over 3 maanden erg positief en dat is iets waar je over naar huis kunt schrijven.

Tot dusver ben ik enorm tevreden over de software en de trainingen in het algemeen. Ik ben zeker van plan hier nog lang gebruik van te maken!

Trading Navigator Methode review: Beleggingstrainingen en cursussen

Naast de software die Harm van Wijk aanbiedt, krijg je ook toegang tot verschillende trainingen waarmee je leert beleggen. De Trading Navigator Methode houdt er een erg uitgebreide pakket op na met veel verschillende trainingen over beleggen.

De onderwerpen van de trainingen variëren van daytrading tot aan langere termijn beleggingen. Het blijft niet bij een basistraining. Er worden ook handvatten aangereikt die je leren om zelf diepgaande analyses te kunnen maken. Naast de training ontvang je ook bewezen praktische tips die je direct kunt toepassen om beter en winstgevender te beleggen.

Trading Navigator Methode review: Algehele conclusie

De software en de trainingen die Harm van Wijk aanbiedt met de Trading Navigator Methode zijn fenomenaal. Het pakket is zo ontwikkeld dat je zelfs als beginnende belegger zeer snel winstgevend kunt beleggen door de signalen te volgen. De uitdaging in dit pakket is dat je als beginner je volledig stort op de trainingen. Op die manier wordt je steeds comfortabeler met het traden.

Voor de ervaren belegger werkt dit eigenlijk hetzelfde. Je kunt je eigen plan trekken, maar je kunt ook de signalen volgen. Over het algemeen lijken de signalen wel gebaseerd te zijn op een algoritme wat de markt structureel verslaat. In de tussentijd kun je cursussen volgen die meer voor de gevorderde belegger zijn en zodoende je rendement verhogen en je kennis te verbreden.

Kortom: Een uitstekend pakket voor zowel beginnende en gevorderde beleggers.

 • Met de Trading Navigator Methode is het zeker weten haalbaar om meer dan 20% rendement per jaar te behalen.

Het pakket is volledig. Harm van Wijk is betrouwbaar en een expert op het gebied van beleggen. Zijn methode van marketing en hoe hij zijn diensten aan de man brengt zijn twijfelachtig, maar al met al is de Trading Navigator Methode zeker het geld waard.

Ik zou de Trading Navigator Methode aanbevelen aan vrienden en familie.

eToro review - Logo
eToro is door Beter Beleggen uitgeroepen tot de beste broker van 2023

Meld je aan en begin binnen enkele minuten met beleggen over de hele wereld tegen lage tarieven.

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Veelgestelde vragen over de Trading Navigator Methode review

Is de Trading Navigator Methode een scam?

Je zult ongetwijfeld de video’s van Harm van Wijk voorbij hebben zien komen en ook gedacht hebben dat zijn beloftes te mooi zijn om waar te zijn. Heeft Harm van Wijk écht het spel van het beleggen uitgespeeld of blijft het bij een belofte die te mooi is om waar te zijn. In deze review gaan we hier dieper op in.

Wat is de Trading Navigator Methode?

De Trading Navigator Methode is een cursus met software die gemaakt is door Harm van Wijk. Binnen de cursus leer je om winstgevend te beleggen in aandelen. De software die je ontvangt is een systeem die technische analyses uitvoert en je aanbevelingen geeft of het een goed moment is om een aandeel te kopen of om te verkopen.

Wie is Harm van Wijk van de Trading Navigator Methode?

Harm van Wijk is een Drs. Economics. Hij heeft een verleden waarin hij als productmanager heeft gewerkt bij verschillende banken en als senior vermogensbeheerder bij investeringsvehikels. Harm van Wijk is iemand die zijn strepen vaker verdiend heeft in de beleggingswereld en zijn kennis deelt op het internet met zijn cursus: de Trading Navigator Methode.

Waarom lijkt de Trading Navigator Methode op een scam?

De manier waarop Harm van Wijk zijn cursus: de Trading Navigator Methode vermarkt op het internet is erg twijfelachtig. Hij belooft gouden bergen met zijn cursus. Over het algemeen hebben mensen geleerd: Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dit het ook meestal. Aan deze regel heeft Harm van Wijk niet gedacht toen hij zijn marketing funnel had ingericht. Hierdoor lijkt de Trading Navigator Methode een scam.

4 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
1 jaar geleden

Bedankt voor de review. Dit artikel trok me over de streep om de cursus aan te schaffen. Ik heb de cursus aangeschaft en heb er geen moment spijt van gehad!

nicolas tanghe
nicolas tanghe
7 maanden geleden

Mooie en volgens mij eerlijke review! Dit artikel heeft mij ook overtuigd om er in te stappen, ben zééér benieuwd 🙂